Sådan sælger du dine vinyler til den højeste pris
Tech

Sådan sælger du dine vinyler til den højeste pris

John G
John G

Nogle vinylplader er værdifulde, mens andre er lige til at smide ud. En ting er helt sikkert: Du får den højeste pris, hvis du beskriver pladerne præcist. Læs her, hvordan du prissætter og beskriver vinylerne, så de bliver solgt.

Hvis du tror, at vinylpladen er stendød, kan du godt tro om igen! Vinylen har nemlig fået et kæmpe comeback, og salget af de elskede plader har da også for længst overhalet CD’en.

Det er charmerende at spille de gode, gamle vinylplader. LP’en er nemlig en modpol til streaming. Vinylpladen inviterer dig til at sætte dig ned og lytte til et helt album i stedet for at springe fra sang til sang. Det er med andre ord slow-listening i en hektisk tid.

Populariteten gør, at salgspriserne er røget markant i vejret. Derfor kan der være gode penge i at sælge dine gamle vinyler her på DBA.

Dog er der nogle ting, som du skal være opmærksom på inden, at du giver dig i kast med at sælge ud af din vinylsamling. I denne guide giver jeg dig tips og tricks til, hvordan du kan sælge dine plader på den bedste vis.

Der er dog én ting du skal vide: Langt fra alle vinyler er noget værd.

Se det store udvalg af vinylplader netop nu:

 1. LP, Slade, The Best of slade, Visuelt vurderet Vinyl vg+/Cover vg-
Tyskland 1973
Skrift i øverste hj

  LP, Slade, The Best of slade, Visuelt vurderet Vinyl vg+/Cover vg- Tyskland 1973 Skrift i øverste hjørne på front cover. Jeg sender I de fleste tilfælde I ny emballage. 1-5 plader koster 55 kr. 6

  100,00 kr.18-06-2024
 2. Single, Meat Loaf (limited m. poster), Modern girl, 


Shaped picture Disc
Special Limited Edition m

  Single, Meat Loaf (limited m. poster), Modern girl, Shaped picture Disc Special Limited Edition med Poster Udgivet på Arista Records ARISD 585 Vinyl Very Good + Poster Excellent

  100,00 kr.18-06-2024
 3. LP, Minds of 99, Dodekalitten ltd 250ex clear, Rock, Minds of 99 live Dodekalitten, hvid vinyl limit

  LP, Minds of 99, Dodekalitten ltd 250ex clear, Rock, Minds of 99 live Dodekalitten, hvid vinyl limited edition 250 ex. signeret af hele bandet som ny, kun været åbnet for at checke farve Minds spille

  1.500,00 kr.18-06-2024
 4. LP, Kiss , Farvet vinyl og plakat, Heavy, Vg plus

  LP, Kiss , Farvet vinyl og plakat, Heavy, Vg plus

  200,00 kr.18-06-2024
 5. LP, Eric Clapton, Slowhand, Visuelt vurderet Vinyl vg+/Cover vg+

Jeg sender I de fleste tilfælde I

  LP, Eric Clapton, Slowhand, Visuelt vurderet Vinyl vg+/Cover vg+ Jeg sender I de fleste tilfælde I ny emballage. 1-5 plader koster 55 kr. 6 stk og derover 60 kr. Jeg sender med DAO til nærmeste

  100,00 kr.18-06-2024
 6. LP, Dire Straits, Dire Straits, Visuelt vurderet Vinyl nm/Cover vg+

Jeg sender I de fleste tilfælde

  LP, Dire Straits, Dire Straits, Visuelt vurderet Vinyl nm/Cover vg+ Jeg sender I de fleste tilfælde I ny emballage. 1-5 plader koster 55 kr. 6 stk og derover 60 kr. Jeg sender med DAO til nærmes

  150,00 kr.18-06-2024

Mere end 1.500 annoncer kommer der frem på DBA netop nu, blot du anvender søgeordet ’vinylplader’. Priserne starter ved 20 kroner og lige nu går de op til omkring 5.000 kroner for den helt rigtige plade.
  

Sådan prissætter du din vinyl

En af de største faldgrupper ved vinylsalg er at tro, at alle plader er rigtigt mange penge værd. Du kan ganske vist få en god slat penge for dine plader. Det kræver dog, at du har de helt rigtige eksemplarer.

Desværre ses det ofte, at sælgere tager alt for høje priser for pladerne. Hvis du virkelig gerne vil have dine plader solgt, skal du prissætte dem rigtigt. Der er ingen, som vil købe tyske schlager-hits for 500 kroner eller mishandlede plader.

Hvis du vil prissætte din plade helt rigtigt, bør du begynde med at undersøge, om der er andre, der har den samme plade til salg på DBA.

Kan du ikke finde pladen, som du vil sælge, er det heldigvis let at få en god idé om prisen:

Discogs.com er verdens største katalog over plader. Her kan du se, hvad en plade bliver handlet til. Du skal dog være opmærksom på, at pladerne ofte sælges for lavere priser i Danmark. Derfor er mit råd at sætte din plade til medianprisen og gerne lidt under.

LÆS OGSÅ: Ole samler vinyler – denne koster over 10.000 kroner

Dette tryk fra 1973 af albummet Hip med Steppeulvene blev udbudt til 500 kroner på DBA, da jeg skrev denne guide. Sælgeren brugte i annoncen den internationale graduering ”NM”, der betyder ”Near Mint”. NM = En plade der er i næsten perfekt stand. Læs mere om betegnelserne som pladesælgere anvender længere nede i denne artikel.
Dette tryk fra 1973 af albummet Hip med Steppeulvene blev udbudt til 500 kroner på DBA, da jeg skrev denne guide. Sælgeren brugte i annoncen den internationale graduering ”NM”, der betyder ”Near Mint”. NM = En plade der er i næsten perfekt stand. Læs mere om betegnelserne som pladesælgere anvender længere nede i denne artikel.

Tilbyd at sende pladen, men husk dette

Det kan ofte betale sig at tilbyde at sende pladerne. På den måde kan du sælge over hele Danmark. Dette vil desuden være med til at skaffe dig en bedre pris for din LP.
Du kan derfor med fordel skrive i din annoncetekst, at du er villig til at sende vareren. 

Hvis du gerne vil sende dine plader, er det endnu vigtigere, at du beskriver dem ordentligt. På den måde undgår du, at der kommer en tvist mellem dig og køberen.

Herunder får du en enkel metode til din beskrivelse, der er anderkendt i vinylkredse. 

De mest værdifulde vinyler på DBA:

 1. LP, Freddie Mercury, Queen, Rock, I god stand.
Prisen er + fragt.
Ikke rygere hjem.

  LP, Freddie Mercury, Queen, Rock, I god stand. Prisen er + fragt. Ikke rygere hjem.

  4.000,00 kr.17-06-2024
 2. Andet, King Diamond , House of God, Heavy, King Diamond signeret plakat. Hele bandet.

  Andet, King Diamond , House of God, Heavy, King Diamond signeret plakat. Hele bandet.

  2.500,00 kr.17-06-2024
 3. LP, diverse, Se her en stor samling lp og single plader sælges.
Kom og se på dem og giv et seriøst b

  LP, diverse, Se her en stor samling lp og single plader sælges. Kom og se på dem og giv et seriøst bud. Det er musik fra tresserne- halvfjerdserne - firserne- både udenlandske og Danske kunstnere og g

  4.000,00 kr.01-05-2024
 4. LP, Bon Jovi, Vinyl Boxset, Rock, Sælger et unikt vinyl Boxset med Bon Jovi 17 albums trykt på High

  LP, Bon Jovi, Vinyl Boxset, Rock, Sælger et unikt vinyl Boxset med Bon Jovi 17 albums trykt på High Quality 180g vinyl. Mega fedt 5500kr fast pris alle vinyl er i nm uafspillet stand

  5.500,00 kr.14-06-2024
 5. Rolling Stones - A Golden History Of The Rolling Stones / Only Japanese Coll...

  Rolling Stones - A Golden History Of The Rolling Stones / Only Japanese Coll...

  -, -, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online auktio

  2.608,00 kr.14-06-2024
 6. LP, Def Leppard, Samling tre bokse lp, Rock, Sælger en Def Leppard samling 6000kr to sealed og en åb

  LP, Def Leppard, Samling tre bokse lp, Rock, Sælger en Def Leppard samling 6000kr to sealed og en åbnet volume One der er udgået.

  6.000,00 kr.13-06-2024

Her kan du se nogle af de dyreste vinylplader, der er til salg på DBA. Et eksempel på en særdeles dyr vinylplade er 'Madame X Limited Edition Blue' med Madonna. Der er kun trykt 1.000 kopier af den. Ifølge databasen Discogs er pladens højeste pris 3.600 kroner.
  

Standen er afgørende for prisen – sådan skal du beskrive pladen

Når du vil have den bedste pris for din plade, skal standen være god. Det er helt normalt, at man graduerer både plade og cover – altså placerer dem i et slags pointsystem.

Heldigvis behøver du ikke opfinde din egen beskrivelse af pladen. Der findes nemlig en internationalt anerkendt standard for graduering, som kaldes ”goldmine standard”.

Du kan med fordel bruge følgende betegnelser, når du skal beskrive din plade.

Mint (M): Et uspillet og perfekt eksemplar. Normalt i plastikfolie. Mint (M) bruges meget sjældent ved salg af brugte plader. Uspillet vil sige, at den aldrig har været sat på en pladespiller.

Near Mint (NM): Pladen er næsten perfekt. Ofte har den aldrig været afspillet eller kun meget få gange. Der er ingen tegn på slid. Når den afspilles, spiller den helt igennem perfekt uden knas eller andre mislyde. Coveret ser næsten nyt ud med ingen eller kun få tegn på brug. Pladen skal med andre ord være i virkelig god stand, før du graduerer den som NM.

Very Good Plus (VG+): Pladen er i meget god stand. Der må godt være tegn på, at den har været afspillet, men det er også tydeligt, at du har passet rigtigt godt på den. Hvis der er små ridser på pladen, må det ikke have indflydelse på lyden. Ligesom med pladen, skal coveret fremstå rigtigt pænt med almindelige brugsspor. Hvis du har passet og plejet dine plader, har de ofte standen VG+.

Very Good (VG): Pladen er i dårligere stand end en VG+. Der er noget overfladestøj, når du afspiller pladen. Støjen er tydeligst i de stille passager, men det er ikke noget, som må ødelægge lydbilledet ved at overdøve musikken. Ridser vil være synlige, men pladen lyder generelt godt og hopper ikke. Coveret viser tegn på, at pladen er brugt. Der kan være skrevet med tusch på coveret eller klistermærker kan være blevet pillet af. Hvis din plade er blevet brugt gennem årene, og den stadig spiller og ser ordentlig ud, vil den ofte være VG.

Good (G): Pladen er slidt. Den spiller igennem uden at hoppe. Ridser er meget tydelige. Det er helt almindeligt, at der er en del støj, når du afspiller pladen. Coveret bærer præg af at have været godt brugt. Der kan være seam split, hvor limen i kanterne er gået op. Normalt er der ring wear, hvor man kan se en aftegning af en ring fra pladen på coveret. Din plade er G, hvis du har hørt den meget igennem årene, men det er tydeligt, at den ikke altid er blevet passet og plejet.

Poor (P): Pladen er i dårlig stand. Det kan være, at den hopper, når den spilles. Pladen er ødelagt eller meget skæv. Coveret er meget slidt. Ofte vil coveret være gået op i alle tre sider, og det kan nærmest ikke holde pladen inde. Hvis din plade er P, har den virkelig været udsat for lidt af hvert gennem årene. Ofte købes disse plader ikke til lytning, men fordi, de mangler i samlingen, eller fordi coveret skal bruges som pynt på væggen.

Tip:
Når du graduerer din plade, kan dugraduere pladen og coveret hver for sig. Du kan nemlig godt have en plade, hvor coveret er slidt, men pladen er nærmest som ny. Det kan være med til at skaffe dig en bedre pris. Hvis du ikke har hørt pladen igennem, men brugt dine øjne til at graduere den, kan du skrive ”visuel graduering”. På den måde ved køber, at du ikke har hørt den for af afprøve gradueringen.
Denne single med Kim Larsen fra 1971 har været udbudt på DBA til 3.499 kroner. Trods den høje pris, er singlen ikke i perfekt stand.
Denne single med Kim Larsen fra 1971 har været udbudt på DBA til 3.499 kroner. Trods den høje pris, er singlen ikke i perfekt stand.

3 tips til et succesfuldt vinylsalg

1. Tag mange billeder
En god regel er at tage gode og tydelige billeder af pladen, som du vil sælge. Hvis et hjørne er gået op på coveret, bør du tage billeder af det. Samtidigt klarer annoncer med billeder sig bedre på DBA.

Jo dyrere, dine plader er, jo vigtige er det med flere billeder. Tag også gerne billeder af den label, som sidder på midten af pladen

2. Tjek hvilken udgave du har
En anden ting, som er værd at bide mærke i, er, at, der godt kan være mange udgaver af den samme plade. Det er ikke sikkert, at det har betydning for dit salg, men for nogle samlere er det vigtigt, hvor pladen er trykt, eller hvilket årstal den er fra. Det står ofte på coveret eller på pladens label.

Store samlinger af vinylplaner:

 1. LP, Forskellige kunstnere, Plade og cd samling , Andet, Blandet musik fra 60, 70 og 80’erne 
Popu

  LP, Forskellige kunstnere, Plade og cd samling , Andet, Blandet musik fra 60, 70 og 80’erne Populær party, dansk, tysk og engelsk musik, lidt klassisk og andet musik med kendte kunstnere. Kom me

  12.345,00 kr.18-06-2024
 2. LP, 3000, Haster salg. 
300 Samling af grammofonplader. 
300 Samling af cd'er. Kassette samling. 
3

  LP, 3000, Haster salg. 300 Samling af grammofonplader. 300 Samling af cd'er. Kassette samling. 300Også nåle til grammofoner og båndoptagere. Efterladt fra min bedstefar forstår jeg ikke noget af d

  1.234,00 kr.18-06-2024
 3. LP, The Moody Blues, A Question of Balance År 1970, Rock, Gaveide : Ældre Retro LP- Plade Stand :Cov

  LP, The Moody Blues, A Question of Balance År 1970, Rock, Gaveide : Ældre Retro LP- Plade Stand :Cover og Vinyl som Ny men brugt Ældre Retro Samlinger Samleobjekter LP-Plade Prisen er Fast Kan sendes

  110,00 kr.17-06-2024
 4. LP, Santana, Borboetta År 1974, Rock, Gaveide : Ældre Retro Lp Plade : Borboetta År 1974
Stand : LP-

  LP, Santana, Borboetta År 1974, Rock, Gaveide : Ældre Retro Lp Plade : Borboetta År 1974 Stand : LP-Plade og Cover som Ny : Se Billeder Gammel Ældre Retro Samlinger Samleobjekter LP- Plade Kan sendes

  110,00 kr.17-06-2024
 5. LP, Tenacious D , Post Apocalypto , Rock, Tenacious D - post Apocalypto lp sælges, 
Det gode gamle c

  LP, Tenacious D , Post Apocalypto , Rock, Tenacious D - post Apocalypto lp sælges, Det gode gamle comedy rock band, jeg sortere lidt ud af plade samlingen. I en super flot picture disc version. Pla

  200,00 kr.16-06-2024
 6. LP, Rome in Reverse, Andet, 2018
cover ex+
lp ex +

, den italienskfødte, københavnske kunstner Anto

  LP, Rome in Reverse, Andet, 2018 cover ex+ lp ex + , den italienskfødte, københavnske kunstner Antonella Pacificos soloprojekt, debuterede i 2014 og fandt hurtigt sin niche inden for den overfyldte e

  100,00 kr.16-06-2024

Hvis du vil ind i verdenen af slow-listening, kan du begynde med at opkøbe en større samling vinylplader. Disse vinylsamlinger findes der mange af på DBA i forskellige priser og kvaliteter.
  

3. Send pladen forsvarligt
Du har fulgt min guide og salget er kommet i hus. Nu skal pladen sendes. På DBA kan du købe billig fragt, og det er nemt at printe en label og få pladen sendt afsted. Du kan også gøre det 'labelless' via DBA.

Desværre glemmer nogle sælgere at sende pladerne forsvarligt. Det kan nemt komme til at give køberne et dårligt indtryk af dig, hvis du ikke tænker dig om inden, du sender pladerne afsted.

Der findes papemballage, som er designet til at sende vinyl i. Et godt tip: Hvis du selv køber ny vinyl på nettet, er det en god idé at gemme kasserne. Så behøver du ikke købe egnede papkasser at sende i.

Da pladen er rund, kan den godt rutsje rundt inde i papcoveret og dermed lave seam split. For at undgå det, tager du pladen ud af ydercoveret. Den skal naturligvis stadig være i indersleeve, der beskytter den mod ridser. 

Hvis pladecoveret er et såkaldt gatefold, hvor det kan åbnes på midten som en bog, kan du med fordel lægge den ind i midten.

Nu begynder dit arbejde. Tjek, hvad du har stående og ikke mindst gå på opdagelse i, hvad andre sælger på DBA netop nu. Held og lykke.

Dette er, ifølge sælgeren, et samlerobjekt. The Minds of 99 udgav i 2014 deres debutalbum digitalt. Derudover kom der 120 vinyler, der blev håndmalet og illustreret af medlemmerne fra bandet. I april 2020 var dette eksemplar, nummer 74, udbudt til 4.000 kroner på DBA.
Dette er, ifølge sælgeren, et samlerobjekt. The Minds of 99 udgav i 2014 deres debutalbum digitalt. Derudover kom der 120 vinyler, der blev håndmalet og illustreret af medlemmerne fra bandet. I april 2020 var dette eksemplar, nummer 74, udbudt til 4.000 kroner på DBA.

TIPS TIL 3 VÆRDIFULDE VINYLER

Dizzy Mizz Lizzys debutalbum fra 1994 kan indbringe omkring 800 kroner afhængig af standen. Den faldt meget i pris, da pladen blev genoptrykt. Før genoptrykket blev den handlet for op mod 1.500 kroner.

Steppeulvene: Hip fra 1967 kan indbringe op mod 1.000 kroner afhængig af standen. Det er dog vigtigt, at der er tale om den helt rigtige udgave.

George Michael: Albummet Older kan indbringe op mod 4.000 kroner på vinyl afhængig af stand.

Alle priser tager udgangspunkt i medianprisen på Discogs.

Dyre CD’er på DBA:

 1. Lars H.U.G og atlas fra 1987: Atlas +Lars H.U.G bånd, andet, ATLAS Bogen nr 6 fra 1987. 55 sider. H

  Lars H.U.G og atlas fra 1987: Atlas +Lars H.U.G bånd, andet, ATLAS Bogen nr 6 fra 1987. 55 sider. Hæftet Velholdt eksmplar. Virker ulæst. Med tilhørende Kassettebånd med Lars H.U.G. ( ses sjældent

  12.345,00 kr.18-06-2024
 2. Eminem: The Singles Box Set, hiphop, Cd’erne er brugt én gang til at lægge dem ind i iTunes. Meget v

  Eminem: The Singles Box Set, hiphop, Cd’erne er brugt én gang til at lægge dem ind i iTunes. Meget velholdt. Inklusiv plakat. Kom med et bud.

  4.500,00 kr.06-06-2024
 3. Pioneer: Pioneer XZ, techno, som ny købt til en gave og ikke brugt for første gang kan ses og testes

  Pioneer: Pioneer XZ, techno, som ny købt til en gave og ikke brugt for første gang kan ses og testes pris ikke til forhandling

  8.900,00 kr.25-05-2024
 4. Included bow and case for the cello: Violoncello Corina 3/4, opera

  Included bow and case for the cello: Violoncello Corina 3/4, opera

  5.000,00 kr.22-05-2024
 5. Knudsen og Søn: Knudsen og Søn, klassisk, Klaver - Pianino mrk. Musikhuset Knudsen og Søn nr. 1886

  Knudsen og Søn: Knudsen og Søn, klassisk, Klaver - Pianino mrk. Musikhuset Knudsen og Søn nr. 1886 - model 5 lys eg. Nypris kr. 14.100, -

  4.000,00 kr.07-04-2024
 6. Diverse: Rock-pop, rock, 5000 stk cd,alle fra egen samling,cd holdere kan følge med

  Diverse: Rock-pop, rock, 5000 stk cd,alle fra egen samling,cd holdere kan følge med

  10.000,00 kr.16-01-2024

Klik her for at se de dyreste CD’er, som lige nu er til salg på DBA. 165 CD’er på DBA koster lige nu mere end 800 kroner.

Vinylplader kræver i sagens natur en pladespiller, og måske foretrækker du et retroanlæg med den helt rigtige lyd. Her er en video om et billigt, men godt retro-stereoanlæg.

Jagter du en pladespiller, skal du læse vores guide med 6 vigtige ting, du skal tjekke, inden du giver håndslag på pladespilleren.

Kaj er 71 år og har opbygget sig en kæmpe samling af Beatles. Mange af dem på LP. Og nogle af pladerne i hans samling er gået hen og blevet mange penge værd. Hvor mange kan du få svar på I videoen, herunder:

Læs mere om Kaj, her.

Relaterede artikler