Sådan får du trådløst internet i bilen
TechMotor

Sådan får du trådløst internet i bilen

John G
John G

Bilferien bliver lettere for alle, når der er trådløst internet i bilen. Læs hvordan du med en gammel telefon pimper bilen med Wi-Fi-dækning.

Du kan købe dimser til bilen, der opretter et Wi-Fi-netværk, som passagerne kan koble sig på. Nogle biler er endda født med trådløst internet eller kan få det eftermonteret. Ford er et af flere bilmærker, der tilbyder denne løsning.

Nu er der jo ingen grund til at bruge penge på noget, der kan gøres billigere. Du skal såmænd bare finde din brugte iPhone, Samsung eller Huawei-telefon frem. Andre mærker kan naturligvis også anvendes.

Smartphones har i årevis kunne sættes op som et hotspot – et knudepunkt hvorfra et trådløst internet kan udgå. Så hvorfor ikke udnytte funktionen i en af dine gamle telefoner?

Læs videre herunder og opdag, hvor lidt et hotspot i bilen kræver, og hvor let du sætter det op.

En iPhone 6 er god som hotspot:

 1. iPhone 6, 16 GB, hvid, Defekt, Godt brugt iPhone fra gemmerne sælges. Der er tale om en iPhone 6 16G

  iPhone 6, 16 GB, hvid, Defekt, Godt brugt iPhone fra gemmerne sælges. Der er tale om en iPhone 6 16GB i sølv. Skærmglasset er i stykker, men touch virker. Telefonen er opdateret og fabriksnulstillet.

  500,00 kr.21-02-2024
 2. iPhone 6, 64 GB, sort, Perfekt, Reserve mobil med original lader, ledning,headset og nyt flip cover

  iPhone 6, 64 GB, sort, Perfekt, Reserve mobil med original lader, ledning,headset og nyt flip cover i sort eller rød. Ny original apple Lcd skærm skiftet og efterset ved reparatør. Er åben for tilbud

  800,00 kr.21-02-2024
 3. iPhone 6, 64 GB

  iPhone 6, 64 GB

  399,00 kr.20-02-2024
 4. iPhone 6, 16 GB, 3 stk iPhone 6 sælges.
16 gb men tror måske den ene er en 64 gb.
Pæne og velholdte,

  iPhone 6, 16 GB, 3 stk iPhone 6 sælges. 16 gb men tror måske den ene er en 64 gb. Pæne og velholdte, men den ene har revnet skærm. Men den virker som den skal. Kom med et bud.

  900,00 kr.20-02-2024
 5. iPhone 6, 32 GB, aluminium, God, Jeg har en iPhone 6 32 GB til salg. 
Fejlfri iPhone 6. Alt virker.

  iPhone 6, 32 GB, aluminium, God, Jeg har en iPhone 6 32 GB til salg. Fejlfri iPhone 6. Alt virker. Altid haft cover på. Men der er lidt brugsspor som ikke kan undgåes. Den har stadig det originale

  499,00 kr.20-02-2024
 6. iPhone 6, 16 GB, aluminium, Iphone 6 model A1586 16gb, ios 12.5.7

Virker fint, har okay batterileve

  iPhone 6, 16 GB, aluminium, Iphone 6 model A1586 16gb, ios 12.5.7 Virker fint, har okay batterilevetid, frontglasset er ridset, flække i kameralinse, husk at der ikke er support til mobilepay mere, o

  245,00 kr.20-02-2024

Med en iPhone 6 kommer du let i gang med at oprette et hotspot i bilen. Der er lige nu over 300 annoncer på DBA med iPhone 6. Hvis prisen er for høj, kan en iPhone 5 eller 5s også bruges.
   

1. Klargør din gamle telefon

Inden du lægger din gamle telefon ud i bilen, skal du sikre, den er tom for personlige data. Jeg anbefaler, du nulstiller den til fabriksindstillinger og opretter et Apple ID (iPhone) eller Google-konto (Android) specielt til telefonen.

LÆS OGSÅ: Sådan nulstiller du din iPhone

Slet eventuelt alle de apps, du kan finde, som telefonen er født med. Der er jo ingen grund til, at de ligger og suger kapacitet fra nettet. Dette er en anbefaling og ikke et krav.

Du får også brug for et opladekabel og en tilslutningsadapter til bilens strømstik, men sådan en adapter og kabel har du garanteret i forvejen.

Her er tjeklisten:

1. Find en gammel telefon og tjek, at den virker
2. Husk et strømkabel og strømadapter til bilen
3. Slet eller deaktiver eventuelt alle de apps på telefonen, du kan finde
4. Det sidste, du mangler, er et abonnement med dataforbindelse

LÆS OGSÅ: Se DBAs store udvalg af techudstyr

En iPhone 5s er et godt bud på en telefon, som ikke længere er relevant som smartphone. Derimod kan den fint være hotspot i bilen
En iPhone 5s er et godt bud på en telefon, som ikke længere er relevant som smartphone. Derimod kan den fint være hotspot i bilen

2. Find det rigtige abonnement

Det sværeste ved at oprette et bilhotspot er at finde et dataabonnement, der matcher familiens behov. Hvis du fyrer fire smartphones, et par iPads, en computer og et par smartwatches på, trækker det en del datatrafik. Det skal dataabonnementet være gearet til.

Abonnementerne ændrer sig konstant (næsten på dagsbasis), hvilket gør valget ekstra vanskeligt.

Da jeg skrev denne artikel, kunne jeg eksempelvis finde et abonnement hos Oister med fri data til 149 kroner om måneden.

Eksemplet har 10 GB datatrafik i EU-lande. Dette er en vigtig detalje, hvis du kører uden for landets grænser.

Inden du køber et nyt abonnement, bør du tjekke dit nuværende. Nogle abonnementer har mulighed for tilkøb af et ekstra SIM-kort relativt billigt. Dette SIM-kort kan trække på familiens samlede datapulje. Så skal du blot sørge for, at puljen er stor nok.

Jeg hælder mest til løsningen med et ekstra SIM-kort, som er knyttet til din nuværende telefoniløsning. I de fleste tilfælde vil det også være den billigste løsning.

Android-telefoner til hotspot i bilen:

 1. Samsung Galaxy Z Fold 4 Beige 256/8

  Samsung Galaxy Z Fold 4 Beige 256/8

  Samsung Z Fold 4, 256, Samsung Galaxy Z Fold 4/256/12 - Beige📱 Stand: 9.5/10 - Kasse blot åbnet for at tjekke telefonen!📦 Batteritilstand: Perfekt 🔋 Kvittering medfølger ikke! 🧾 Oplader medfølger

  3.799,00 kr.21-02-2024
 2. Samsung Galaxy S23 128gb - Cream

  Samsung Galaxy S23 128gb - Cream

  Samsung Galaxy S23, 128, Samsung Galaxy S23 128 gb - Cream📱 Stand: 9.5/10 - Inge brugsspor overhovedet - Plastik i siden sidder stadigt på!📦 Batteritilstand: 100%! 🔋 Kvittering fra Pantsat.dk medfø

  3.299,00 kr.01-02-2024

På DBA finder du et utal af gamle Samsung-telefoner, der sagtens kan være hotspot i bilen.
  

3. Sådan sætter du telefonen op

iPhone

1. Vælg Indstillinger
2. Gå til Internetdeling
3. I Wi-Fi kode skriver du den kode netværket skal beskyttes med
4. Aktiver Andre må deltage

Eksperttip: Hvis du bruger Familiedeling, kan du under internetdeling give familiemedlemmerne lov til automatisk at forbinde til dit hotspot, uden du manuelt behøver aktivere internetdeling.

Android

1. Vælg Indstillinger
2. Gå til Netværk og internet
3. I Hotspot og netdeling sætter du netværksnavn og kode op under punktet Wi-Fi hotspot

Bemærk:
Android-telefoner er forskelligt opbygget fra producent til producent. Ovenstående punktet er hentet fra standardudgaven af Android.
Samsung Galaxy A5 har jeg set på DBA til 250 kroner. Bagsiden var godt nok flækket, men det betyder i denne sammenhæng ikke noget for funktionaliteten
Samsung Galaxy A5 har jeg set på DBA til 250 kroner. Bagsiden var godt nok flækket, men det betyder i denne sammenhæng ikke noget for funktionaliteten

Find en plads i bilen

Nu er der blot tilbage at finde en god plads i bilen til din nye hotspottelefon. Husk at strømstikket skal være tilsluttet konstant, da telefonen ellers lynhurtigt løber tør for strøm.

Et hotspot kan fungere i gamle såvel som nye biler. På DBA findes mange brugte biler. Eksempelvis 6 biler du aldrig har hørt om. Eller hvad med en fed gammel brandbil?

Vil du se, hvordan du optimerer din computer, så du kan spille Playstation på den, kan du se med i videoen herunder:

Læs mere om, hvordan du kan spille Playstation på din computer, her.

Relaterede artikler