Så meget elektronik smider vi ud
Tech

Så meget elektronik smider vi ud

Elektronista
Elektronista

Så meget elektronik smider vi ud

Danskere er storbrugere af elektronik – og desværre også storproducenter af elektronik-skrald. Hvert år bliver store mængder mobiltelefoner, køleskabe, computere og TV smidt ud – også selvom meget stadig virker. Det er bare én af grundene til at overveje, om dit næste elektronikkøb skal være 2nd hand og om du måske kan sælge i stedet for at kassere.

Danmark producerede i 2014 hele 41,8 tons elektronik-skrald, hvilket svarer til, at hver dansker gennemsnitlig smed 24 kilo elektronik ud på et år. Danmark ligger dermed i den absolut høje ende. Det skriver Nordjyske i en artikel baseret på en FN-rapport, der afdækker omfanget af verdens samlede elektronik-skrald. Rapporten viser også, at mængden af ’e-skrald’ kun stiger, og at det ikke overraskende udgør en stor trussel for miljøet.

Norge ligger i toppen med 28,4 kg per indbygger, og også et land som USA er godt med. Nye tal viser, at her blev der alene i 2015 smidt 423.000 tons computere ud. Heraf blev kun 168.000 tons genbrugt.

Bortgives

 1. Andet mærke, Alle, Perfekt, *** Professionel Computerbygning og Opgradering ***

Leder du efter en p

  Andet mærke, Alle, Perfekt, *** Professionel Computerbygning og Opgradering *** Leder du efter en pålidelig og detaljeorienteret service til at bygge eller opgradere din computer? Jeg tilbyder skrædd

  1,00 kr.17-06-2024
 2. TV Tuner, Terratec, God, Er der nogen der kan bruge sådan et her.

Cinergy TV-kort til PCI

Koster g

  TV Tuner, Terratec, God, Er der nogen der kan bruge sådan et her. Cinergy TV-kort til PCI Koster gratis og kan afhentes i Skovby ved Galten. Kan sendes for 50,-

  1,00 kr.16-06-2024
 3. Kabinet, Asus, God, KAN AFHENTES GRATIS !!

Asus kabinet UDEN strømforsyning !!! Model CG serien.

K

  Kabinet, Asus, God, KAN AFHENTES GRATIS !! Asus kabinet UDEN strømforsyning !!! Model CG serien. KAN AFHENTES GRATIS !!!!

  1,00 kr.16-06-2024
 4. Blandet, anden genre, Gives væk gratis, helst samlet

  Blandet, anden genre, Gives væk gratis, helst samlet

  1,00 kr.13-06-2024
 5. Laserprinter, m. farve, Xerox, 6110 MFP, Rimelig, Farvelaser printer bortgives - der er toner på den

  Laserprinter, m. farve, Xerox, 6110 MFP, Rimelig, Farvelaser printer bortgives - der er toner på den. Har ikke været brugt længe - virker men skal nok renses.

  1,00 kr.12-06-2024
 6. Tastatur, Racer Black Widow, ??, God, Gratis

  Tastatur, Racer Black Widow, ??, God, Gratis

  1,00 kr.11-06-2024

Meget af den elektronik, der kasseres, virker stadig fint. I nogle tilfælde bliver elektronikken udskiftet fordi, der er kommet et mere miljørigtig og strømbesparende alternativ på markedet, men ofte blot fordi, der er kommet noget nyt, der lige kan lidt mere.

Det er under alle omstændigheder en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man kaster sig ud i sit næste elektronik-køb. Finders der evt. et brugt alternativ? Det er ikke kun billigere, men også bedre for miljøet...

I samarbejde med elektronista.dk

Relaterede artikler