Retro MP3 - Den originale iPod i glas og ramme

Retro MP3 - Den originale iPod i glas og ramme

28. april 2016

Retro-MP3 - Den originale iPod i glas og ramme...

Da den originale iPod kom i 2001, var jeg stadig låst på en PC grundet min hang til FPS spil, og havde slet ikke overvejet en Mac.

Men der var nu alligevel noget ved den lille hvide musikafspiller der fangede mit øje. Man endte med at kigge efter de hvide høretelefoner i gadebilledet, og de blev synonyme med cool, anderledes og en slags digitalt oprør.

1. generations iPod sammen med de originale papirer

Siden Apple’s ”1984” reklame har de været symbolet på modstrømmen, og en kreativ bølge over alt fra musikere til filmskabere og det er måske først i de senere år efter den karismatiske grundlægger Steve Jobs død, at de innovativt er stagneret en lille smule.

Væsentligt tykkere end i dag!

Men hvad man ikke kan tage fra dem er den rolle de har spillet i digitaliseringen af musik.
Apple og iTunes har været dem der bragte streaming, MP3, og AirPlay ind i stuerne, og iPoden var den afspiller der banede vejen for det hele.
Aldrig før havde en digital musikafspiller været så sexet, så lækker i sin finish og så eftertragtet.

Det var også noget der spillede ind da Apple nogle år efter i januar 2007 introducerede den første iPhone.

Med FireWire stik.

Det var også det der gjorde, at da jeg så den på dba.dk, kunne jeg ikke lade være med at betragte den som mere end bare et gammelt stykke elektronik. Den var dels noget jeg havde kigget på i gamle dage i FONA, med omkring 10% af hvad den kostede i sparegrisen, men også et symbol på hele min ungdom. Den var ikke billig nu heller, men den var i ualmindelig god stand, og virkede upåklageligt…

Jeg købte den.

Jeg har siden hen haft det enormt morsomt med at købe en udstillingsæske og noget sort filt man bruger til smykkeunderlag, og på den måde udstille den som en antikvitet.

 

Det skal siges at de efterhånden går for en fin sum penge på både eBay.com og dba.dk, men der er nok andre end mig der både ser nostalgien og investeringen.

Der er i hvert tilfælde andre Apple ting der har indbragt en pæn sum tidligere

Nu går jeg og kigger på den og smiler og synes den er en sjov kontrast til alt det meget nye og ”Smart” teknologi jeg har i huset. Det var nu mere fokuseret at høre musik på den i stedet for en afspiller der afbryder med opkald hvert fjerde minut, men det bliver nok svært at erstatte Spotify på en iPhone efterhånden.

Jeg er enormt glad for den, og det er absolut ikke den sidste gang jeg erhverver mig noget elektronik jeg har et historisk forhold til, men som er faux pas i enhver first adopter sammenhæng.

//D