Retro MP3 - Den originale iPod i glas og ramme
Tech

Retro MP3 - Den originale iPod i glas og ramme

Daniel Vandborg
Daniel Vandborg

Retro-MP3 - Den originale iPod i glas og ramme...

Da den originale iPod kom i 2001, var jeg stadig låst på en PC grundet min hang til FPS spil, og havde slet ikke overvejet en Mac.

Men der var nu alligevel noget ved den lille hvide musikafspiller der fangede mit øje. Man endte med at kigge efter de hvide høretelefoner i gadebilledet, og de blev synonyme med cool, anderledes og en slags digitalt oprør.

1. generations iPod sammen med de originale papirer
1. generations iPod sammen med de originale papirer

Siden Apple’s ”1984” reklame har de været symbolet på modstrømmen, og en kreativ bølge over alt fra musikere til filmskabere og det er måske først i de senere år efter den karismatiske grundlægger Steve Jobs død, at de innovativt er stagneret en lille smule.

Væsentligt tykkere end i dag!
Væsentligt tykkere end i dag!

Men hvad man ikke kan tage fra dem er den rolle de har spillet i digitaliseringen af musik.
Apple og iTunes har været dem der bragte streaming, MP3, og AirPlay ind i stuerne, og iPoden var den afspiller der banede vejen for det hele.
Aldrig før havde en digital musikafspiller været så sexet, så lækker i sin finish og så eftertragtet.

Det var også noget der spillede ind da Apple nogle år efter i januar 2007 introducerede den første iPhone.

Med FireWire stik.
Med FireWire stik.

Det var også det der gjorde, at da jeg så den på dba.dk, kunne jeg ikke lade være med at betragte den som mere end bare et gammelt stykke elektronik. Den var dels noget jeg havde kigget på i gamle dage i FONA, med omkring 10% af hvad den kostede i sparegrisen, men også et symbol på hele min ungdom. Den var ikke billig nu heller, men den var i ualmindelig god stand, og virkede upåklageligt…

Jeg købte den.

Jeg har siden hen haft det enormt morsomt med at købe en udstillingsæske og noget sort filt man bruger til smykkeunderlag, og på den måde udstille den som en antikvitet.

 

Det skal siges at de efterhånden går for en fin sum penge på både eBay.com og dba.dk, men der er nok andre end mig der både ser nostalgien og investeringen.

Der er i hvert tilfælde andre Apple ting der har indbragt en pæn sum tidligere

Nu går jeg og kigger på den og smiler og synes den er en sjov kontrast til alt det meget nye og ”Smart” teknologi jeg har i huset. Det var nu mere fokuseret at høre musik på den i stedet for en afspiller der afbryder med opkald hvert fjerde minut, men det bliver nok svært at erstatte Spotify på en iPhone efterhånden.

Jeg er enormt glad for den, og det er absolut ikke den sidste gang jeg erhverver mig noget elektronik jeg har et historisk forhold til, men som er faux pas i enhver first adopter sammenhæng.

//D

Retro Elektronik på DBA

 1. Xbox, Perfekt, Modded Xbox med 2 gode controllere. med ca 125 Xbox spil og 18500 Retro spil på hardd

  Xbox, Perfekt, Modded Xbox med 2 gode controllere. med ca 125 Xbox spil og 18500 Retro spil på harddisk og DVD. Voldsomt mange spil og apps. Strøm+AV kabel medfølger, Super fed maskine. (Denne Xbox e

  700,00 kr.28-02-2024
 2. Controller, Anden konsol, SunCom, 


Fungerende "Quickshot II Turbo" sælges.

Mangler du et joystic

  Controller, Anden konsol, SunCom, Fungerende "Quickshot II Turbo" sælges. Mangler du et joystick til eks. din 64'er, Amiga eller CD32? Der findes 3 indstillinger på joysticket: 1. OFF 2. Almin

  139,00 kr.28-02-2024
 3. SONY LMD-1410, tilbehør, God, Super fed lcd version af sony pvm lige til at plugge dine retro maskin

  SONY LMD-1410, tilbehør, God, Super fed lcd version af sony pvm lige til at plugge dine retro maskiner til. Her sat sammen med Amiga 500.

  1.000,00 kr.28-02-2024
 4. Playstation 1, Sælger denne PsOne konsol med skærm / monitor inklusiv strøm adapter og joystick. Der

  Playstation 1, Sælger denne PsOne konsol med skærm / monitor inklusiv strøm adapter og joystick. Der kan nydes Playstation 1 spil på konsollen og skærmen uden behov for tv. Skærmen har flere billede

  850,00 kr.27-02-2024
 5. Nintendo 64, Pokemon Edition, God, Er du ægte Pokemon retro samler? 
Så er denne japanske Nintendo 6

  Nintendo 64, Pokemon Edition, God, Er du ægte Pokemon retro samler? Så er denne japanske Nintendo 64 pikachu / Pokemon edition lige noget for dig. Fremstår meget flot, i pæn original emballage! Kan

  2.600,00 kr.26-02-2024
 6. Commodore, spillekonsol, God, Her sælges en Commodore 64 pakke med alt hvad der behøves for masser a

  Commodore, spillekonsol, God, Her sælges en Commodore 64 pakke med alt hvad der behøves for masser af timers retro underholdning. Ved hjælp af en TapecartSD kan spil loades meget hurtigt og simpelt.

  1.400,00 kr.26-02-2024

Relaterede artikler