Så meget må et brugt TV maksimalt koste
Tech

Så meget må et brugt TV maksimalt koste

John G
John G

Se dig for, når du køber brugte TV-skærme. Hold skarpt fokus på prisen. Denne guide klæder dig på til et godt TV-køb.

Et fabriksnyt Samsung-TV kan sagtens koste 10-13.000 kroner. Eller hvad med en LG-skærm til 20-30.000 kroner? Sådanne skærme findes faktisk. Hvis du køber en skærm i denne prisklasse, skal du VIRKELIG være film- og TV entusiast.

Du kan sagtens finde et fremragende TV til under 10.000 kroner. Også til 5-6.000 kroner. Tilbudskatalogerne bugner af billige skærme. Det er bare at være opmærksom.

Den dårlige nyhed, hvis du har købt et helt nyt (dyrt) TV: I en brugthandel er TV’et ikke ret mange penge værd. For dig, der vil købe brugt, er dette til gengæld en super god nyhed.

På DBA Guide har vi allieret os med Rasmus Larsen fra sitet Flatpanels.dk. Rasmus har i mange år fulgt markedet for TV-skærme tæt. Han har hjulpet os med nogle gode råd omkring priserne på TV-skærme. Råd, som du kan læse herunder:

Et brugt 55 tommer Samsung Full HD TV er næppe meget værd, taget i betragtning, at man kan købe et nyt 55 tommer Samsung 4K-TV til 5.000 kroner
fortæller Rasmus Larsen.


Brugtpriserne er i nogen grad styret af, at producenterne udsender nye produkter i en hastighed, som kun de færreste kan følge med til. Alle producenter lancerer fulde porteføljer af skærme hvert forår. Der kommer altså rigtigt mange nye skærme i alle prisklasser.

Det vil sige. Samsung, 
Sony, LG og andre producenter sprøjter skærme ud på markedet. De mange skærme presser både brugt- og nypriserne.

LÆS OGSÅ: Video: Sådan pakker og sender du dine brugte ting sikrest

Når du sælger et brugt TV så husk at pakke det i den originale kasse. Det giver den sikreste transport. En stor skærm skal helst stå op under transporten. Her er et af de TV, som du netop nu kan købe på DBA
Når du sælger et brugt TV så husk at pakke det i den originale kasse. Det giver den sikreste transport. En stor skærm skal helst stå op under transporten. Her er et af de TV, som du netop nu kan købe på DBA

- For et 40 tommer Full HD TV vil jeg vurdere, at man snyder sig selv, hvis man giver mere end 800-1.000 kroner. For et Full HD TV på 55 tommer skal man ikke give mere end 1.200-1.500 kroner, hvis det er brugt, lyder det fra eksperten, der råder til, at du går uden om skærme, der oprindeligt har været meget billige.

Står du med et TV, som du vil sælge, skal du ifølge Rasmus Larsen, være MEGET heldig, hvis du får mere end 40 til 50 procent af nyprisen for en skærm med 2-3 år på bagen.

Vidste du, at du kan købe billedrørs-TV på DBA?

 1. ⭐️- Oplev Retro Supertech BTV-707: Bærbart Vintage-TV Sort/Hvid

  ⭐️- Oplev Retro Supertech BTV-707: Bærbart Vintage-TV Sort/Hvid

  Billedrør, Andet mærke, Supertech BTV-707, 7", Supertech BTV-707 er et kompakt og bærbart vintage-tv. Med en 7-tommers sort-hvid skærm og et elegant sort kabinet, er det et stilfuldt valg for nostalg

  695,00 kr.07-05-2024
 2. Billedrør, Bang & Olufsen, MX6000 RGB, Rimelig, B&O MX6000 freestanding TV - ældre topmodel i klassi

  Billedrør, Bang & Olufsen, MX6000 RGB, Rimelig, B&O MX6000 freestanding TV - ældre topmodel i klassisk B&O design. Sælges uden Remote og jeg garanterer ikke for funktionaliteten (virkede fint før det

  500,00 kr.14-06-2024
 3. Billedrør, Bang & Olufsen, MX 4000, God, 
Rigtig pæn stand.
Kender ikke funktionaliteten da det er f

  Billedrør, Bang & Olufsen, MX 4000, God, Rigtig pæn stand. Kender ikke funktionaliteten da det er fra et dødsbo. Incl. beo 4 fjernbetjening.

  650,00 kr.14-06-2024
 4. Billedrør, Bang & Olufsen, God

  Billedrør, Bang & Olufsen, God

  250,00 kr.12-06-2024
 5. Billedrør, Bang & Olufsen, Bang & Olufsen, MS 6000, 28", God, Hej

Vi sælger vores gamle Bang & Oluf

  Billedrør, Bang & Olufsen, Bang & Olufsen, MS 6000, 28", God, Hej Vi sælger vores gamle Bang & Olufsen, MS 6000 på stand. Det har ikke været tændt i mange år. Den har ingen fjernbetjening. Den vir

  100,00 kr.10-06-2024
 6. Billedrør, Bang & Olufsen, BeoVision 2, 25", God, Pænt og velfungerende B&O BeoVision 1 med motor dr

  Billedrør, Bang & Olufsen, BeoVision 2, 25", God, Pænt og velfungerende B&O BeoVision 1 med motor drejefod og fjernbetjening. Afhentes i Ejby, Glostrup.

  200,00 kr.10-06-2024

Helt overraskende udbydes der stadig brugt billedrørsTV-skærme. Drømmer du om et retro TV-køb, er der lige nu 400 annoncer at sortere i.

Disse skærme skal du se efter

Netop på grund af de hyppige produktlanceringer og tilbudskampagner giver det ingen mening at købe et brugt TV, der oprindeligt var meget billigt. Se i stedet efter brugte topmodeller. Her kan du gøre den bedste handel.

Alle TV-producenter inddeler deres skærme i numre. 3, 4 og 5 er lavbudget. 6, 7 og 8 tilhører mellemklassen, mens high-end typisk hedder 9 og 10. Ved at se på disse tal i modelnummeret kan du afkode i hvilken klasse, at skærmen oprindeligt var lanceret.

LÆS OGSÅ: NES Classic kan være et samlerobjekt

Eksempelvis modellen Ue55js8005 fra Samsung. Det er en 55” tommer skærm i 8-serien. Se ”55” og ”8” i modelnavnet. Altså en mellemklasse-skærm.

Generelt skal du gå uden om lavprisskærme. Hold dig også fra skærme med navne, du ikke kender eller kan udtale. De store, etablerede producenter er Samsung, Sony, LG, Philips og Panasonic.

Lige nu foretrækker mange en skærm på 55 tommer til hjemmet. Trenden er, at vi køber større og større skærme
Lige nu foretrækker mange en skærm på 55 tommer til hjemmet. Trenden er, at vi køber større og større skærme

Klik her og find TV over 41".

Så store skærme køber vi

Trenden er, at vi køber stadig større TV-skærme til hjemmet. Vi danskere foretrækker lige nu 55 tommer til stuen. Tallet kommer fra Brancheforeningen for Forbrugerelektronik.

På grund af trenden er mindre skærme derfor ikke i høj kurs i forhold til brugt- og nysalg.

Står du med et brugt TV, der skal sælges, er forårsmånederne de bedste. Her er konkurrencen fra andre TV-annoncer mindst. Det viser statistik fra DBA. Læs eventuelt vores guide til hvilket andet tech-udstyr, du skal sælge netop nu.

I gamle dage var en videobåndoptager uundværligt tilbehør til billedrørs-skærmen i stuen. Inden du smider flyttekasserne med VHS-bånd ud, så tjek lige denne guide. Måske er dine gamle videobånd penge værd.

Relaterede artikler