Pokémon Go er baseret på en aprilsnar
Tech

Pokémon Go er baseret på en aprilsnar

Søren J.
Søren J.

Du har hørt om det, du har læst om det, du har måske endda set nogle skøre videoer på Facebook eller Youtube - Men hvad er det egentlig for noget det der Pokemon Go, som hele verden går og taler om?

TLDR; En smartphone game app til iOS og Android baseret på en Google Aprilsnar fra 2014.

 

Først lidt historie - Pokemon universet.

Pokemon universet er skabt af japaneren Satoshi Tajiri i 1995, og er et fiktivt spil univers centreret omkring små skabninger kaldet Pokemon, hvor mennesker (kaldet Trainers) fanger Pokemon og træner dem til at konkurrere mod hinanden. 

Pokemon varetages af The Pokemon company, som er ejet af virksomhederne Nintendo, Game Freak og Creatures og startede oprindelige med videospil til Nintendo Gameboy, men er idag en kæmpe industri med flere videospil, kortspil, tegnefilm, tegneserier og legetøj.

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go, et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.
Søren J.

Pokemon er pt. den anden mest succesrigeste game-baserede franchise i verden efter Nintendos Mario (du ved, ham vvs manden med den røde hat, der skal redde prinsessen).

For at give et indtryk af hvor meget en anden plads er værd, antages det at Pokemon media franchisen samlede indtægter anno maj 2016 var 4,8 billion Yen (det er sådan cirka 312,7 milliarder danske kroner) - Så det må siges at være en sjat...

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go,  et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.

Pokémon Samlinger på dba.dk

 1. Andre samleobjekter, Pokemon, Galarian Articuno i guld

Rigtig god stand

  Andre samleobjekter, Pokemon, Galarian Articuno i guld Rigtig god stand

  250,00 kr.04-02-2023
 2. Andre samleobjekter, Pokemon bog

  Andre samleobjekter, Pokemon bog

  50,00 kr.04-02-2023
 3. Samlekort, Pikachu ed.1 60/64 Wizards Jungle, Et fint kort som kan være en god lille ting til sin sa

  Samlekort, Pikachu ed.1 60/64 Wizards Jungle, Et fint kort som kan være en god lille ting til sin samling. Et værdifuld og sjældent kort som en pokemon kort samler bare må have.

  500,00 kr.04-02-2023
 4. Samlekort, Blastoise, venusaur og shiny energi, Super fede! Frisktrukket og i perfekt stand!

Sleeve

  Samlekort, Blastoise, venusaur og shiny energi, Super fede! Frisktrukket og i perfekt stand! Sleeve medfølger ved køb. Blastoise 100.- Venusaur 100.- Shiny Fire Energy = 100.- Afhentes i Rødovre.

  100,00 kr.04-02-2023
 5. Samlekort, Pokemon, Pokemon kort, shiny lapras Vmax

  Samlekort, Pokemon, Pokemon kort, shiny lapras Vmax

  250,00 kr.04-02-2023
 6. Samlekort, Pokemon kort, Har denne samling Pokemon kort jeg ønsker at sælge samlet, der er 3 mapper

  Samlekort, Pokemon kort, Har denne samling Pokemon kort jeg ønsker at sælge samlet, der er 3 mapper og der er flere kort end der var plads til i annoncen skriv en besked så kan alle kort sendes på mms

  1.000,00 kr.04-02-2023

 

Pokemon Go - Spillet

Og lad os så udløse spændingen - Pokemon Go er et spil til din Smartphone, hvor ideen er at man via sin mobiltelefon jagter og fanger virtuelle Pokemons i "den virkelige verden". 

Spillet er gratis, men ligesom alle andre gratis spil derude kan man selvfølgelig betale sig fra at bruge tid på at spillet. Vi kender vist alle historierne om familiefædre og -mødre, som fik trukket flere tusinde kroner fra deres kreditkort fordi poderne raskvæk købte smølfebær
I Pokemon Go skal man fange Pokemons med Pokeballs og Pokeballs skal købes for Pokecoins, som spilleren henter på forskellige Pokestops, eller - Køber!

Spillets tekniske omdrejningspunkt er augmented reality, som du måske allerede kender fra andre Apps til din ipad eller smartphone, hvis du f.eks har downloadet en app der kan fortælle dig hvad stjernerne hedder, og hvor de er når du holder dit device op mod himlen.

Star Gazing app på iPhone...
Star Gazing app på iPhone...

Rent teknisk ibrugtages GPS funktionen og via kortvisning på telefonens skæm kan spilleren jagte de frække Pokemons gennem gader, stræder og i mange tilfælde haver, butikker og ja, overalt faktisk.

Historien bag spillet mener mange kommer fra en Google aprilsnar, der blev gennemført i 2014, hvor Google via en tv-reklame søgte efter en Pokemon Master til Google Maps afdelingen.

Hvorfor går verden amok?

Der er allerede et hysterisk mediehype omkring Pokemon Go, hvilket blandt andet er blevet yderligere hypet efter der på grund af spilleres søgen efter sjældne Pokemons, indtil videre, på verdensplan er fundet 2 lig (et på Fyn her i Danmark og et i USA).

Spillet har slået alle rekorder og er den app som er downloadet flest gange i sin første uge i Appstore - Nogensinde. Apple oplyser ikke tallet, men per 25. juli 2016 anslås spillet at være downloadet over 75 millioner gange og nærmer sig med rekordfart 100 millioner og er stadig ikke tilgængeligt på verdensplan, så meget kan ske endnu.   

Men hvad er skyld I spillets gigantiske succes?

Vi har samlet et par af årsagerne.

I spillet skal man 'tanke Pokeballs'  for at kunne fange sine Pokemons og det har McDonalds meget hurtigt fundet ud af og derfor er der på alle McDonalds restauranter Pokestops, hvor man kan tanke Pokeballs... Og få stillet sulten, inden man skal ud og jage videre :o)

Infografikken nedenfor viser hvor stærkt det er gået for Pokemon Go siden udgivelsen og blandt andet de vanvittige stigninger i Nintendos aktiekurser, som følge af den globale hype.

Pokémon spil på dba.dk

 1. Pokemon platinum, Nintendo DS, anden genre, Pokemon platinum med manual.
Sendes gerne fragt koster 4

  Pokemon platinum, Nintendo DS, anden genre, Pokemon platinum med manual. Sendes gerne fragt koster 40 kr.

  450,00 kr.04-02-2023
 2. Mariokart Pokemon , Nintendo Switch, Sælger disse 2 spil til Nintendo Switch 

Mariokart 8 Deluxe 
P

  Mariokart Pokemon , Nintendo Switch, Sælger disse 2 spil til Nintendo Switch Mariokart 8 Deluxe Pokemon Brilliant Diamond 250kr stk.

  500,00 kr.04-02-2023
 3. Løse Pokemonspil til Nintendo DS og 3DS, Nintendo DS, Sælger lidt løse Pokemonspil til Nintendo DS o

  Løse Pokemonspil til Nintendo DS og 3DS, Nintendo DS, Sælger lidt løse Pokemonspil til Nintendo DS og 3DS. Alle spil er selvfølgelig originale, testet og virker som de skal. DS: Pokemon Blue Rescue

  50,00 kr.04-02-2023
 4. Pokemon Platinum, Nintendo DS, Super flot Pokemon Platinum med manual og alle originale indlæg.

Tes

  Pokemon Platinum, Nintendo DS, Super flot Pokemon Platinum med manual og alle originale indlæg. Testet og virker som det skal. Spillet er den amerikanske version, som selvfølgelig sagtens kan spille

  600,00 kr.04-02-2023
 5. Pokemon Let’s Go Evee , Nintendo Switch

  Pokemon Let’s Go Evee , Nintendo Switch

  250,00 kr.04-02-2023
 6. Pokemon snap, Nintendo Switch, adventure, Testet og virker som det skal 

Kan afhentes i Charlottenl

  Pokemon snap, Nintendo Switch, adventure, Testet og virker som det skal Kan afhentes i Charlottenlund eller sendes på købers regning :) Skriv gerne for info

  250,00 kr.04-02-2023

Skøre ting og sjove sager

Hvis du vil have en længere historie omkring hele Pokemon franchisens opståen, Googles aprilssnar, en pokkers masse Pokemon figurer og hvor vidt og bredt du skal i verden for at fange Pokemons kan du se videoen nedenfor.

(Husk at du kan trykke på 'CC' nede i højre hjørne og få undertekster på. Speakeren har en heftig dialekt.)

Pokemon Go download

Og hvis du har fået blod på tanden og ikke kan vente med at komme igang kan du hente Pokemon Go her:

Pokemon Go på AppStore

Pokemon Go på GooglePlay

Go' gaming!

Relaterede artikler