NES Classic produktion stoppet - Slå til nu og få et samlerobjekt
Tech

NES Classic produktion stoppet - Slå til nu og få et samlerobjekt

Søren J.
Søren J.

Nintendo stoppede i april 2017 produktionen af deres voldsomt populære NES Classic, en plug-and-play konsol, der lige siden den udkom i november 2016 har været ufattelig populær hos samlere og forfærdelig svær at få fat i. Men du kan nu få fingrene i dyret på DBA.

Nintendo har siden starten af 80'erne været en af de ledende virksomheder på konsolmarkedet, men da Playstation og Xbox gjorde sit indtog i 90'erne og 00'erne, "forsvandt" Nintendo fra verdenskortet, men kun for en stund.

I 2006 gjorde Nintendo et comeback ud over det sædvanlige, da de introducerede verden for Nintendo Wii - En verdensplage, som både børn og ældre tog til sig med det samme, og Nintendo var igen for en stund på alles læber.

Der er fine Nintendo Wii's på DBA netop nu

 1. Nintendo Wii, Perfekt, Wii ting til wii sport og ledninger til wii computer, fejler ingen ting, næst

  Nintendo Wii, Perfekt, Wii ting til wii sport og ledninger til wii computer, fejler ingen ting, næsten ik brugt. 300 kr eller 200 kr for for hurtig hending

  300,00 kr.29-11-2023
 2. Nintendo Wii, Perfekt, Kæmpe pakke med alt hvad man skal bruge til en Wii.
21 spil, fitness board og

  Nintendo Wii, Perfekt, Kæmpe pakke med alt hvad man skal bruge til en Wii. 21 spil, fitness board og handsker til den ultimative fitness oplevelse, 5 rat, 5gaming controllere, 4 wii bevægelsescontroll

  1.650,00 kr.28-11-2023
 3. Nintendo Wii, God, Nintendo Wii med tilhørende controller og spil som vist på billedet. Den har være

  Nintendo Wii, God, Nintendo Wii med tilhørende controller og spil som vist på billedet. Den har været opbevaret i de originale kasser og virker uden problemer.

  450,00 kr.28-11-2023
 4. Nintendo Wii, RVL-001(EUR), Rimelig, Sælges som samlet pakke

Besvare ikke spørgsmål

  Nintendo Wii, RVL-001(EUR), Rimelig, Sælges som samlet pakke Besvare ikke spørgsmål

  400,00 kr.28-11-2023
 5. Wii Nintendo

  Wii Nintendo

  Nintendo Wii, Perfekt, Konsol. Wii fit, wii sport, wii sport resort, Zomba fitness (join the party). Alle ledninger.

  500,00 kr.28-11-2023
 6. Nintendo Wii, Wii, God, Wii konsol inklusiv 1 stik og 5 spil.
Står i fin stand
Sælges til 225kr

  Nintendo Wii, Wii, God, Wii konsol inklusiv 1 stik og 5 spil. Står i fin stand Sælges til 225kr

  225,00 kr.28-11-2023

Og 10 år senere, i november 2016, gentog Nintendo successen, denne gang med introduktionen af NES Classic. En kopi af deres gamle suppersællert NES (Nintendo Entertainment System) fra 1985.

NES Classic kom med 30 indbyggede spil, samme joypad som den gamle NES og lige til at sætte til TV'et med et hdmi-kabel og så ellers spille løs.

Her er en oversigt over spillene, som ligger preinstalleret på NES Classic:
Super Mario Bros
Super Mario Bros 3
The Legend of Zelda
Donkey Kong
Mega Man 2
Pac-Man
Final Fantasy
Metroid
Kirby's Adventure
Castelvania
Ninja Gaiden
Super Mario Bros 2
Dr. Mario
Punch-Out! Featuring Mr. Dream
Balloon Fight
Donkey Kong Jr.
Zelda II: The Adventure of Link
Excitebike
Ice Climber
Kid Icarus
Double Dragon II: The Revenge
Bubble Bobble
Tecmo Bowl
Castlevania II: Simon's Quest
Mario Bros
Super C
Galaga
Star Tropics
Ghosts'n Goblins
Gradius

Den lille ny NES Classic sammen med sin ældre storebror NES
Den lille ny NES Classic sammen med sin ældre storebror NES

Hypen omkring NES Classic var så voldsom, at flere landsdækkende kæder i både USA og Japan besvarede telefonopkald med "Velkommen til XXX, vi har desværre ingen NES Classic, hvad kan jeg hjælpe med".

Udsalgsprisen var officielt på $60, men på grund af den voldsomme efterspørgsel steg priserne på brugtmarkedet næsten øjeblikkeligt til mere end det dobbelte, og Nintendo besluttede at udvide produktionen fra de oprindeligt 1.5 millioner planlagte enheder til 2.3 millioner - De blev også revet væk som dug for solen.

NES Classic kom med 30 indbyggede spil og samme controller, som den originale fra 1985
NES Classic kom med 30 indbyggede spil og samme controller, som den originale fra 1985

Salget fortsatte ufortrødent, og den officielle udmelding fra Nintendo om at stoppe produktionen i april 2017 kom som lyn fra en klar himmel, og alle i spilindustrien måbede over den mærkværdige beslutning.
En Nintendo repræsentant bekræftede overfor gaming sitet IGN, at de sidste leverancer ville blive foretaget i april 2017 og tilføjede: "NES Classic Edition var ikke tiltænkt at være et vedvarende produkt. Men på grund af den overvældende efterspørgsel, udvidede vi produktionen i forhold til de originale planer".

Da hypen var på sit højeste blev konsollen solgt for helt op til $500 på eBay, knap 10 gange højere end vejledende udsalgspris. Og med nyheden om produktionsstoppet, vil gensalgsprisen højst sandsynligt ikke falde lige foreløbigt.

NES Classic Edition på DBA

 1. Nintendo NES, Classic Mini, Perfekt, NES Mini inkl. ekstra Edge Gamepad med Turbo + andre funktioner

  Nintendo NES, Classic Mini, Perfekt, NES Mini inkl. ekstra Edge Gamepad med Turbo + andre funktioner, lang ledning og snydekode bog, 2 stk to meter forlængerledning Brugt meget sparsommeligt. Afhent

  1.500,00 kr.20-11-2023
 2. Nintendo NES, Nintendo NES Classic Mini, Som ny og aldrig taget i brug. Inkl. original ekstra contro

  Nintendo NES, Nintendo NES Classic Mini, Som ny og aldrig taget i brug. Inkl. original ekstra controller, stadig i forseglet emballage. Samlet pris - 1.700 kr. Skal afhentes. Kommer med følgende pr

  1.700,00 kr.20-11-2023
 3. Nintendo NES, 700 spil, Perfekt, Nintendo classic mini. 700 spil, Perfekt, Som ny med de originale 3

  Nintendo NES, 700 spil, Perfekt, Nintendo classic mini. 700 spil, Perfekt, Som ny med de originale 30 spil. Hvis du er blevet træt af de 30 originale spil så har du her muligheden for den ultimative s

  1.195,00 kr.19-11-2023
 4. Nintendo NES, 700 spil, Perfekt, Nintendo classic mini. 700 spil, Perfekt, Som ny med de originale 3

  Nintendo NES, 700 spil, Perfekt, Nintendo classic mini. 700 spil, Perfekt, Som ny med de originale 30 spil. Hvis du er blevet træt af de 30 originale spil så har du her muligheden for den ultimative s

  1.195,00 kr.01-11-2023
 5. Nintendo NES, Classic mini, Perfekt, Brugt få gange - som ny. Incl 2 controllere og hdmi kabel

  Nintendo NES, Classic mini, Perfekt, Brugt få gange - som ny. Incl 2 controllere og hdmi kabel

  850,00 kr.13-08-2023
 6. Nintendo NES, Nintendo NES Classic Mini, Perfekt, Helt ny og uåbnet Nintendo Classic Mini spillemask

  Nintendo NES, Nintendo NES Classic Mini, Perfekt, Helt ny og uåbnet Nintendo Classic Mini spillemaskine. En controller/joystick inkluderet i kassen. Aldrig brugt. Kommer fra ikkerygerhjem. Konsollen

  1.599,00 kr.04-09-2022

I Danmark fik importøren af Nintendo, Bergsala A/S, et meget lille antal maskiner, som mere eller mindre aldrig nåede butikshylderne, da de var forudbestilt næsten alle sammen. 
I følge PR Manager Elisabeth Holmbom, blev de sidste maskiner til det nordiske marked leveret tidligt i foråret 2017, og der kommer ikke flere. Elisabeth Holmbom ser nu frem mod efteråret, da der i slutningen af september kommer endnu en opdateret version af en gammel Nintendo klassiker - Nemlig Super Nintendo Entertainment System, i daglig tale SNES.

Ligesom NES Classic, bliver SNES også produceret i begrænset oplag. Belært af historien har Nintendo allerede oplyst at der bliver produceret flere SNES fra start af, for at undgå samme udfordring med for få maskiner. Uanset så tør jeg godt spå at endnu et samlerobjekt er på trapperne.

Så lang historie kort - Hvis du vil have fingrene i en NES Classic, er det om at slå til nu.

Hvis du tænker på at købe en lidt større konsol, kan jeg anbefale dig at kigge på artiklen Køb brugt konsol, hvor du får en række gode råd til at købe en brugt Playstation eller Xbox.

God gaming! 

Relaterede artikler