Mød Mark fra MacGeni
Luk

Mød Mark fra MacGeni

Af MacGeni / 3. maj 2016

Mød Mark fra MacGeni.dk

Mark Barner fra MacGeni.dk - din Mac og PC ekspert, vil i samarbejde med DBA lære dig hvordan du køber og sælger brugte varer og produkter på nettet og hvad du skal være ekstra opmærksom på!

Mange har den fejlopfattelse, at brugte varer på nettet ikke kan bruges eller ikke virker korrekt og der ikke er garanti… men det passer i de fleste tilfælde faktisk ikke. Du kan nemlig meget nemt finde brugte varer på dba, hvor der følger kvittering og restgaranti med fra den forhandler varen oprindelig er købt. På den måde er du sikret bedre, hvis det viser sig at den brugte vare en dag går i stykker, så dækker din reklamationsret. I Danmark har man som standard 2 års reklamationsret. Det betyder at, hvis du køber varer i butikkerne, som går i stykker indenfor 2 år og du kan påvise at det ikke er slid, men at varen har en medfødt defekt fra producenten, så har du ret til at få den repareret. Hvis ikke en reparation kan lade sig gøre, så har du ret til et erstatningsprodukt eller en tilsvarende vare. Kan en erstatningsvare ikke skaffes, kan du få pengene tilbage. De fleste butikker og producenter vil ofte forsøge at reparere din defekte vare. Hvis den går i stykker med samme fejl igen, kan du endnu engang bede om at få den repareret. 3. gang er lykkens gang ved en defekt vare, for her må producenten ikke længere tilbyde dig en reparation men faktisk skal de udbytte varen til en ny eller tilbyde dig pengene retur. Reklamationsretten er, som sagt, 2 år i Danmark men køber man en vare i udlandet er den i de fleste tilfælde kun på 1 år. Derfor skal man være opmærksom på at man ikke har danske rettigheder, hvis brugte og nye varer er købt i udlandet, selvom de er købt i Danmark, kan kvitteringen være fra et andet land. Men uanset hvad så er det en god produktservice at vi, som forbrugere, har reklamationsretten at ‘læne os op ad’. Jeg er ikke jurist men MacGeni, så der kan være ændringer og detaljer i denne lov, som jeg ikke er opdateret på, men grundlæggende er det pga. reklamationsretten at du skal bede om en medfølgende kvittering når du køber brugt. Kan du ikke få fremvist en kvittering eller at varen er mere end 2 år gammel, bør du handle varen yderligere ned med sælger, da du ikke kan returnere den hos den oprindelige forhandler, hvis den går i stykker. Men husk at brugte varer på DBA ofte allerede er mere end halv pris af nyprisen, hvis ikke der følger kvittering med og det kan derfor i de fleste tilfælde betale sig at købe brugt frem for nyt - med mindre du køber nye varer på DBA, som absolut også er muligt at finde.

Derfor er du måske allerede sikret, når du køber brugt.

Når du køber brugt på DBA har mange bekymringer om “hvad hvis produktet går i stykker, hvis jeg taber det på gulvet eller spilder vand i?”, så har de fleste en indbosforsikring med elektronik dækning. Faktisk dækker din garanti hos forhandleren ikke ved skader, men det gør din indbosforsikring, hvis du har dækning på feks. elektronik. Sørg derfor at tjekke med din forsikring om du er forsikret mod skader på udstyr og varer i hjemmet. Får du en skade på dit produkt, så sørg for at have et købsbevis fra sælger eller en original kvittering, du kan sende til dit forsikringsselskab.

Jeg har i over 10 år handlet brugt og nyt på DBA, for ja man kan sagtens finde sprit nye ting, der stadig er pakket ind bla. på DBA.

Siden jeg var 8 år gammel har jeg hjulpet andre med deres Windows-, PC- og elektronikproblemer. Jeg har altid haft en sund interesse for elektronik og især computere. Derfor begyndte jeg, som meget lille at skille og samle computere ad, af ren og skær nysgerrighed. Ja, hvorfor er det relevant for dig? Jo det skal jeg fortælle dig. Det er så du kan lære mig bedre at kende og forstå, hvorfor jeg er så passioneret omkring det at jeg iværksatte min egen virksomhed på grundlag af at jeg i 2007, købte min første mac. Da jeg købte den nede i en butik, sagde de blot, “held og lykke med den!” og var alt for arrogante til at svare på mine mange spørgsmål, såsom, hvilke programmer kan jeg bruge på den i stedet for dem jeg benyttede på min Windows PC? Hvordan får jeg Word til at virke på den? Hvordan virker genvejene i forhold til Windows? Jeg havde mange spørgsmål men deres arrogance var ikke til at skyde igennem! Da jeg havde pakket den ud og benyttet den i ca. 1 måned begyndte jeg at forstå Apple’s brugervenlighed til sammenligning med de mindre brugervenlige Windows XP PC’ere, som jeg ellers havde været vandt til, på det tidspunkt, i 9 år! Jeg hjalp derfor andre med Mac’s, så de kunne forstå logikken, som faktisk var meget mere simpel end Windows logik - det er ikke nødvendigvis altid sandt i dag med alle de ekstra ting vi skal tage stilling til, såsom iCloud, iPhoto (som nu er udgået og hedder Fotos på mac), Cloud computing osv osv. I 2009 startede jeg MacGeni.dk, som er en konsulentvirksomhed, hvor jeg og mine kollegaer samt samarbejdspartnere, hjælper kunderne med IT problemer med hovedfokus på Macs, iPhones og iPads mm. Vi hjælper både med software og hardwareproblemer. Ofte får vi defekte macs ind med væskeskader eller ødelagte dele, som vi så udskifter og reparerer. Vi tilbyder kurser for begyndere og øvede på macs og windows, begyndere og øvet på iPhone og iPads. Vi lærer vores kursister, som typisk er virksomheder men også private, der ønsker seriøs og forståelig indlæring, til at være og føle sig kompetente i brug af deres software. Til eksperter og nørder yder vi kurser i Adobe programmer, såsom Photoshop, Illustrator, inDesign og meget mere.

Du kan booke mig og os i MacGeni.dk til dine tekniske udfordringer i feks Mac, iPhone, iPad eller Windows samt reparationer og undervisning i hardware og software. Du finder mere information på vores hjemmeside www.macgeni.dk

Har du hurtige spørgsmål, kan du gå ind på vores www.facebook.com/macgeni side og klikke “synes godt om”, så kan du skrive dine spørgsmål til os, så skal vi forsøge at svare bedst muligt og helt gratis. For mere uddybende spørgsmål kan du altid booke en tid hos os i kalenderen, feks. telefonsupport, hvor vi hjælper dig med dine problemer ved at fjernstyre din Mac eller PC over internettet. Du finder information og priser på hjemmesiden.

Få de bedste tips og tricks vi kender i MacGeni.dk 

Er det sådan du vil vide hvordan man køber og sælger brugt udstyr på nettet? Så kan du se flere tips og tricks i de kommende videoer. Jeg glæder mig utrolig meget til at guide dig igennem forløbet og forklare, hvad du skal være ekstra opmærksom på når du køber brugt elektronik, mac og iphone.

Tak for din tid, jeg håber du blev klogere på, hvem jeg, Mark Barner er samt hvad MacGeni.dk tilbyder og hvorfor vi laver disse videoguides til netop dig, så du kan føle dig mere sikker på nettet, for det er faktisk ikke så svært og overskueligt, som man skulle tro :-)

God fornøjelse med at handle på DBA.