Verdens første Nokia er sat til salg på DBA
Tech

Verdens første Nokia er sat til salg på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvordan ville du have det med, at nogen byttede din smartphone ud med en mobil, der var en halv meter lang og vejede tre kilo?

Det er nok ikke et byt, de fleste ville synes om. Derfor skulle man også umiddelbart tro, at Sebastian, der netop har sat en sådan mobil til salg på DBA, ville få lidt svært ved at sælge sin store og tunge telefon.

Men sådan går det nok ikke, for Sebastians mobiltelefon er et helt særligt samlerobjekt. Telefonen er nemlig den første Nokia-mobiltelefon, der kom på markedet. Den er fra 1980’erne, og modellen hedder ’Mobira Talkman’.

LÆS OGSÅ: Disse tech-ting kan klare flere ejere

Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'
Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'

- Jeg har arvet telefonen af min mors mosters mand. Jeg fik lov til at arve den, fordi jeg syntes, den var ret sej. Det er jo ikke lige sådan en ting, alle har stående, og derfor tænkte jeg, at det ville være sjovt at eje den, siger Sebastian.

Men de seneste år har den gamle Nokia tilbragt i Sebastians kælder, og derfor har han nu sat det ’mobile’ arvestykket til salg.

Sebastian er langt fra den eneste, der har sat en mobiltelefon til salg på DBA. I skrivende stund er 3.826 mobiler til salg på DBA, og heraf er 889 Nokia-telefoner

Klik her for at se alle de Nokia-telefoner, som netop nu er til salg på DBA.

Sebastian håber på at få 4.000 kroner for den gamle Nokia. En pris, der ifølge Sebastian langt fra minder om det, mobilen kostede fra ny:


- Jeg tror, mobilen kostede, hvad der i dag svarer til 25-30.000 kroner. Den kostede i hvert fald dengang det hvide ud af øjnene. Men mosterens mand havde mange penge mellem hænderne. Han var vist en forretningsmand, og jeg mener, han brugte mobiltelefonen en del dengang, siger Sebastian.

Han ærgrer sig dog over, at han ikke kan finde opladeren til den gamle mobiltelefon, men Sebastian håber ikke, det forhindrer et salg.

LÆS OGSÅ: Lars Kristian har den perfekte man cave. Se billederne, her

Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.
Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.

- Jeg tænker, at mobiltelefonen godt kunne være interessant for en samler eller en, som måske synes, den er retro-sej at have stående på hylden. Jeg synes i hvert fald, at det er på tide, at den skal videre i systemet.

Du kan også gå på jagt i de 62.408 samleobjekter, der er sat til salg på DBA. Herunder får du tre eksempler fra kategorien:

Samlerobjekter til salg på DBA lige nu

 1. Samlekort, Fodboldkort - Zlatan, Messi mm. 2012-2013, Hej

Jeg sælger alle fodboldkort fra 2012-2013

  Samlekort, Fodboldkort - Zlatan, Messi mm. 2012-2013, Hej Jeg sælger alle fodboldkort fra 2012-2013 til en samlet pris på 300 kr. Alle kort er i lommer og toploader - Jeg går meget op i hobbyen, og

  300,00 kr.07-12-2023
 2. Samlekort, Umbreon V Alt Art Evolving Skies Pokemonkort, Umbreon V Alt Art i Near Mint (Pack fresh)

  Samlekort, Umbreon V Alt Art Evolving Skies Pokemonkort, Umbreon V Alt Art i Near Mint (Pack fresh) fra Pokemon Evolving Skies - højt eftertragtet kort sælges til god pris (under danske websider). F

  789,00 kr.07-12-2023
 3. Keramik, RETRO DYB SKÅL, SMUK JAPANSK SORT SKÅL
INDVENDIG I SKÅLEN
FREMHÆVET SMUKKE BLOMSTER
I FLOTT

  Keramik, RETRO DYB SKÅL, SMUK JAPANSK SORT SKÅL INDVENDIG I SKÅLEN FREMHÆVET SMUKKE BLOMSTER I FLOTTE FARVER RØDBRUN SORT MØNSTRER MED MOTIV AF EN FUGL OG NOGLE TEGN HØJDE 8,5 CM BREDDE 22 CM SENDER

  300,00 kr.07-12-2023
 4. Bøger og blade, HUSK MIT NAVN, PAPIRARBEJDE af HUSK MIT NAVN

Bog af denne skønne kunstner. I hardb

  Bøger og blade, HUSK MIT NAVN, PAPIRARBEJDE af HUSK MIT NAVN Bog af denne skønne kunstner. I hardback. I perfekt stand. Fra dyre og røgfrit hjem

  145,00 kr.07-12-2023
 5. Samlekort, Pokemon - Ash's Rowlet - PSA 10, Hej

Jeg sælger Ash's Rowlet PSA 10 fra Ash VS Team Rock

  Samlekort, Pokemon - Ash's Rowlet - PSA 10, Hej Jeg sælger Ash's Rowlet PSA 10 fra Ash VS Team Rocket Deck Kit til 875 kr. - Jeg går meget op i hobbyen, og er derfor omhyggelig med mine ting og fors

  875,00 kr.07-12-2023
 6. Militær, Dansk uniform M58, Dansk militær uniform 58. Jakke og bukser plus div udstyr. 
Gasmaske
Fel

  Militær, Dansk uniform M58, Dansk militær uniform 58. Jakke og bukser plus div udstyr. Gasmaske Feltflaske Hjelm Hjelm-net Halstørklæde Kogekar Osv Sælges samlet

  400,00 kr.07-12-2023

Klik her og se alle de samleobjekter, der er til salg på DBA.

Sebastian er ikke den eneste, der ligger inde med et godt samlerobjekt. DBA Guide's tech-rekdaktør Daniel, har indrammet den første ipod fra Apple, som kom på markedet i 2001. 
Du kan læse om hans kærlighed til den hvide MP3-afspiller, her.

Har du en gammel tech-ting, som er blevet ødelagt, fordi batteriet har lækket? Se med i videoen herunder: Det burde højest sandsynligt kunne fikses.


Læs mere om, hvordan du ikke lader dine ting blive ødelagt af batterier, her.

Relaterede artikler