Verdens første Nokia er sat til salg på DBA
Tech

Verdens første Nokia er sat til salg på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvordan ville du have det med, at nogen byttede din smartphone ud med en mobil, der var en halv meter lang og vejede tre kilo?

Det er nok ikke et byt, de fleste ville synes om. Derfor skulle man også umiddelbart tro, at Sebastian, der netop har sat en sådan mobil til salg på DBA, ville få lidt svært ved at sælge sin store og tunge telefon.

Men sådan går det nok ikke, for Sebastians mobiltelefon er et helt særligt samlerobjekt. Telefonen er nemlig den første Nokia-mobiltelefon, der kom på markedet. Den er fra 1980’erne, og modellen hedder ’Mobira Talkman’.

LÆS OGSÅ: Disse tech-ting kan klare flere ejere

Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'
Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'

- Jeg har arvet telefonen af min mors mosters mand. Jeg fik lov til at arve den, fordi jeg syntes, den var ret sej. Det er jo ikke lige sådan en ting, alle har stående, og derfor tænkte jeg, at det ville være sjovt at eje den, siger Sebastian.

Men de seneste år har den gamle Nokia tilbragt i Sebastians kælder, og derfor har han nu sat det ’mobile’ arvestykket til salg.

Sebastian er langt fra den eneste, der har sat en mobiltelefon til salg på DBA. I skrivende stund er 3.826 mobiler til salg på DBA, og heraf er 889 Nokia-telefoner

Klik her for at se alle de Nokia-telefoner, som netop nu er til salg på DBA.

Sebastian håber på at få 4.000 kroner for den gamle Nokia. En pris, der ifølge Sebastian langt fra minder om det, mobilen kostede fra ny:


- Jeg tror, mobilen kostede, hvad der i dag svarer til 25-30.000 kroner. Den kostede i hvert fald dengang det hvide ud af øjnene. Men mosterens mand havde mange penge mellem hænderne. Han var vist en forretningsmand, og jeg mener, han brugte mobiltelefonen en del dengang, siger Sebastian.

Han ærgrer sig dog over, at han ikke kan finde opladeren til den gamle mobiltelefon, men Sebastian håber ikke, det forhindrer et salg.

LÆS OGSÅ: Lars Kristian har den perfekte man cave. Se billederne, her

Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.
Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.

- Jeg tænker, at mobiltelefonen godt kunne være interessant for en samler eller en, som måske synes, den er retro-sej at have stående på hylden. Jeg synes i hvert fald, at det er på tide, at den skal videre i systemet.

Du kan også gå på jagt i de 62.408 samleobjekter, der er sat til salg på DBA. Herunder får du tre eksempler fra kategorien:

Samlerobjekter til salg på DBA lige nu

 1. Tegneserier, Asterix and Obelix All at Sea 1996, Fremstår I utrolig fin stand.. engelsk udgave.. bog

  Tegneserier, Asterix and Obelix All at Sea 1996, Fremstår I utrolig fin stand.. engelsk udgave.. bog 35.. hardback..

  250,00 kr.24-03-2023
 2. Andre samleobjekter, Gammel Brændevinsdunk, Fin gammel Brændevinsdunk ca 120 år gammel. Der er en h

  Andre samleobjekter, Gammel Brændevinsdunk, Fin gammel Brændevinsdunk ca 120 år gammel. Der er en hårfin revne markeret med rød prik, men Brændevinsdunken er tæt. Skal afhentes på adressen.

  350,00 kr.24-03-2023
 3. Andre samleobjekter, Reborns nummererede, 9 reborns sælges billigt samlet. Evt. Til videre salg? Se

  Andre samleobjekter, Reborns nummererede, 9 reborns sælges billigt samlet. Evt. Til videre salg? Se venligst mine annoncer på dem for detaljer. Kan sendes men må meget gerne afhentes. Der er en meget

  8.995,00 kr.24-03-2023
 4. Andre samleobjekter, Reborn, Perfekt udtryk for en baby. Dejligt rødt hår .godt malet og fine detalj

  Andre samleobjekter, Reborn, Perfekt udtryk for en baby. Dejligt rødt hår .godt malet og fine detaljer. Købt i Tyskland for 5000 kr for 2 måneder siden. Har kun siddet til pynt. Beskyttet mod sol.

  2.495,00 kr.24-03-2023
 5. Andre samleobjekter, Reborn, Unik reborn.

  Andre samleobjekter, Reborn, Unik reborn.

  1.995,00 kr.24-03-2023
 6. Andre samleobjekter, Reborn, Laura Lee Eagles Tobiah nummereret med fine papirer. Limeted addition

  Andre samleobjekter, Reborn, Laura Lee Eagles Tobiah nummereret med fine papirer. Limeted addition. Der er lavet 1500. Var pige da jeg fik ham med rottehaler. Bruger str. 68 i tøj. En masse billeder

  3.995,00 kr.24-03-2023

Klik her og se alle de samleobjekter, der er til salg på DBA.

Sebastian er ikke den eneste, der ligger inde med et godt samlerobjekt. DBA Guide's tech-rekdaktør Daniel, har indrammet den første ipod fra Apple, som kom på markedet i 2001. 
Du kan læse om hans kærlighed til den hvide MP3-afspiller, her.

Har du en gammel tech-ting, som er blevet ødelagt, fordi batteriet har lækket? Se med i videoen herunder: Det burde højest sandsynligt kunne fikses.


Læs mere om, hvordan du ikke lader dine ting blive ødelagt af batterier, her.

Relaterede artikler