Derfor giver kablede hovedtelefoner federe lyd på din mobil
Tech

Derfor giver kablede hovedtelefoner federe lyd på din mobil

Peter Hoffmann
Peter Hoffmann

Vi lever i en tid, hvor alt skal være trådløst. Det gælder i høj grad også hovedtelefoner. Men faktisk får du stadig den bedste og mest stabile lyd i hovedtelefoner med ledning, når du lytter på mobilen. Samtidig kan du spare rigtig mange penge ved at købe nogle af de dyrere hovedtelefoner brugte.

Bluetooth kører efterhånden på sin 5. version, og lyden er blevet meget bedre med årene. Derfor er mange godt tilfredse med deres Bluetooth-hovedtelefoner. Men hvis du vil have en lydoplevelse ud over det sædvanlige, vil jeg til hver en tid anbefale kablede hovedtelefoner.

På DBA finder du et bredt udvalg af hovedtelefoner, ofte til en pris, der ligger op til flere tusinde kroner under butiksprisen. Selv om mange telefoner nu kommer uden port til hovedtelefoner, kan du på DBA finde både hovedtelefoner og adaptere, som gør det muligt at få virkelig god lyd til en overkommelig pris.
  

Du kan finde mange af de bedste mærker til fantastiske priser på DBA

Inden du går på DBA og finder dine næste hovedtelefoner, er det værd at overveje, hvilket behov du har. Der er absolut ingen grund til at gå ud og bruge 5.000 kroner på et sæt hovedtelefoner, hvis du er vant til at have Bluetooth-lyd i ørene, for så kan selv en opgradering til forholdsvis billige, kablede hovedtelefoner give dig en bedre lydoplevelse.

Søger du brugte hovedtelefoner på DBA, kommer du langt med beløb fra cirka 400-800 kroner. Faktisk kan du allerede fra cirka 249 kroner finde gode mærker som B&O, Beats by Dre, Pioneer eller Sennheiser på DBA.

Er du villig til at betale lidt mere, kan du finde hovedtelefoner i rigtig god stand, som fra ny koster væsentligt mere. Jeg fandt for eksempel B&O H6 hovedtelefoner til salg fra 500 kroner på DBA. Den gamle model er udgået, men den nye version, Beoplay H6 2, koster lige nu 2.999 kroner i butikkerne.

Du kan også købe hovedtelefoner, der både virker med Bluetooth og kabel. Der findes mange trådløse hovedtelefoner i rigtig god kvalitet. Dem kan du sagtens købe, så længe du er klar over, at du får bedre lyd, når du bruger dem med kabel.
  

Kablede hovedtelefoner giver dig ekstra høj volumen

En anden fordel ved at bruge ledning, er volumen. Mange producenter begrænser nemlig den maksimale volumen i de trådløse hovedtelefoner. For sådan holder batteriet længere, og de er godt klar over, at batterilevetiden er en af de vigtigste faktorer, når vi køber trådløse hovedtelefoner.

Lang batterilevetid kan være en god ting, men ikke hvis det betyder lavere volumen. For indimellem er det bare nødvendigt at skrue op til 12 og lave lidt blæst i øregangen. Den irritation kan du undgå, hvis du lytter via kabel, for her er volumen højere. Samtidig slipper du for at oplade hovedtelefonerne hele tiden.

Kablerne kan du også tit finde på DBA fra cirka 25 kroner og op. Inden du køber trådløse hovedtelefoner, skal du huske at tjekke, at de har en indgang til 3,5 millimeter minijack, så du kan bruge dem med kabler. De fleste har dem, men af og til vælger producenter helt at droppe dem. Det gælder for eksempel Boses NC700 støjreducerende hovedtelefoner.

Martin fra Bagsværd sælger disse USB-C til 3,5mm adaptere, der passer til nyere Android-mobiler for 89 kroner
Martin fra Bagsværd sælger disse USB-C til 3,5mm adaptere, der passer til nyere Android-mobiler for 89 kroner

Adaptere giver bedre lyd på mobilen

Der er ingen grund til at fortvivle, hvis du hører til den voksende gruppe af mobilbrugere, hvor producenterne har droppet av-indgangen på mobilen. Det har jeg også oplevet, og er det forholdsvist billigt at finde en adapter både til iPhone og til Android-mobiler på DBA.

De er ikke så udbredte, fordi mange simpelthen dropper kablerne og skifter til Bluetooth-hovedtelefoner.  Jeg fandt mine på DBA til en fornuftig pris. Da folk ikke er helt enige om, hvad de skal kalde adapterne, kan det være en god ide at prøve sig frem med forskellige søgninger: Prøv for eksempel USB-C adapter eller USB-C jack til Android og iPhone adapter til… ja, iPhone. Der er som regel et par stykker, hvis du leder. Hvis de ikke lige er der, dukker de løbende op.

Her finder du adaptere, så du kan bruge dine kablede hovedtelefoner med mobilen:

 1. DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° - 1,00 meter

  DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° - 1,00 meter

  DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° - 1,00 meter, DeLOCK, PRIS-MATCH! DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° | Vinklet USB-A til vinklet USB-C kabel der giver dig mulighed for at forbinde din mobil- og eller tablet

  69,00 kr.23-03-2023
 2. Headset, Oculus Quest 2, Perfekt, Sælger Oculus Quest 2 64GB

Har ikke været brugt særlig meget, da

  Headset, Oculus Quest 2, Perfekt, Sælger Oculus Quest 2 64GB Har ikke været brugt særlig meget, da jeg kort efter købet flyttede til et lille værelse hvor det var svært at bruge. Måske brugt max. 10

  2.000,00 kr.23-03-2023
 3. Dockingstation, Lenovo, Perfekt, Dockingstation Lenovo thinkpad 40AJ

Ubrugt dockingstation inklusiv

  Dockingstation, Lenovo, Perfekt, Dockingstation Lenovo thinkpad 40AJ Ubrugt dockingstation inklusiv 90W strømforsyning. Kan sendes på købers regning https://brugtelaptops.dk/vare/lenovo-dock-40aj-u

  300,00 kr.23-03-2023
 4. Dockingstation, Dell, Perfekt, Dell Dock WD19 USB-C med tilhørende strømforsyning sælges. Ingen af k

  Dockingstation, Dell, Perfekt, Dell Dock WD19 USB-C med tilhørende strømforsyning sælges. Ingen af kablerne på billederne medfølger, andet end strøm forsyning. Link til reference: https://www.prosho

  1.200,00 kr.23-03-2023
 5. Goobay USB-C multiport adapter (USB-C han til 4x USB-A 3.2 Gen 1 hun), hvid -...

  Goobay USB-C multiport adapter (USB-C han til 4x USB-A 3.2 Gen 1 hun), hvid -...

  Goobay USB-C multiport adapter (USB-C han til 4x U, Andet, PRIS-MATCH! USB-C multiport adapter (USB C han til 4x USB-A hun) | Opret forbindelse til 4 USB 3.0 A-porte fra en USB-C-port

  149,00 kr.25-11-2022
 6. Dockingstation, Logitech, Perfekt, Logi Dock Graphite, Alt-i-en USB-C dockingstation med knapper til

  Dockingstation, Logitech, Perfekt, Logi Dock Graphite, Alt-i-en USB-C dockingstation med knapper til mødestyring og højttalertelefon. Har aldrig været pakket ud og brugt. Nypris i dag ca. 3.100,-

  2.100,00 kr.23-03-2023
Henrik fra Odder har sat sine Audeze LCD4-Z til salg på DBA for 25.000 kroner
Henrik fra Odder har sat sine Audeze LCD4-Z til salg på DBA for 25.000 kroner

Så mange penge kan du spare på de dyre hovedtelefoner

Er du hi-fi-entusiast, kan du også finde nogle af de rigtig dyre hovedtelefoner på DBA, og her kan der være mange penge at spare. Jeg fandt et sæt Audeze LCD4-Z på DBA til 25.000 kroner. Det lyder af meget, men du sparer 7.990 kroner i forhold til butiksprisen på 32.990 kroner. Det er altså noget, der kan mærkes i budgettet.

Jeg fandt også et par Denon AH-MM400 til salg for 1.650 kroner på DBA. Denon laver rigtig god lyd, og i butikkerne koster samme model 2.999 kroner.

Selv om du kan finde ret dyre produkter, ville jeg faktisk ikke være nervøs for, om tingene er blevet behandlet godt. For hvis der er nogen, som passer på deres udstyr, er det hi-fi-folket.

De elsker selvfølgelig også deres familier og børn, meeen de passer også virkelig godt på deres hovedtelefoner og højttalere. Det er selvfølgelig stadigvæk en god ide at få kvitteringen med, når der er tale om hovedtelefoner i det prisniveau.

Der er mange Hi-fi/DJ-hovedtelefoner at finde på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Apple, Airpods Gen 3, Perfekt, Help nye og ubrugte AirPods Gen 3. Ombestemt

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Airpods Gen 3, Perfekt, Help nye og ubrugte AirPods Gen 3. Ombestemte mig kort efter køb og købte AirPods pro 2, så derfor fik jeg kun pakket dem ud af æsken, men åbned

  1.500,00 kr.24-03-2023
 2. in-ear hovedtelefoner, Sony, WF-1000xm4, Perfekt, Anmelderroste Sony WF-1000xm4 trådløse høretelefo

  in-ear hovedtelefoner, Sony, WF-1000xm4, Perfekt, Anmelderroste Sony WF-1000xm4 trådløse høretelefoner (in ear). De er benyttet meget lidt og kommer som ny tilstand. Fortsat knap halvandet år tilba

  1.299,00 kr.24-03-2023
 3. headset hovedtelefoner, B&O, E6 Motion, Perfekt, Splinternyt Bang & Olufsen Wireless Headset i origi

  headset hovedtelefoner, B&O, E6 Motion, Perfekt, Splinternyt Bang & Olufsen Wireless Headset i original æske.

  800,00 kr.24-03-2023
 4. JLab Audio Go Air Sport trådløse øretelefoner, graphite

  JLab Audio Go Air Sport trådløse øretelefoner, graphite

  hovedtelefoner Sports høretelefoner, JLab Audio, PRIS-MATCH! JLab Audio Go Air Sport trådløse øretelefoner | Med 8 timers spilletid, et svedtæt design og et perfekt sportsfit vil du altid have motivat

  349,00 kr.24-01-2023
 5. JBL Wave Flex trådløs in-ear hovedtelefoner, hvid

  JBL Wave Flex trådløs in-ear hovedtelefoner, hvid

  hovedtelefoner In-ear høretelefon, JBL, JBL Wave Flex trådløs in-ear hovedtelefoner | Tag din lyd med overalt, med disse smarte og ægte trådløse høretelefoner fra JBL. Wave Flex kan holde strøm i samm

  599,00 kr.28-09-2022
 6. *TILBUD* Beoplay HX Antrachite

  *TILBUD* Beoplay HX Antrachite

  hovedtelefoner headset, B&O, Beoplay HX , Perfekt, Trådløse hovedtelefoner med støjreduktion. Behagelig lytning, uanset om du foretager et opkald, arbejder hjemmefra eller bare gerne vil have lidt fre

  2.895,00 kr.16-01-2023

På DBA kan du fra omkring 500 kroner finde nogle fremragende hovedtelefoner, hvor butiksprisen typisk ligger mellem 1.000 til 2.000 kroner.

Hører du til dem, der bare godt kan lide god lyd, så kan du her læse, hvordan du for tiden kan få fingre i Sonos-højttalere til en lavere pris.

Det behøver som nævnt ikke at være trådløst for at lyde godt. Tværtimod giver gode, gammeldags teknologier virkelig god lyd. Hvis du er så heldig stadig at have dine gamle, men elskede højttalere, der har fulgt dig siden konfirmationen, så læs her, hvordan du får dine højttalere til at lyde endnu bedre.  

Hvis du er lidt fix på tasteturen kan du også – for nu at blive i ”tech-verdenen” – lave din Mac om, sådan så den kan spille playstation. I videoen herunder viser vi dig, hvordan:

Læs mere om, hvordan der blev gjort i videoen, her.

Relaterede artikler