Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis
TechLivsstil

Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis

Christine
Christine

Der er ingen grund til at smide den gamle elektronik ud, for i langt de fleste tilfælde kan den faktisk fikses. Hvad tror du, det koster? Ikke en krone. Det er i hvert fald prisen - eller mangel på samme - hvis du tager forbi Repair Cafe Danmark. Læs med her og find ud af, hvor du kan få lavet elektronikken gratis.

Stop lige! Du er da ikke ved at smide gammel elektronik ud, er du? Kender du ikke allerede Repair Cafe Danmark, er det måske derfor, du er ved at begå lidt af en brøler nu. Faktisk kan 84 procent af alt gammelt elektronik fikses, og rundt omkring på nogle af landets 50 Repair Cafeer sidder frivillige klar til at puste nyt liv i dine gamle sager.

Arlette Bentzen har været med til at starte Repair Cafe Danmark op, og til daglig slår hun sine folder i cafeen på Nørrebro i København. Her fortæller hun, hvad Repair Cafe Danmark kan fikse for dig – for det er alt fra brødristere til headphones.

Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.
Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.

Vildt: Mere end 80 procent kan repareres

Når du svinger forbi en af de mange Repair Cafe Danmark-værksteder, som er strøet ud over det danske land, er der tre forskellige ekspertgrupper, som sidder klar til at hjælpe dig. De vil nemlig hellere end gerne forsøge at fikse dine gamle genbrugsfund, DBA-køb eller antikke arvestykker, fortæller Arlette Bentzen:

- Vi har tre kategorier, som vi deler reparationerne ind i. Den første er tøj, den anden er elektronik, for eksempel computere og husholdningsmaskiner, og den tredje er en all round-kategori, forklarer hun og fortsætter:

- Formålet med Repair Cafe Danmark er at skabe viden om reparationer og grøn omstilling ved at hjælpe folk med at reparere deres ting, så de ikke skal kassere dem og købe nyt. Genbrugstrenden er kommet for at blive, og den vil vi gerne understøtte, siger Arlette Bentzen.

I en tid, hvor mange er vokset op med, at ting bare smides ud, når de ikke virker længere, står Repair Cafe Danmark over for en stor opgave. De drømmer om at få forbrugerne til at tænke reparationer ind i hverdagen og spørge sig selv, hvorfor egentlig smide det her ud? Statistikkerne viser nemlig, at 84 procent af alt elektronik kan fikses, og Arlette Bentzen fortæller, at det faktisk sjældent er særligt kompliceret at give de gamle ting nyt liv:

- Mange kommer med lamper, som aldrig har virket, men som har så stor affektionsværdi, at de ikke nænner at smide dem ud. En lampe skal nogle gange bare have en ny ledning, så virker den igen. Vi vil gerne ændre folks forbrugsmønstre og skabe fællesskaber, fortæller Arlette Bentzen.

Har du også en gammel lampe, en brødrister eller måske noget helt tredje, du gerne vil have lavet – enten til dig selv, eller så du kan sælge det videre på DBA? Så skal du forbi Repair Cafe Danmark. Og prisen på reparationen? Den afslører Arlette Bentzen under annoncen her.

Find en lampe på DBA:

 1. Spot, Nordtronic Low Profile ECO, Nordtronic Low Profile ECO

Indbygningsspot 6W 2700K LED, Mat Hvid

  Spot, Nordtronic Low Profile ECO, Nordtronic Low Profile ECO Indbygningsspot 6W 2700K LED, Mat Hvid ECO Low Profile er indbygningsspottet der sikrer dig stabilt, blænd- og flimmerfrit lys på 420 lum

  119,00 kr.27-09-2023
 2. Pendel, Nordlux, To aldrig lamper til salg.

  Pendel, Nordlux, To aldrig lamper til salg.

  300,00 kr.27-09-2023
 3. Pære, Osram, Philips, Luma + andre, Alle mulige slags lyspærer, halogen stik pærer og halogen rør.
M

  Pære, Osram, Philips, Luma + andre, Alle mulige slags lyspærer, halogen stik pærer og halogen rør. Mange typer kan ikke længere fås i butikker mere. sælges evt. til loppemarked kræmmer. Der er 4 til 5

  4,00 kr.27-09-2023
 4. Lampe, Rustik guld lampe med blå velour lampeskærm.

  Lampe, Rustik guld lampe med blå velour lampeskærm.

  120,00 kr.27-09-2023
 5. Gulvlampe, Brighton, Jeg søger denne lampe - har du købt en og ikke skal bruge den. Kan det god tænk

  Gulvlampe, Brighton, Jeg søger denne lampe - har du købt en og ikke skal bruge den. Kan det god tænkes at jeg vil købe den.. - skriv til mig hvis du vil sælge - skriver 400 kr for at skrive noget !!

  400,00 kr.27-09-2023
 6. Pendel, Pendel

Smuk hammerslået kobberpendel. Højde 42 cm Ø 37 cm med få brugsspor. ER TIL SALG SÅ

  Pendel, Pendel Smuk hammerslået kobberpendel. Højde 42 cm Ø 37 cm med få brugsspor. ER TIL SALG SÅ LÆNGE DENNE ANNONCE ER AKTIV

  250,00 kr.27-09-2023

Du finder et stort udvalg af lækre lamper på DBA. Drømmer du om en designerlampe, kan du finde den lige her, mens de lamper, der koster under 100 kroner, venter på dig her.

Det koster ikke en krone

Det kan ikke betale sig… Det er gerne den sætning, vi får, når vi går ind i butikken for at få ting repareret. Det er nemlig ofte alt for dyrt at få lappet tingene sammen, og i langt de fleste tilfælde er det billigere for dig at købe noget nyt, fortæller Arlette Bentzen og uddyber:

- Inden fejlen er fundet, og den er lavet, er mandetimerne løbet op, så det bliver alt for dyrt at få repareret tingene. Så smider folk dem ud, og det forstår man jo godt, men det var også derfor, vi besluttede, at det skulle være nemt og gratis at bruge Repair Cafe Danmark. Vi drømmer om at åbne endnu flere caféer, end vi allerede har nu, så folk ikke skal køre langt for at få tingene fikset, forklarer hun.

Det er frivillige reparatører – eller fiksere, som Arlette Bentzen kalder dem, – der sidder bag bordene hos Repair Cafe Danmark. Derfor er der heller ingen garanti for, at tingene kommer til at virke igen. Til gengæld tror Arlette Bentzen på, at det netop er den nemme og gratis løsning, caféerne tilbyder, som motiverer folk til at lægge vejen forbi:

- Der er rigtig mange, som bruger os, og flere af dem, der kigger forbi, har købt noget, som ikke virker, men fordi det er gratis, og vi ligger lige rundt om hjørnet, vil de gerne give det et skud. Så forsøger vi at fikse det for dem, siger hun og fortsætter i en mere alvorlig tone:

- Repair Cafe Danmark er et opråb til producenterne om, at det skal være nemt at reparere og udskifte enkeltdele. Vi ser alt for ofte, at ting er limet sammen, så de er svære at skille ad og skifte dele på. Producenterne lægger op til, at vi skal købe nyt, og det forsøger vi at ændre ved, fortæller Arlette Bentzen.

Kan du gætte, hvilke ting Repair Cafe Danmark oftest må fikse? Glattejern, vaskemaskiner eller headphones? Der er mange muligheder, men under annoncen her, afslører Arlette Bentzen, hvad fikserne oftest må reparere.

Find flotte headphones på DBA:

 1. Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  hovedtelefoner Around ear Noise Cancelling, Bose, Bose 794297-0100, Som ny - originalindpakning mangler, De trådløse Bose støjreducerende 700 around-ear høretelefoner repræsenterer fremtidens lydoplev

  2.334,00 kr.01-05-2023
 2. trådløse hovedtelefoner, Bose, Bose Noise Cancelling Headphones 700 , God, Sælges da de ikke bliver

  trådløse hovedtelefoner, Bose, Bose Noise Cancelling Headphones 700 , God, Sælges da de ikke bliver bliver brugt Kan afhentes i Aalborg eller sendes på købers regning

  1.500,00 kr.27-09-2023
 3. headset hovedtelefoner, B&O, H9i, Perfekt, Bang & Olufsen H9i trådløse headphones i farven Limestone

  headset hovedtelefoner, B&O, H9i, Perfekt, Bang & Olufsen H9i trådløse headphones i farven Limestone. Mega god lyd - med Active Noise Cancellation. Inkl. original emballage og kabler, pose mv.

  1.300,00 kr.27-09-2023
 4. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Kreafunk in ear headphones, Perfekt, Helt nye og stadig i uåbn

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Kreafunk in ear headphones, Perfekt, Helt nye og stadig i uåbnet kasse så de har ikke været brugt. Skarp pris.

  250,00 kr.27-09-2023
 5. in-ear hovedtelefoner, Sony, Sony WF-1000XM5, Perfekt, Sælger mine helt nye Sony in-ear headphones d

  in-ear hovedtelefoner, Sony, Sony WF-1000XM5, Perfekt, Sælger mine helt nye Sony in-ear headphones da jeg ønsker AirPods i stedet. De er købt d. 20/09-23 i Elgiganten brugt i ca. 10 timer. Kvittering

  1.700,00 kr.27-09-2023
 6. headset hovedtelefoner, Andet mærke, HyperX Cloud Flight – Wireless Gaming Headphones, God, HyperX C

  headset hovedtelefoner, Andet mærke, HyperX Cloud Flight – Wireless Gaming Headphones, God, HyperX Cloud Flight – Wireless Gaming Headphones

  250,00 kr.27-09-2023

Er du på udkig efter et par nye headphones, kan du finde dem på DBA.

Arlette: Denne ting går oftest i stykker

Hos Repair Cafe Danmark kigger de på alt, der kan bæres ind, og selvom det er sjældent, folk kommer slæbende med en vaskemaskine, er der alligevel mange gengangere på arbejdsbordene. Der er nemlig nogle ting, der oftere går i stykker end andre:

- Folk kommer med alt fra køkkenmaskiner til knækkede ovnlåger og gamle spinnerokker. Der var også en gang en, der kom med et ur, der både kunne vise klokken og brygge te, men det vi ser oftest, er headphones – og særligt de billige, fortæller Arlette Bentzen.

Foruden headphones er det også strømforsyninger til computere, printere og batterier til telefoner, som har en høj reparationsrate hos Repair Cafe Danmark. Men den klassiske med hunden, der har bidt en ledning i stykker, kender de også:

- Det er jo en klassiker, at hunden har bidt et stykke af ledningen, men det fikser vi ved at forkorte ledningen, så kan den leve videre i mange år. Det kan meget elektronik, men ofte ser vi, at det går i stykker efter kun få år. Mange gange falder det sammen med, at garantien udløber. Pudsigt, ikke? Spørger Arlette Bentzen retorisk.

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, at du kvit og frit kan få fikset dine genbrugsfund. Det er både en fordel for miljøet og for din pengepung, men før du sætter kursen mod en cafe tæt på dig, vil du så ikke vide, om fikserne faktisk kan hjælpe dig? Der er nemlig en enkelt ting, som Repair Cafe Danmarks frivillige ikke reparerer for dig.

Hvad det er, kan du se under annoncen.

Computere til salg på DBA netop nu:

 1. Asus Tuf dash FX516PR-HN002T, 3.30 GHz, 16 GB ram, 512 GB harddisk, Perfekt, Hej jeg sælger her min

  Asus Tuf dash FX516PR-HN002T, 3.30 GHz, 16 GB ram, 512 GB harddisk, Perfekt, Hej jeg sælger her min Asus gamer bærbar Byd gerne men byd fair Den er købt i power den 20.4.2022 på tilbud til 7999kr n

  5.000,00 kr.27-09-2023
 2. Lenovo, M700, I5 Ghz, 16 GB ram, 256 GB harddisk, God, Tiny PC, Lenovo ThinkCentre M700.
Fungerer 10

  Lenovo, M700, I5 Ghz, 16 GB ram, 256 GB harddisk, God, Tiny PC, Lenovo ThinkCentre M700. Fungerer 100 procent perfekt. Lille smart PC hvor der medfølger original ubrugt ophæng til under bordet eller p

  1.200,00 kr.27-09-2023
 3. Lenovo, m700, 8 GB ram, 128 GB harddisk, God, Lenovo, M700, 8 GB ram, 256 GB harddisk, God

Jeg har1

  Lenovo, m700, 8 GB ram, 128 GB harddisk, God, Lenovo, M700, 8 GB ram, 256 GB harddisk, God Jeg har1 stks Lenovo ThinkCentre M700 Type 10HY Tiny til salg i rigtig god stand Perfekt til lille kontor PC

  500,00 kr.27-09-2023
 4. Lenovo, M700, 8 GB ram, 256 GB harddisk, God, Jeg har 2 stks Lenovo ThinkCentre M700 Type 10HY Tiny

  Lenovo, M700, 8 GB ram, 256 GB harddisk, God, Jeg har 2 stks Lenovo ThinkCentre M700 Type 10HY Tiny til salg i rigtig god stand Perfekt til lille kontor PC, home assistant eller Roblox Indeholder: Int

  600,00 kr.27-09-2023
 5. Asus Xg mobile 3080 150watt, Helt ny ligger stadig i kassen. 
Kvittering haves :) 

XG Mobile er en

  Asus Xg mobile 3080 150watt, Helt ny ligger stadig i kassen. Kvittering haves :) XG Mobile er en unik løsning med et eksternt grafikkort, der giver 100 % af GeForce RTX 3080's ydeevne, og samtidig

  5.000,00 kr.27-09-2023
 6. Asus, G20cb rog, I-7 6700 3.40 Ghz, God, Brugt i et par år virker som den skal.
Byd

  Asus, G20cb rog, I-7 6700 3.40 Ghz, God, Brugt i et par år virker som den skal. Byd

  1,00 kr.27-09-2023

Er det helt sikkert, at computeren ikke kan fikses, kan du heldigvis finde en ny på DBA. Her kan du se dem, der koster under 1.000 kroner.

 

Repair Cafe Danmark fikser alt – med et par undtagelser

Der er ting i gråzonen, forklarer Arlette Bentzen, som fikserne ikke kan hjælpe dig med at lave. Det skyldes ikke, at de ikke har evnerne eller ressourcerne – tværtimod. De takker nej til ting, som du skal gå til en professionel med:

- Vi vil ikke tage arbejdet fra dem, der lever af det. Det kan for eksempel være en cykel, den skal du til cykelhandleren med i stedet. Vi vil selvfølgelig gerne give dig et par råd til, hvordan du selv kan lave den, men vi reparerer den ikke for dig, for vi vil ikke forvride konkurrencen, fortæller Arlette Bentzen.

Til gengæld tager de gerne imod alle andre sager, som du ikke ved, hvordan du ellers får fikset. Lyssværd, racerbiler, ure, radioer og gamle pladespillere kan du derfor fint tage med forbi fikserne. De vil nemlig gøre alt, hvad de kan for at hjælpe, og selvom lønnen ikke udbetales i kroner og ører, er det for Arlette Bentzen og de andre frivillige noget langt vigtigere, der betaler arbejdet:

- Det rammer mig lige i hjertet, når jeg kan mærke, at både bruger og fikser bliver glade for at en reparation lykkes – sådan helt oprigtigt. Det har stor betydning for mit arbejde, at vi kan hjælpe andre mennesker. Nogle ting har en ekstremt høj affektionsværdi for folk, og når vi kan lave det, bliver de så glade, at vi får en krammer. Det er grunden til, at vi er her, siger Arlette Bentzen afslutningsvist.

Cykler til salg på DBA:

 1. Damecykel, Cube, SL Road, 47 cm stel, Lækker cykel fra CUBE i str 50
Modelår 2018

Kører rigtig god

  Damecykel, Cube, SL Road, 47 cm stel, Lækker cykel fra CUBE i str 50 Modelår 2018 Kører rigtig godt. Ikke brugt særligt meget. Kurv og lås medfølger. Har to stk cykler i samme model til salg. En i

  2.000,00 kr.27-09-2023
 2. X-zite, anden mountainbike, 7 gear, Skal shines op.

  X-zite, anden mountainbike, 7 gear, Skal shines op.

  300,00 kr.27-09-2023
 3. Pigecykel, classic cykel, andet mærke, Woom 3 Lilla cykel, 16 tommer hjul, 0 gear, Lilla Woom 3, i g

  Pigecykel, classic cykel, andet mærke, Woom 3 Lilla cykel, 16 tommer hjul, 0 gear, Lilla Woom 3, i god stand, brugt ca. 2 år. woom Original 3 er næstmindste pedalcykel som passer til alderen ca 4-6

  3.100,00 kr.27-09-2023
 4. Pedaler, SHIMANO PD-EG500, SPRIT NYE I UÅBNET ÆSKE.

Har et par for meget. Alt i perfekt stand.

  Pedaler, SHIMANO PD-EG500, SPRIT NYE I UÅBNET ÆSKE. Har et par for meget. Alt i perfekt stand.

  450,00 kr.27-09-2023
 5. Damecykel, Everton, Techno Dame 7gear sort, 51 cm stel, 7 gear, Cykel i rigtig stand
Hvis du har s

  Damecykel, Everton, Techno Dame 7gear sort, 51 cm stel, 7 gear, Cykel i rigtig stand Hvis du har spørgsmål sig endelig til??

  3.000,00 kr.27-09-2023
 6. Hometrainer, Wahoo KICKcore, Nærmest ubrugt Wahoo KICKcore hometrainer. Kan bruges med Swift. Monter

  Hometrainer, Wahoo KICKcore, Nærmest ubrugt Wahoo KICKcore hometrainer. Kan bruges med Swift. Monteret Shimano 10 speed kassette. Perfekt stand

  3.900,00 kr.27-09-2023

På udkig efter en ny cykel? Lige nu er der mere end 20.000 modeller til salg på DBA.

Livet er for kort til dårlig lyd, og buldrer dine gamle højttalere også mere, end de brager, skal du læse med her. Vi viser dig nemlig, hvor du med et par simple tricks kan få meget bedre lyd ud af dine højttalere.

Cykler er en af de ting, Repair Cafe Danmark ikke fikser for dig, men hvad gør du, hvis du alligevel skal have lavet cyklen, men ikke vil forbi cykelhandleren? Du kan jo se med i videoen her, hvor vi viser dig, hvordan en gammel børnecykel bliver så god som ny igen.

Relaterede artikler