Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis
TechLivsstil

Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis

Christine
Christine

Der er ingen grund til at smide den gamle elektronik ud, for i langt de fleste tilfælde kan den faktisk fikses. Hvad tror du, det koster? Ikke en krone. Det er i hvert fald prisen - eller mangel på samme - hvis du tager forbi Repair Cafe Danmark. Læs med her og find ud af, hvor du kan få lavet elektronikken gratis.

Stop lige! Du er da ikke ved at smide gammel elektronik ud, er du? Kender du ikke allerede Repair Cafe Danmark, er det måske derfor, du er ved at begå lidt af en brøler nu. Faktisk kan 84 procent af alt gammelt elektronik fikses, og rundt omkring på nogle af landets 50 Repair Cafeer sidder frivillige klar til at puste nyt liv i dine gamle sager.

Arlette Bentzen har været med til at starte Repair Cafe Danmark op, og til daglig slår hun sine folder i cafeen på Nørrebro i København. Her fortæller hun, hvad Repair Cafe Danmark kan fikse for dig – for det er alt fra brødristere til headphones.

Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.
Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.

Vildt: Mere end 80 procent kan repareres

Når du svinger forbi en af de mange Repair Cafe Danmark-værksteder, som er strøet ud over det danske land, er der tre forskellige ekspertgrupper, som sidder klar til at hjælpe dig. De vil nemlig hellere end gerne forsøge at fikse dine gamle genbrugsfund, DBA-køb eller antikke arvestykker, fortæller Arlette Bentzen:

- Vi har tre kategorier, som vi deler reparationerne ind i. Den første er tøj, den anden er elektronik, for eksempel computere og husholdningsmaskiner, og den tredje er en all round-kategori, forklarer hun og fortsætter:

- Formålet med Repair Cafe Danmark er at skabe viden om reparationer og grøn omstilling ved at hjælpe folk med at reparere deres ting, så de ikke skal kassere dem og købe nyt. Genbrugstrenden er kommet for at blive, og den vil vi gerne understøtte, siger Arlette Bentzen.

I en tid, hvor mange er vokset op med, at ting bare smides ud, når de ikke virker længere, står Repair Cafe Danmark over for en stor opgave. De drømmer om at få forbrugerne til at tænke reparationer ind i hverdagen og spørge sig selv, hvorfor egentlig smide det her ud? Statistikkerne viser nemlig, at 84 procent af alt elektronik kan fikses, og Arlette Bentzen fortæller, at det faktisk sjældent er særligt kompliceret at give de gamle ting nyt liv:

- Mange kommer med lamper, som aldrig har virket, men som har så stor affektionsværdi, at de ikke nænner at smide dem ud. En lampe skal nogle gange bare have en ny ledning, så virker den igen. Vi vil gerne ændre folks forbrugsmønstre og skabe fællesskaber, fortæller Arlette Bentzen.

Har du også en gammel lampe, en brødrister eller måske noget helt tredje, du gerne vil have lavet – enten til dig selv, eller så du kan sælge det videre på DBA? Så skal du forbi Repair Cafe Danmark. Og prisen på reparationen? Den afslører Arlette Bentzen under annoncen her.

Find en lampe på DBA:

 1. Gulvlampe, Philips Hue, Philips Hue Gradient Signe gulvlampe er skabt til stemning på en helt ny måd

  Gulvlampe, Philips Hue, Philips Hue Gradient Signe gulvlampe er skabt til stemning på en helt ny måde med smart belysning fra Philips Hue med adgang til over 16 millioner farvenuancer og den mest avan

  1.599,00 kr.09-06-2023
 2. Gulvlampe, W Germany, Stor, flot retro W Germany gulvlampe i keramik med stor skærm. Højde ialt 132

  Gulvlampe, W Germany, Stor, flot retro W Germany gulvlampe i keramik med stor skærm. Højde ialt 132 cm. Meget god stand. El-pære både under skærmen og i foden. Evt levering på Sjælland.

  1.950,00 kr.09-06-2023
 3. Anden loftslampe, Antik spejlglas, håndlavet, Ca 2 år gammel. Håndlavet spejlglas Ø60/H25 cm.

  Anden loftslampe, Antik spejlglas, håndlavet, Ca 2 år gammel. Håndlavet spejlglas Ø60/H25 cm.

  7.500,00 kr.09-06-2023
 4. Lampe, Se lige denne søde bordlampe fra 1950-60 erne 

Skule være søholm, i følge Google og tror man

  Lampe, Se lige denne søde bordlampe fra 1950-60 erne Skule være søholm, i følge Google og tror man kan se deres mærke meget utydelig i bunden

  400,00 kr.09-06-2023
 5. Lampe, Wow en lampe fra kastrup- holmegaard 

Designet af Lisbeth Brams og solgt for fog & mørup 

1

  Lampe, Wow en lampe fra kastrup- holmegaard Designet af Lisbeth Brams og solgt for fog & mørup 1960 erne

  800,00 kr.09-06-2023
 6. Anden loftslampe, Flot Ranarp loftslampe fra IKEA - Fremstår nyt.
sælges til kr. 100

• varen er til

  Anden loftslampe, Flot Ranarp loftslampe fra IKEA - Fremstår nyt. sælges til kr. 100 • varen er til salg • kan leveres i radius 5 km fra Herlev St - kr. 45 • BETALING: Mobilepay til 27529560 • jeg u

  1,00 kr.09-06-2023

Du finder et stort udvalg af lækre lamper på DBA. Drømmer du om en designerlampe, kan du finde den lige her, mens de lamper, der koster under 100 kroner, venter på dig her.

Det koster ikke en krone

Det kan ikke betale sig… Det er gerne den sætning, vi får, når vi går ind i butikken for at få ting repareret. Det er nemlig ofte alt for dyrt at få lappet tingene sammen, og i langt de fleste tilfælde er det billigere for dig at købe noget nyt, fortæller Arlette Bentzen og uddyber:

- Inden fejlen er fundet, og den er lavet, er mandetimerne løbet op, så det bliver alt for dyrt at få repareret tingene. Så smider folk dem ud, og det forstår man jo godt, men det var også derfor, vi besluttede, at det skulle være nemt og gratis at bruge Repair Cafe Danmark. Vi drømmer om at åbne endnu flere caféer, end vi allerede har nu, så folk ikke skal køre langt for at få tingene fikset, forklarer hun.

Det er frivillige reparatører – eller fiksere, som Arlette Bentzen kalder dem, – der sidder bag bordene hos Repair Cafe Danmark. Derfor er der heller ingen garanti for, at tingene kommer til at virke igen. Til gengæld tror Arlette Bentzen på, at det netop er den nemme og gratis løsning, caféerne tilbyder, som motiverer folk til at lægge vejen forbi:

- Der er rigtig mange, som bruger os, og flere af dem, der kigger forbi, har købt noget, som ikke virker, men fordi det er gratis, og vi ligger lige rundt om hjørnet, vil de gerne give det et skud. Så forsøger vi at fikse det for dem, siger hun og fortsætter i en mere alvorlig tone:

- Repair Cafe Danmark er et opråb til producenterne om, at det skal være nemt at reparere og udskifte enkeltdele. Vi ser alt for ofte, at ting er limet sammen, så de er svære at skille ad og skifte dele på. Producenterne lægger op til, at vi skal købe nyt, og det forsøger vi at ændre ved, fortæller Arlette Bentzen.

Kan du gætte, hvilke ting Repair Cafe Danmark oftest må fikse? Glattejern, vaskemaskiner eller headphones? Der er mange muligheder, men under annoncen her, afslører Arlette Bentzen, hvad fikserne oftest må reparere.

Find flotte headphones på DBA:

 1. in-ear hovedtelefoner, Andet mærke, stevision , God, headphones bluethooth kom med bud/bid on it 

k

  in-ear hovedtelefoner, Andet mærke, stevision , God, headphones bluethooth kom med bud/bid on it kom med bud , kun brugt en gang kan spille op til 3 timer på en opladning har ikke noice cancel i k

  25,00 kr.09-06-2023
 2. HiFi / DJ hovedtelefoner, Sennheiser, Sennheiser HD 650 hovedtelfoner, God, Sennheiser HD 650 hovedt

  HiFi / DJ hovedtelefoner, Sennheiser, Sennheiser HD 650 hovedtelfoner, God, Sennheiser HD 650 hovedtelfoner Headphones Kan sendes

  1.350,00 kr.09-06-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, Sony, Perfekt, Fede Sony hørebøffer
SONY MDRXB50BS IE HEADPHONES B
De har

  trådløse hovedtelefoner, Sony, Perfekt, Fede Sony hørebøffer SONY MDRXB50BS IE HEADPHONES B De har aldrig været brugt da de var for små til hovedet Nypris: 899,- Original kvittering haves

  350,00 kr.09-06-2023
 4. headset hovedtelefoner, Andet mærke, Panasonic Techinics Head phones EAH-A800, Perfekt, headset hove

  headset hovedtelefoner, Andet mærke, Panasonic Techinics Head phones EAH-A800, Perfekt, headset hovedtelefoner, Andet mærke, Perfekt Panasonic Techinics Head phones EAH-A800 a new earphone, just boug

  1.300,00 kr.08-06-2023
 5. headset hovedtelefoner, Andet mærke, Mercedes Benz, Perfekt, Ny, ubrugt og ikke anbrudt Wireless Hea

  headset hovedtelefoner, Andet mærke, Mercedes Benz, Perfekt, Ny, ubrugt og ikke anbrudt Wireless Headphones. Prisen er fast og køber betaler forsendelse.

  1.750,00 kr.08-06-2023
 6. headset hovedtelefoner, Sennheiser, Perfekt, Jeg sælger disse sennheiser headphones.

De er som nye

  headset hovedtelefoner, Sennheiser, Perfekt, Jeg sælger disse sennheiser headphones. De er som nye og er kun brugt 2 gange. Ny pris 1.400.- Jeg sælger dem for 700.- Hentes hurtigts muligt.

  700,00 kr.07-06-2023

Er du på udkig efter et par nye headphones, kan du finde dem på DBA.

Arlette: Denne ting går oftest i stykker

Hos Repair Cafe Danmark kigger de på alt, der kan bæres ind, og selvom det er sjældent, folk kommer slæbende med en vaskemaskine, er der alligevel mange gengangere på arbejdsbordene. Der er nemlig nogle ting, der oftere går i stykker end andre:

- Folk kommer med alt fra køkkenmaskiner til knækkede ovnlåger og gamle spinnerokker. Der var også en gang en, der kom med et ur, der både kunne vise klokken og brygge te, men det vi ser oftest, er headphones – og særligt de billige, fortæller Arlette Bentzen.

Foruden headphones er det også strømforsyninger til computere, printere og batterier til telefoner, som har en høj reparationsrate hos Repair Cafe Danmark. Men den klassiske med hunden, der har bidt en ledning i stykker, kender de også:

- Det er jo en klassiker, at hunden har bidt et stykke af ledningen, men det fikser vi ved at forkorte ledningen, så kan den leve videre i mange år. Det kan meget elektronik, men ofte ser vi, at det går i stykker efter kun få år. Mange gange falder det sammen med, at garantien udløber. Pudsigt, ikke? Spørger Arlette Bentzen retorisk.

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, at du kvit og frit kan få fikset dine genbrugsfund. Det er både en fordel for miljøet og for din pengepung, men før du sætter kursen mod en cafe tæt på dig, vil du så ikke vide, om fikserne faktisk kan hjælpe dig? Der er nemlig en enkelt ting, som Repair Cafe Danmarks frivillige ikke reparerer for dig.

Hvad det er, kan du se under annoncen.

Computere til salg på DBA netop nu:

 1. Andet mærke, 1070 GTX twin frozr, God, Fungerer som den skal! Sælges da nyt kort er købt! Original e

  Andet mærke, 1070 GTX twin frozr, God, Fungerer som den skal! Sælges da nyt kort er købt! Original emballage medfølger

  1.499,00 kr.09-06-2023
 2. Selvbyg, Perfekt, Købt 09.09.2022 hos LapTech Data Aalborg SV. Kvittering haves.

Fungeret som PC nu

  Selvbyg, Perfekt, Købt 09.09.2022 hos LapTech Data Aalborg SV. Kvittering haves. Fungeret som PC nummer 2, derfor ikke brugt mere end 2-3 gange om måneden. Sælges af samme årsag. Kabinet: SilverSto

  3.999,00 kr.09-06-2023
 3. Lenovo ThinkPad T495 Ryzen 5, 2,2 GHz, 8 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, Pæn og velholdt Lenovo bæ

  Lenovo ThinkPad T495 Ryzen 5, 2,2 GHz, 8 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, Pæn og velholdt Lenovo bærbar Fungere perfekt og lynhurtig AMD Ryzen 5 Pro Processor 14" Full HD IPS LED skærm 8GB DDR4 RA

  2.799,00 kr.09-06-2023
 4. Lenovo L530, 2.6 GHz, 4 GB ram, 500 GB harddisk, Perfekt, LENOVO L530 i5 64bit 
500gb hd
2.6processo

  Lenovo L530, 2.6 GHz, 4 GB ram, 500 GB harddisk, Perfekt, LENOVO L530 i5 64bit 500gb hd 2.6processor 4gbram Perfekt med oplader Original windows

  1.700,00 kr.09-06-2023
 5. Lenovo, P50, I7 6700HQ 2.6 GHz

8GB enkelt ram.kan opgradere for mere pris.. 16 GB for kr.175 mere 3

  Lenovo, P50, I7 6700HQ 2.6 GHz 8GB enkelt ram.kan opgradere for mere pris.. 16 GB for kr.175 mere 32 gb for kr.450 mere. 256 GB m.2 ssd der er en fri m.2 ssd og 2.5 " harddisk ssd plads fri for opgra

  2.000,00 kr.09-06-2023
 6. HP Elitebook 840 G5, Intel i5 2.4 GHz, 16 GB ram, 128 GB harddisk, God, HP Elitebook 840 G5, Intel i

  HP Elitebook 840 G5, Intel i5 2.4 GHz, 16 GB ram, 128 GB harddisk, God, HP Elitebook 840 G5, Intel i5 2.4 GHz, 16 GB DDR4 ram, SDD 128 GB M2 harddisk, God stand. 14" skærm. Næsten perfekt. Alt virker

  1.500,00 kr.09-06-2023

Er det helt sikkert, at computeren ikke kan fikses, kan du heldigvis finde en ny på DBA. Her kan du se dem, der koster under 1.000 kroner.

 

Repair Cafe Danmark fikser alt – med et par undtagelser

Der er ting i gråzonen, forklarer Arlette Bentzen, som fikserne ikke kan hjælpe dig med at lave. Det skyldes ikke, at de ikke har evnerne eller ressourcerne – tværtimod. De takker nej til ting, som du skal gå til en professionel med:

- Vi vil ikke tage arbejdet fra dem, der lever af det. Det kan for eksempel være en cykel, den skal du til cykelhandleren med i stedet. Vi vil selvfølgelig gerne give dig et par råd til, hvordan du selv kan lave den, men vi reparerer den ikke for dig, for vi vil ikke forvride konkurrencen, fortæller Arlette Bentzen.

Til gengæld tager de gerne imod alle andre sager, som du ikke ved, hvordan du ellers får fikset. Lyssværd, racerbiler, ure, radioer og gamle pladespillere kan du derfor fint tage med forbi fikserne. De vil nemlig gøre alt, hvad de kan for at hjælpe, og selvom lønnen ikke udbetales i kroner og ører, er det for Arlette Bentzen og de andre frivillige noget langt vigtigere, der betaler arbejdet:

- Det rammer mig lige i hjertet, når jeg kan mærke, at både bruger og fikser bliver glade for at en reparation lykkes – sådan helt oprigtigt. Det har stor betydning for mit arbejde, at vi kan hjælpe andre mennesker. Nogle ting har en ekstremt høj affektionsværdi for folk, og når vi kan lave det, bliver de så glade, at vi får en krammer. Det er grunden til, at vi er her, siger Arlette Bentzen afslutningsvist.

Cykler til salg på DBA:

 1. Bremser, Bremsekalibre, Reparto corse for- og bagbremse. Sort og hvid. I perfekt stand som nye uden

  Bremser, Bremsekalibre, Reparto corse for- og bagbremse. Sort og hvid. I perfekt stand som nye uden ridser eller skrammer. Klodser også næsten som nye.

  300,00 kr.09-06-2023
 2. Damecykel, SCO, 28, 47 cm stel, 7 gear, stelnr. Wbl228594x, Sælger den pæne cykel.Den har kurv, lås

  Damecykel, SCO, 28, 47 cm stel, 7 gear, stelnr. Wbl228594x, Sælger den pæne cykel.Den har kurv, lås, mm.Den er rigtig pæn stand, da den næsten lige har været til serviceeftersyn og er blevet tjekket

  1.750,00 kr.09-06-2023
 3. Herrecykel, Mustang, 53 cm stel, 21 gear, Som ny, 28" hjul.

  Herrecykel, Mustang, 53 cm stel, 21 gear, Som ny, 28" hjul.

  1.300,00 kr.09-06-2023
 4. Bagdæmper, Hej sælger den her fox Float-X LV Performance 2022 bagdæmper med 150 mm
205x65 mm
Kom med

  Bagdæmper, Hej sælger den her fox Float-X LV Performance 2022 bagdæmper med 150 mm 205x65 mm Kom med bud Den har siddet på en Mondraker Den har kørt i ca et halvt år (Den har en lille ridse helt i

  2.100,00 kr.09-06-2023
 5. Cykelsko, specialized, “Nye” 2 tur str 44

  Cykelsko, specialized, “Nye” 2 tur str 44

  350,00 kr.09-06-2023
 6. Cykelpumpe, Nye KOGA mini cykelpumper, Passer til alm. og racerventiler, se billede 2. Oprydningspri

  Cykelpumpe, Nye KOGA mini cykelpumper, Passer til alm. og racerventiler, se billede 2. Oprydningspris pr. stk. 40 kr. Køb begge to og jeg pakker dem i den flotte blå KOGA metalæske. MobilePay eller k

  40,00 kr.09-06-2023

På udkig efter en ny cykel? Lige nu er der mere end 20.000 modeller til salg på DBA.

Livet er for kort til dårlig lyd, og buldrer dine gamle højttalere også mere, end de brager, skal du læse med her. Vi viser dig nemlig, hvor du med et par simple tricks kan få meget bedre lyd ud af dine højttalere.

Cykler er en af de ting, Repair Cafe Danmark ikke fikser for dig, men hvad gør du, hvis du alligevel skal have lavet cyklen, men ikke vil forbi cykelhandleren? Du kan jo se med i videoen her, hvor vi viser dig, hvordan en gammel børnecykel bliver så god som ny igen.

Relaterede artikler