Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis
TechLivsstil

Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis

Christine
Christine

Der er ingen grund til at smide den gamle elektronik ud, for i langt de fleste tilfælde kan den faktisk fikses. Hvad tror du, det koster? Ikke en krone. Det er i hvert fald prisen - eller mangel på samme - hvis du tager forbi Repair Cafe Danmark. Læs med her og find ud af, hvor du kan få lavet elektronikken gratis.

Stop lige! Du er da ikke ved at smide gammel elektronik ud, er du? Kender du ikke allerede Repair Cafe Danmark, er det måske derfor, du er ved at begå lidt af en brøler nu. Faktisk kan 84 procent af alt gammelt elektronik fikses, og rundt omkring på nogle af landets 50 Repair Cafeer sidder frivillige klar til at puste nyt liv i dine gamle sager.

Arlette Bentzen har været med til at starte Repair Cafe Danmark op, og til daglig slår hun sine folder i cafeen på Nørrebro i København. Her fortæller hun, hvad Repair Cafe Danmark kan fikse for dig – for det er alt fra brødristere til headphones.

Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.
Er din stavblender, brødrister eller computer kaput? Hos Repair Cafe Danmark fikser de dine gamle genbrugsfund ganske gratis.

Vildt: Mere end 80 procent kan repareres

Når du svinger forbi en af de mange Repair Cafe Danmark-værksteder, som er strøet ud over det danske land, er der tre forskellige ekspertgrupper, som sidder klar til at hjælpe dig. De vil nemlig hellere end gerne forsøge at fikse dine gamle genbrugsfund, DBA-køb eller antikke arvestykker, fortæller Arlette Bentzen:

- Vi har tre kategorier, som vi deler reparationerne ind i. Den første er tøj, den anden er elektronik, for eksempel computere og husholdningsmaskiner, og den tredje er en all round-kategori, forklarer hun og fortsætter:

- Formålet med Repair Cafe Danmark er at skabe viden om reparationer og grøn omstilling ved at hjælpe folk med at reparere deres ting, så de ikke skal kassere dem og købe nyt. Genbrugstrenden er kommet for at blive, og den vil vi gerne understøtte, siger Arlette Bentzen.

I en tid, hvor mange er vokset op med, at ting bare smides ud, når de ikke virker længere, står Repair Cafe Danmark over for en stor opgave. De drømmer om at få forbrugerne til at tænke reparationer ind i hverdagen og spørge sig selv, hvorfor egentlig smide det her ud? Statistikkerne viser nemlig, at 84 procent af alt elektronik kan fikses, og Arlette Bentzen fortæller, at det faktisk sjældent er særligt kompliceret at give de gamle ting nyt liv:

- Mange kommer med lamper, som aldrig har virket, men som har så stor affektionsværdi, at de ikke nænner at smide dem ud. En lampe skal nogle gange bare have en ny ledning, så virker den igen. Vi vil gerne ændre folks forbrugsmønstre og skabe fællesskaber, fortæller Arlette Bentzen.

Har du også en gammel lampe, en brødrister eller måske noget helt tredje, du gerne vil have lavet – enten til dig selv, eller så du kan sælge det videre på DBA? Så skal du forbi Repair Cafe Danmark. Og prisen på reparationen? Den afslører Arlette Bentzen under annoncen her.

Find en lampe på DBA:

 1. Væglampe, Ukendt antik, Ukendt antik væglampe.

Glas pustet i metalgitter.

Flad på bagsiden.

Har f

  Væglampe, Ukendt antik, Ukendt antik væglampe. Glas pustet i metalgitter. Flad på bagsiden. Har fået et skår bagpå der er stabiliseret med lim. 23 cm høj, 19 cm bred. Der medfølger en meget gamm

  700,00 kr.07-06-2023
 2. Spot, Nordtronic, 3 indbygningsspots inkl lyskilde 

Vi har købt for mange ;-) 

Giver et flot lys.

  Spot, Nordtronic, 3 indbygningsspots inkl lyskilde Vi har købt for mange ;-) Giver et flot lys. Kan dæmmes og installeres i isolering. Pris per stk

  100,00 kr.07-06-2023
 3. Anden loftslampe, Rost Copenhagen

  Anden loftslampe, Rost Copenhagen

  300,00 kr.07-06-2023
 4. Væglampe, 3 st. meget pen væglampe. 2 st. brugt meget lidt, 1 helt nyt. 
75 kr. stykke eller 150 kr.

  Væglampe, 3 st. meget pen væglampe. 2 st. brugt meget lidt, 1 helt nyt. 75 kr. stykke eller 150 kr. alle 3

  150,00 kr.07-06-2023
 5. Lampe, Dyberg Larsen, Dyberg Larsen bordlamper ø20, hvid (glas) 
Fejler intet 

Sælges for 400 kr pr

  Lampe, Dyberg Larsen, Dyberg Larsen bordlamper ø20, hvid (glas) Fejler intet Sælges for 400 kr pr. stk Eller begge 2 for 700 kr Ved interesse har jeg også 2 pendel lamper i samme stil - se sidste

  400,00 kr.07-06-2023
 6. Væglampe, Le Klint model 306, Messing med original skærm. 
Design Kaare Klint 1945. Den bliver kaldt

  Væglampe, Le Klint model 306, Messing med original skærm. Design Kaare Klint 1945. Den bliver kaldt "kip-lampen", da Kan kippes og bruges som væglampe eller bordlampe

  2.800,00 kr.07-06-2023

Du finder et stort udvalg af lækre lamper på DBA. Drømmer du om en designerlampe, kan du finde den lige her, mens de lamper, der koster under 100 kroner, venter på dig her.

Det koster ikke en krone

Det kan ikke betale sig… Det er gerne den sætning, vi får, når vi går ind i butikken for at få ting repareret. Det er nemlig ofte alt for dyrt at få lappet tingene sammen, og i langt de fleste tilfælde er det billigere for dig at købe noget nyt, fortæller Arlette Bentzen og uddyber:

- Inden fejlen er fundet, og den er lavet, er mandetimerne løbet op, så det bliver alt for dyrt at få repareret tingene. Så smider folk dem ud, og det forstår man jo godt, men det var også derfor, vi besluttede, at det skulle være nemt og gratis at bruge Repair Cafe Danmark. Vi drømmer om at åbne endnu flere caféer, end vi allerede har nu, så folk ikke skal køre langt for at få tingene fikset, forklarer hun.

Det er frivillige reparatører – eller fiksere, som Arlette Bentzen kalder dem, – der sidder bag bordene hos Repair Cafe Danmark. Derfor er der heller ingen garanti for, at tingene kommer til at virke igen. Til gengæld tror Arlette Bentzen på, at det netop er den nemme og gratis løsning, caféerne tilbyder, som motiverer folk til at lægge vejen forbi:

- Der er rigtig mange, som bruger os, og flere af dem, der kigger forbi, har købt noget, som ikke virker, men fordi det er gratis, og vi ligger lige rundt om hjørnet, vil de gerne give det et skud. Så forsøger vi at fikse det for dem, siger hun og fortsætter i en mere alvorlig tone:

- Repair Cafe Danmark er et opråb til producenterne om, at det skal være nemt at reparere og udskifte enkeltdele. Vi ser alt for ofte, at ting er limet sammen, så de er svære at skille ad og skifte dele på. Producenterne lægger op til, at vi skal købe nyt, og det forsøger vi at ændre ved, fortæller Arlette Bentzen.

Kan du gætte, hvilke ting Repair Cafe Danmark oftest må fikse? Glattejern, vaskemaskiner eller headphones? Der er mange muligheder, men under annoncen her, afslører Arlette Bentzen, hvad fikserne oftest må reparere.

Find flotte headphones på DBA:

 1. headset hovedtelefoner, Sennheiser, Perfekt, Jeg sælger disse sennheiser headphones.

De er som nye

  headset hovedtelefoner, Sennheiser, Perfekt, Jeg sælger disse sennheiser headphones. De er som nye og er kun brugt 2 gange. Ny pris 1.400.- Jeg sælger dem for 700.- Hentes hurtigts muligt.

  700,00 kr.07-06-2023
 2. in-ear hovedtelefoner, JBL, TUNE110, Perfekt, HELT NYE Uåbnede JBL Hartman høretelefoner med indbygg

  in-ear hovedtelefoner, JBL, TUNE110, Perfekt, HELT NYE Uåbnede JBL Hartman høretelefoner med indbygget mikrofon og 3 forskellige størrelser ørepropper, så de kan passe til alle. Perfekt til sport ell

  49,00 kr.07-06-2023
 3. Jabra Elite 4-Active headphones (sort)

  Jabra Elite 4-Active headphones (sort)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Jabra, Jabra 100-99180000-60, Som ny - I originalindpakning, Lad musikken omslutte dig med disse Jabra Elite 4-Active høretelefoner. De har et ergonomisk, skinn

  775,00 kr.06-06-2023
 4. Creative HN-900

  Creative HN-900

  headset hovedtelefoner, Creative, HN-900, Perfekt, Headphones virker med iPhone, iPad, iPod, se fotos .Er ubrugt og ligger i original indpakning med brugsanvisning .

  500,00 kr.06-06-2023
 5. Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  hovedtelefoner Around ear Noise Cancelling, Bose, Bose 794297-0100, Brugt - tegn på brug, De trådløse Bose støjreducerende 700 around-ear høretelefoner repræsenterer fremtidens lydoplevelse. Få stemme

  2.062,00 kr.06-06-2023
 6. headset hovedtelefoner, Andet mærke, David Clark, Rimelig, Originale David Clark Headphones

  headset hovedtelefoner, Andet mærke, David Clark, Rimelig, Originale David Clark Headphones

  300,00 kr.06-06-2023

Er du på udkig efter et par nye headphones, kan du finde dem på DBA.

Arlette: Denne ting går oftest i stykker

Hos Repair Cafe Danmark kigger de på alt, der kan bæres ind, og selvom det er sjældent, folk kommer slæbende med en vaskemaskine, er der alligevel mange gengangere på arbejdsbordene. Der er nemlig nogle ting, der oftere går i stykker end andre:

- Folk kommer med alt fra køkkenmaskiner til knækkede ovnlåger og gamle spinnerokker. Der var også en gang en, der kom med et ur, der både kunne vise klokken og brygge te, men det vi ser oftest, er headphones – og særligt de billige, fortæller Arlette Bentzen.

Foruden headphones er det også strømforsyninger til computere, printere og batterier til telefoner, som har en høj reparationsrate hos Repair Cafe Danmark. Men den klassiske med hunden, der har bidt en ledning i stykker, kender de også:

- Det er jo en klassiker, at hunden har bidt et stykke af ledningen, men det fikser vi ved at forkorte ledningen, så kan den leve videre i mange år. Det kan meget elektronik, men ofte ser vi, at det går i stykker efter kun få år. Mange gange falder det sammen med, at garantien udløber. Pudsigt, ikke? Spørger Arlette Bentzen retorisk.

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, at du kvit og frit kan få fikset dine genbrugsfund. Det er både en fordel for miljøet og for din pengepung, men før du sætter kursen mod en cafe tæt på dig, vil du så ikke vide, om fikserne faktisk kan hjælpe dig? Der er nemlig en enkelt ting, som Repair Cafe Danmarks frivillige ikke reparerer for dig.

Hvad det er, kan du se under annoncen.

Computere til salg på DBA netop nu:

 1. Andet mærke, Vision , 16GB GB ram, 500 GB harddisk, Perfekt, Hej jeg sælger denne pc, da jeg bruger

  Andet mærke, Vision , 16GB GB ram, 500 GB harddisk, Perfekt, Hej jeg sælger denne pc, da jeg bruger den ikke og vil ikke ha at den skal samle støj. Du kan også skifte begge blæsere’s hastighed, som e

  4.500,00 kr.07-06-2023
 2. Selvbyg, NZXT H510, 2,9 Ghz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Sælger virkeligt lækkert komplet

  Selvbyg, NZXT H510, 2,9 Ghz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Sælger virkeligt lækkert komplet gamerset, da jeg desværre har mistet interessen for at spille Det hele fungere som nyt, og computere

  3.999,00 kr.07-06-2023
 3. Asus G751J ROG, i7-4710 3.5 GHz, 32 GB ram, SSD 250 GB + 1000 GB harddisk, God, 9+ år gammel Gaming

  Asus G751J ROG, i7-4710 3.5 GHz, 32 GB ram, SSD 250 GB + 1000 GB harddisk, God, 9+ år gammel Gaming Laptop, der bare har stået ubrugt de sidste par år. I7-4710HQ 2.5GHz - 3.5 GHz Nvidia GeForce GTX 98

  3.800,00 kr.07-06-2023
 4. Andet mærke, PRO GAMING, i7-4790k 4.0 Ghz, 32 GB ram, SSD 120 GB + SSD 250 GB GB harddisk, Perfekt,

  Andet mærke, PRO GAMING, i7-4790k 4.0 Ghz, 32 GB ram, SSD 120 GB + SSD 250 GB GB harddisk, Perfekt, CPU: Intel i7-4790k 4 GHz RAM: Corsair DDR4 32 GB HD: SSD 120 GB + 250 GB GPU: ASUS GTX1050TI 4 GB M

  3.800,00 kr.07-06-2023
 5. Lenovo, ThinkCentre M70q Desktop Type 11DU, 3.80 Ghz, 16 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, !NYT OG U

  Lenovo, ThinkCentre M70q Desktop Type 11DU, 3.80 Ghz, 16 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, !NYT OG UÅBNET! Fra Tiny-serien er den kompakte stationære ThinkCentre M70q-computer på 1L kraftig nok til a

  3.500,00 kr.07-06-2023
 6. Andet mærke, Intel I5800k Ghz, 16gb 3200ghz GB ram, 1tb HDD og 256gb SSD GB harddisk, Rimelig, Gamin

  Andet mærke, Intel I5800k Ghz, 16gb 3200ghz GB ram, 1tb HDD og 256gb SSD GB harddisk, Rimelig, Gaming pc: Processor - Intel I5800k Grafikkort - nvidia 1060 6gb Ram - 16gb 3200ghz SSD - 256gb Kingston

  2.500,00 kr.07-06-2023

Er det helt sikkert, at computeren ikke kan fikses, kan du heldigvis finde en ny på DBA. Her kan du se dem, der koster under 1.000 kroner.

 

Repair Cafe Danmark fikser alt – med et par undtagelser

Der er ting i gråzonen, forklarer Arlette Bentzen, som fikserne ikke kan hjælpe dig med at lave. Det skyldes ikke, at de ikke har evnerne eller ressourcerne – tværtimod. De takker nej til ting, som du skal gå til en professionel med:

- Vi vil ikke tage arbejdet fra dem, der lever af det. Det kan for eksempel være en cykel, den skal du til cykelhandleren med i stedet. Vi vil selvfølgelig gerne give dig et par råd til, hvordan du selv kan lave den, men vi reparerer den ikke for dig, for vi vil ikke forvride konkurrencen, fortæller Arlette Bentzen.

Til gengæld tager de gerne imod alle andre sager, som du ikke ved, hvordan du ellers får fikset. Lyssværd, racerbiler, ure, radioer og gamle pladespillere kan du derfor fint tage med forbi fikserne. De vil nemlig gøre alt, hvad de kan for at hjælpe, og selvom lønnen ikke udbetales i kroner og ører, er det for Arlette Bentzen og de andre frivillige noget langt vigtigere, der betaler arbejdet:

- Det rammer mig lige i hjertet, når jeg kan mærke, at både bruger og fikser bliver glade for at en reparation lykkes – sådan helt oprigtigt. Det har stor betydning for mit arbejde, at vi kan hjælpe andre mennesker. Nogle ting har en ekstremt høj affektionsværdi for folk, og når vi kan lave det, bliver de så glade, at vi får en krammer. Det er grunden til, at vi er her, siger Arlette Bentzen afslutningsvist.

Cykler til salg på DBA:

 1. Pigecykel, shopper, X-zite, 26 tommer hjul, 3 gear, Meget velholdt cykel. Altid stået i cykelkælder.

  Pigecykel, shopper, X-zite, 26 tommer hjul, 3 gear, Meget velholdt cykel. Altid stået i cykelkælder. Sælges for 1000kr Købt fra ny for 2999kr Afhentes i Brøndby

  999,00 kr.07-06-2023
 2. X-zite, anden mountainbike, 26 tommer, 21 gear, Fin cykel til motion eller transport i hverdagen. Sæ

  X-zite, anden mountainbike, 26 tommer, 21 gear, Fin cykel til motion eller transport i hverdagen. Sælges da jeg har købt bil istedet. Hentes 4690, Haslev Byd

  700,00 kr.07-06-2023
 3. Damecykel, Winther, Winther dame + Mustang pigecykel, Damecykel Winther 
Junior cykel Mustang dagma

  Damecykel, Winther, Winther dame + Mustang pigecykel, Damecykel Winther Junior cykel Mustang dagmar + dele Begge skal have nye gearkabler. Junior trænger til nye håndtag og måske snart nyt sæde.

  600,00 kr.07-06-2023
 4. Herrecykel, Raleigh, 56 cm stel, 3 gear, Fin herrecykel som køre godt uden mærkelige lyde og så med

  Herrecykel, Raleigh, 56 cm stel, 3 gear, Fin herrecykel som køre godt uden mærkelige lyde og så med 6 Måneder garanti og faktura med. #Raleigh #Sort #stelstørrelse 56cm #Herrecykel #NYE dele: ku

  1.500,00 kr.07-06-2023
 5. Herrecykel, X-Zite Citybike, 3 gear, Fin herrecykel, som er klar til ny ejer.
Gearene fungerer fint

  Herrecykel, X-Zite Citybike, 3 gear, Fin herrecykel, som er klar til ny ejer. Gearene fungerer fint, men håndbremsen virker ikke. Bremserne i pedalerne virker dog fint. Vil tro den passer til en på 1

  350,00 kr.07-06-2023
 6. Herrecykel, andet mærke Citybike, 57 cm stel, 18 gear, stelnr. DB36714S, Mustang citybike 28" - køb

  Herrecykel, andet mærke Citybike, 57 cm stel, 18 gear, stelnr. DB36714S, Mustang citybike 28" - købt i juli 2021 og har siden stået ubrugt under tag på min ødegård. Har højst rullet 10 km. Cyklen er

  1.000,00 kr.07-06-2023

På udkig efter en ny cykel? Lige nu er der mere end 20.000 modeller til salg på DBA.

Livet er for kort til dårlig lyd, og buldrer dine gamle højttalere også mere, end de brager, skal du læse med her. Vi viser dig nemlig, hvor du med et par simple tricks kan få meget bedre lyd ud af dine højttalere.

Cykler er en af de ting, Repair Cafe Danmark ikke fikser for dig, men hvad gør du, hvis du alligevel skal have lavet cyklen, men ikke vil forbi cykelhandleren? Du kan jo se med i videoen her, hvor vi viser dig, hvordan en gammel børnecykel bliver så god som ny igen.

Relaterede artikler