Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
Tech

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Christine
Christine

Har du styr på, hvordan man skifter et batteri? Rust og syre fra et gammelt batteri kan give knas i teknikken. Heldigvis kan det nemt fikses. Læs med her og find ud af, hvordan du igen får liv i dine batteridrevne ting.

Du kender sikkert scenariet med at sidde godt lænet tilbage i sofaen med benene oppe. Det har været en lang dag, og nu fortjener du afslapning foran flimmeren. Du griber remoten, fingrene finder hjemmevant knappen, klik, men ingenting sker. Du prøver igen, ryster måske plastichylstret, men niks… Den er helt død.

Det er tid til et tjek, men hvordan skifter man egentlig et batteri? Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, står klar med tips til, hvordan du griber operationen an. Det kan nemlig blive nødvendigt at alliere sig med både sandpapir og multimeter, før remoten giver livstegn fra sig igen.

Find en ny remote på DBA:

 1. Fjernbetjening Beoplay A8 og Beosound 8, Bang & Olufsen, Perfekt, Lille smart fjernbetjening der pas

  Fjernbetjening Beoplay A8 og Beosound 8, Bang & Olufsen, Perfekt, Lille smart fjernbetjening der passer til B&O Beoplay A8 og Beosound 8 højttaleren

  500,00 kr.16-06-2024
 2. Andet mærke, AppleTV, 3.generations Apple TV, med fjernbetjening og el kabel, fungerer fint, 400kr

  Andet mærke, AppleTV, 3.generations Apple TV, med fjernbetjening og el kabel, fungerer fint, 400kr Vi har bare købt ny tv hvor streaming er indbygget derfor sælger vi Apple tv fra gamle tv.

  400,00 kr.16-06-2024
 3. andet, LG, Perfekt, LG fjernbetjening

Fejler intet

Kan sendes

  andet, LG, Perfekt, LG fjernbetjening Fejler intet Kan sendes

  80,00 kr.16-06-2024
 4. Philips, Phillips Fjernbetjening, God, Phillips fjernbetjening

Fejler intet

Kan sendes

  Philips, Phillips Fjernbetjening, God, Phillips fjernbetjening Fejler intet Kan sendes

  80,00 kr.16-06-2024
 5. Apple TV, 3. gen. , God, 3 generations Apple TV, med fjernbetjening og el kabel. Fungerer perfekt.

  Apple TV, 3. gen. , God, 3 generations Apple TV, med fjernbetjening og el kabel. Fungerer perfekt. Har skiftet TV og ikke længere brug for den.

  450,00 kr.16-06-2024
 6. Samsung, UE40D6505, 40", God, Fin stand. Enkelte kantridser.
Tv-ophæng og fjernbetjening medfølger.

  Samsung, UE40D6505, 40", God, Fin stand. Enkelte kantridser. Tv-ophæng og fjernbetjening medfølger. https://www.samsung.com/dk/support/model/UE40D6505VSXXE/

  500,00 kr.16-06-2024

Er du på udkig efter en ny remote til tv’et eller anlægget? Der er lige nu mere end 5.000 til salg på DBA.

Pas på dette når du skifter batteriet

Et vækkeur, der ikke vækker dig om morgenen. Et stueur, som stopper med tikke. En forlygte til cyklen, den fjernstyrrede bil, lyskæden, lommelygten… Du har uden tvivl mere end én ting derhjemme, som har brug for batteri for at fungere. I dagligdagen tænker du næppe over det, men pludselig en dag holder batterierne op med at virke.

Hvorfor batteriet svigter, kan skyldes flere ting, fortæller Stig Bomholt fra Repair Cafe Danmark:

- Det kan være, at der faktisk ikke er mere strøm på batteriet, men det kan også skyldes, at batteriet har lækket syre eller fordi, de små kontakter, der berører batteriet, er rustet, forklarer han.

Rust og syre udfordrer teknikken, men heldigvis kan du nemt selv fikse det. Herunder forklarer Stig Bomholt, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide, når du køber kameraet brugt

Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.
Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.

Find vatpinde og sandpapir frem

Uanset, hvilken batteridreven ting du skal have fikset, er det samme metode, du skal bruge, forklarer Stig Bomholt. Han anbefaler, at du som det første åbner ind til batteriet for at se, hvordan tingenes tilstand er:

- Det er ofte meget synligt, hvad der er i vejen. Gamle batterier kan afgive syre, som angriber de små metal- eller kontaktplader, plus/minus støder på, og er de angrebet af rust eller syre, kan det være årsagen til, at batteriet ikke virker, fortæller han erfarent.

Kan du med det samme spotte syre og rust, skal du være forsigtig, når du tager batteriet op. Syren kan nemlig angribe tøjet og din hud, så husk at vaske hænder bagefter, hvis ikke du bruger handsker, råder Stig Bomholt.

Når devicen er befriet for batteriet, kan du gå i gang med arbejdet:

- Begynd med at børste metalpladen ren for syre, men vær forsigtig! Bagefter tager du et lille stykke sandpapir og renser metallet for at sikre forbindelsen. Er metallet angrebet af rust på grund af syren, bruger du også sandpapiret, for en omhyggelig slibning stopper rustprocessen, guider Stig Bomholt.

Du skal have lidt fingersnilde, for det kan være svært at komme ud i alle kanter med sandpapiret. Heldigvis har Stig Bomholt et tip til dig:

- Kan du tage batteriholderen ud, så gør det, for det giver dig en god arbejdsfrihed. Det er afgørende, du fjerner så meget rust som muligt – og brug ikke vand! Du skal jo ikke kortslutte noget, så anvend en vatpind til at løsne og fjerne det sidste rust, lyder opfordringen.

Du er godt på vej til snart at slænge dig i sofaen, men du er ikke helt i mål endnu. Der er nemlig en vigtig ting, der skal gøres, før batteriet igen sættes i remoten. Hvis du ikke ved, hvad det er, afslører Stig Bomholt det under annoncen.

Find et multimeter på DBA

 1. Multitester, aneng, High end multitester / multimeter med Genopladeligt internt batteri. 
Ny og ubru

  Multitester, aneng, High end multitester / multimeter med Genopladeligt internt batteri. Ny og ubrut. Fejlkøb. Specifications: AC Voltage: 0-750V DC Voltage: 0-1000V AC Current: 0mA-10A DC Current:

  175,00 kr.13-06-2024
 2. Multitester, ANENG DM850, 

Nyt ubrugt multimeter i æske.

ANENG DM850
2000 counts.
Alle gængse måle

  Multitester, ANENG DM850, Nyt ubrugt multimeter i æske. ANENG DM850 2000 counts. Alle gængse måleområder. Stort tydeligt display. Måleledninger. Transistortest. Hold funktion. Instruks. Vippebeslag

  85,00 kr.08-06-2024
 3. Multitester, ANENG A830L, 

Nyt ubrugt multimeter / multitester komplet med målekabler og instruks.

  Multitester, ANENG A830L, Nyt ubrugt multimeter / multitester komplet med målekabler og instruks. Alle standard funktioner, plus baggrundsbelyst 3½ ciffer display , transistortest og hold funktion.

  72,00 kr.08-06-2024
 4. Multitester, DT-830B, 

Nyt og ubrugt multimeter, 3½ ciffer, alle de gængse funktioner, incl. transi

  Multitester, DT-830B, Nyt og ubrugt multimeter, 3½ ciffer, alle de gængse funktioner, incl. transistortester. Komplet med målekabler og instruktion, i æske. Sælges for 55.- 2 for 105.- Leveres ud

  55,00 kr.08-06-2024
 5. Andet, Holder til Weller loddekolber, Holder til Weller loddekolber , RT / WMRP , plads til 12 spids

  Andet, Holder til Weller loddekolber, Holder til Weller loddekolber , RT / WMRP , plads til 12 spidser/kolber. Helt ny og 100% iorden. ( Spidser på billedet medfølger ikke ) tags hakko metca

  125,00 kr.05-06-2024
 6. Multitester, Uni-T, 

Multimeter og tang-amperemeter.

Model UT203, ny, aldrig brugt.

Måler Volt ac

  Multitester, Uni-T, Multimeter og tang-amperemeter. Model UT203, ny, aldrig brugt. Måler Volt ac/dc, Ampere ac/dc, Ohm, diodetest, gennemgang, Hz

  500,00 kr.05-06-2024

Et multimeter er en god ting at have ved hånden, når du skal skifte et batteri. Lige nu er der 61 multimetre til salg på DBA.

Efter rensningen gør du dette

Før du sætter nye batterier i, er det en god idé at måle på batteriet med et multimeter, om der overhovedet er strøm på. Det er især smart, hvis du ikke ved, hvor længe batterierne har ligget i skuffen:

- Når du har gjort devicen ren, er det tid til at finde et multimeter frem. Bruger devicen AAA-batterier – altså et 1,5 volts-batteri – indstiller du multimeteret på 2 volt, jævnstrøm, før du tilslutter det til batteriet. Du skal måle på batteriets plus og minus, forklarer Stig Bomholt.

Du ved, batterier virker, hvis måleren viser minimum 1,3 volt og gerne mere. Den må ikke komme for langt ned, guider eksperten, for så får apparatet ikke strøm nok til at virke. Giver multimeteret kun et svagt udsving, skal batteriet skiftes.

Kan du høre, sofaen kalde? Før du smider dig på langs, er der et sidste tip, du ikke må gå glip af. For, hvad gør du egentlig, hvis du ikke har et multimeter i værktøjskassen? Det fortæller Stig Bomholt dig under annoncen.

Vækkeure til salg netop nu:

 1. Vækkeur, Spiderman/Fætter BR, Nypris 398kr
Har bare stået til pynt, får det ikke brugt

  Vækkeur, Spiderman/Fætter BR, Nypris 398kr Har bare stået til pynt, får det ikke brugt

  200,00 kr.16-06-2024
 2. Vækkeur, Phillips, Wakeup light fra Phillips

  Vækkeur, Phillips, Wakeup light fra Phillips

  200,00 kr.16-06-2024
 3. LED-vækkeur DIGITAL SKÆRM (Sort eller Hvid)

  LED-vækkeur DIGITAL SKÆRM (Sort eller Hvid)

  Vækkeur, ISO, Digital LED-vækkeur med mulighed for både AM/PM og den klassiske 24 timers interval. Vækkeur i tidsløst design Vores minimalistiske ur med LED-display og afrundede hjørner passer godt ti

  109,00 kr.11-08-2023
 4. Vækkeur, Brixon, Brixon vækkeur
Batteridrevet
Kan sendes

  Vækkeur, Brixon, Brixon vækkeur Batteridrevet Kan sendes

  125,00 kr.15-06-2024
 5. Vækkeur, Philips, Philips Wake-up Light HF3500 - vågn med lys.

Med Philips Wake-up Light vækkes du

  Vækkeur, Philips, Philips Wake-up Light HF3500 - vågn med lys. Med Philips Wake-up Light vækkes du gradvist af et lys, som langsomt bliver kraftigere. Du vågner af dig selv mere udhvilet og mindre st

  100,00 kr.15-06-2024
 6. Vækkeur, Philips, Philips Clock Radio 7000 Series. Aldrig taget ud af kassen. Kvittering haves.

htt

  Vækkeur, Philips, Philips Clock Radio 7000 Series. Aldrig taget ud af kassen. Kvittering haves. https://www.elgiganten.dk/product/tv-lyd-smart-home/radio-stereo/clockradio-vakkeur/philips-vakkeur-med

  600,00 kr.15-06-2024

Vil du være sikker på at komme op om morgenen? Lige nu er der mange flotte vækkeure til salg på DBA.

Et smart tip fra eksperten

Er du en af dem, der ikke har et multimeter ved hånden i hverdagen, og kender du heller ikke en handy type, som kan låne dig et? Fortvivl ikke. Du kan faktisk købe nogle billige batteritest, som du kan bruge i stedet. Har du flere batterier i devicen, skal du selvfølgelig måle på begge batterier, hvad enten du bruger multimeter eller batteritest:

- Du skal selvfølgelig kun skifte de batterier, som ikke virker længere. Det kan jo godt være, at det kun er det ene, som ikke længere virker, og det er det, du kan finde ud af ved at måle på batteriet, fortæller Stig Bomholt og tilføjer afslutningsvist:

- Tag altid batterierne ud, hvis du ikke skal bruge produktet i lang tid. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at de ikke lækker syre og ødelægger apparatet. Det gælder også, hvis du bruger genopladelige batterier, lyder opfordringen fra eksperten.

Lyskæder til salg i dag:

 1. 384 farvet LED lyskæde, Til indendørs og udendørs brug - multicolor. Perfekt til chikane af følsomme

  384 farvet LED lyskæde, Til indendørs og udendørs brug - multicolor. Perfekt til chikane af følsomme naboer!

  60,00 kr.16-06-2024
 2. Lyskæder, To fine lyskæder virker prisen er for begge to

Se også mine andre annoncer 
Ved køb af fl

  Lyskæder, To fine lyskæder virker prisen er for begge to Se også mine andre annoncer Ved køb af flere kan vi snakke om prisen

  48,00 kr.15-06-2024
 3. Jule lyskæde, Hollandsk vintage julelyskæde fra Splendor.

Liliput Julekæde med 16 pærer i kulørte f

  Jule lyskæde, Hollandsk vintage julelyskæde fra Splendor. Liliput Julekæde med 16 pærer i kulørte farver: rød, gul og grøn. Pærerne er riflede, hvilket giver et mere blødt lysskær. Kæden er 3,5 m lan

  125,00 kr.15-06-2024
 4. SORT KOGLETRÆ MED LYSKÆDE, SORT KOGLETRÆ MED LYSKÆDE MÅL STÅR PÅ FOTO. KØBER BETALER PORTO

  SORT KOGLETRÆ MED LYSKÆDE, SORT KOGLETRÆ MED LYSKÆDE MÅL STÅR PÅ FOTO. KØBER BETALER PORTO

  100,00 kr.14-06-2024
 5. Lyskæde, Som ny.

  Lyskæde, Som ny.

  75,00 kr.14-06-2024
 6. 3 LYS VASER MED LYSKÆDER, Sæt med 3 glas vaser med lyskæder

Ø 9 cm 
Højde: 12,5, 15 og 17,5 cm 

L

  3 LYS VASER MED LYSKÆDER, Sæt med 3 glas vaser med lyskæder Ø 9 cm Højde: 12,5, 15 og 17,5 cm Ligger ubrugt i æsken Anvender 6 x AA batterier, som ej medfølger kan afhentes efter aftale, sende

  150,00 kr.13-06-2024

Lyskæder er super hyggelige stemningsspredere. Find en flot lyskæde på DBA lige nu.

Er du den trådløse type? Hvis du hverken er til batterier eller ledninger, er du nok hoppet med på trenden med trådløse devices. Sonos er en af de mest populære brands, når det gælder musikafspilning, men det er dyrt at købe udstyret. Eller er det? Læs med her for at finde ud af, hvorfor du lige nu kan gøre et scoop ved at købe brugt Sonos på DBA.

Det er ikke alt, der kan nøjes med et par batterier for at give fuld valuta for pengene. Det er 33-årige Martin helt enig i, for han har selv bygget sin gamer computer. Det har givet ham en computer, som passer perfekt til hans ønsker – og så har han samtidig sparet en masse penge. Se med i videoen, hvor han forklarer, hvordan han gjorde.

Relaterede artikler