Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager
Tech

Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager

Elektronista
Elektronista

Kassettebåndoptagere er for længst forsvundet fra butikkernes hylder. Så hvad gør du, når du lige er stødt på den der kasse med gamle kassettebånd, og minderne vælter frem? Her kan du se, hvordan du lægger dine gamle kassettebånd over på en computer ved hjælp af en brugt kassettebåndoptager fra DBA.

Der var engang, hvor kassettebånd var umulige at undgå. Folk af en vis alder husker med en vis nostalgi, hvordan hele radioprogrammer blev optaget fra P3, og hvordan man blandede bånd med alle de bedste sange i en helt bestemt rækkefølge.

Der var en hel kultur omkring kassettebånd, og derfor har mange mennesker stadig ikke smidt deres ungdoms kassettebånd ud endnu. I stedet ligger de velforvarede i deres plastikæsker i kasser på loftet eller i kælderen og venter på igen at se dagens lys.


Problemet er naturligvis bare, at folk nok har gemt deres kassetter, men mange har smidt deres båndoptager ud, og dermed kan genforeningen med kassettelyden fra 80’erne og 90’erne blive skubbet længere og længere ud i fremtiden. Det er ikke ligefrem fordi, det vælter frem med kassettebåndoptagere, når man går i sin lokale Elgiganten- eller Powerbutik. 

Men heldigvis er der masser af gode, brugte båndoptagere på DBA, der blot venter på at blive købt og taget i brug. Og med dem kan du sætte båndoptageren til din computer og overføre båndenes indhold til din computer, hvorfra du så kan lytte til dem over for eksempel en trådløs højttaler. 

Der findes mere end 400 annoncer i kategorien ’Båndoptagere’. Her er nogle af dem

 1. Diktafon, Andet, Olympus S701 , Perfekt, Pearlcorder inkl. 2 bånd. Fin stand.

  Diktafon, Andet, Olympus S701 , Perfekt, Pearlcorder inkl. 2 bånd. Fin stand.

  400,00 kr.20-02-2024
 2. Båndoptager, Grundig, Tk 120 de luxe , Defekt, Fin men defekt grundig tk 120 de luxe ,

  Båndoptager, Grundig, Tk 120 de luxe , Defekt, Fin men defekt grundig tk 120 de luxe ,

  450,00 kr.20-02-2024
 3. Walkman, Sony, WM-EX102 , Perfekt, Sony Walkman i perfekt stand,virker som ny.Ny rem monteret.Inkl.

  Walkman, Sony, WM-EX102 , Perfekt, Sony Walkman i perfekt stand,virker som ny.Ny rem monteret.Inkl. helt ny hovedtelefoner.

  400,00 kr.20-02-2024
 4. Walkman, Sony, WM-SX34 , God, Walkman med mega bass - Virker fint. Mangler klemme til at sætte fast

  Walkman, Sony, WM-SX34 , God, Walkman med mega bass - Virker fint. Mangler klemme til at sætte fast i bæltet - Se billeder

  300,00 kr.20-02-2024
 5. Walkman, Sony, Wm36 , Defekt, Motor kører defekt remme gummi kan sendes med bælte chips

  Walkman, Sony, Wm36 , Defekt, Motor kører defekt remme gummi kan sendes med bælte chips

  300,00 kr.20-02-2024
 6. Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 2400 , God, Flot båndoptager som virker helt fint og med adapte

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 2400 , God, Flot båndoptager som virker helt fint og med adapter. Byd gerne

  400,00 kr.20-02-2024

Ud over selve kassettebåndoptageren skal du bruge et program til din computer, der kan digitalisere lyden. Her kan du bruge det gratis program Audacity, som du kan hente her, og så skal du bruge et phono-til-minijack-kabel, som kan gå fra båndoptageren til lydstikket på din computer.

Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA
Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA

Sådan finder du en god båndoptager 

Der er masser af gode, brugte båndoptagere til salg på DBA. Det bedste er dog nok at gå efter nogle af de mere kendte mærker, der måske har været lidt dyrere i sin tid. På den måde er der større chancer for, at kvaliteten er nogenlunde i orden. Gå derfor efter båndoptagere fra for eksempel Sony, og gå efter dem, der koster 500 kroner og opefter.

For omkring 6-700 kroner kan du få en Sony-båndoptager, der har kostet flere tusinde kroner oprindeligt. Det samme gælder, hvis du går efter en båndoptager fra Pioneer, Onkyo eller Technics 

Kassettebåndsoptager fra Sony
Kassettebåndsoptager fra Sony

Hvis du er villig til at ofre lidt penge på at få noget i virkelig høj kvalitet, kan du overveje en Nakamichi-båndoptager, der brugt typisk koster fra 1.000-3.000 kroner – hvilket er ingenting i forhold til, hvad de kostede fra ny.

Det kan være fristende at købe en
 B&O-båndoptager på grund af designet, men her skal du være forberedt på, at Bang & Olufsen brugte nogle andre stik end de klassiske phonostik, så med mindre, du ligefrem vil have båndoptageren stående fremme hele tiden, er det måske en bedre idé at holde sig til en af de andre.

Det skal du tjekke, når du køber 

Men uanset, hvilken, du vælger, skal du tjekke den ordentligt, inden du langer pengene over i sælgers hænder. En god idé er at tage et kassettebånd med, du godt kan ofre på testen – i tilfælde af, at båndoptageren lader båndet gå i båndsalat. Sæt båndoptageren i et strømstik hos sælger og sæt dit eget bånd i og tryk på Play. Så kan du i det mindste sikre dig, at båndoptageren kører nogenlunde stabilt. 

Tjek også alle knapperne. Det kan faktisk godt betale sig at kigge efter båndoptagere, der er lavet i starten af 80’erne eller slutningen af 70’erne, da disse ofte har mekaniske knapper i stedet for de elektroniske relæ-knapper, der blev introduceret i midtfirserne. Sidstnævnte blev hurtigere slidt end førstnævnte. 

I kategorien ’Båndoptagere’ kan du finde mange forskellige mærker, som for eksempel disse tre:

 1. Båndoptager, Sony, TC-K7B II og TC-K8B , Defekt, 
Sælger disse finde flotte båndoptagere.
De har vær

  Båndoptager, Sony, TC-K7B II og TC-K8B , Defekt, Sælger disse finde flotte båndoptagere. De har været skilt ad og samlet igen for nogle år siden, da de ikke virkede længere og har stået på loftet lig

  650,00 kr.20-02-2024
 2. Båndoptager, JVC, K-65 , Perfekt, Rigtig skøn og vellydene vintage båndoptager, hvor man kan indstil

  Båndoptager, JVC, K-65 , Perfekt, Rigtig skøn og vellydene vintage båndoptager, hvor man kan indstille mange features. De flotte VU metrer mm, ser flot ud. Spiller også fint Kan sendes den vejer 8 kg

  800,00 kr.20-02-2024
 3. Spolebåndoptager, Philips, Ved ikke , Rimelig, Kender ikke standen

  Spolebåndoptager, Philips, Ved ikke , Rimelig, Kender ikke standen

  600,00 kr.20-02-2024
 4. Båndoptager, Andet, Sprogkursus, Linguaphone

Linguaphone sprogkursus på kassettebånd med tilhørende

  Båndoptager, Andet, Sprogkursus, Linguaphone Linguaphone sprogkursus på kassettebånd med tilhørende båndafspiller og undervisningsbøger. Kassette afspilleren virker perfekt. Der medfølger strømforsyn

  550,00 kr.20-02-2024
 5. Spolebåndoptager, Akai, 4000 mk2 , Rimelig, Fin Akai. Kan afspille spole osv men larmer i motor/leje

  Spolebåndoptager, Akai, 4000 mk2 , Rimelig, Fin Akai. Kan afspille spole osv men larmer i motor/lejer. Derfor billig

  800,00 kr.19-02-2024
 6. Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, God, Spolebåndafspiller og højtalere fra b&o til en samlet pris på

  Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, God, Spolebåndafspiller og højtalere fra b&o til en samlet pris på 700 Sendes ikke.

  700,00 kr.19-02-2024
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA

Selve digitaliserings-processen 

Når du har købt båndoptageren, er det en god idé at rense tonehovedet og de andre dele, der kommer i nærheden af selve båndet. Disse sidder typisk gemt nederst i selve båndholderen, og kan nogle gange lokkes frem ved at trykke på Play. Her skal du en tur i byen efter vatpinde og Isopropanol, som du kan bruge.

Når først det er overstået, er det tid at komme i gang med digitaliseringen. Sæt båndoptageren til computeren med det ovennævnte kabel. Din computer bør i forvejen være indstillet til at modtage lydsignaler ind igennem stikket, ellers kan det være, du skal en tur ind i computerens indstillinger for at sætte dette op. 

Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven
Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven

Start Audacity, tryk Play på båndoptageren og prøv at lave en testoptagelse ved at trykke på det røde record-ikon oppe i værktøjsfeltet i programmet. Her kan du for eksempel tjekke, om lydniveauet overstyrer, fordi input-signalet er for højt – hvilket kan indstilles i Audacitys værktøjslinje. Når alt lyder, som det skal, er det næste skridt blot at slette testoptagelsen og gå i gang med den rigtige. Når optagelsen er færdig, kan du gemme den i forskellige lydformater på computeren via Audicitys eksport-fuktion i ’File’-menuen 

Herefter er det bare at lytte til musikken via din normale musikafspiller på computeren, og lade nostalgien flyde. 

Køb kassettebåndoptagere til salg på DBA

 1. Harman Kardon TD202 – Velfungerende vintage kassettebåndoptager

  Harman Kardon TD202 – Velfungerende vintage kassettebåndoptager

  Båndoptager, Pæn og velholdt vintage kassettebåndoptager fra Harman Kardon model TD202. 1 ejers. Årgang ca. 1986. En fin og velfungerende kassettebåndoptager. Tonehoveder er renset, derudover er maski

  1.495,00 kr.02-08-2023
 2. Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 9000 , Rimelig, Velholdt, har været forbi service i februar 202

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 9000 , Rimelig, Velholdt, har været forbi service i februar 2023 hvor den gennemgået og istandsat.

  2.200,00 kr.20-02-2024
 3. Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 8004 , God, Velholdt, har været forbi service i februar 2023 hv

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 8004 , God, Velholdt, har været forbi service i februar 2023 hvor den gennemgået og istandsat.

  1.250,00 kr.20-02-2024
 4. BeoCord V 8000

  BeoCord V 8000

  BeoCord V 8000, BeoCord V 8000, Bang & Olufsen VHS video... Stereo lyd Nyeste video fra B&O Direkte betjening eller med BEO 4 fjernbetjening via B&O tv Sort kabinet *Alle produkter er som udgangspu

  1.599,00 kr.03-05-2023
 5. Båndoptager, Technics, RS-AZ7 , God, Technics RS-AZ7 3 Head Stereo Cassette Deck 
Hi-Fi Stereo casse

  Båndoptager, Technics, RS-AZ7 , God, Technics RS-AZ7 3 Head Stereo Cassette Deck Hi-Fi Stereo cassette deck with 3 Heads. Kan afhentes i KBH NV eller sendes på købers regning.

  2.500,00 kr.20-02-2024
 6. Beocord 8004

  Beocord 8004

  Beocord 8004, Beocord 8004, Bang & Olufsen Stereocassettebåndoptager HX PRO optagesystem (Bang & Olufsen patent) Støjredusering med Dolby B - C Aut. Omsk mellem metal - crome - ferrobånd Sendust tone

  2.499,00 kr.30-06-2023

Hvis du interesserer dig for gammel elektronik, så vil du måske finde det interessant at læse om denne gamle Nokia, der for leden blev sat til salg på DBA. Den er den første Nokia mobiltelefon.

Relaterede artikler