Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager
Tech

Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager

Elektronista
Elektronista

Kassettebåndoptagere er for længst forsvundet fra butikkernes hylder. Så hvad gør du, når du lige er stødt på den der kasse med gamle kassettebånd, og minderne vælter frem? Her kan du se, hvordan du lægger dine gamle kassettebånd over på en computer ved hjælp af en brugt kassettebåndoptager fra DBA.

Der var engang, hvor kassettebånd var umulige at undgå. Folk af en vis alder husker med en vis nostalgi, hvordan hele radioprogrammer blev optaget fra P3, og hvordan man blandede bånd med alle de bedste sange i en helt bestemt rækkefølge.

Der var en hel kultur omkring kassettebånd, og derfor har mange mennesker stadig ikke smidt deres ungdoms kassettebånd ud endnu. I stedet ligger de velforvarede i deres plastikæsker i kasser på loftet eller i kælderen og venter på igen at se dagens lys.


Problemet er naturligvis bare, at folk nok har gemt deres kassetter, men mange har smidt deres båndoptager ud, og dermed kan genforeningen med kassettelyden fra 80’erne og 90’erne blive skubbet længere og længere ud i fremtiden. Det er ikke ligefrem fordi, det vælter frem med kassettebåndoptagere, når man går i sin lokale Elgiganten- eller Powerbutik. 

Men heldigvis er der masser af gode, brugte båndoptagere på DBA, der blot venter på at blive købt og taget i brug. Og med dem kan du sætte båndoptageren til din computer og overføre båndenes indhold til din computer, hvorfra du så kan lytte til dem over for eksempel en trådløs højttaler. 

Der findes mere end 400 annoncer i kategorien ’Båndoptagere’. Her er nogle af dem

 1. Båndoptager, Bang & Olufsen, Rimelig, Støvlåg til B&O OG TANDBERG, uden revner
kan polleres op

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Rimelig, Støvlåg til B&O OG TANDBERG, uden revner kan polleres op

  350,00 kr.05-06-2023
 2. Spolebåndoptager, Telefunken, Telefunken spolebåndoptager defekt med brugsanvisning på dansk

  Spolebåndoptager, Telefunken, Telefunken spolebåndoptager defekt med brugsanvisning på dansk

  125,00 kr.05-06-2023
 3. Båndoptager, Andet, Rank Arena C 440e , Defekt, Flot båndoptager fra stereokassettens barndom, 1973.

  Båndoptager, Andet, Rank Arena C 440e , Defekt, Flot båndoptager fra stereokassettens barndom, 1973. To bordmikrofoner, original brugsanvisning, og både DIN- og phonostik. Der er lys i den, men der

  250,00 kr.04-06-2023
 4. Båndoptager, Philips, Rimelig, 50 år gammel båndoptager, som kører fint og er
rigtig pæn, dog mangle

  Båndoptager, Philips, Rimelig, 50 år gammel båndoptager, som kører fint og er rigtig pæn, dog mangler en rem.

  350,00 kr.04-06-2023
 5. AM Cassette cleaner kasettebåndoptager rens

  AM Cassette cleaner kasettebåndoptager rens

  Rens og vedligehold, AM, PRIS-MATCH! AM Kasettebånd optager rens | Rengørings- og rensesæt til båndoptager, der består af et Cassette rensebånd og 20 ml. tonehoved rensevæske.

  109,00 kr.07-12-2022
 6. Spolebånd, BASF, ubrudt emballage

  Spolebånd, BASF, ubrudt emballage

  Tilbehør, Andet, Perfekt, Spolebånd - Den type, der blev brugt til bl.a. Nagra 13/250 m - 6,3 mm I original emballage 150 kr eller højeste bud

  150,00 kr.03-06-2023

Ud over selve kassettebåndoptageren skal du bruge et program til din computer, der kan digitalisere lyden. Her kan du bruge det gratis program Audacity, som du kan hente her, og så skal du bruge et phono-til-minijack-kabel, som kan gå fra båndoptageren til lydstikket på din computer.

Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA
Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA

Sådan finder du en god båndoptager 

Der er masser af gode, brugte båndoptagere til salg på DBA. Det bedste er dog nok at gå efter nogle af de mere kendte mærker, der måske har været lidt dyrere i sin tid. På den måde er der større chancer for, at kvaliteten er nogenlunde i orden. Gå derfor efter båndoptagere fra for eksempel Sony, og gå efter dem, der koster 500 kroner og opefter.

For omkring 6-700 kroner kan du få en Sony-båndoptager, der har kostet flere tusinde kroner oprindeligt. Det samme gælder, hvis du går efter en båndoptager fra Pioneer, Onkyo eller Technics 

Kassettebåndsoptager fra Sony
Kassettebåndsoptager fra Sony

Hvis du er villig til at ofre lidt penge på at få noget i virkelig høj kvalitet, kan du overveje en Nakamichi-båndoptager, der brugt typisk koster fra 1.000-3.000 kroner – hvilket er ingenting i forhold til, hvad de kostede fra ny.

Det kan være fristende at købe en
 B&O-båndoptager på grund af designet, men her skal du være forberedt på, at Bang & Olufsen brugte nogle andre stik end de klassiske phonostik, så med mindre, du ligefrem vil have båndoptageren stående fremme hele tiden, er det måske en bedre idé at holde sig til en af de andre.

Det skal du tjekke, når du køber 

Men uanset, hvilken, du vælger, skal du tjekke den ordentligt, inden du langer pengene over i sælgers hænder. En god idé er at tage et kassettebånd med, du godt kan ofre på testen – i tilfælde af, at båndoptageren lader båndet gå i båndsalat. Sæt båndoptageren i et strømstik hos sælger og sæt dit eget bånd i og tryk på Play. Så kan du i det mindste sikre dig, at båndoptageren kører nogenlunde stabilt. 

Tjek også alle knapperne. Det kan faktisk godt betale sig at kigge efter båndoptagere, der er lavet i starten af 80’erne eller slutningen af 70’erne, da disse ofte har mekaniske knapper i stedet for de elektroniske relæ-knapper, der blev introduceret i midtfirserne. Sidstnævnte blev hurtigere slidt end førstnævnte. 

I kategorien ’Båndoptagere’ kan du finde mange forskellige mærker, som for eksempel disse tre:

 1. Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 1800 , God, - Meget flot kosmetisk stand !
- Kan fin køre

  Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 1800 , God, - Meget flot kosmetisk stand ! - Kan fin køre - fra start 1970 erne. - Dimensioner 46 x 36 x 22,5 cm - Vægt 16,2 Kg - Bånd medfølger ikke - Kan af

  550,00 kr.05-06-2023
 2. Båndoptager, Technics, rs.tr373 , God, har denne her rimelige fine båndoptager til salg det er en je

  Båndoptager, Technics, rs.tr373 , God, har denne her rimelige fine båndoptager til salg det er en jeg har fra en anden handel men jeg har gået den igennem for fejl og renset den og så har den fået ski

  800,00 kr.05-06-2023
 3. MP3 recorder, Andet, Zoom recorder H2 , Perfekt

  MP3 recorder, Andet, Zoom recorder H2 , Perfekt

  500,00 kr.05-06-2023
 4. Båndoptager, Yamaha, KX-393 , Perfekt, - MEGET FLOT STAND !
- Sort,
- GF head,
- PLAY trim,
- Dolby

  Båndoptager, Yamaha, KX-393 , Perfekt, - MEGET FLOT STAND ! - Sort, - GF head, - PLAY trim, - Dolby B+C, - MPX filter, - AUTO tuning, - Phones out - Afspiller fint - Tilslutter gerne ved fremvisning,

  700,00 kr.05-06-2023
 5. Båndoptager, Sony, TC-K410 , God, - Sort,
- HX-PRO,
- Dolby B+C,
- MPX filter,
- Afspiller fint
- Ti

  Båndoptager, Sony, TC-K410 , God, - Sort, - HX-PRO, - Dolby B+C, - MPX filter, - Afspiller fint - Tilslutter gerne ved fremvisning, - Kan afhentes eller sendes (Porto + 65kr)

  600,00 kr.05-06-2023
 6. Båndoptager, Onkyo, TA-201 , Perfekt, - Sort,
- FIN STAND !
- MPX filter
- Dolby B / C,
- Repeat fun

  Båndoptager, Onkyo, TA-201 , Perfekt, - Sort, - FIN STAND ! - MPX filter - Dolby B / C, - Repeat funktion, - 2 x motor, - Kører fint og fejlfrit, - 2stk haves - pris er pr/stk: -Tilslutter gerne ved f

  550,00 kr.05-06-2023
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA

Selve digitaliserings-processen 

Når du har købt båndoptageren, er det en god idé at rense tonehovedet og de andre dele, der kommer i nærheden af selve båndet. Disse sidder typisk gemt nederst i selve båndholderen, og kan nogle gange lokkes frem ved at trykke på Play. Her skal du en tur i byen efter vatpinde og Isopropanol, som du kan bruge.

Når først det er overstået, er det tid at komme i gang med digitaliseringen. Sæt båndoptageren til computeren med det ovennævnte kabel. Din computer bør i forvejen være indstillet til at modtage lydsignaler ind igennem stikket, ellers kan det være, du skal en tur ind i computerens indstillinger for at sætte dette op. 

Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven
Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven

Start Audacity, tryk Play på båndoptageren og prøv at lave en testoptagelse ved at trykke på det røde record-ikon oppe i værktøjsfeltet i programmet. Her kan du for eksempel tjekke, om lydniveauet overstyrer, fordi input-signalet er for højt – hvilket kan indstilles i Audacitys værktøjslinje. Når alt lyder, som det skal, er det næste skridt blot at slette testoptagelsen og gå i gang med den rigtige. Når optagelsen er færdig, kan du gemme den i forskellige lydformater på computeren via Audicitys eksport-fuktion i ’File’-menuen 

Herefter er det bare at lytte til musikken via din normale musikafspiller på computeren, og lade nostalgien flyde. 

Køb kassettebåndoptagere til salg på DBA

 1. Beocord v 8000 blanksort

  Beocord v 8000 blanksort

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord v8000, Perfekt, Her sælges en velholdt v 8000 vidiobånoptager i sort look, som er justeret og efterset ved tekniker. Der gives 6 måneders garanti.

  1.495,00 kr.06-02-2021
 2. Spolebåndoptager, Sony, TC-755 , Perfekt, 

Super velholdt og fungere 100% er nemlig sat i tip top s

  Spolebåndoptager, Sony, TC-755 , Perfekt, Super velholdt og fungere 100% er nemlig sat i tip top stand . Produktinformation "Sony TC-755" sølv med træhus, 27 spolestørrelse, 4-sporet, 3 hoveder, 3

  2.500,00 kr.04-06-2023
 3. Spolebåndoptager, Teac, X-2000 B , Perfekt, 

Super flot og yderst velholdt spolebåndoptager sægles

  Spolebåndoptager, Teac, X-2000 B , Perfekt, Super flot og yderst velholdt spolebåndoptager sægles . Der kan købes bånd med ved siden af . Der er ca 15-18 stk ialt . Set på nettet tilsalg til ca 11.

  6.000,00 kr.04-06-2023
 4. Båndoptager, Revox, 77A , God, Revox 77 A 4-Track Stereo til stor eller lille Size Reels !
Han for e

  Båndoptager, Revox, 77A , God, Revox 77 A 4-Track Stereo til stor eller lille Size Reels ! Han for en del 3 måneder siden serviceret og virker 100% . kommer med 2 x nab !!! og 2 x stor bånd og 2 x lil

  2.000,00 kr.04-06-2023
 5. Båndoptager, Bang & Olufsen, B&O Beocord 2000 De Luxe , Rimelig, Jeg sælger denne B&O Beocord 2000 D

  Båndoptager, Bang & Olufsen, B&O Beocord 2000 De Luxe , Rimelig, Jeg sælger denne B&O Beocord 2000 De Luxe, som står sammen med en mængde spolebånd i et depot rum i Roskilde. Det er IKKE testet og sæl

  1.200,00 kr.04-06-2023
 6. Beocord 3500

  Beocord 3500

  Båndoptager, Bang & Olufsen, Beocord 3500, Perfekt, Hør dine gode gamle kassettebånd igen. Her sælges en super velholdt Beocord 3500 kassettebåndoptager. Glasplader og løbeværk efterset og justeret. D

  1.495,00 kr.09-12-2019

Hvis du interesserer dig for gammel elektronik, så vil du måske finde det interessant at læse om denne gamle Nokia, der for leden blev sat til salg på DBA. Den er den første Nokia mobiltelefon.

Relaterede artikler