Gaming i sommerhuset uden din Playstation

Gaming i sommerhuset uden din Playstation

Af Søren J. / 2. juni 2016

Sådan spiller du Playstation i sommerhuset, UDEN at tage den med!?

Det er ferietid og dansken drager glad i sommerhus og på ferie i både ind- og udland. Ungerne er selvfølgelig med og det er vist ikke nogen hemmelighed at børnenes underholdning på ferien prioriteres højt i familierne. 

Der er ikke så mange der ved det, men det er faktisk muligt at spille Playstation, selvom den står hjemme i privaten. Vi giver her et tip til hvordan du kan få 'afsat' ungerne i et par timer, hvor de med garanti er stille og sidder på det samme sted - PS4 Remote Play.

PS4 Remote Play er en application, som gør dig i stand til at styre din Playstation fra din computer, Mac eller Windows. Desværre kan du på nuværende tidspunkt ikke bruge Netflix, Spotify og lignende streaming apps via Remote Play - Det skyldes rettighedshelvedet, men i første omgang er gaming det primære og bevares, du kan jo blot åbne Netflix på din computer…

For at bruge PS4 Remote Play, skal du bruge følgende:

  • Computer
  • PS4™-system
  • Trådløs DUALSHOCK™4 controller
  • USB-kabel
  • Sony Entertainment Network-konto
  • Internetforbindelse med høj hastighed (Vi anbefaler en højhastighedsforbindelse med upload- og downloadhastigheder på mindst 12 Mbps for at opnå den bedste ydelse).

Installation på din computer

Først skal du installere PS4 Remote Play applikationen på din computer.

1. Hent installationsfilerne
Du kan hente installationsfilerne her:

Windows: https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/module/win/RemotePlayInstaller.exe

Mac: https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/module/mac/RemotePlayInstaller.pkg

2. Kør installationen
Dobbeltklik på din installationsfil og følg instruktionerne.

Alt afhængigt af hvilken computer og styresystem du benytter dig af, kan du blive anbefalet at installere yderligere software, for at få PS4 Remote Play til at fungere. Følg instruktionerne på skærmen, så går det som en leg.

 

Installation på din PS4

Ligesom på din computer skal du også aktivere PS4 Remote Play på din Playstation.

1. Aktivér Remote Play.
Vælg  (Indstillinger) > [Indstillinger for Remote Play-forbindelse], og vælg derefter afkrydsningsfeltet for [Aktiver Remote Play].

2. Aktivér systemet som dit primære PS4™-system.
Vælg  (Indstillinger) > [PlayStation™Network/Kontohåndtering] > [Aktivér som din primære PS4] > [Aktivér].

3. Hvis du vil starte Remote Play, mens dit PS4™-system er i pausetilstand, skal du vælge  (Indstillinger) > [Strømspareindstillinger] > [Indstil funktioner, som er tilgængelige i pausetilstand]. Vælg derefter afkrydsningsfelterne for [Bevar forbindelsen til internettet] og [Aktiver tænding af PS4 fra netværk].

Sådan bruger du Remote Play

1.Tænd dit PS4™-system, eller skift til pausetilstand.
2.Forbind en controller til din computer med et USB-kabel.
3.Start  (PS4 Remote Play) på din computer, og klik derefter på [Start].
4.Log ind på din Sony Entertainment Network-konto, som bruges til dit PS4™-system.

OBS!

Du skal registrere (parre) dit PS4™-system og din computer manuelt, hvis du ikke har aktiveret dit PS4™-system som dit primære system, eller hvis denne applikation ikke kan finde dit PS4™-system. Forbind din computer og PS4™-systemet over det samme netværk, og følg derefter instruktionerne på skærmen.

1-2-3 testing testing!?

Vi har testet Remote Play med forskellige opsætninger, for at finde frem til hvilken løsning, der fungerer bedst. Vi har opsat 3 test scenarier, hvor vi tester Remote Play oplevelsen.

Sony anbefaler at Playstation og computeren du benytter, begge er forbundet nettet med et kabel, men kabler er "so last year", så vi stresstester med trådløst netværk.

Soveværelset - Wifi

Playstationen står i stuen, computeren er parkeret bag en lukket dør i soveværelset og både Playstation og computer er forbundet til internettet via det samme netværk.

Resultat

Rock 'n' Roll!

I vores første test, hvor computeren er forbundet til det samme trådløse netværk som vores Playstation, kører Remote Play som en drøm.

Siddende i soveværelset, mens den bedre halvdel har okkuperet fjernsynet i stuen og ser Antikduellen eller det der minder, oplever vi hverken forsinkelser eller dårlig rendering af skærmbilledet.

"Ude i byen" - Wifi

Playstation står hjemme i stuen, computeren er 'et sted i Danmark' på en adresse, med god Wifi forbindelse.

Resultat

Rock 'n' Roll!

I vores anden test, er vi kørt ud i verden og har efterladt PS'eren hjemme i stuen på sin faste plads. Vi sidder på en Wifi forbindelse (der faktisk er en smule ustabil), men har samme oplevelse som i første test.

Det kører på skinner.

"Ude i byen" - Mobil hotspot.

Playstation står hjemme i stuen, computeren er 'et sted i Danmark', forbundet til internettet via 4g mobilnettet.

Resultat

Sløj schlager!

I vores sidste test, er vi kørt ud i sommerlandet og har sat os på en bænk i skyggen, med en god 4g mobilforbindelse - Og selvom forventningerne er høje, kan det ikke lade sig gøre.

Vi får hul igennem til PS4'eren derhjemme, men kun i 15-20 sekunder ad gangen, så ryger forbindelsen. Men ok, det var også et long shot at lægge vores lid til den danske telebranche. 

Konklusionen på tests.

I de forskellige tests vi har afviklet fungerer Remote Play perfekt når computeren er koblet på et trådløst netværk. Vi oplevede ikke nogen problemer med forsinkelser eller pixeleret skærmbillede og spiloplevelsen var (næsten) ligesom at sidde og spille direkte på PS4'eren hjemme i stuen.

Glem utopia, hvor du gamer fra en bjergtop i Thailand via din 4g forbindelse på mobilen - træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Men overordnet set kan vi på det kraftigste anbefale at du får opsat Remote Play på din Playstation 4.

Vi ønsker jer alle god gaming på ferien :o)