Sådan tjekker du, om dine gamle computerspil er noget værd
Tech

Sådan tjekker du, om dine gamle computerspil er noget værd

Julie Schoen
Julie Schoen

Gamle computer-skydespil er populære som aldrig før, og hvis du har et CD-baseret spil, så er det et af de spil, der er steget mest i værdi i forhold til, hvad du købte dem for. Her kan du blive klogere på, om de computerspil, som du har i din samling, er noget værd. Du kan også læse hvilke konkrete computerspil, der er steget i værdi i den her artikel.

Når dørklokken ringer kunder ind i Bobby Ågrens butik, klinger den ofte samtidig ind til en overraskelse. Flere af de kunder, som kommer ind i Bobby Ågrens retrospil-butik for at få deres spil vurderet, får nemlig oplyst en værdi, som overstiger deres forventninger.

Bobby Ågren fortæller, at det i hvert fald sker hver 14. dag, at der kommer en kunde ind med favnen fuld af spil, og hvor kunden ender med at blive positivt overrasket over den værdi, spillene er steget til.

Men der er ingen grund til at slæbe hele din samling af gamle spil helt hen til Bobby Ågrens butik, ’Ruben og Bobby’. DBA Guide har nemlig fået spil-eksperten til at give 7 eksempler på spil, der i dag er blevet flere tusind kroner værd, og i denne artikel udstikker han 7 guidelines til, hvornår du godt kan regne med, at et eller flere af spillene i din samling, er steget i værdi.

Under disse DBA-annoncer får du hans 7 guidelines. Du kan også læse hvilke 7 konkrete computerspil, der er steget i værdi, her.

Spil til salg på DBA:

 1. VR briller, VR briller, Jeg sælger mine VR briller fra Sony

  VR briller, VR briller, Jeg sælger mine VR briller fra Sony

  900,00 kr.01-10-2023
 2. Diverse spil, Sega dreamcast, Sælges kun samlet.

Som ses i billederne. Alle er testet og virker 100

  Diverse spil, Sega dreamcast, Sælges kun samlet. Som ses i billederne. Alle er testet og virker 100% Blue Stinger Power Stone Ready 2 rumble House of the death 2

  800,00 kr.01-10-2023
 3. Hitech Magnum universal arcade cabinet Sega Sports DecAthlete - Videospil

  Hitech Magnum universal arcade cabinet Sega Sports DecAthlete - Videospil

  Hitech Magnum universal arcade cabinet Sega Sports, Arcade Cabinet, Videogioco anni 90 cabinato arcade con scheda gioco olimpiadi sega magnium la sua cassa tutta in multistrato con ruote funzionante g

  3.725,00 kr.29-09-2023
 4. Playstation 4 + psvr sæt + spil, Sælger min Playstation 4 - psvr sæt - masser af spil.

Se billedern

  Playstation 4 + psvr sæt + spil, Sælger min Playstation 4 - psvr sæt - masser af spil. Se billederne for mere information. Skal afhentes i Aalborg. Prisen er samlet for alt og kan ikke forhandles

  4.500,00 kr.28-09-2023
 5. Sega, Sega, Solgt

  Sega, Sega, Solgt

  700,00 kr.28-09-2023
 6. Blandede spil til Sega Master System, SMS, 

World Grand Prix 50kr
Enduro Racer 60kr
Action Fighter

  Blandede spil til Sega Master System, SMS, World Grand Prix 50kr Enduro Racer 60kr Action Fighter 60kr Aztec Adventure (med manual) 75kr Gain Ground (med manual) 200kr Kan afhentes i Esbjerg eller

  1.234,00 kr.22-09-2023

Her kan du se alle de spil til spillekonsoller, som lige nu er til salg.

1. Den der ler sidst, ler bedst

Du grinede måske af Peter, fordi han var så dum at købe et af de billige Playstation 2-spil. Spil, som var CD-baseret, og som dengang ikke blev regnet for så meget. Men i dag kan det i bogstavliste forstand betale sig at have købt dem.

- De billige Playstation 2-spil er begyndt at stige i værdi. De har været langt nede, prismæssigt, men nu er der ved at ske noget. Det samme gælder for Playstation 1-spil, som også er CD-baseret. Det er de spil, som er steget mest i værdi i forhold til, hvad man købte dem for dengang, fortæller Bobby Ågren.

Han understreger, at spil, som IKKE er CD-baseret, dog også kan være rigtig mange penge værd i dag.

Han var selv en af dem, der ikke regnede Playstation 1-spil for noget engang, så når de stod og lokkede på loppemarkederne for sølle 10-20 kroner stykket, gik Bobby Ågren uden om dem. Det fortryder han gevaldigt i dag.

- I dag koster mange Playstation 1-spil 300-400 kroner, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Disse gamle CD’er er guld værd i dag

Retrospil-eksperten Bobby Ågren fortæller blandt andet, hvor meget spillets manual betyder for prisen. Du vil med garanti falde ned fra stolen, når du hører det! Læs om det i punkt nummer 3 herunder
Retrospil-eksperten Bobby Ågren fortæller blandt andet, hvor meget spillets manual betyder for prisen. Du vil med garanti falde ned fra stolen, når du hører det! Læs om det i punkt nummer 3 herunder

2. Det er godt at have CD-baseret spil.. men det er også ”risky”

Som du kunne erfare ovenover, er du godt på vej, hvis flere af spillene i din samling er CD-spil, for hvis de samtidig er til Playstation 1 og 2, så kan du tjene fint på dem.

Men det er ikke udelukkende positivt for værdien af dit spil at have CD-spil i samlingen, fortæller Bobby Ågren:

- CD-spil er mere sårbare og skrøbelige. Skiven kan nemt blive ridset, og det er ret vigtigt, at de ikke er dette, hvis du skal sælge dem videre til en høj værdi. Det betyder nemlig rigtig meget for spillet værdi, at det fungerer perfekt, fortæller Bobby Ågren.

Spil til Playstation på DBA:

 1. Sjælden Skylanders ting, PS4, Sjælden Skylanders ting.

13 Eons elite figurer.

3 Legendary skylande

  Sjælden Skylanders ting, PS4, Sjælden Skylanders ting. 13 Eons elite figurer. 3 Legendary skylanders traps inkl Tegneserie har kun kunne købes i USA. 4 Penne til NDS i ubrudt emballage. 1 hæfte ti

  8.000,00 kr.01-10-2023
 2. Skylanders Dark Superchargers Startsæt til Ps4, PS4, Skylanders Dark Superchargers Startsæt til Ps4.

  Skylanders Dark Superchargers Startsæt til Ps4, PS4, Skylanders Dark Superchargers Startsæt til Ps4. Brugt få gange. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  1.000,00 kr.01-10-2023
 3. Lego Dimensions Startsæt + 6 tilbehørs sæt, PS3, Lego Dimensions Startsæt + 6 tilbehørs sæt. 

Nyt i

  Lego Dimensions Startsæt + 6 tilbehørs sæt, PS3, Lego Dimensions Startsæt + 6 tilbehørs sæt. Nyt i uåbnet emballage. Sælges kun samlet og prisen er fast. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifte

  1.200,00 kr.01-10-2023
 4. PS2 Lot, PS2, anden genre, 145 PS2 spil, køb dem alle til 1500,- kroner eller smid et bud min vej :)

  PS2 Lot, PS2, anden genre, 145 PS2 spil, køb dem alle til 1500,- kroner eller smid et bud min vej :) de fleste er CIB Kan enten afhentes i Nørresundby, eller sendes på købers regning

  1.500,00 kr.01-10-2023
 5. PS4 PRO og PS4 spil, PS4, PLAYSTATION 4 PRO og 6 spil sælges. 
Sælges da den ikke bliver brugt. 
+ka

  PS4 PRO og PS4 spil, PS4, PLAYSTATION 4 PRO og 6 spil sælges. Sælges da den ikke bliver brugt. +kabler +2 controller dog en af dem ikke virker ordentligt.

  1.149,00 kr.01-10-2023
 6. Sælger ps4 og konsol plus en Skærm og nogle spil, PS4

  Sælger ps4 og konsol plus en Skærm og nogle spil, PS4

  1.690,00 kr.01-10-2023

I øjeblikket er der 8.908 spil til Playstation til salg på DBA. 2.494 af dem er til Playstation 2.

3. Hvis du har gemt denne ting til dine spil, kan du forhøje spillets pris

Man taler tit om, hvorvidt spillene er bevaret i deres originale æske, om emballagen er brudt og alt sådan noget. Men en ting, som faktisk også har rimelig stor betydning for prisen, er måske ret overraskende:

Manualen.

Det betyder en del, om den originale manual til spillet er bevaret. Hvis et spil i æske, som er i perfekt stand, er 6.000 kroner værd, vil du kunne lægge 1.000 kroner oveni prisen, alene fordi du har gemt manualen
fortæller Bobby Ågren.
Herunder kan du blandt andet blive klogere på, hvilken spil-genrer, der lige nu er helt vild populær
Herunder kan du blandt andet blive klogere på, hvilken spil-genrer, der lige nu er helt vild populær

 4. Vildt: SÅ stor betydning har spillets æske

- Æskerne til spillene betyder også rigtig meget for spillets værdi. Faktisk vil jeg mene, at spillet kan sælges for tre gange så meget, hvis du har spillets æske. Men så skal æsken også være i god stand, fortæller Bobby Ågren.

Hvis du har spil til de Nintendo NES, SuperNintendo og Nintendo 64, skal du passe ekstra godt på æskerne, for de er lavet i pap og dermed særlig skrøbelige – og dermed også ekstra meget mere værd i god stand.

5. Det er ikke kun hvorvidt spillet er sjældent, der siger noget om spillets værdi

Man tænker ofte, at noget gammelt er meget værd, alene fordi det er gammelt og dermed sjældent. Men sådan er det ikke i forhold til retro-computerspil.

- Et computerspils værdi afhænger lige så meget af, om spillet er ”ældet godt”. Altså er stilen tidsløs, eller er det for gammelt – bevæger figurerne sig for langsomt, og er det blevet kedeligt at spille i dag, jamen så trækker det klart ned i pris, fortæller Bobby Ågren.

LÆS OGSÅ: Vildt: Så meget kan du tjene på at sælge din gamle iPod

Han nævner som eksempel, at et tidligere 3D-racerbilspil ikke er ældet så godt.

Det handler også om gameplayet. Det skal være balanceret – ikke for svært, ikke for uretfærdigt, og spildesignet skal være godt
forklarer eksperten.

Spil til Nintendo på DBA:

 1. Skylanders Trap Team, Nintendo 3DS, Skylanders Trap Team. 

Sælges kun samlet.

Brugt få gange.

Ved

  Skylanders Trap Team, Nintendo 3DS, Skylanders Trap Team. Sælges kun samlet. Brugt få gange. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  700,00 kr.01-10-2023
 2. Skylanders Spyros Adventurs og Giants, Nintendo 3DS, Skylanders Spyros Adventurs og Giants. 

Inde

  Skylanders Spyros Adventurs og Giants, Nintendo 3DS, Skylanders Spyros Adventurs og Giants. Indeholder bla. Skylanders Adventure Dark spryo og en lille rød special figur. Brugt få gange. Sælges

  1.000,00 kr.01-10-2023
 3. Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch, anden genre, Brugt kun få timer.
Ingen ridser, brugsspor elle

  Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch, anden genre, Brugt kun få timer. Ingen ridser, brugsspor eller skade overhovedet. Kvittering haves. Afhentning 2300 København S ( Sundby ).

  1.850,00 kr.01-10-2023
 4. The Pirates of Dark Water, Super Nintendo, action, Fed beat'em'up til SNES. PAL. Sender gerne for kø

  The Pirates of Dark Water, Super Nintendo, action, Fed beat'em'up til SNES. PAL. Sender gerne for købers regning. Fragt koster 40 kr.

  800,00 kr.01-10-2023
 5. Castlevania, F-15 Strike Eagle, NBA Jam, Gameboy, 
Alle spil har manual.

Super R C Pro Am: 149 kr

  Castlevania, F-15 Strike Eagle, NBA Jam, Gameboy, Alle spil har manual. Super R C Pro Am: 149 kr NBA jam: 199 kr Terminator 2 Judgment Day: SOLGT Spiderman: SOLGT F-15 Strike Eagle: 348 kr Star Wa

  999,00 kr.01-10-2023
 6. Zelda, Yoshi, Paper Mario, Sonic, Nintendo Wii U, 

Nintendo Wii U Spil: BEMÆRK spillene er til wii

  Zelda, Yoshi, Paper Mario, Sonic, Nintendo Wii U, Nintendo Wii U Spil: BEMÆRK spillene er til wii u, og ikke wii Zombie U: 49 kr Mario Kart 8: SOLGT Super Smash Bros: 175kr PAC-MAN and the Ghost

  999,00 kr.01-10-2023

I skrivende stund er der 4.621 spil til Nintendo til salg på DBA, og her kan du se dem, der er dyrest.

6. Disse spil holder som tommelfinger-regel prisen

Bobby Ågren fortæller, at gamle Nintendo-spil er populære – også i dag. Det skyldes, at Nintendo den dag i dag stadig laver spil og nye maskiner. Især platforms-Nintendo-spil er populære.

Så har du gamle Nintendo-spil i din samling, er de meget muligt flere tusind kroner værd.

7. Disse typer spil er der flere og flere, der efterspørger

Ligger du inde med et fly-skydespil, kan du også godt regne med, at du kan indkassere en god sjat penge på at få spillet solgt.

- Flyskydespil, hvor man ser flyene oppe fra, så flyet kun er en lille prik, er meget populære lige nu. Dem er der flere og flere, der spørger efter. Det er også den spil-genrer, jeg selv er gladest for. Især subgenren ’Shoot ’em up’, kan jeg godt lide, fortæller Bobby Ågren.

LÆS OGSÅ: Video: Din gamle spolebåndoptager er vildt mange penge værd

Vidste du, at SuperMario 2 slet ikke er det rigtige SuperMario 2-spil? Læs mere om det, herunder
Vidste du, at SuperMario 2 slet ikke er det rigtige SuperMario 2-spil? Læs mere om det, herunder

Bonusinformation:

Under interviewet fortalte Bobby Ågren en ting, som var så spektakulær, at den altså skal næves her i artiklen, selvom det ikke bidrager til, at du bliver klogere på hvilke gamle retro-computerspil, der er steget i værdi:

Super Mario Bros 2, som vi kender det i Europa, er slet ikke Super Mario Bros 2. Det, som vi kender som 'Super Mario Bros 2', er et japansk spil, der hedder ’Doki Doki Panic’
fortæller Bobby Ågren.

Hvordan hænger det sammen? Bobby Ågren har forklaringen:

LÆS OGSÅ: Ekspert: dette Lego er meget værd

- Det var i Japan, at Super Mario Bros 2 blev lavet, men man tænkte, det var for svært for folk i vesten, så man valgte at tage ’Doki Doki Panic’, putte Super Mario, prinsesse Peach, Toad og Luigi ind i det og kalde spillet for ’Super Mario Bros 2’. Det hoppede folk så på.

Der er blandt andet derfor, at der er ret mange nye ”elementer” i Super Mario Bros 2, som for eksempel, at man hev planterne op af jorden.

Men folk tog så godt imod spillet, at man valgte at beholde nogle af de elementerne fra Doki Doki Panic i de næste Super Mario-spil. For eksempel beholdte man fjenderne i spillet.

Det ægte Super Mario Bros 2 hedder ’Lost levels’ og blev først til gængeligt for folk i vesten, da SuperNintendoen udkom med en opsamling ’ Super Mario 2 ’All-Stars’.

Super Mario Bros på DBA:

 1. Super Mario bros 2 , anden nintendo

  Super Mario bros 2 , anden nintendo

  250,00 kr.01-10-2023
 2. Gode Wii spil, Nintendo Wii, Klassiske Wii spil inkl. manualer

Super Mario Galaxy - 120kr
Super Mar

  Gode Wii spil, Nintendo Wii, Klassiske Wii spil inkl. manualer Super Mario Galaxy - 120kr Super Mario Galaxy 2 CIB - 180kr Super Mario Galaxy 2 - 120kr Super Mario Galaxy 2 Selects edition - 100kr Ne

  120,00 kr.01-10-2023
 3. Super Mario Bros 2, NES, Det originale Super Mario Bros 2 til Famicom Disk System. Jeg har ingen jap

  Super Mario Bros 2, NES, Det originale Super Mario Bros 2 til Famicom Disk System. Jeg har ingen japansk NES med et disk system, så jeg kan ikke teste det. Men mon ikke det virker. Sendes med for 40

  299,00 kr.30-09-2023
 4. Super Mario Wii Spil, Nintendo Wii, Mario and Sonic at the Olympic Games: 149.-

Mario and Sonic at

  Super Mario Wii Spil, Nintendo Wii, Mario and Sonic at the Olympic Games: 149.- Mario and Sonic at the Olympic Winter Games: 149.- Mario and Sonic at the 2012 London Olympics: 175.- Super Mario Gal

  125,00 kr.29-09-2023
 5. Blandede titler, Nintendo Wii, anden genre, Jeg sælger lidt blandede spil til Nintendo Wii. De er al

  Blandede titler, Nintendo Wii, anden genre, Jeg sælger lidt blandede spil til Nintendo Wii. De er alle i rigtig god stand. - Epic Mickey (100kr) - Mario Kart (150kr) - Pokémon Battle Revolution (250

  100,00 kr.24-09-2023
 6. Super Mario Wii Spil, Nintendo Wii, Mario and Sonic at the Olympic Games: 149.-

Mario and Sonic at

  Super Mario Wii Spil, Nintendo Wii, Mario and Sonic at the Olympic Games: 149.- Mario and Sonic at the Olympic Winter Games: 149.- Mario and Sonic at the 2012 London Olympics: 175.- Super Mario Gal

  125,00 kr.23-09-2023

Klik her for at se alle de Super Mario Bros 2, der lige nu er til salg på DBA.

Faktaboks

De spil, der bliver søgt mest efter i DBAs computerspils-kategori i august 2019 er:
- Skylanders (2.922 søgninger)
- Guitar Hero (1.246 søgninger)
- Pokémon (982 søgninger)
- Pokémon Platinum (625 søgninger)
- GTA 5 (611 søgninger)
- Fortnite (588 søgninger)

De brætspil, der bliver søgt mest efter i DBAs spil-kategori inde under børne-kategorien, i august 2019, er:
- Olsen Banden (38 søgninger)
- Lykkehjulet (16 søgninger)
- Hvem vil være millionær (14 søgninger)
- Diamant (11 søgninger)
- Derby (8 søgninger)
- Stifinder (5 søgninger)

LÆS OGSÅ: Nu kan du blive flyejer for kun 55.000 kroner

Ser man på, hvilke registrerede søgninger i børnespils-kategorien, der var færrest af, var det 'Partners spil'. Det var der nærmest ingen, der søgte på i august 2019
Ser man på, hvilke registrerede søgninger i børnespils-kategorien, der var færrest af, var det 'Partners spil'. Det var der nærmest ingen, der søgte på i august 2019

Når du nu alligevel er nede i kælderen og lede efter gamle computerspil, så tag lige kassen med dine gamle vinyler med op. Flere af dem er nemlig penge værd, og her introducerer vi dig for nogle af dem.

Du kan også tjekke denne guide ud til, hvordan du overfører VHS-båndene til computeren.

Hvilken ting kunne vores tech-ekspert aldrig drømme om at sætte til salg? Få svaret i videoen herunder:

Vil du læse mere om Johns tech-favorit, så klik her.

Relaterede artikler