Guide: Dette kan du bruge den gamle smartphone til
Tech

Guide: Dette kan du bruge den gamle smartphone til

Elektronista
Elektronista

Hvad enten du vil bruge det til at overvåge hjemmet, når du ikke er hjemme, eller bare vil holde øje med babyen, der ligger inde i rummet ved siden af, så er en billig, brugt smartphone en nem løsning. Der er ingen grund til at investere i dyre, nye systemer. Med simple apps og en brugt smartphone, der sættes op i rummet, du gerne vil overvåge, kan du få overvågning i gang i hjemmet for en brøkdel af, hvad et rigtigt overvågningssystem koster.

Overvågningssystemer kan være dyre. Hvis du køber et alarmsystem, skal du som regel betale en heftig pris oven i, hvis du gerne vil have videoovervågning også. På det seneste er der kommet en række produkter til det smarte hjem, der kobler sig på hjemmets trådløse netværk og giver dig mulighed for at tjekke ind via din smartphone og se, hvad der sker. De kan også give dig en notifikation på din smartphone, hvis der sker noget, mens du ikke er hjemme. Disse systemer er dog også ret dyre.

Heldigvis behøver du slet ikke bruge alle de penge. I stedet kan du købe en brugt smartphone på DBA og lade den gøre hele arbejdet, og det kan du spare en hel del penge på. Selv om en smartphone er gammel, kan dens kamera fungere ganske udmærket, og telefonen kan stadig have kræfter nok til at gøre, hvad der ellers skal gøres. Der er dog nogle overvejelser, du bør gøre dig, før du kaster dig ud i det. 

Samsungs GALAXY S4 er en ældre model, der dog stadig fint kan bruges som overvågningskamera 

Det skal du overveje 

1. Hvor meget skal overvåges

Før du går i gang med at kigge DBA igennem, skal du lige overveje, hvor meget, du vil have overvåget. Et smartphone-kamera kan se meget, men det kan trods alt ikke se gennem vægge. Så du skal tænke over, hvor mange forskellige rum, du gerne vil have et overvågningskamera i. Du skal bruge en brugt smartphone til hvert af dem. 

2. Hvor skal smartphonen sidde?

Kig på de lokaler, du gerne vil overvåge. Er det nemt at trække et strømkabel til telefonen, der hvor du gerne vil have den siddende? Telefonen skal have strøm hele tiden, hvis den hele tiden skal overvåge. Det bedste sted at sætte sådan en smartphone til overvågning er i et hjørne oppe ved loftskanten. Men det er ikke altid, det er hverken dekorativt eller praktisk at sætte den der, blandt andet i forhold til at trække strømkabler. 

LÆS OGSÅ: 7 Spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera 

3. Hvordan skal den sidde?

Der er mange måder at hænge en smartphone op på, det afhænger helt af din indretning. Gå på jagt blandt smartphone- og tablet-holdere på DBA og køb disse brugt, hvis du vil spare endnu flere penge. Men nogle smartphones er også så lette i dag, at du kan klistre dem op på væggen med kraftig, dobbeltklæbende tape eller velcro, og de skal nok sidde fast alligevel. 

Det er en god idé at tænke over, hvor du placerer sin overvågnings-smartphone, da den som regel skal have strøm
Det er en god idé at tænke over, hvor du placerer sin overvågnings-smartphone, da den som regel skal have strøm

4. Skal de være ens?

Hvis du vælger at overvåge flere rum på en gang, bør du overveje, om du kan leve med, at telefonerne er forskellige, eller om du gerne vil have lidt ensartethed af designmæssige årsager. Det betyder noget for, hvilke telefoner, du skal kigge efter. Det nytter ikke at beslutte dig for at købe LGs G3-telefoner til formålet, hvis der ikke er ret mange af dem i brugtmarkedet. Så er det en bedre idé for eksempel at holde dig til for eksempel Samsung- eller Huawei-telefoner. 

5. iPhone eller Android?

Der er i princippet ikke noget i vejen med at sætte iPhones op til overvågning, men iPhone har den fordel (som er en ulempe i denne sammenhæng), at de holder prisen bedre end mange Android-telefoner. Af samme grund får du faktisk nyere hardware for de samme penge, når du køber en Android-smartphone brugt. Så selv om du er iPhone-fan, kan det godt betale sig at købe brugte Android-telefoner, når det bare er til overvågning. 

6. Hvilken app?

Der findes adskillige apps til både Android og iPhone, der kan lade kameraet køre og enten lagre video på et hukommelseskort, i telefonens interne lager, eller lægge det op på nettet kontinuerligt, så du aldrig fylder telefonerne op. Til iPhone kan du kigge efter apps som AtHome Camera eller AirBeam. Hvis du gerne vil have frit valg (for eksempel hvis du har en iPhone selv, men gerne vil sætte billige Android-telefoner op til overvågning) kan du gå efter apps, der findes på både Android og iOS, såsom Ivideon og Presence. Prøv dig frem og se, hvilken der virker bedst for dig.

Man kan let få adgang til kamera-feedet på sin primære smartphone med en app
Man kan let få adgang til kamera-feedet på sin primære smartphone med en app

Sæt et budget 

Det kræver ikke ret meget af en telefon at have kameraet kørende og samtidig streame det ud på nettet via en app, sådan at du altid kan tjekke video-feedet fra din egen, primære smartphone. Af samme grund kan du godt købe Android-telefoner, der har nogle år på bagen til det her formål. En GALAXY S4 fra Samsung burde for eksempel kunne klare opgaven eller Miniversionen af samme. De kan findes helt ned til 350 kroner brugt. (nyprisen er fra cirka 2.000 kroner). Hvis du har fire rum i huset, der skal overvåges, kan det altså gøres for under 1.500 kroner, hvis du kan finde adskillige eksemplarer af denne telefon til den pris. 

LÆS OGSÅ: 5 brugte ting til det intelligente hjem 

Hvis du vælger at sætte budgettet lidt højere, får du naturligvis mere ud af det. Videofeedet bliver tydeligere, fordi kameraet er bedre, og der er måske lidt mindre vedligeholdelse med nyere smartphones. En Huawei P9 Lite Mini koster for eksempel ned til 900 kroner på DBA, men kan levere HD-video med dets 13 megapixels kamera. Så koster det samlede system til fire rum 3600 kroner, men måske er det pengene værd – og det er under alle omstændigheder billigere end at installere et rigtigt kamera-overvågningssystem. 

Overvågningskamera i HD:

 1. HUAWEI P9 lite mini, 16 GB , Perfekt, Rigtig pæn uden ridser. Der medfølger 2 lader, headset og inst

  HUAWEI P9 lite mini, 16 GB , Perfekt, Rigtig pæn uden ridser. Der medfølger 2 lader, headset og instruktionsbog. Kan sendes til pakkeshop for kr. 50,-

  300,00 kr.12-06-2024
 2. HUAWEI P9 lite, 16 , God, Meget velholdt telefon ligger stadig i original æske med oplader og Huawei

  HUAWEI P9 lite, 16 , God, Meget velholdt telefon ligger stadig i original æske med oplader og Huawei usb

  300,00 kr.09-06-2024
 3. HUAWEI P9 - Lite, 16, Det er kun skærmen der er skadet og telefonen virker upåklageligt.
Den kan fin

  HUAWEI P9 - Lite, 16, Det er kun skærmen der er skadet og telefonen virker upåklageligt. Den kan fint bruges og alt virker perfekt. Huawei P9 Lite, 16 Gb, Android 7 Hvis du lige står og mangler en mo

  1,00 kr.03-06-2024
 4. HUAWEI P9 Lite, 16 , Perfekt, Uden oplader.

  HUAWEI P9 Lite, 16 , Perfekt, Uden oplader.

  350,00 kr.02-06-2024
 5. HUAWEI P9 Lite, 16 GB , Perfekt, Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite Dual SIM har samme slanke design som

  HUAWEI P9 Lite, 16 GB , Perfekt, Huawei P9 Lite Huawei P9 Lite Dual SIM har samme slanke design som den mere kraftfulde Huawei P9, men har flere funktioner til hverdagsbrug. Med en tykkelse på kun 7,

  250,00 kr.29-04-2024
 6. HUAWEI P9 Lite, 3gb/16gb , God, Praktisk hurtig telefon. Lysende saftig skærm.

Processor 8 kernet -

  HUAWEI P9 Lite, 3gb/16gb , God, Praktisk hurtig telefon. Lysende saftig skærm. Processor 8 kernet - 2 Ghz RAM - 3 Gb Lager - 16 Gb Kamera - 13 Mp Android 7.0 Inklusiv original oplader. Beskyttende

  300,00 kr.28-11-2023

Huaweis P9 Lite kan levere overvågning som HD-streaming af video for omkring 900 kroner per rum, du vil overvåge. 

En anden måde at sikre hjemmet på er ved at lave en stor dørspion, ligesom det beskrives her. Det kunne jo også være, du var ude på at sælge din smartphone og ikke købe én. Se her, hvordan du får mest for den. 

Relaterede artikler