Disse gadgets kan ikke fås i Danmark – men du kan finde dem på DBA
Tech

Disse gadgets kan ikke fås i Danmark – men du kan finde dem på DBA

Elektronista
Elektronista

Der kan være mange forskellige grunde til, at nogle af de store tech-giganter går uden om Danmark i første omgang. Det er et lille sprogområde, og ofte er der systemsprog og brugervejledninger, der skal oversættes. Alligevel er der en del danskere, der lykkes med at købe ting, der ikke er lanceret i Danmark endnu, hjem fra udlandet. Siden bliver disse ofte sat til salg på DBA – og således bliver de tilgængelige for dig alligevel. 

Det er ikke sjældent, at et nyt, smart tech-produkt bliver annonceret i USA eller Sydkorea, og så kan du sidde hjemme i Danevang og bande over, at det ikke kommer her til landet lige foreløbigt.  

Ofte går der dog blot nogle måneder, før du ser produktet på butikshylderne herhjemme. Der skal som regel lige en lokalisering til, hvor brugerflader, manualer med mere bliver oversat til dansk. På andre tidspunkter handler det om, at producenten gerne vil rulle produktet ud langsomt for at kunne følge med efterspørgslen.  

Men i visse tilfælde handler det allermest om bagvedliggende, digital logistik. Sådan er det for eksempel med de produkter, der benytter sig af en virtuel assistent til at give dig informationer om alt muligt og gøre dit liv lettere ved at prøve at forudse, hvilken information du har brug for. Det kan for eksempel være de intelligente højttalere fra Amazon og Google samt HomePod fra Apple, der kommer til næste år – men ikke til Danmark. 
 
Produkter i stil med disse markedsføres ofte i større, europæiske lande, hvorfra enkelte danskere alligevel køber dem til landet. Og derefter kan de lande på brugtmarkedet. Her er nogle eksempler på gadgets, der ikke kan fås i Danmark, men alligevel kan købes på DBA.  

Amazon Echo-højttalere med den virtuelle assistent Alexa:

 1. Andet, Amazon Echo Dot (2nd Generation), Perfekt, Echo Dot (2nd Generation), inkl. Original Antracit

  Andet, Amazon Echo Dot (2nd Generation), Perfekt, Echo Dot (2nd Generation), inkl. Original Antracit stof cover, fejler ikke noget.

  100,00 kr.01-10-2022

De intelligente højttalere fra Amazon kan findes i både små og store størrelser fra omkring 400 kroner. 

Amazon Echo 

Amazons Echo-højttaler var den første intelligente højttaler, hvor du kunne tale med en indbygget assistent. ”Hun” hedder Alexa og kan fortælle dig om vejret, de seneste nyheder, kan fyre podcasts og netradio af og spille musik fra Spotify og andre streamingtjenester. Ydermere kan Alexa styre tingene i dit smarte hjem, sådan at du for eksempel bare kan bede assistenten om at slukke eller tænde for lyset eller sætte lyset i en særlig farve, hvis du har smarte pærer fra Philips Hue-serien eller IKEA-trådfri installeret. Det er primært den lille, smarte Echo Dot-højttaler, der kan findes på DBA, men en gang imellem dukker den store Echo med bedre lyd også op. Du skal dog regne med at bruge den på engelsk.  

Amazon Echo i den lille Dot-udgave er en af de mest populære gadgets i USA, men den kan også findes brugt på DBA
Amazon Echo i den lille Dot-udgave er en af de mest populære gadgets i USA, men den kan også findes brugt på DBA

LÆS OGSÅ: Sådan kan du købe en iPhone X udenom ventelisterne 

Google Home

Google vil naturligvis ikke lade Amazon løbe med hele markedet for intelligente højttalere, så efter Amazons succes med Echo, lavede de højttaleren Home under brandet Google Home. Den fungerer efter samme princip, men fordi, den er en del af Google-økosystemet, kan den arbejder med forskellige ting, du allerede har sat op i Google, såsom din kalender. Det er fordi, det er den samme Google Assistant, der sidder i Home, som der sidder i din Android-telefon, hvis du har en sådan. Den skal også bruges på engelsk, og ligesom Echo kan den i øvrigt bruges som en almindelig Bluetooth-højttaler. Home er en noget sjældnere gæst på DBA end Echo er, men den dukker op fra tid til anden. 

Google Pixel-smartphones 

Nu vi taler om Google, så lancerede Google i 2016 en ny serie af smartphones, der overraskede de fleste anmeldere. Dette var primært fordi, Googles Pixel-telefoner blev vurderet i tests foretaget af kameraeksperterne hos DxOMark til at have de bedste smartphonekameraer på markedet.  

I løbet af 2017 kom der nye kameraer i nye smartphones fra konkurrenterne, men da Google så lancerede Pixel 2, generobrede de førstepladsen. Men fordi, Pixel-telefonerne har Google Assistant meget tæt integreret, har de kun lanceret den i områder, hvor Assistant fungerer optimalt. Og det er altså ikke Danmark endnu. Heldigvis kan du både købe den første Pixel og den nye Pixel 2 i de to størrelser, de fås i, på DBA. Priserne starter omkring 3.000 kroner.

Den lille Roku-boks til tv’et er svær at finde i danske butikker, men den dukker op fra tid til anden på brugtmarkedet
Den lille Roku-boks til tv’et er svær at finde i danske butikker, men den dukker op fra tid til anden på brugtmarkedet

Xiaomi Mi Mix-serien 

En anden smartphone, der ikke fås i Danmark, men som dukker op på DBA fra tid til anden er Mi Mix-serien fra Xiaomi. Sidstnævnte er et af de største kinesiske mærker inden for smartphones, og enkelte af deres modeller er til salg i Danmark. Men Mi Mix-serien er ikke lanceret i Danmark, og har det kendetegn, at skærmen går helt ud til kanterne på den – som regel uden for eksempel den topbræmme, der kan ses på iPhone X og de kanter, der findes på Samsung Galaxy Note 8 og lignende. Hvis du virkelig gerne vil have en smartphone, der skiller dig ud fra mængden, kan den være et godt bud – men du skal holde godt øje med DBA og eventuelt oprette en annonceagent. MI Mix-telefonerne forsvinder hurtigt igen, når de kommer til salg. 

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at gamle højttalere er federe end nye 

Amazon Fire TV og Roku 

Endelig er der der tv-boksene Amazon Fire TV og Roku. De er begge alternativer til Apple TV og Chromecast, der kendes af de fleste gadgetglade danskere, men har flere fordele. Roku har for eksempel et helt community bag sig, der udvikler apps og hemmelige indholdskanaler til platformen. Amazon Fire TV har Alexa ombord, der kan hjælpe med at søge i indhold på tværs af alt fra Netflix over YouTube til Amazons egen video-tjeneste.  

Amazon Fire TV fås både som en HDMI-stick og som en boks, ofte købt i Tyskland og solgt på DBA. Den eneste version, der officielt fås i Danmark er en HDMI-stick udgave uden Alexa, og den skal bestilles hjem via nettet. Men de versioner, der ofte dukker op på DBA har altså både flere funktioner og er nemmere at få fat i. 

Smartphone-serien med de bedste kameraer:

 1. Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  Google Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny, 64, Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  1.199,00 kr.18-06-2024
 2. Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  Google Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny, 64, Google Pixel 3 XL 64 GB Lyserød Som ny

  1.199,00 kr.18-06-2024
 3. Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Som ny

  Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Som ny

  Google Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Som ny, 64, Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Som ny

  1.199,00 kr.18-06-2024
 4. Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Meget flot

  Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Meget flot

  Google Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Meget flot, 64, Google Pixel 3 XL 64 GB Hvid Meget flot

  1.079,00 kr.18-06-2024
 5. Google Pixel 8, 128 , Perfekt, Hej, denne sælges sælges da sælges, da jeg var fået dem med i et saml

  Google Pixel 8, 128 , Perfekt, Hej, denne sælges sælges da sælges, da jeg var fået dem med i et samlet køb. Den er ny og er i uåbnet emballage. Kvittering medfølges.

  3.600,00 kr.18-06-2024
 6. Google Pixel 8 5G smartphone 8/128GB (Hazel)

  Google Pixel 8 5G smartphone 8/128GB (Hazel)

  Google Google Pixel 8, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Google Pixel 8 5G Smartphonen tilbyder en fantastisk brugeroplevelse med sin smukke 6,2 FullHD+ 120Hz-skærm, den kraftfulde Google Tensor

  4.094,00 kr.04-06-2024

Anmelderne siger, at Googles Pixel-telefoner har det bedste smartphone-kamera på markedet.

Flere af de ovenstående ting har virtuelle assistenter ombord, der kan styre dit intelligente hjem. Her finder du flere ting til det intelligente hjem, du kan købe brugt.  

Hvis det ikke er hele hjemmet, du gerne vil gør smart, men blot hjemmekontoret, kan du gøre det billigt med disse gode råd. 

Relaterede artikler