7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera
Tech

7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera

Søren J.
Søren J.

Du har garanteret hørt om GoPro-kameraer. GoPro er den absolut største spiller på markedet inden for action-kameraer, men der er mange andre at vælge imellem. Action-kameraer kommer nemlig i mange former, farver og med mange forskellige funktionaliteter.

Fælles for action-kameraer er, at det er små, letvægtskameraer uden særligt mange indstillingsmuligheder, der optager i høj kvalitet, oftest vidvinkel og så kan de tåle at få tæv.

Det kan være ganske overvældende at navigere i markedet, specielt hvis du er førstegangskøber. Derfor har vi samlet en række spørgsmål, gode råd og faktorer, du skal være opmærksom på, når du investerer i dit nye legetøj.

1. Hvad skal du bruge kameraet til?
Hvis kameraet skal med dig en tur på skiferie, skal du eksempelvis finde ud af, om kameraet kan tåle temperaturer under frysepunktet i længere tid, og om kameraet er vandtæt.

Skal du på dykkertur, er det vigtigste for dig, udover vandtæthed selvfølgelig, om kameraet og/eller kamerahuset kan klare trykket, som stiger jo længere, du dykker ned. Skal du køre mountainbike i bjergene, er det vigtigt, at dit kamera kan tåle at få tæv, hvis du taber det på klipperne.

Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer
Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer

Som udgangspunkt er alle action-kameraer hårdføre og kan klare lidt af hvert, men det er ikke alle, der er vand- og stødtætte. Til denne type kameraer (eksempelvis GoPro's generation 1, 2, 3 og 4) kræves et etui, også kaldet housing eller case.

Find 'cases' her

 1. Action 360 kamera , digitalt, GoPro , 360 Max, God, GoPro action kamera.
Kameraet er i en Hard case

  Action 360 kamera , digitalt, GoPro , 360 Max, God, GoPro action kamera. Kameraet er i en Hard case med optik klapper til beskyttede. Kameraet har lidt brugsmærker, men fungere perfekt.

  1.500,00 kr.17-06-2024
 2. Stabilizer, DJI, RONIN 2, Sælger denne fantastiske gimball samt ekstra udstyr grundet systemskifte t

  Stabilizer, DJI, RONIN 2, Sælger denne fantastiske gimball samt ekstra udstyr grundet systemskifte til mirrorless. Du får: - Ronin 2 med flight case - Ready Rig + ProArms + quick release - Tilta Nuc

  24.000,00 kr.17-06-2024
 3. Kamera, digitalt, Hej alle. Sætter hermed mit film udstyr til salg der jeg stopper med hobbyen. Supe

  Kamera, digitalt, Hej alle. Sætter hermed mit film udstyr til salg der jeg stopper med hobbyen. Super fin lille film pakke som kan rigtig meget og har stort potentiale. Pakken indholder - Blackmagic

  12.000,00 kr.16-06-2024
 4. Wtaterprrof DSLR Camera Case, Aquapac, 455, Perfekt, Som ny. Ikke interesseret i bytte.

  Wtaterprrof DSLR Camera Case, Aquapac, 455, Perfekt, Som ny. Ikke interesseret i bytte.

  300,00 kr.04-06-2024
 5. Decimator MD-LX 2 stk, Decimator, MD-LX, Perfekt, Jeg sælger to stk Decimator MD-LX Bi-directional S

  Decimator MD-LX 2 stk, Decimator, MD-LX, Perfekt, Jeg sælger to stk Decimator MD-LX Bi-directional SDI - HDMI converters, som var fra et Covid19 projekt der hjemme, som aldrig kom igang. De har bare l

  1.500,00 kr.01-06-2024
 6. Polaris Dolly i Aluminum med 16 Hjul, 

· Kamera mount: 75mm & 100mm Adapters
· Maximum belastning :

  Polaris Dolly i Aluminum med 16 Hjul, · Kamera mount: 75mm & 100mm Adapters · Maximum belastning : 200kg. · Vægt: 5.9 kg. · 2 x Universal Track Ends · 4 x End Feet · Center Support · Break System ·

  5.500,00 kr.29-05-2024

2. Er videokvaliteten vigtig for dig?
I øjeblikket er 4K-opløsning den højeste standard indenfor kameraer, men har du overhovedet brug for det? Hvis du ikke ejer et 4K-tv eller en 4K-monitor, og dine videoer ”bare” skal på Youtube og Facebook, kan du sagtens leve med 1080p og endda 720p. Men hvis du vil optage videoer i samme opløsning som Planet Earth 2, ja så skal du ud og kigge på 4K-kameraer.

3. Hvor lang tid skal du filme?
Eller sagt på en mere direkte måde - Batteriets levetid ER vigtig.

På grund af hensynet til kameraernes størrelse er der sparet på alt overflødigt, og det betyder også, at der er begrænset plads til batteriet. Batteriets levetid varierer af mange forskellige faktorer, eksempelvis om du benytter wifi eller bluetooth, eller om du optager i henholdsvis minus 20 grader. Som hovedregel holder batterierne på et action-kamera mellem 1-3 timer.

4. Hvor meget skal du filme?
Action-kameraer gemmer dine videoer på memory cards, så tænk over, hvor lang tid du kan klare dig, inden du overfører dine videofiler til din computer.
En uge i vildmarken uden computeren ved hånden kan snildt fylde dit memory-kort, specielt hvis du har taget ekstra batterier med.

Find dit action-kamera her

 1. Action 360 kamera , digitalt, GoPro , 360 Max, God, GoPro action kamera.
Kameraet er i en Hard case

  Action 360 kamera , digitalt, GoPro , 360 Max, God, GoPro action kamera. Kameraet er i en Hard case med optik klapper til beskyttede. Kameraet har lidt brugsmærker, men fungere perfekt.

  1.500,00 kr.17-06-2024
 2. Action kamera, Annox, Hd 1080p, Perfekt, Højdefinitions kamera til rejser eller sport. Aldrig brugt,

  Action kamera, Annox, Hd 1080p, Perfekt, Højdefinitions kamera til rejser eller sport. Aldrig brugt, men testet og den virker perfekt. Sælges med masser af ekstra udstyr så det kan sættes fast på cykl

  100,00 kr.16-06-2024
 3. GoPro Max action kamera

  GoPro Max action kamera

  Action Cameras, GoPro, GoPro CHDHZ-202-RX, Som ny - originalindpakning mangler, GoPro Max action-kameraet kan optage i flotte 360-videoer. 5,6K videoer. Max HyperSmooth stabiliseringen og 2 objektiver

  3.845,00 kr.28-07-2023
 4. GlideCam/SteadyCam, HD 2000, God, UDEN QUICK RELEASE!!

Glidecam HD 2000 er et håndholdt kamera-stab

  GlideCam/SteadyCam, HD 2000, God, UDEN QUICK RELEASE!! Glidecam HD 2000 er et håndholdt kamera-stabiliseringssystem, der giver jævn og stabil videooptagelse. Det er designet til at understøtte kamera

  470,00 kr.13-06-2024
 5. GoPro Hero mount til sadelpind eller stav

  GoPro Hero mount til sadelpind eller stav

  Other Camera Accessories, GoPro, GoPro AGTSM-001, Som ny - I originalindpakning, Sæt dit GoPro Hero action kamera fast til styret, sadelpinden, stavene eller andre rør med en diameter fra 0,9 til 3,5

  309,00 kr.10-03-2024
 6. DJI Action 2 Front Touchscreen Module

  DJI Action 2 Front Touchscreen Module

  Action Cameras, DJI, DJI 488902, Som ny - I originalindpakning, Tilføj dette DJI Action 2 Front Touch Module til dit DJI Action 2 kamera. Modulet har en ekstra 1,76 OLED touchskærm, micro-SD kortslot

  328,00 kr.19-04-2024

5. Hvilke tilslutningsmuligheder har du brug for?
Alle action-kameraer har mulighed for at blive tilsluttet en computer via det medfølgende kabel, men i langt de fleste tilfælde er det rart at have mulighed for trådløst at overføre data fra dit kamera til eksempelvis din telefon, specielt hvis du vil se, hvad du lige har optaget. Så du skal overveje, om du kan leve med et kamera, som ikke har en skærm.

6. Er udseendet vigtigt for dig?
De typiske action-kameraer er oftest firkantede, så de er lette at sætte på eksempelvis brystet. Men der findes også cylinderformede kameraer, som er mere strømlinede, og mange foretrækker denne type kamera, hvis det skal sidde på en hjelm. Denne type kameraer kaldes også bullit-cams, fordi de ligner et projektil.

Uanset hvad du foretrækker, vil jeg dog anbefale, at du ikke lægger synderlig meget vægt på 'the look', da det i sidste ende er det, du optager, som er vigtigst.

Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera
Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera

7. Findes der tilbehør du bare ikke kan leve uden?
Der findes næsten uanede mængder af tilbehør til de forskellige action-kameraer, og selvom jeg ikke vil tage stilling til, hvilket kamera der er bedst, kan jeg ikke undgå at nævne, at der specifikt til GoPro-kameraerne findes mere eller mindre alt, hvad du kan forestille dig af ekstraudstyr.

Så tænkt lidt over, om du skal have et kamera, du kan montere på bilen, brystet, hovedet eller andre steder.

Er du på jagt efter et kamera, som ikke er et action-kamera, og som kan tage bedre billeder end det kamera, der sidder i diverse smartphones? Så læs guiden til det semiprofessionelle kamera, her.

Relaterede artikler