7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera
Tech

7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera

Søren J.
Søren J.

Du har garanteret hørt om GoPro-kameraer. GoPro er den absolut største spiller på markedet inden for action-kameraer, men der er mange andre at vælge imellem. Action-kameraer kommer nemlig i mange former, farver og med mange forskellige funktionaliteter.

Fælles for action-kameraer er, at det er små, letvægtskameraer uden særligt mange indstillingsmuligheder, der optager i høj kvalitet, oftest vidvinkel og så kan de tåle at få tæv.

Det kan være ganske overvældende at navigere i markedet, specielt hvis du er førstegangskøber. Derfor har vi samlet en række spørgsmål, gode råd og faktorer, du skal være opmærksom på, når du investerer i dit nye legetøj.

1. Hvad skal du bruge kameraet til?
Hvis kameraet skal med dig en tur på skiferie, skal du eksempelvis finde ud af, om kameraet kan tåle temperaturer under frysepunktet i længere tid, og om kameraet er vandtæt.

Skal du på dykkertur, er det vigtigste for dig, udover vandtæthed selvfølgelig, om kameraet og/eller kamerahuset kan klare trykket, som stiger jo længere, du dykker ned. Skal du køre mountainbike i bjergene, er det vigtigt, at dit kamera kan tåle at få tæv, hvis du taber det på klipperne.

Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer
Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer

Som udgangspunkt er alle action-kameraer hårdføre og kan klare lidt af hvert, men det er ikke alle, der er vand- og stødtætte. Til denne type kameraer (eksempelvis GoPro's generation 1, 2, 3 og 4) kræves et etui, også kaldet housing eller case.

Find 'cases' her

 1. Gimbal, Zhiyun, Crane Plus, Selling my beloved Zhiyun Crane Plus gimbal as I am no longer working in

  Gimbal, Zhiyun, Crane Plus, Selling my beloved Zhiyun Crane Plus gimbal as I am no longer working in photography and videography. It has been a great gimbal and works with very heavy camera setups (up

  800,00 kr.25-02-2024
 2. Telesin undervands case, Telesin, Perfekt, Telesin undervands case til hero 8 

Aldrig brugt, perfek

  Telesin undervands case, Telesin, Perfekt, Telesin undervands case til hero 8 Aldrig brugt, perfekt stand Nypris: 400 kr Køb en for 300 kr. Køb begge for 500 kr. Sendes eller hentes i 4100 Rings

  300,00 kr.23-02-2024
 3. DJI INSPIRE 2 DRONE m. X7 Kamera, DJI, God, Sælger min DJI Inspire 2 drone pakke.

Den flyver super

  DJI INSPIRE 2 DRONE m. X7 Kamera, DJI, God, Sælger min DJI Inspire 2 drone pakke. Den flyver super og har X7 kamera samt licens til at skyde RAW & Apple ProRes. Der medfølger ikke optik. Gimbalen har

  15.000,00 kr.21-02-2024
 4. Go pro, Go pro, Perfekt, Case not included

  Go pro, Go pro, Perfekt, Case not included

  300,00 kr.19-02-2024
 5. GoPro Hero 5 Black + udstyr, GoPro, 5 Black, Perfekt, Hej. 
Sælg min GoPro Hero 5 Black med 4 batter

  GoPro Hero 5 Black + udstyr, GoPro, 5 Black, Perfekt, Hej. Sælg min GoPro Hero 5 Black med 4 batterier, vandtæt Case, skærmbeskyttelse og 64 Gb Sandisk Extreme v3 sd-kort. Fungerer perfekt, og den e

  1.500,00 kr.19-02-2024
 6. Kamera, Gopro, Hero 7 hvid, God, Gopro hero 7, hvid, god stand
Ingen ridser i skærmen eller linsen
E

  Kamera, Gopro, Hero 7 hvid, God, Gopro hero 7, hvid, god stand Ingen ridser i skærmen eller linsen Eneste skade er ved optag knappen Perfekt kamera til en nybegynder Blevet brugt til en rejse Medfølge

  1.900,00 kr.18-02-2024

2. Er videokvaliteten vigtig for dig?
I øjeblikket er 4K-opløsning den højeste standard indenfor kameraer, men har du overhovedet brug for det? Hvis du ikke ejer et 4K-tv eller en 4K-monitor, og dine videoer ”bare” skal på Youtube og Facebook, kan du sagtens leve med 1080p og endda 720p. Men hvis du vil optage videoer i samme opløsning som Planet Earth 2, ja så skal du ud og kigge på 4K-kameraer.

3. Hvor lang tid skal du filme?
Eller sagt på en mere direkte måde - Batteriets levetid ER vigtig.

På grund af hensynet til kameraernes størrelse er der sparet på alt overflødigt, og det betyder også, at der er begrænset plads til batteriet. Batteriets levetid varierer af mange forskellige faktorer, eksempelvis om du benytter wifi eller bluetooth, eller om du optager i henholdsvis minus 20 grader. Som hovedregel holder batterierne på et action-kamera mellem 1-3 timer.

4. Hvor meget skal du filme?
Action-kameraer gemmer dine videoer på memory cards, så tænk over, hvor lang tid du kan klare dig, inden du overfører dine videofiler til din computer.
En uge i vildmarken uden computeren ved hånden kan snildt fylde dit memory-kort, specielt hvis du har taget ekstra batterier med.

Find dit action-kamera her

 1. VIRB X, digitalt, Garmin, VIRB X + VIRB Fjernbetjening, Perfekt, VIRB X - HD-actionkamera + VIRB Fje

  VIRB X, digitalt, Garmin, VIRB X + VIRB Fjernbetjening, Perfekt, VIRB X - HD-actionkamera + VIRB Fjernbetjening flot stand, næsten ikke brugt Kompakt HD-actionkamera med G-Metrix™ Professionel video

  1.950,00 kr.26-02-2024
 2. Actionkamera, digitalt, GoPro, HERO11 BLACK, Perfekt, Næsten ikke brugt! Masser af tilbehør!

Med Go

  Actionkamera, digitalt, GoPro, HERO11 BLACK, Perfekt, Næsten ikke brugt! Masser af tilbehør! Med GoPro Hero 11 Black actionkameraet i et kompakt og robust kabinet kan du indfange billeder i høj opløs

  4.400,00 kr.24-02-2024
 3. Vandtæt Action, digitalt, Kamera, Sports SJ60 vandtæt 4K wifi action kamera - Pink, Perfekt, Nyt

  Vandtæt Action, digitalt, Kamera, Sports SJ60 vandtæt 4K wifi action kamera - Pink, Perfekt, Nyt

  175,00 kr.24-02-2024
 4. Action kamera, digitalt, Gopro, 10, Perfekt, Gopro 10 med volta handel og charge boks med 3 batterie

  Action kamera, digitalt, Gopro, 10, Perfekt, Gopro 10 med volta handel og charge boks med 3 batterier sælges

  2.500,00 kr.24-02-2024
 5. GoPro vandtæt etui til HERO8

  GoPro vandtæt etui til HERO8

  Action Cam Accessories, GoPro, GoPro AJDIV-001, Brugt - tegn på brug, Udforsk havet med dit GoPro HERO8 actionkamera beskyttet af dette GoPro vandtætte etui, der gør det mulighed at dykke ned til 60 m

  439,00 kr.01-05-2023
 6. GoPro Max action kamera

  GoPro Max action kamera

  Action Cameras, GoPro, Brugt - tydelig tegn på brug, GoPro Max action-kameraet kan optage i flotte 360-videoer. 5,6K videoer. Max HyperSmooth stabiliseringen og 2 objektiver sikrer fantastisk indholds

  3.299,00 kr.01-05-2023

5. Hvilke tilslutningsmuligheder har du brug for?
Alle action-kameraer har mulighed for at blive tilsluttet en computer via det medfølgende kabel, men i langt de fleste tilfælde er det rart at have mulighed for trådløst at overføre data fra dit kamera til eksempelvis din telefon, specielt hvis du vil se, hvad du lige har optaget. Så du skal overveje, om du kan leve med et kamera, som ikke har en skærm.

6. Er udseendet vigtigt for dig?
De typiske action-kameraer er oftest firkantede, så de er lette at sætte på eksempelvis brystet. Men der findes også cylinderformede kameraer, som er mere strømlinede, og mange foretrækker denne type kamera, hvis det skal sidde på en hjelm. Denne type kameraer kaldes også bullit-cams, fordi de ligner et projektil.

Uanset hvad du foretrækker, vil jeg dog anbefale, at du ikke lægger synderlig meget vægt på 'the look', da det i sidste ende er det, du optager, som er vigtigst.

Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera
Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera

7. Findes der tilbehør du bare ikke kan leve uden?
Der findes næsten uanede mængder af tilbehør til de forskellige action-kameraer, og selvom jeg ikke vil tage stilling til, hvilket kamera der er bedst, kan jeg ikke undgå at nævne, at der specifikt til GoPro-kameraerne findes mere eller mindre alt, hvad du kan forestille dig af ekstraudstyr.

Så tænkt lidt over, om du skal have et kamera, du kan montere på bilen, brystet, hovedet eller andre steder.

Er du på jagt efter et kamera, som ikke er et action-kamera, og som kan tage bedre billeder end det kamera, der sidder i diverse smartphones? Så læs guiden til det semiprofessionelle kamera, her.

Relaterede artikler