Byg et fedt streaming-musikanlæg til under 5.000 kroner
TechUdelivDIY

Byg et fedt streaming-musikanlæg til under 5.000 kroner

John G
John G

Du har maksimalt 5.000 kroner til god musiklyd, men du vil stadig kunne streame fra Spotify. Læs her, hvordan du bygger et fantastisk streaming-musikanlæg for under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Jeg har besluttet mig for, at jeg vil have et rigtigt fedt streaming-musikanlæg, men en tur rundt på forskellige hi-fi-sider fik mig til at miste modet - priserne er jo vanvittige!

Sådan behøver det heldigvis ikke at være. Brugtmarkedet bugner med kvalitets hi-fi til gode priser, og langt hen ad vejen er det købers marked. Det betyder, at du har mulighed for at lave nogle RIGTIGT gode handler her på DBA.

Når jeg vil have et streaminganlæg, er det fordi, at all-in-one højttalere som Sonos, Denon Home, Marshall, Libratone og mange andre lyder ”okay”, men langt fra fantastiske.

Mine fokusområder i jagten er:
1. Mit musikanlæg skal lyde godt
2. Det skal være pænt og ikke fylde ret meget
3. Prisen skal være under 5.000 kroner

For at holde pengepungen i stram snor har jeg stillet mig selv det benspænd, at jeg skal holde mig under 5.000 kroner. Jeg har skåret ind til benet, så anlægget består af en streamer med som minimum adgang til Spotify, forstærker og højttalere.

Læs med herunder og få opskriften på, hvordan jeg gjorde, men først lidt om de overvejelser, du skal gøre dig, inden du kaster dig ud i ”projekt streaminganlæg til budgetpris”. Dernæst får du de konkrete råd. 

Gigantisk katalog af brugt hi-fi-udstyr:

 1. Subwoofer, BOSE, Bose Acoustimass 5 subwoofer., Perfekt, Bose Acoustimass 5 subwoofer.

  Subwoofer, BOSE, Bose Acoustimass 5 subwoofer., Perfekt, Bose Acoustimass 5 subwoofer.

  500,00 kr.01-10-2023
 2. 5.1 højttalersæt, Sony, God, surround anlæg.

Sælges kun på grund af pladsmangel.

Det lyder uhyggel

  5.1 højttalersæt, Sony, God, surround anlæg. Sælges kun på grund af pladsmangel. Det lyder uhyggeligt godt. Er udstyret med stort set næsten alt hvad man ønsker. Det kan sættes til tv så man har s

  599,00 kr.01-10-2023
 3. Soundbar, LG, Sl9yg, Perfekt, LG SL9YG - 500 Watt surround Top model LG soundbar med 4.1.2-kanal Dol

  Soundbar, LG, Sl9yg, Perfekt, LG SL9YG - 500 Watt surround Top model LG soundbar med 4.1.2-kanal Dolby Atmos. Super kraftig soundbar med trådløs subwoofer. Der er digital display og du kan tale direkt

  2.500,00 kr.30-09-2023
 4. Subwoofer, Trust, God

  Subwoofer, Trust, God

  550,00 kr.30-09-2023
 5. Centerhøjttaler, System audio, Saxo 10, God, Sort pianolak, uden frontstof. Ellers velspillende og v

  Centerhøjttaler, System audio, Saxo 10, God, Sort pianolak, uden frontstof. Ellers velspillende og velholdt.

  600,00 kr.30-09-2023
 6. 5.1 højttalersæt, KEF, Psw 1000.2, God, God kvalitet subwoofer
Sattelithøjtaler og ledninger medfølg

  5.1 højttalersæt, KEF, Psw 1000.2, God, God kvalitet subwoofer Sattelithøjtaler og ledninger medfølger Har selv købt højtalerne brugt, men har kun brugt sub’en som der er pænt skub i. Se evt forstær

  500,00 kr.30-09-2023

På DBA bugner hi-fi-kategorien af spændende udstyr. Der er lige nu over 18.000 privatannoncer for brugt hi-fi-udstyr. Du kan virkelige gøre en god handel.
  

Hvorfor bygge et gammeldags anlæg?

Hvis du er klar til at rykke op i lydkvalitet, ja så er det på at tide at kigge på et ”rigtigt” anlæg.

Hvad mener jeg med et ”rigtigt anlæg”? Det er sådan et med en forstærker og gode gammeldags analoge højttalere.

Det er ikke fordi, at Bluetooth-højttalere nødvendigvis er dårlige, men du får bare ikke den samme lydoplevelse, som på et godt, gammeldags anlæg. Samtidigt er du ikke låst til en bestemt producent.

Det betyder, at du kan skifte højttaler og forstærker, som du vil. Du beholder kontrollen over, hvordan du vil sammensætte dit anlæg og din egen lyd.

Allerførst skal du skrive dine ønsker (og drømme) ned.

LÆS OGSÅ: Så mange penge sparer du ved at købe dit hi-fi, brugt

En fin, enkeltstående Bluetooth-højttaler fra Bose med Wi-Fi og indbygget internetradio. Lyden er uden tvivl fin, men lyden fra to dedikerede højttalere i stereo vil altid være bedre
En fin, enkeltstående Bluetooth-højttaler fra Bose med Wi-Fi og indbygget internetradio. Lyden er uden tvivl fin, men lyden fra to dedikerede højttalere i stereo vil altid være bedre

Dette skal du begynde med at finde du af

  

Inden du går i gang med at lede efter dit næste anlæg på DBA, lad os lige stoppe op engang. Du kan nemlig spare rigtigt mange penge, hvis du har lagt en plan.

Start med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Det gør det nemlig meget nemmere at lede, når du kender dine kriterier til dit anlæg på forhånd. Så kommer du nemlig ikke til at hoppe på det første og det bedste, men kan tage dig tiden til at finde det helt rigtige.
  

Hav dine prioriteringer på plads

   
Er du ligeglad med, hvordan dit anlæg ser ud?
Det er de færreste, som kun er optaget af lyden. Designet spiller også ind i valget af anlæg.
Heldigvis behøver et fedt anlæg hverken være grimt eller klodset for at lyde godt.

Højttalere kan være et følsomt emne i hjemmet. Mange har måtte sælge deres elskede gulvhøjtalere, da de flyttede sammen med kæresten. Så valget af præcis denne komponent til dit anlæg kan være særdeles vigtigt, hvis du vil bevare dit parforhold – overvej at tage din samlever med på råd.
 

Sådan undgår du at spilde din og andres tid   
   

   
Dette er måske det vigtigste punkt. Kend dit totale budget fra starten. Dermed undgår du at spilde din egen og sælgers tid, hvis du alligevel ikke har råd.

Samtidigt kan du bedre fordele pengene på de forskellige dele af dit kommende anlæg.

Det ville være ærgerligt at bruge alle pengene på højttalerne og ikke have råd til resten. Heldigvis behøver du ikke sprænge banken for at komme godt fra start.

Nu hvor overvejelserne er på plads, skal vi finde komponenterne.

Et udvalg af streaming- og netværksafspillere:

 1. BEOSOUND 3000 MK2 UDGAVE MED 6 MDR. 100% GARANTI - BO.RADIO.DK - VI ER BILLIGST!

  BEOSOUND 3000 MK2 UDGAVE MED 6 MDR. 100% GARANTI - BO.RADIO.DK - VI ER BILLIGST!

  Stereoanlæg, Bang & Olufsen, BeoSound 3000 MK2, Perfekt, Dette er det nyeste BeoSound 3000 MK2 som er fremstillet af Bang & Olufsen i Struer. Her får du et anlæg med MasterLink -Pinkode - RDS Radio -

  2.495,00 kr.23-05-2019
 2. Bo-Radio.dk - SEPTEMBER TILBUD PÅ BEOSOUND 4 - ALTID BILLIGST? - 100% GARANTI!

  Bo-Radio.dk - SEPTEMBER TILBUD PÅ BEOSOUND 4 - ALTID BILLIGST? - 100% GARANTI!

  Stereoanlæg, Bang & Olufsen, BeoSound 4, Perfekt, Flot BeoSound 4 - med Radio - CD - Memorycard - MasterLink. Vi kan supplere dette anlæg med en Bluetooth enhed, således at du kan streame direkte fra

  1.500,00 kr.23-05-2019
 3. B&O, BEOCENTER 2300 - 1995,- MED 6 MDR. GARANTI FRA Bo-RADIO.DK - ALTID BILLIGST

  B&O, BEOCENTER 2300 - 1995,- MED 6 MDR. GARANTI FRA Bo-RADIO.DK - ALTID BILLIGST

  Stereoanlæg, Bang & Olufsen, BeoCenter 2300, Perfekt, Her får du Bang & Olufsen´s aller største design ikon, Beocenter 2300 med CD og Radio. Du kan tilkøbe en Bluetooth enhed til anlægget, således at

  1.995,00 kr.23-05-2019
 4. Stereoanlæg , Tandberg, SølvSuper12, Bluetooth, God, #reserveret#
Et Smukt og velspillende Retro Anl

  Stereoanlæg , Tandberg, SølvSuper12, Bluetooth, God, #reserveret# Et Smukt og velspillende Retro Anlæg fra Den kendte Kvalitets fabrik Tandberg, i ægte Palisander træ. Det fremstår både teknisk og uds

  1.200,00 kr.29-09-2023
 5. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 1000, Bluetooth, God, Et Perfekt anlæg fra sidst 60'erne i p

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 1000, Bluetooth, God, Et Perfekt anlæg fra sidst 60'erne i perfekt smukt ægte Teaktræ, fra Bang & Olufsen. Anlægget er totalt gennemgået smurt justeret og har f

  1.400,00 kr.29-09-2023
 6. Stereoanlæg , Sony, STR-VX1L, Pioneer PL-120 samt Jamo, God, Et fint lille sæt, der ikke fylder alve

  Stereoanlæg , Sony, STR-VX1L, Pioneer PL-120 samt Jamo, God, Et fint lille sæt, der ikke fylder alverden. Meget passende til dén, der gerne vil begynde at lytte til vinyl plader eller dén, der gerne v

  1.950,00 kr.28-09-2023

Der findes mange typer af streaming- og netværksafspillere på DBA. Her kan du se nogle udvalgte. Da ikke alle annoncer er oprettet ens, kan du prøve at søge på noget forskelligt for at finde et større udvalg. 
  

1. Hjernen: Streaming-enheden

Jeg begynder med hjernen i hele mit anlæg – nemlig streameren. Det er også her, at jeg vil bruge de fleste af pengene i mit budget.

Grundlæggende er der to løsninger på markedet; Sonos og Bluesound. Begge fungerer udmærket.

For omkring 2.000 kr. kan du finde den super gode streamer Bluesound Node 2i på DBA. Den er nem at betjene via appen BluOS, og den leverer masser af god lyd for pengene.

Samtidigt er den pæn at se på og er nem at gemme af vejen. Den fungerer med musiktjenesterne Spotify og Tidal. Med andre ord kan den det, jeg har brug for og mere til.

Hvis du er til Sonos, kan du finde en ældre model af Sonos Connect til omkring 1.000 kroner. Den fungerer ligesom Bluesound Node 2i ved, at du slutter den til din eksisterende forstærker. Sonos Connect understøtter blandt andet Spotify, Apple Music, Tidal og mange andre tjenester.

En anden mulighed er også at kigge efter en brugt Chromecast Audio.

Bemærk:
Ældre Sonos-modeller modtager ikke de seneste opdateringer. Det betyder, at hvis du senere køber et par nyere Sonos-højtalere, er de også nødt til at køre med den gamle software for at kunne fungere sammen.
Denon Heos Link HS2 er et andet eksempel på en afspillerenhed til et streaminganlæg. Denne er set på DBA til 1.800 kroner. Heos Link har adgang til blandt andet Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn, Soundcloud og mange andre tjenester
Denon Heos Link HS2 er et andet eksempel på en afspillerenhed til et streaminganlæg. Denne er set på DBA til 1.800 kroner. Heos Link har adgang til blandt andet Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn, Soundcloud og mange andre tjenester

2. Højtalerne – disse vælger jeg

Jeg vil have noget pænt og vellydende til en god pris. Mit valg falder på DALI Zensor 1.

Selvom det er en lille højtaler, spiller den rigtigt godt, samtidigt med at den er pæn. Den fås både i hvid og sort, og derfor er den nem at få til at passe ind i de fleste hjem.

På DBA koster DALI Zensor 1 lige omkring 1.000 kroner for et sæt.

Sådan ser Dali Zensor 1 ud. Her ses højttalerne uden fronten af sort stof
Sådan ser Dali Zensor 1 ud. Her ses højttalerne uden fronten af sort stof

3. Forstærkeren - gigantisk udvalg på DBA

Jeg har valgt Bluesound-løsningen med et par DALI-højtalere, og jeg har stadig 2.000 kroner tilbage i mit budget.

Med et budget på 2.000 kroner er der rigtigt meget godt at vælge i mellem på DBA. I skrivende stund er der over 2.000 forstærkere sat til salg på DBA.

Når du kigger efter forstærker, kan du gå efter kendte mærker som Sony, NAD og Pioneer.

Det er vigtigt, at alt fungerer. Sørg for at lytte til forstærkeren inden køb, hvis det er muligt. Lyt efter, om lyden skratter, når du skurer op og ned. Tjek, om knapperne stadig føles stramme. Følger fjernbetjeningen med?

Jeg har blandt andet fundet en NAD C350-forstærker, som sælges sammen med både CD-afspiller og radiotuner for 999 kroner her på DBA. Det er et godt køb.

CD-afspilleren og tuneren kan jeg sælge igen, hvis jeg udelukkede, vil køre streaming. Men hey! Bonusinfo: Musik fra CD slår lyden fra streamingtjenesterne. Måske skal CD-skriverne frem igen?

Nu er det bare om at sætte sig godt til rette og nyde den lækre musik, som ikke har kostet dig en formue.

NAD C350 forstærker sammen med CD-afspiller og radiotuner fandt jeg til blot 999 kroner på DBA. I første omgang er det kun forstærkeren, jeg skal bruge
NAD C350 forstærker sammen med CD-afspiller og radiotuner fandt jeg til blot 999 kroner på DBA. I første omgang er det kun forstærkeren, jeg skal bruge

Målet er nået: Jeg har penge i overskud

Jeg brugte 3.999 kroner vel at mærke uden at forhandle én eneste af priserne. Med andre ord. Jeg kunne sagtens have gjort det billigere!

Én ting er lyden til musik. En anden ting er lyden fra dit TV. Du kan billigt forbedre lyden markant fra fladskærmen. Når det handler om musik, kan du også overveje et lækkert retroanlæg. Gamle forstærkere har en helt anden og meget varmere lyd end moderne, digitalt udstyr.

Vil du have højtalere, der koster – ja, lad mig bare sige en HEL del mere end 5.000 kroner – kan du købe dem, du kan se i videoen herunder. De koster nemlig 2 millioner kroner på DBA. Fra ny kostede de det dobbelte.

Du kan læse mere om højtalerne, her.

Relaterede artikler