Så mange penge sparer du på at købe dit Hi-Fi, brugt
Tech

Så mange penge sparer du på at købe dit Hi-Fi, brugt

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Hi-Fi er dyrt legetøj. Alligevel står entusiasterne klar, hver gang der kommer nyt udstyr – og det kommer dig til gode. For mens entusiasterne tager det største værditab, kan du som nummer to ejer spare mange penge, når du køber brugt Hi-Fi af bedste skuffe. Se hvad DBA gemmer på af brugt Hi-Fi og få nogle tips med på vejen til, før du køber.

Hi-Fi er en forkortelse af ’High fidelity’, der er et udtryk, som bruges om lydproducerende teknik med høj lydkvalitet. I entusiastiske kredse er udtrykket Hi-Fi derfor en måde at sværge troskab til højtalere og lydsystemer, der kan udsende lyd og musik af allerbedste skuffe.

Men når udstyret skal komme fra allerbedste skuffe, er det typisk også en dyr fornøjelse at købe Hi-Fi. Køber du et komplet højtalersystem, er prisen ofte tættere på 50.000 og 100.000 kroner end på 10.000 kroner.

Til gengæld er de mest inkarnerede Hi-Fi-eksperter også nogle, der vil have det seneste og det bedste udstyr på markedet, og når de skifter ud, kommer det dig til gode. Køber du brugt Hi-Fi, er størstedelen af værditabet taget af første ejer, og du får udstyr i spitzen kvalitet.

Brugte B&O højtalere mellem 1.000 og 5.000 kroner

 1. Højttaler, Bang & Olufsen, M100-2, passiv, God, Beovox M100-2 med originale standere.
 Fin stand

  Højttaler, Bang & Olufsen, M100-2, passiv, God, Beovox M100-2 med originale standere. Fin stand trods lidt misfarvning på den ene af siderne, på den ene højttaler. Kondensatorerne er skiftet og de

  3.500,00 kr.28-09-2023
 2. B&O Beolit 20 trådløs højttaler (black anthracite)

  B&O Beolit 20 trådløs højttaler (black anthracite)

  Højttaler, Bang & Olufsen, Bluetooth portable, Brugt - tegn på brug, Den bærbare Bang & Olufsen Beolit 20 trådløse højttaler skaber B&O Signature Sound, der spredes i hver retning, så du kan nyde mus

  3.275,00 kr.21-08-2023
 3. Højttaler, Bang & Olufsen, s 75, passiv, 100 W, God, har disse her rimelige fine b og o højtaler t

  Højttaler, Bang & Olufsen, s 75, passiv, 100 W, God, har disse her rimelige fine b og o højtaler til salg de spiller rigtigt godt jeg har fået dem som let defekt men har skiftet den ene mellemtone d

  1.750,00 kr.28-09-2023
 4. Højttaler, Bang & Olufsen, A1 trådløs højtaler, Perfekt, B&O A1 bluetooth højtaler - sort

Aldrig b

  Højttaler, Bang & Olufsen, A1 trådløs højtaler, Perfekt, B&O A1 bluetooth højtaler - sort Aldrig brugt Køber betaler porto

  1.250,00 kr.28-09-2023
 5. B&O Beosound Explore trådløs højttaler (grøn)

  B&O Beosound Explore trådløs højttaler (grøn)

  Højttaler, Bang & Olufsen, Bluetooth portable, Som ny - originalindpakning mangler, Robust og klar til dine eventyr. Den trådløse B&O Beosound Explore højttaler er en slidstærk og vandtæt, trådløs hø

  1.234,00 kr.15-08-2023
 6. Højttaler, Bang & Olufsen, aktiv, Perfekt, Beolab 3 mk2 sælges i perfekt stand med Bordstand 
Ban

  Højttaler, Bang & Olufsen, aktiv, Perfekt, Beolab 3 mk2 sælges i perfekt stand med Bordstand Bang & Olufsen aktiv højttaler

  4.500,00 kr.28-09-2023

Lige nu er der 1.398 højtalere og højtaler-udstyr fra B&O til salg på DBA.

Brugt Bang & Olufsen

Svenskerne kører Volvo. Danskerne køber Bang & Olufsen. Sådan er det bare. I en moderne og globaliseret verden er brands et af de områder, hvor folk stadig føler en loyalitet og nationalfølelse. Også når det kommer til Hi-Fi.

Bang & Olufsen er uden videre konkurrence det mest udbudte brand, når du leder efter brugte højtalere på DBA. Og mens noget af æren nok kan tilskrives loyaliteten til et dansk brand, er det også et Hi-Fi-mærke, der internationalt er anerkendt for design og kvalitet.

Fra ny er B&O ofte et dyrt bekendtskab, men på DBA ser det noget anderledes ud!

Holdbarhedsmæssigt bør der ikke være noget at være nervøs for, hvis bare højtalerne er opbevaret tørt inden døre. På DBA findes der masser af højtalere, der i dag nærmest må betegnes som retro med 15 til 20 år på bagen, som stadig spiller, og som sælges for en slik.

Når de er så gamle, er de naturligvis ikke teknisk overlegne, men designet er stadig i top og lyden anstændig. For en flad 1.000 kroneseddel får du et ældre sæt højtalere i tidløst, dansk design, der watt-mæssigt dog kommer til kort sammenlignet med moderne standarder. Hvis budgettet rækker lidt længere, får du for 5.000 kroner et sæt eftertragtede Beolab 8000 højtalere. Et sæt, der kostede rundt regnet 30.000 kroner som nyt.

Der findes også brugte B&O-pladespillere fra 70erne og 80erne på DBA, som stadig spiller. Men her er prisudviklingen opadgående, fordi der er gået mode i LP og pladespillere igen – så her er det med at slå til!

LÆS OGSÅ: Tech-ekspert: Nu skal du sælge din brugte iPhone

Det er Christian fra Hammel, der sælger dette sæt eksklusive højtalere fra B&O. Højtalere, der af eksperter beskrives som noget af det bedste Hi-Fi, B&O nogensinde har lavet.
Det er Christian fra Hammel, der sælger dette sæt eksklusive højtalere fra B&O. Højtalere, der af eksperter beskrives som noget af det bedste Hi-Fi, B&O nogensinde har lavet.

Hvis vi rykker helt op i kaliber og sorterer DBA annoncer ud fra de dyreste og ikke de billigste, findes der dog stadig brugte B&O-højtalere, der er så dyre, at det er de færreste, der kan være med.

Højtaleren, du ser på billedet ovenfor, er en BeoLab 90. Det er en højtaler, der fungerer som et komplet stereoanlæg med 18 indbyggede højtalerenheder: Fire basenheder, syv mellemtoner og syv diskant. Hele højtaleren fødes med i alt 8.200 watt.

Nypris? Lige under 85.000 amerikanske dollars for et sæt, hvilket svarer til 578.000 danske kroner. På to år er der barberet over 40 procent af prisen, så du nu kan købe de to eksklusive højtalere for den nette sum af 329.000 kroner.

Brugte pladespillere til under 5.000 kroner:

 1. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  200,00 kr.28-09-2023
 2. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023
 3. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023
 4. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radioforretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radioforretning

  200,00 kr.28-09-2023
 5. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  200,00 kr.28-09-2023
 6. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål har en del Pick ups fra gammel radio forretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål har en del Pick ups fra gammel radio forretning

  200,00 kr.28-09-2023


Lige nu er der over 1.000 brugte pladespillere til salg på DBA, og 268 af dem er fra B&O.

Brugt Sonos

Hvor Bang & Olufsen er et af de brands med flest højtalere til salg på DBA, er Sonos et af de mest søgte brands. Faktisk er Sonos det 7. mest søgte brand på tværs af alle kategorier på DBA – ikke kun i højtalerkategorien.

En af grundene til dét kan blandt andet skyldes, at der generelt kommer ret få til salg af Sonos' højtalere. Det er stadig et forholdsvist nyt system, der er ganske eftertragtet. Så de, der har købt fra ny, holder fast i dem lidt endnu.

Sonos er et meget alsidigt højtalersystem, der opererer via wi-fi-forbindelse. Højtalerne er blevet populære på, at du køber enkelte højtalere til flere af husets rum og konfigurerer dem til hvert enkelt placering. Herefter kan du sidde i din stue og sætte højtaleren i soveværelset til at spille via din telefon.

Her er det J.S. fra Vesterbro, der sælger en ubrugt Sonos Play One med kvittering og 3 års reklamationsret for 1.100 kroner.
Her er det J.S. fra Vesterbro, der sælger en ubrugt Sonos Play One med kvittering og 3 års reklamationsret for 1.100 kroner.

Fordelen ved Sonos er, at du ikke behøver en klodset forstærker eller styringsenhed. Kun din telefon, en wi-fi-forbindelse og en højtaler. Her er ikke behov for en større opsætning.

Sonos Play 1 er en lille og kompakt højtaler, der er oplagt som ekstrahøjtaler i soveværelset eller køkkenet. Sådan en sparer du mellem 300 og 500 kroner på at købe let brugt på DBA.

Er du en ægte Hi-Fi-entusiast, vil du sikkert slå i bordet og dømme de små Sonos-højtalere for ligegyldige. Men med Sonos Connect kan du integrere dit Hi-Fi-grej til smart at køre over wifi og nøjes med at bruge Sonos Play 1 eller Sonos Play 2 som supplementshøjtalere.

Du behøver med andre ord ikke skille dig af med dine nuværende højtalere, hvis du er blevet lun på et Sonos-system. En Sonos Connect kan købes på DBA til den halve pris af, hvad du ellers skal give i butikken.

Brugt Sonos-udstyr på DBA:

 1. Sonos Beam vægbeslag (hvid)

  Sonos Beam vægbeslag (hvid)

  Højttaler, Sonos, Sonos BM1WMWW1, Audio Brackets, Som ny - I originalindpakning, Sonos vægbeslag til nem og sikker montering af Sonos Beam soundbaren. Stand: Som ny - I originalindpakning

  449,00 kr.01-05-2023
 2. Sonos One SL højttaler (sort)

  Sonos One SL højttaler (sort)

  Højttaler, Sonos, Wifi stationary, Som ny - I originalindpakning, Sonos One SL højttaleren leverer overraskende rig og kraftfuld lyd til trods for dens kompakte design. Stream musik trådløst fra din

  1.341,00 kr.01-05-2023
 3. Sonos One SL højttaler (hvid)

  Sonos One SL højttaler (hvid)

  Højttaler, Sonos, Wifi stationary, Som ny - I originalindpakning, Sonos One SL højttaleren leverer overraskende rig og kraftfuld lyd til trods for dens kompakte design. Stream musik trådløst fra din

  1.394,00 kr.01-05-2023
 4. Højttaler, SONOS, One + One SL, aktiv, Perfekt, Fra ikke ryger hjem

  Højttaler, SONOS, One + One SL, aktiv, Perfekt, Fra ikke ryger hjem

  2.000,00 kr.28-09-2023
 5. Højttaler, SONOS, ARC, Perfekt, 
Sonos ARC i sort
Helt ny, i uåbnet emballage.
Købt på Sonos.com
Kv

  Højttaler, SONOS, ARC, Perfekt, Sonos ARC i sort Helt ny, i uåbnet emballage. Købt på Sonos.com Kvittering haves.

  6.200,00 kr.28-09-2023
 6. Højttaler, SONOS, Play 1 i hvid, Perfekt, Sælger min ellers skønne Sonos Play 1 højtaler da jeg ikk

  Højttaler, SONOS, Play 1 i hvid, Perfekt, Sælger min ellers skønne Sonos Play 1 højtaler da jeg ikke længere har brug for den.

  700,00 kr.28-09-2023

Der er 113 annoncer med brugt Sonos-udstyr på DBA og godt 30 af dem er den populære Sonos Play One.

Tips før du køber brugt Hi-Fi

Det kan virke indlysende, at det første, du skal gøre, når du er ude for at købe brugt Hi-Fi, er at lytte. Du skal altid bede om at høre noget musik på det Hi-Fi-udstyr, du er ved at købe brugt.

Det er ligegyldigt, om udstyret er 2 eller 20 år gammelt, og om sælger siger, at det er helt perfekt. Smid et stykke musik på og skru godt op for volumen. Lyt godt efter summende, knitrende eller andre lyde, der ikke er en del af musikken. Hvis noget ikke lyder, som det skal, bør du vende om på hælen og takke nej tak til sælger.

Stik også gerne næsen tæt på udstyret, uanset om det er højtaler eller forstærker. Det må naturligvis ikke lugte brændt, når musikken spiller. Prøv også alle ind- og udgange, knapper og stik for at sikre dig, at alt virker.

Moderne fladskærme har typisk ringe lyd, så hvorfor ikke pryde dit fjernsyn med en lækker B&O soundbar? Denne koster kun 900 kroner og er sat til salg af Frank fra Holbæk.
Moderne fladskærme har typisk ringe lyd, så hvorfor ikke pryde dit fjernsyn med en lækker B&O soundbar? Denne koster kun 900 kroner og er sat til salg af Frank fra Holbæk.

LÆS OGSÅ: Hvor blev den af: Båndoptageren

Husk også altid at stille rigeligt med spørgsmål. Hvor købte sælger udstyret? Hvornår købte sælger udstyret? Har sælger haft andet udstyr tilsluttet det udstyr, som du er ved at købe? På den måde får du hurtigt en fornemmelse af, hvor meget sælger har gået op i det Hi-Fi-grej, som du nu er ved at købe.

Den naturlige forlængelse af det er også at fornemme, hvor meget sælger går op i Hi-Fi generelt. Hvis sælger har en masse andet dyrt og lækkert udstyr stående, er det et rigtig godt tegn. En sand Hi-Fi-entusiast går op i sit udstyr, og du vil langt hellere købe det af en entusiast, end du vil købe det af en apatisk techno-teenager – også selvom entusiasten sikkert har brugt udstyret mere.

Afslutningsvist er det generelt sikrere at købe højtalere og elektronik uden bevægelige dele – som forstærkere – end det er at købe pladespillere eller CD-afspillere. De går ganske enkelt sjældnere i stykker.

Køber du grej, der er 20-30 år gammelt, må du regne med, at det skal en tur forbi en ekspert, før det kan spille optimalt.

Brugte soundbars til salg på DBA:

 1. TCL 3.1ch P733W soundbar (black)

  TCL 3.1ch P733W soundbar (black)

  Højttaler, TCL, Soundbar Incl. Sub, Brugt - tegn på brug, Oplev bedre lydkvalitet med denne TCL 3.1ch P733W soundbar. Den klare lyd den afspiller bliver forbedret af en trådløs subwoofer, Dolby Digit

  1.649,00 kr.28-09-2023
 2. Samsung 5.1 HW-Q66R/XE soundbar

  Samsung 5.1 HW-Q66R/XE soundbar

  Højttaler, Samsung, Soundbar Incl. Sub, Brugt - tydelig tegn på brug, Nyd en fordybende panoramalyd med Samsung HW-Q66R/XE 5.1 soundbaren med aktiv trådløs subwoofer, Samsung Acoustic Beam teknologi,

  1.768,00 kr.01-05-2023
 3. One For All universelle soundbar-beslag WM5211

  One For All universelle soundbar-beslag WM5211

  Højttaler, One For All, One For All WM5211, Audio Brackets, Som ny - I originalindpakning, Placér din soundbar lige over eller under dit TV og nyd det elegante look og den rigtige lydretning med One

  386,00 kr.01-05-2023
 4. Hama soundbar universal vægbeslag

  Hama soundbar universal vægbeslag

  Højttaler, Hama, HAMA 108746, Audio Brackets, Som ny - I originalindpakning, Spar plads med dette elegante Hama soundbar-beslag og monter din soundbar direkte på dit fladskærms-tv. Stand: Som ny - I

  359,00 kr.01-05-2023
 5. Samsung 2.1 soundbar HW-R560/XE (sort)

  Samsung 2.1 soundbar HW-R560/XE (sort)

  Højttaler, Samsung, Soundbar Incl. Sub, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Samsung 2.1 soundbaren HW-R560/XE med aktiv trådløs subwoofer skaber en fremragende lydoplevelse med klarere dialog i f

  1.259,00 kr.01-05-2023
 6. TCL S522W 2.1ch soundbar

  TCL S522W 2.1ch soundbar

  Højttaler, TCL, Soundbar Incl. Sub, Nyd den fantastiske lydkvalitet fra denne TCL S522W 2.1ch soundbar. Vidunderlig lyd leveres via Bluetooth eller kabelforbindelse. Giv film liv ved hjælp af kraften

  658,00 kr.01-05-2023

Lige nu er der 81 soundbars til salg på DBA og 55 af dem koster under 2.000 kroner.

Mangler du lidt ekstra penge til at købe brugt Hi-Fi? Så skal du måske i gemmerne for at se, om dine gamle computerspil er noget værd. Du kan også læse en eksperts bud på, hvilke af dine gamle CDer, der kan være mange penge værd.

Hvis du omvendt er på udkig efter noget let spiseligt indhold, kan du se videoen om Henriks skønne Folksvognsrugbrød fra serien 'DBAs dyreste' lige herunder.

Læs artiklen om DBAs dyreste Folkevognsrugbrød.

Relaterede artikler