5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. Sony SRS-NB10 trådløs halsbåndshøjttaler (hvid)

  Sony SRS-NB10 trådløs halsbåndshøjttaler (hvid)

  Højttaler, Sony, Bluetooth portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne trådløse Sony SRS-NB10 halsbåndshøjttaler er din personlige højttaler, som du kan bruge hvor som helst uden at forst

  869,00 kr.01-05-2023
 2. Sony SRS-XE200 trådløs og transportabel højttaler (blå)

  Sony SRS-XE200 trådløs og transportabel højttaler (blå)

  Højttaler, Sony, Bluetooth portable, Som ny - originalindpakning mangler, Med denne Sony SRS-XE200 trådløse og transportable højttaler kan du lytte til musik, når du er ude. Nyd højkvalitetslyd i fle

  1.143,00 kr.01-05-2023
 3. Polaroid Music P4 trådløs, transportabel højttaler (sort/hvid)

  Polaroid Music P4 trådløs, transportabel højttaler (sort/hvid)

  Højttaler, Polaroid, Bluetooth portable, Som ny - I originalindpakning, Denne Polaroid Music P4 trådløse og transportable højttaler giver stor lyd med masser af muligheder. Tilslut dine smart-enheder

  1.979,00 kr.01-05-2023
 4. Logitech Z207 Bluetooth højtalere (sort)

  Logitech Z207 Bluetooth højtalere (sort)

  Højttaler, Logitech, Logitech Z207 980-001295, Speakers, Som ny - I originalindpakning, Små og kraftfulde Logitech Z207 Bluetooth højtalere har et smart pladsbesparende design, som passer overalt, og

  539,00 kr.03-05-2023
 5. Sony SRS-XG300 trådløs og transportabel højttaler (sort)

  Sony SRS-XG300 trådløs og transportabel højttaler (sort)

  Højttaler, Sony, Bluetooth portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Med denne Sony SRS-XE300 trådløse og transportable højttaler kan du tage festen med dig. Nyd højkvalitetslyd i flere retni

  2.000,00 kr.16-06-2023
 6. Pinell Supersound 301 digitalradio

  Pinell Supersound 301 digitalradio

  FM Radio, Pinell, Pinell 102205, Brugt - tydelig tegn på brug, Pinell Supersound 301 digitalradioen med en avanceret koaksial-højttaler og specialfremstillet stof bevarer den høje lydkvalitet, uanset

  1.294,00 kr.01-05-2023

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, God, Airpods sælges (fake) virker som de skal og fejler ingent

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, God, Airpods sælges (fake) virker som de skal og fejler ingenting

  250,00 kr.21-09-2023
 2. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, ?, God, De fungere som de skal og der er intet i vejen med dem

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, ?, God, De fungere som de skal og der er intet i vejen med dem der er god lyd og de spiller godt

  300,00 kr.21-09-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro , Rimelig, Sælger AirPods har haft dem i 1 år og har lig

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro , Rimelig, Sælger AirPods har haft dem i 1 år og har lige opgraderet til din nye?? De virker perfekt med noice cancelling og alt virker perfecht

  1.100,00 kr.21-09-2023
 4. trådløse hovedtelefoner, Apple, Apple Airpods 3 Gen, Perfekt, Helt nyt og ikke pakket ud, kvittering

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Apple Airpods 3 Gen, Perfekt, Helt nyt og ikke pakket ud, kvittering/garanti bevis følger med.

  1.199,00 kr.21-09-2023
 5. trådløse hovedtelefoner, B&O, EQ, Perfekt

  trådløse hovedtelefoner, B&O, EQ, Perfekt

  600,00 kr.21-09-2023
 6. trådløse hovedtelefoner, Apple, God, Vi sælger kun denne ene airpod 
Left

  trådløse hovedtelefoner, Apple, God, Vi sælger kun denne ene airpod Left

  200,00 kr.21-09-2023

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Andet, Bang & Olufsen, Fix-IT ny drivrem B&o, Perfekt, 
Pladespiller, Bang & Olufsen, Fix-IT ny driv

  Andet, Bang & Olufsen, Fix-IT ny drivrem B&o, Perfekt, Pladespiller, Bang & Olufsen, Fix-IT ny drivrem til B&o pladespiller, Perfekt Spiller din pladespiller falsk eller står pickup armen stille? A

  25,00 kr.22-09-2023
 2. ClearAudio Doppeldecker antistatisk pladebørste

  ClearAudio Doppeldecker antistatisk pladebørste

  Pladespiller rens og vedligehold, ClearAudio, PRIS-MATCH! ClearAudio Doppeldecker antistatisk pladebørste | Renser skånsomt dine LP plader med to rækker af mere end én million selvrensende antistatisk

  249,00 kr.26-05-2023
 3. Technics SL-1210MK7 pladespiller, inkl. Ortofon Concorde MKII CLUB DJ-pickup,...

  Technics SL-1210MK7 pladespiller, inkl. Ortofon Concorde MKII CLUB DJ-pickup,...

  Pladespiller / gramofon, Technics, PRIS-MATCH! Technics SL-1210MK7 pladespiller | 7. generation af den legendarisk SL-1210 fra Technics i et vanligt robust og ikonisk design med direkte drev, S-formet

  8.995,00 kr.27-04-2023
 4. Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Turntable, Yamaha, Yamaha ATTN503BL, Brugt - tydelig tegn på brug, Træd ind i fremtiden med Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspilleren, der har MusicCast-teknologi, indbygget wi-fi og musikstreamingt

  3.849,00 kr.01-05-2023
 5. Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Turntable, Yamaha, Yamaha ATTN503BL, Brugt - tegn på brug, Træd ind i fremtiden med Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspilleren, der har MusicCast-teknologi, indbygget wi-fi og musikstreamingtjenester

  3.999,00 kr.01-05-2023
 6. Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Turntable, Yamaha, Yamaha ATTN503BL, Som ny - originalindpakning mangler, Træd ind i fremtiden med Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspilleren, der har MusicCast-teknologi, indbygget wi-fi og musikstr

  4.324,00 kr.01-05-2023

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. Andet , Bang & Olufsen, FiX-IT Låger, Perfekt, Kan lågerne på Dit Beosound anlæg ikke åbne eller åbn

  Andet , Bang & Olufsen, FiX-IT Låger, Perfekt, Kan lågerne på Dit Beosound anlæg ikke åbne eller åbner de dårligt? Så kan det være DrivRemmen til lågerne der er ødelagt. Fix-IT med ny rem. Måske skal

  70,00 kr.22-09-2023
 2. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 2000, God, 
Velspillende Beomaster 2000. Kan stå eller hænge

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 2000, God, Velspillende Beomaster 2000. Kan stå eller hænges på væggen (også uden beslag). Virker og står pæn. Et tidløs populært design ikon. Via AUX porten

  375,00 kr.22-09-2023
 3. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 3000, God, 
Velspillende Beomaster 3000 med indbygget RIAA f

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beomaster 3000, God, Velspillende Beomaster 3000 med indbygget RIAA forforstærker. En række B&o pladespillere er uden RIAA og disse kan tilsluttes direkte til Phono indg

  400,00 kr.22-09-2023
 4. Vivolink 3.5mm MiniJack - 2 x RCA kabel | 20 meter

  Vivolink 3.5mm MiniJack - 2 x RCA kabel | 20 meter

  Lydkabel, analog (RCA, Jack, XLR osv.), Vivolink, PRIS-MATCH! Vivolink stereo MiniJack - RCA kabel | Kvalitets Stereo 3,5 mm. MiniJack til Phono RCA kabel, med dobbel skærmning og guldbelagte stik. V

  299,00 kr.27-02-2023
 5. BeoMaster 2000

  BeoMaster 2000

  BeoMaster 2000, BeoMaster 2000, Bang & Olufsen stereoradio... FM med 4 faste stationsindstillinger Forstærker med 2 X 25 watt Indbygget RIAA for pladespiller Tilslutning for 2 sæt højttalere Kabinet

  1.999,00 kr.22-09-2023
 6. JVC-4VR-5414

  JVC-4VR-5414

  JVC-4VR-5414, JVC-4VR-5414, JVC 4 Kanal Stereoreciever... FM - AM - 4 x 30 watt forstærker 5 bånds Equalizer Indgange for tape-Aux-phono Mål: 492x149x365 - vægt: 12,7 kg Der medfølger original diagra

  2.999,00 kr.22-09-2023

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler