Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt
Tech

Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt

John G
John G

Vil du give en julegave, som ingen andre i selskabet giver, og som samtidig er virkelig personlig, billig og unik? Ja, så skal du købe en af disse 10 tech-ting i gave!

Julegaver behøver ikke være nye. Retro- og vintage-produkter passer perfekt ind i tidens trend, hvor genbrug er vejen frem. Jeg har fundet inspiration til 10 julegaver, som enhver med bare et lille blik for fortidens coolness vil blive begejstret for.

Den gode nyhed er prisen. Ofte har sælgerne slet ikke fokus på værdien i de seje retro-ting, og du kan derfor gøre et kup, samtidigt med at du løfter julestemningen hos gavemodtageren.

Og der er jo ikke noget som at give gaver der glæder, og samtidigt stadig er cool og anvendelige. Dertil kan du roligt regne med, at du ikke tropper op med en gave, som en anden i selskabet havde besluttet sig for også at give! Ja der er næsten kun fordele ved at købe retro-tech.

Herunder får du mine 10 julegave-favoritter, men først en lille reklame for de andre julegave-ide-artikler, vi kan inspirere dig med her på DBA Guide:

- 8 julegave-ideér til din teenager

8 julegave-idéer til dine børn

- 7 bud på julegaver til mænd

- 5 gaver der er oplagte at lave selv (spar penge!)

5 bud på julegaver, som giver mest mening at købe brugt

- Sofie Lassen-Kalke: Jeg vil give dette i julegave

- Balletdanser Cecilie Lassen: Her er mine julegaveønsker

- Kaya Brüel: Det ville jeg give mine nærmeste i julegave

- Barbara Moleko: Dette vil jeg give i julegave i år

- Så mange danskere har noget imod at modtage en brugt gave

1. Forstærkeren fra 70’erne er stadig moderne

- til parret, der går op i god lyd og godt retrodesign

Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display
Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display

LÆS OGSÅ: Disse ting har været til salg på DBA i længst tid

I 70’erne skulle et stereoanlæg se ud af noget. Store knapper og et fremtrædende, lysende display var noget, der blev lagt mærke til. Trenden på nutidens musikanlæg er, at de skal være små og ikke fylde for meget i hjemmet. Men nogle vil mene, at de gamle forstærkere har en mere varm lyd end de moderne. Så selvom det er gamle gadgets, lyder de stadig federe, og så er deres look dejligt nostalgisk.

Flere af de gamle forstærkere har phono-stik på AUX-indgangen. Så med et kabel, der går fra 3,5 millimeter jackstik til to phono-stik, kan du tilslutte din smartphone og stadig høre den nye musik – bare med god, og gammeldags lyd. Sådan et kabel kan købes til priser fra 15 kroner, mens du kan finde retro-forstærkere til priser fra 300 kroner på DBA .

Gå på jagt efter en cool forstærker

 1. Integreret forstærker, Lyngdorf Audio, SDAI 2175, 2x200 W, i 8 ohm. Særdeles velholdt og vellydende

  Integreret forstærker, Lyngdorf Audio, SDAI 2175, 2x200 W, i 8 ohm. Særdeles velholdt og vellydende High-End med masser af overskud. Denne forstærker er i mine øjne en klassiker. Den er tung ca. 14 kg

  5.100,00 kr.05-06-2023
 2. Receiver, Nad, L54, 60 W, Perfekt, Perfekt stand.
Reparation af kendt fejl, for 4 år siden af HiFi k

  Receiver, Nad, L54, 60 W, Perfekt, Perfekt stand. Reparation af kendt fejl, for 4 år siden af HiFi klubben. Skrev "reset" I display. Har spillet perfekt siden. Original fjernbetjening med indbygget ly

  599,00 kr.05-06-2023
 3. Integreret forstærker, Xindak, 6800SE, 2x80 W, God, Klasse A forstærker fra Xindak.

  Integreret forstærker, Xindak, 6800SE, 2x80 W, God, Klasse A forstærker fra Xindak.

  4.500,00 kr.05-06-2023
 4. Forstærkersæt, Rotel, 900, God, Solid forforstærker med kontrol.
Sender ikke

  Forstærkersæt, Rotel, 900, God, Solid forforstærker med kontrol. Sender ikke

  1.300,00 kr.05-06-2023
 5. Signalkabler, Andet, Perfekt, Nordost Valhalla klon 1m rca-rca

  Signalkabler, Andet, Perfekt, Nordost Valhalla klon 1m rca-rca

  400,00 kr.05-06-2023
 6. Forforstærker, Audio Research, LS17, Fuldt balanceret forforstærker. Bygger ovenpå erfaringerne med

  Forforstærker, Audio Research, LS17, Fuldt balanceret forforstærker. Bygger ovenpå erfaringerne med Ref 3 og LS26, og lydmæssigt også temmelig tæt på. Dog alligevel anderledes fordi LS17 ikke bruger r

  18.000,00 kr.05-06-2023

Lige nu er der 1.502 forstærkere til salg på DBA.

2. Frem med vinylpladerne

- til ham eller hende, der går op i nostalgisk lyd

Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem
Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan tjekker du, om dine vinyler har værdi

Lydkvaliteten på vinyl er ofte bedre end på de digitale udgivelser. Dertil udgives der rigtig meget ny musik på vinyl, så en oplagt gave er en pladespiller.

På DBA findes der over 1.000 pladespillere, og nogle af de mest seje er de gamle Bang & Olufsen-modeller, som du kan købe for 250 kroner og op efter. Her afhænger prisen meget af standen.

Mange brugte pladespillere sælges uden pickup, men der kan faktisk stadig skaffes pickups til nogle af de gamle retro-pladespillere. B&O oplyser, at de for flere år siden solgte produktion og salg af pickups til Sound Smith, hvorfra dette vigtige tilbehør kan købes.

Pladespillere til salg på DBA:

 1. Pladespiller, Andet, PM-1270 pladespiller, God, Sherwood PM-1270 pladespiller med låg.
Stereoanlæg m

  Pladespiller, Andet, PM-1270 pladespiller, God, Sherwood PM-1270 pladespiller med låg. Stereoanlæg medfølger: AI-1210R Forstærker 100W CD-1182R CD afspiller TD-7010R Tuner DD-1032C Tape afspiller Dant

  750,00 kr.05-06-2023
 2. Pickup, Andet, Gammel Replika, God, Gammel Grammofonpladespiller med tragt. Udmærket stand, mærke og

  Pickup, Andet, Gammel Replika, God, Gammel Grammofonpladespiller med tragt. Udmærket stand, mærke og baggrund/alder ukendt. Dog uden pickup, men meget autentisk look. Velour beklædning på selve den ro

  800,00 kr.05-06-2023
 3. Pickup, Ortofon, Quintet Black, Perfekt, Helt ny har spillet 3 timer, sælges da jeg søger anden lyd

  Pickup, Ortofon, Quintet Black, Perfekt, Helt ny har spillet 3 timer, sælges da jeg søger anden lyd i forhold til mit setup. Kvittering haves fra Topsound.

  5.200,00 kr.05-06-2023
 4. Rega Støvlåg i røget look

  Rega Støvlåg i røget look

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Rega pladespiller støvlåg | Originalt Rega støvlåg der passer til Rega pladespillere. Fåes både i normal og røget look.

  749,00 kr.08-03-2023
 5. Pladespiller, Argon tt1 v2. Samme pladespiller som Rega rp1. Sælges uden låg. Ortofon Pickup. Spille

  Pladespiller, Argon tt1 v2. Samme pladespiller som Rega rp1. Sælges uden låg. Ortofon Pickup. Spiller fint. Opgraderet med korkmåtte. Sendes ikke.

  650,00 kr.05-06-2023
 6. Pickup, Andet, Mark Levinson., God, Carnegie 2 var efterfølgeren af den første roste pickup som Erns

  Pickup, Andet, Mark Levinson., God, Carnegie 2 var efterfølgeren af den første roste pickup som Ernst Benz byggede til Madrigal ( Mark Levinson) God bund og super dynamik. Har meget får spille timer.

  3.800,00 kr.05-06-2023

Her kan du se de Beogram 6500, der lige nu er til salg på DBA.

3. Ghettoblaster til køkkenet

- til ham eller hende, der savner sine musikminder

I dag har vi musikken i lommen, men mon ikke du kan grave nogle gamle kassettebånd (mixtapes) frem fra loftet eller kælderen?

Og hvorfor ikke finde en fed gammel ghettoblaster til køkkenet? Nogle af dem har endda mulighed for tilslutning af et kabel, så smartphonen kan benyttes som musikkilde.

Udover at lytte til radio på ghettoblasteren, mens maden bliver klar, så kan du altså høre gamle musikminder fra samlingen, som kæresten flere gange har forsøgt at smide ud.

LÆS OGSÅ: Kendis: Derfor drømmer jeg om at eje en Berlingo

Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen
Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen

Når du køber en gammel ghettoblaster får du både en visuel fed gadget i dit køkken, og endelig noget at bruge de støvede kassettebånd til. Og mon ikke det kan starte en spændende samtale med gæsterne?

Jeg har fundet en lækker gammel SONY ghettoblaster til 200 kroner. Du kan også gå helt vintage og finde forløberne for ghettoblastere. Altså transistorradioer fra for eksempel Philips, Blaupunkt og Goldstar.

Du må ikke forvente dig mirakler af lyden i sådan en gammel sag, men trods alt lyder den stadig betydeligt bedre, end den lille højtaler din smartphone

4. Commodore 64 – dengang hvor gameplay var vigtigt

- gaven til farmand, der har en slyngelstue til rådighed. Her er der virkelig lagt op til retro-gaming med vennerne

80’ernes vildeste gadget var Commodore 64. Selvom ”brødkassen” i år fylder 35 år, så findes der stadig funktionsdygtige maskiner på DBA - endda med tilbehør. Commodore 64 blev særligt stor på grund af det enorme spiludvalg (efter datidens normer). Pludselig var arcade-spillene fra grillbaren flyttet hjem i stuen.

LÆS OGSÅ: Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen
Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen

Commodore 64 er langt fra plug-and-play. Du skal huske de gamle kommandoer for at få hul igennem. Som for eksempel LOAD “filnavn”,8 efterfulgt af kommandoen RUN. Dine børn finder aldrig ud af det, med mindre du viser dem hvordan.

Mange fik Commodore 64 som den første hjemmecomputer. Det interessante er, at gameplayet dengang var fedt og stadig holder. I dag drukner spil ofte i fed grafik, vild lyd og søgte historier.

Jeg har fundet en C64 med både båndstation, floppydisk drev, printer, joysticks, spil m.v. til 4.500 kroner, hvor det meste er i de originale kasser. Men bare rolig. C64 findes også langt billigere.

Her finder du 80’ernes sejeste gadget

 1. Commodore 64, spillekonsol, Commodore 64 med masser af spil.
Har ikke været brugt meget længe.

  Commodore 64, spillekonsol, Commodore 64 med masser af spil. Har ikke været brugt meget længe.

  1.200,00 kr.05-06-2023
 2. Commodore 64, spillekonsol, Rimelig, Ikke været sat til i nok 35 år.

  Commodore 64, spillekonsol, Rimelig, Ikke været sat til i nok 35 år.

  600,00 kr.04-06-2023
 3. Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emba

  Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emballage. Brugt, men funktionsdygtig og i flot stand.

  2.200,00 kr.04-06-2023
 4. Commodore 64, spillekonsol, God, Sælger 2 stk. Commodore 64. Inkl. 2 floppydisk 1541 (den ene i orig

  Commodore 64, spillekonsol, God, Sælger 2 stk. Commodore 64. Inkl. 2 floppydisk 1541 (den ene i original æske - slidt), et cassette drive og en masse bøger. Er testet og virker fint.

  3.000,00 kr.29-05-2023
 5. Commodore 64, spillekonsol, God, Incl. Datasette, joystick, 6 spil og originale vejledninger.
Sendes

  Commodore 64, spillekonsol, God, Incl. Datasette, joystick, 6 spil og originale vejledninger. Sendes ikke, men jeg kommer jævnligt til København og Ringsted.

  2.500,00 kr.29-05-2023
 6. Commodore, andet, God, Commodore 64 C med JiffyDos / CBM skifter og reset knap på bagsiden. Lysdiode

  Commodore, andet, God, Commodore 64 C med JiffyDos / CBM skifter og reset knap på bagsiden. Lysdiode skifter farve, efter hvilken mode den kører i. Med 1541 diskette station. Begge lakeret i den gaml

  1.200,00 kr.28-05-2023

Her kan du se alle de Commodore 64'ere, der er til salg på DBA 

5. PlayStation med spil

- gaven til ungerne, der er vilde med god underholdning

Mens farmand spiller med vennerne, kan ungerne, der ikke har tålmodighed til gamle retro-computere, fornøje sig med en PlayStation. Selvom PlayStation 4 er det mest hippe, så er der god mening i at købe en brugt PlayStation til jul.

Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny
Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Har du nogensinde set en gamerstol så vild?

Eksempelvis er 
PlayStation 3 en fremragende spillekonsol, og de kan købes i sæt med både controllere, spil og meget andet tilbehør til en rimelig pris. For 500-800 kroner kommer du langt.

Inden du køber, så få tjekket, om udstyret virker. Controllerne ses tit med defekter. Få muligheden for at se maskinen virke med en skærm tilsluttet og læg mærke til, om blæsere og harddisk larmer. I så fald så skal du ikke købe det. Prøv også at starte et spil op, så du er helt sikker på, at drevet fungerer.

Inden du slår til på et PlayStation-gamersæt så læs denne vejledning til, hvordan du bedst køber en brugt konsol til spil. Her er der mange tips at hente, så faldgruberne kan undgås.

Playstation til salg på DBA:

 1. Playstation Vita, PCH-1104, God, 32 GB indbygget hukommelse. Modellen har OLED-skærm og 3G-forbindel

  Playstation Vita, PCH-1104, God, 32 GB indbygget hukommelse. Modellen har OLED-skærm og 3G-forbindelse. Virker som den skal. Velholdt, se billeder for stand. Firmware-version: 3.63 (kan softmoddes til

  900,00 kr.05-06-2023
 2. Playstation 4 Pro, 800 Gb, Perfekt, Der følger et VR sæt med. 2 controllere. 5 spil
Jeg sender ikke.

  Playstation 4 Pro, 800 Gb, Perfekt, Der følger et VR sæt med. 2 controllere. 5 spil Jeg sender ikke. Den ene controller er slidt.

  2.499,00 kr.05-06-2023
 3. Playstation 5, Perfekt, Playstation 5 disc version + tilbehør 

Playstationen er købt den 09 maj 202

  Playstation 5, Perfekt, Playstation 5 disc version + tilbehør Playstationen er købt den 09 maj 2023 sammen med ladestander & hogwarts legacy i Elgiganten, kvittering og original emballage medfølger,

  5.000,00 kr.05-06-2023
 4. Playstation 4, CUH-1116B, Perfekt, Sælger denne PlayStation 4 inkl. Spil og tilbehør som der ses på

  Playstation 4, CUH-1116B, Perfekt, Sælger denne PlayStation 4 inkl. Spil og tilbehør som der ses på billedet

  1.200,00 kr.05-06-2023
 5. Playstation 4, God, Sælger min Playstation 4 slim 1000gb 

Da jeg ikke rigtigt bruger den mere, medf

  Playstation 4, God, Sælger min Playstation 4 slim 1000gb Da jeg ikke rigtigt bruger den mere, medfølger joystick og fifa 2020.

  950,00 kr.05-06-2023
 6. Playstation 2, Controller

  Playstation 2, Controller

  29,00 kr.05-06-2023

Klik her og køb PlayStation 3 på DBA.

6. Drop smartphone-lommeregneren

- gaven til regnenørden, der vil være uafhængig af sin smartphone

Hvorfor skal smartphonen altid frem, når regnestykkerne bliver for komplicerede til hovedet?

Julegaven til hjemmearbejdspladsen, som fast inventar på bordet, er selvfølgelig en vintage lommeregner. Ikke bare en forholdsvis nymodens med store digitale displays, men en RIGTIG retro lommeregner med lysende tal.

Udover det er praktisk når lommeregneren har en fast plads på bordet, så er det også med til at gøre netop dit skrivebord til noget særligt. Alle har i dag smarte gadgets, men hvor mange har en 70’er lommeregner stående fremme?

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Her er de 7 vigtigste råd til dig, der er på jagt efter second hand-sneakers

Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet
Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet

Texas Instruments TI-2550 er en af de modeller, du kan kigge efter. TI-2550 fra 1974 er mega sej på det moderne skrivebord. Prisen for en sådan i god stand er omkring 400 kroner. Lige nu er der 213 forskellige lommeregneren fra Texas Instruments til salg på DBA.

Selvom det er en gammel regnemaskine, så regner den stadig ud, at julegavebudgettet er overskredet. Også i år!

7. Clockradioen til soveværelset

- til parret, hvor smartphonen fylder for meget i soveværelset

Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner
Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner

LÆS OGSÅ: Fem genbrugsfund, der gør den cool mand endnu mere cool

Elektronik er ifølge Genbrugsindekset 2017 den tredje mest populære genbrugsvare, og hvis du leder blandt de mange forskellige tech-ting til salg, vil du indimellem få øje på gode minder fra fortiden. En af dem er denne clockradio, som ikke bare bringer nostalgi til hjemmets indretning. Radioen er også oplagt som gave til folk, der er blevet for afhængige af deres smartphones i soveværelset (læs: os alle sammen). Med en clockradio kan man lade smartphonen blive udenfor soveværelset, så den ikke forstyrrer nattesøvnen… eller romantikken.

For 350-499 kroner, alt efter stand, kan du finde en retro-fed clockradio, der både kan vække dig med BEEP BEEP BEEP eller den lokale radiostation. På DBA er der lige nu 157 clockradioer til salg.

8. Røremaskinen skal være analog

- gaven til ham eller hende, der går lige så meget op i retro-lookket som madlavningen

Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den
Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den

LÆS OGSÅ: Sådan får det gamle tastatur et nyt liv

Elektronikken fylder i køkkenet, men hvorfor skal der være digital timer på røremaskinen? Når vaniljekranse, brunkager og farsen til julefrokost-frikadellerne skal røres, sker det hos de rigtig hippe på en retro køkkenmaskine fra 70’erne eller 80’erne.

Kenwood A901, der blev fremstillet mellem 1976 og 1988, er et godt bud.

Røreskål, dejkrog, piskeris og alt det andet kan sammen med maskinen findes på DBA til 400 kroner. Endda i en original 70’er farve.

Find en Kenwood retromaskine

 1. Røremaskine, Kenwood, Røremaskine. Aldrig brugt. Stadig i emballage.
6,7 liter.
Afhentes i Bagsværd.

  Røremaskine, Kenwood, Røremaskine. Aldrig brugt. Stadig i emballage. 6,7 liter. Afhentes i Bagsværd.

  1.500,00 kr.05-06-2023
 2. Kenwood Chef XL Titanium 1700W

  Kenwood Chef XL Titanium 1700W

  Røremaskine, Kenwood, Ca. 4 år gammel maskine, har lidt brugsspor. Store skål i rustfrit stål med en kapacitet på 6,7 liter Der medfølger, Piskeris Dejkrog K-Spartel Flexipisker Folde redskab Sprøjte

  2.500,00 kr.05-06-2023
 3. Røremaskine, Kenwood, Fin Kenwood chef røremaskine, sælges da jeg har fået en ny i gave. Fungerer pe

  Røremaskine, Kenwood, Fin Kenwood chef røremaskine, sælges da jeg har fået en ny i gave. Fungerer perfekt, men ikke den mest stille maskine. Alle 3 kroge følger med og har fået ny stål skål. Har 2 små

  500,00 kr.05-06-2023
 4. Kødhakker , Kenwood, Kenwood multi food grinder. Med 3 skiver til grov og finthakning samt pølserør.

  Kødhakker , Kenwood, Kenwood multi food grinder. Med 3 skiver til grov og finthakning samt pølserør. Har aldrig været brugt. Står i original emballage. Passer til Kenwood røremaskine.

  200,00 kr.04-06-2023
 5. Køkkenmaskine, Kenwood, Kenwood KVL8320s Chef Titanium XL røremaskine. Købt 10/06/2022

Sælges da de

  Køkkenmaskine, Kenwood, Kenwood KVL8320s Chef Titanium XL røremaskine. Købt 10/06/2022 Sælges da den ikke bliver brugt, selve røremaskinen er aldrig blevet brugt, men blender er brugt 4-5 gange. Alt

  3.000,00 kr.04-06-2023
 6. Røremaskinen, Kenwood Major, Virker som den skal

  Røremaskinen, Kenwood Major, Virker som den skal

  549,00 kr.04-06-2023

Se alle røremaskinerne fra Kenwood, her.

9. Favoritmusik på væggen

- til ham eller hende, der elsker god lyd og nostalgisk musik

Hvis du for længst har smidt LP-pladerne i kælderen, og forstærkeren på genbrug, kan du alligevel få glæde af de gamle vinyl-plader. Sæt vinylplade-rammer på ønskelisten til jul og find dine favorit-albums. Nu kan du hænge yndlingsmusikken op på en ”wall of fame”.

Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden
Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden

LÆS OGSÅ: Ole samler på vinyler: Denne koster mere end 10.000 kroner i dag

Med dine yndlingsalbums og idoler på væggen får du en udsmykning, der siger noget om hvem du er. Pladerne kan selvfølgelig ikke spilles, når de hænger på væggen, men du kan jo lave en playliste med dem på Spotify, så de stadig kan høres på den måde.

Er pladesamlingen allerede kørt på genbrug, så søg efter dine ungdomsidoler på DBA. Pladerammerne kan købes i IKEA.

Vinylplader til salg på DBA:

 1. LP, Simon and Garfunkel, The Concert in Central Park, Pop, To plader samt en tolv siders folder med

  LP, Simon and Garfunkel, The Concert in Central Park, Pop, To plader samt en tolv siders folder med fokus fra koncerten den 19.9.1981 i New York.

  50,00 kr.05-06-2023
 2. LP, Robyn, 2 udgivelser, NM/NM

Samlet 500kr

  LP, Robyn, 2 udgivelser, NM/NM Samlet 500kr

  500,00 kr.05-06-2023
 3. LP, Omar Sharif, Doctor Zhivago, Andet, Original Soundtrack fra filmen med Geraldine Chaplin, Julie

  LP, Omar Sharif, Doctor Zhivago, Andet, Original Soundtrack fra filmen med Geraldine Chaplin, Julie Christie og Omar Sharif.

  40,00 kr.05-06-2023
 4. LP, Alanis Morisette, 2 udgivelser, NM/NM

Havoc mangler cd’en

  LP, Alanis Morisette, 2 udgivelser, NM/NM Havoc mangler cd’en

  300,00 kr.05-06-2023
 5. LP, Audrey Hepburn, My Fair Lady, Andet, Original Soundtrack fra filmen med Audrey Hepburn og Rex Ha

  LP, Audrey Hepburn, My Fair Lady, Andet, Original Soundtrack fra filmen med Audrey Hepburn og Rex Harrison.

  40,00 kr.05-06-2023
 6. LP, Pink Floyd, The dark side of the moon, SHVL804, IE064 05249. Nærmest mint. Cover: Ex, Pladen: MI

  LP, Pink Floyd, The dark side of the moon, SHVL804, IE064 05249. Nærmest mint. Cover: Ex, Pladen: MI. Giv mig et bud ...også skambud, bare kom med det! ..det er muligt at gøre en god handel.

  1.234,00 kr.05-06-2023

Lige nu er der 22.524 vinylplader til salg på DBA. Mere end 14.000 af dem kan købes for under 50 kroner.

10. Uret der har stil

- gaven til ham eller hende, der kigger for meget på sin smartphone-skærm

Til jakke og slips hører ikke en smartphone. Det ser kikset ud, når du gang på gang hiver smartphonen frem fra lommen for at se hvad klokken er. Dem med stil skriver et lommeur på ønskeseddelen til jul. Du ved sådan et rigtigt gammelt et med kæde og det hele.

Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil
Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil

SE OGSÅ: VIDEO: Gamle vinduer laves om til små vitrineskabe

Et lommeur på DBA koster fra 500 til 1.500 kroner. I nogle tilfælde skal du forberede dig på en restaurering af den gamle mekanik, men så har du også den vilde stil.

Til hverdagsbrug skal du finde et digitalt ur. Ikke de nye moderne smartwatches men en vintage klassikker fra Casio, der nok er det mest ikoniske digitalur. Batteriet i et sådant ur kan i øvrigt holde i årevis.

Både med lomme- og digitaluret slipper du for hele tiden at være den ved bordet, der kigger på smartphonen, bare fordi du vil tjekke klokken. Det er også god Emma Gad-stil ved julebordet.

Kender du én, der ikke ved, hvad vedkommende skal give sine nærmeste i julegave? Så kan du gå ind på artiklens Facebook-opslag og tagge vedkommende, så han eller hun kan få inspiration fra denne artikel. Du kan også gå til Facebook-opslaget, her:

Når først tankerne er sporet ind på de gamle ting, der stadig virker, og endda har stil, så er det svært at stoppe. Det kunne være ”bip, bip spillet” skal frem fra gemmerne. Måske skal den gamle radio med radiorør og pladespiller støves af. Det kan også være, at smalfilmsapparat kan være fed udsmykning. I denne guide kan du blandt andet se, hvad du kan lave en gammel radio om til, og i denne artikel giver vi dig råd til, hvad du kan bruge din gamle laptop til.

Den største udfordring ved de gamle ting er at finde plads til dem. Derfor skal du forberede dig på, at nyere ting skal på loftet eller sælges på DBA. I denne guide kan du for eksempel få råd til, hvordan du bedst muligt får solgt dine ting, og her kan du se, hvordan du pakker dine ting bedst muligt ind, når de skal sendes.

Du kan også i videoen herunder høre, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis den julegave, de pakkede op til jul, var købt - brugt.

Relaterede artikler