Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt
Tech

Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt

John G
John G

Vil du give en julegave, som ingen andre i selskabet giver, og som samtidig er virkelig personlig, billig og unik? Ja, så skal du købe en af disse 10 tech-ting i gave!

Julegaver behøver ikke være nye. Retro- og vintage-produkter passer perfekt ind i tidens trend, hvor genbrug er vejen frem. Jeg har fundet inspiration til 10 julegaver, som enhver med bare et lille blik for fortidens coolness vil blive begejstret for.

Den gode nyhed er prisen. Ofte har sælgerne slet ikke fokus på værdien i de seje retro-ting, og du kan derfor gøre et kup, samtidigt med at du løfter julestemningen hos gavemodtageren.

Og der er jo ikke noget som at give gaver der glæder, og samtidigt stadig er cool og anvendelige. Dertil kan du roligt regne med, at du ikke tropper op med en gave, som en anden i selskabet havde besluttet sig for også at give! Ja der er næsten kun fordele ved at købe retro-tech.

Herunder får du mine 10 julegave-favoritter, men først en lille reklame for de andre julegave-ide-artikler, vi kan inspirere dig med her på DBA Guide:

- 8 julegave-ideér til din teenager

8 julegave-idéer til dine børn

- 7 bud på julegaver til mænd

- 5 gaver der er oplagte at lave selv (spar penge!)

5 bud på julegaver, som giver mest mening at købe brugt

- Sofie Lassen-Kalke: Jeg vil give dette i julegave

- Balletdanser Cecilie Lassen: Her er mine julegaveønsker

- Kaya Brüel: Det ville jeg give mine nærmeste i julegave

- Barbara Moleko: Dette vil jeg give i julegave i år

- Så mange danskere har noget imod at modtage en brugt gave

1. Forstærkeren fra 70’erne er stadig moderne

- til parret, der går op i god lyd og godt retrodesign

Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display
Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display

LÆS OGSÅ: Disse ting har været til salg på DBA i længst tid

I 70’erne skulle et stereoanlæg se ud af noget. Store knapper og et fremtrædende, lysende display var noget, der blev lagt mærke til. Trenden på nutidens musikanlæg er, at de skal være små og ikke fylde for meget i hjemmet. Men nogle vil mene, at de gamle forstærkere har en mere varm lyd end de moderne. Så selvom det er gamle gadgets, lyder de stadig federe, og så er deres look dejligt nostalgisk.

Flere af de gamle forstærkere har phono-stik på AUX-indgangen. Så med et kabel, der går fra 3,5 millimeter jackstik til to phono-stik, kan du tilslutte din smartphone og stadig høre den nye musik – bare med god, og gammeldags lyd. Sådan et kabel kan købes til priser fra 15 kroner, mens du kan finde retro-forstærkere til priser fra 300 kroner på DBA .

Gå på jagt efter en cool forstærker

 1. Demo - Argon Audio SA1 MK2 Integreret forstærker

  Demo - Argon Audio SA1 MK2 Integreret forstærker

  Demo - Argon Audio SA1 MK2 Integreret forstærker, Argon Audio, Superkompakt hi-fi-forstærker med flot lyd, Bluetooth, HDMI-indgang til TV-lyd og indgang til pladespiller. Et røverkøb til prisen.

  2.299,00 kr.22-06-2024
 2. Forstærker, Marantz, 2252, Flot og velspillende forstærker. Virker som den skal. Der er skiftet pære

  Forstærker, Marantz, 2252, Flot og velspillende forstærker. Virker som den skal. Der er skiftet pærer for et par år siden. Trækabinettet er en replika fra Pathewings i høj kvalitet. Forstærkeren kan o

  6.500,00 kr.22-06-2024
 3. DAC, Andet, Topping E50, Perfekt, Jeg sælger min topping e50 dac, spiller suverænt, åbent og lækkert

  DAC, Andet, Topping E50, Perfekt, Jeg sælger min topping e50 dac, spiller suverænt, åbent og lækkert. Mulighed for at indstille filtre. Den er i rigtig god stand. Kan evt købes sammen med en wiim pro,

  1.200,00 kr.22-06-2024
 4. Forstærker, JVC, RX 150 Black, 50 W, God, Lille reciever egnet som centrum i et vintage anlæg med pl

  Forstærker, JVC, RX 150 Black, 50 W, God, Lille reciever egnet som centrum i et vintage anlæg med pladespiller, cd og båndoptager. Oplysninger er taget fra HiFi Engine: Specifications Tuning range: F

  650,00 kr.22-06-2024
 5. Forforstærker, Exposure, .

Exposure Preamp XXI med fjernbetjening.
Super god forforstærker i pæn st

  Forforstærker, Exposure, . Exposure Preamp XXI med fjernbetjening. Super god forforstærker i pæn stand. Bemærk lidt sjov detalje: Det ér en Preamp XXI / 21. På fronten står der dog Exposure Intergra

  3.200,00 kr.22-06-2024
 6. Forstærkersæt, Bose, Bose Austicmass Module 3-2-1, 300 W, Perfekt, Helt ubrugt.

  Forstærkersæt, Bose, Bose Austicmass Module 3-2-1, 300 W, Perfekt, Helt ubrugt.

  2.000,00 kr.22-06-2024

Lige nu er der 1.502 forstærkere til salg på DBA.

2. Frem med vinylpladerne

- til ham eller hende, der går op i nostalgisk lyd

Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem
Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan tjekker du, om dine vinyler har værdi

Lydkvaliteten på vinyl er ofte bedre end på de digitale udgivelser. Dertil udgives der rigtig meget ny musik på vinyl, så en oplagt gave er en pladespiller.

På DBA findes der over 1.000 pladespillere, og nogle af de mest seje er de gamle Bang & Olufsen-modeller, som du kan købe for 250 kroner og op efter. Her afhænger prisen meget af standen.

Mange brugte pladespillere sælges uden pickup, men der kan faktisk stadig skaffes pickups til nogle af de gamle retro-pladespillere. B&O oplyser, at de for flere år siden solgte produktion og salg af pickups til Sound Smith, hvorfra dette vigtige tilbehør kan købes.

Pladespillere til salg på DBA:

 1. Demo - Argon Audio TT Pladespiller

  Demo - Argon Audio TT Pladespiller

  Demo - Argon Audio TT Pladespiller, Argon Audio, Elegant pladespiller med flot hi-fi-lyd til prisen. Færdigmonteret pickup og indbygget RIAA-forstærker for direkte tilslutning af ethvert anlæg.

  1.499,00 kr.22-06-2024
 2. Tonearm, Micro Seiki, .

Micro Seiki MA-707

Bemærk:
Fingerbøjle og tonearmskabelet, fra tonearm til

  Tonearm, Micro Seiki, . Micro Seiki MA-707 Bemærk: Fingerbøjle og tonearmskabelet, fra tonearm til riaa, mangler. Kan fremvises over en kop kaffe/tee eller evt sendes. Bud og friske bytteforslag er

  3.500,00 kr.22-06-2024
 3. Pickup, Bang & Olufsen, MMC1, Jeg sælger den legendariske B&O MMC1 pickup i originalt rør i super st

  Pickup, Bang & Olufsen, MMC1, Jeg sælger den legendariske B&O MMC1 pickup i originalt rør i super stand Der medfølger Cartridge adapter, så pickuppen kan monteres på en pladespiller, der ikke er fra B

  3.200,00 kr.22-06-2024
 4. Pro-Ject filtmåtte, mørkerød

  Pro-Ject filtmåtte, mørkerød

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject Filtmåtte | Farverigt udvalg af filtmåtter, der giver pladespilleren et flot twist. Filtmåtterne kan bruges med alle pladespillere

  99,00 kr.08-12-2022
 5. Pladespiller, Dual, CS-1234, God, Nedsat fra 900 til FAST pris 600 kr

Vintage pladespiller fra Dual

  Pladespiller, Dual, CS-1234, God, Nedsat fra 900 til FAST pris 600 kr Vintage pladespiller fra Dual Årgang : 1978 Virker Kun DBA & SMS Besvares

  600,00 kr.22-06-2024
 6. Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspiller (sort)

  Turntable, Yamaha, Yamaha ATTN503BL, Brugt - tydelig tegn på brug, Træd ind i fremtiden med Yamaha MusicCast VINYL 500 pladeafspilleren, der har MusicCast-teknologi, indbygget wi-fi og musikstreamingt

  3.999,00 kr.01-05-2023

Her kan du se de Beogram 6500, der lige nu er til salg på DBA.

3. Ghettoblaster til køkkenet

- til ham eller hende, der savner sine musikminder

I dag har vi musikken i lommen, men mon ikke du kan grave nogle gamle kassettebånd (mixtapes) frem fra loftet eller kælderen?

Og hvorfor ikke finde en fed gammel ghettoblaster til køkkenet? Nogle af dem har endda mulighed for tilslutning af et kabel, så smartphonen kan benyttes som musikkilde.

Udover at lytte til radio på ghettoblasteren, mens maden bliver klar, så kan du altså høre gamle musikminder fra samlingen, som kæresten flere gange har forsøgt at smide ud.

LÆS OGSÅ: Kendis: Derfor drømmer jeg om at eje en Berlingo

Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen
Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen

Når du køber en gammel ghettoblaster får du både en visuel fed gadget i dit køkken, og endelig noget at bruge de støvede kassettebånd til. Og mon ikke det kan starte en spændende samtale med gæsterne?

Jeg har fundet en lækker gammel SONY ghettoblaster til 200 kroner. Du kan også gå helt vintage og finde forløberne for ghettoblastere. Altså transistorradioer fra for eksempel Philips, Blaupunkt og Goldstar.

Du må ikke forvente dig mirakler af lyden i sådan en gammel sag, men trods alt lyder den stadig betydeligt bedre, end den lille højtaler din smartphone

4. Commodore 64 – dengang hvor gameplay var vigtigt

- gaven til farmand, der har en slyngelstue til rådighed. Her er der virkelig lagt op til retro-gaming med vennerne

80’ernes vildeste gadget var Commodore 64. Selvom ”brødkassen” i år fylder 35 år, så findes der stadig funktionsdygtige maskiner på DBA - endda med tilbehør. Commodore 64 blev særligt stor på grund af det enorme spiludvalg (efter datidens normer). Pludselig var arcade-spillene fra grillbaren flyttet hjem i stuen.

LÆS OGSÅ: Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen
Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen

Commodore 64 er langt fra plug-and-play. Du skal huske de gamle kommandoer for at få hul igennem. Som for eksempel LOAD “filnavn”,8 efterfulgt af kommandoen RUN. Dine børn finder aldrig ud af det, med mindre du viser dem hvordan.

Mange fik Commodore 64 som den første hjemmecomputer. Det interessante er, at gameplayet dengang var fedt og stadig holder. I dag drukner spil ofte i fed grafik, vild lyd og søgte historier.

Jeg har fundet en C64 med både båndstation, floppydisk drev, printer, joysticks, spil m.v. til 4.500 kroner, hvor det meste er i de originale kasser. Men bare rolig. C64 findes også langt billigere.

Her finder du 80’ernes sejeste gadget

 1. Commodore, spillekonsol, Ultimate 64

Har aldrig været brugt kun tjekket for funktion

Kan testes ve

  Commodore, spillekonsol, Ultimate 64 Har aldrig været brugt kun tjekket for funktion Kan testes ved afhentning

  1.900,00 kr.21-06-2024
 2. Commodore 64 mini, spillekonsol, Perfekt, Sælger denne fine lille gadget. Alle spil fra dengang far

  Commodore 64 mini, spillekonsol, Perfekt, Sælger denne fine lille gadget. Alle spil fra dengang far var dreng, super fin stand - sælges til fast pris

  150,00 kr.20-06-2024
 3. Commodore 64, spillekonsol, God, Commodore 64 i original emballage - inklusiv diverse strømforsyning

  Commodore 64, spillekonsol, God, Commodore 64 i original emballage - inklusiv diverse strømforsyninger, diskettedrev, båndoptager, 4 stk.. joystick, instruktionsbøger, diverse instruktionsbøger samt

  2.000,00 kr.15-06-2024
 4. Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emba

  Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emballage. Brugt, men funktionsdygtig og i flot stand.

  1.750,00 kr.15-06-2024
 5. Commodore 64, spillekonsol, Rimelig, per bog 30 kr

kan sendes eller afhentes Odense NV

  Commodore 64, spillekonsol, Rimelig, per bog 30 kr kan sendes eller afhentes Odense NV

  30,00 kr.26-05-2024
 6. Commodore 64, spillekonsol, Perfekt, Retro computer 
Commodore 64 
Sjov retro
Med original indpak:-)

  Commodore 64, spillekonsol, Perfekt, Retro computer Commodore 64 Sjov retro Med original indpak:-)

  1.750,00 kr.23-05-2024

Her kan du se alle de Commodore 64'ere, der er til salg på DBA 

5. PlayStation med spil

- gaven til ungerne, der er vilde med god underholdning

Mens farmand spiller med vennerne, kan ungerne, der ikke har tålmodighed til gamle retro-computere, fornøje sig med en PlayStation. Selvom PlayStation 4 er det mest hippe, så er der god mening i at købe en brugt PlayStation til jul.

Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny
Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Har du nogensinde set en gamerstol så vild?

Eksempelvis er 
PlayStation 3 en fremragende spillekonsol, og de kan købes i sæt med både controllere, spil og meget andet tilbehør til en rimelig pris. For 500-800 kroner kommer du langt.

Inden du køber, så få tjekket, om udstyret virker. Controllerne ses tit med defekter. Få muligheden for at se maskinen virke med en skærm tilsluttet og læg mærke til, om blæsere og harddisk larmer. I så fald så skal du ikke købe det. Prøv også at starte et spil op, så du er helt sikker på, at drevet fungerer.

Inden du slår til på et PlayStation-gamersæt så læs denne vejledning til, hvordan du bedst køber en brugt konsol til spil. Her er der mange tips at hente, så faldgruberne kan undgås.

Playstation til salg på DBA:

 1. Playstation 5, Perfekt, Anvendt maks 30 min. 2 spil medfølger. Et uåbnet . Garanti og kvittering. I

  Playstation 5, Perfekt, Anvendt maks 30 min. 2 spil medfølger. Et uåbnet . Garanti og kvittering. I original emballage Kun straksoverførsel

  3.500,00 kr.22-06-2024
 2. Playstation 5 Digital Edition, God, Sælger min ps5, da den ikke bliver brugt længere.

Det medfølger

  Playstation 5 Digital Edition, God, Sælger min ps5, da den ikke bliver brugt længere. Det medfølger kun konsol, da jeg havde Dual sense edge controller som allerede er solgt.

  2.499,00 kr.22-06-2024
 3. Assassin s Creed Mirage (PS4)

  Assassin s Creed Mirage (PS4)

  Playstation Games, Som ny - I originalindpakning, I Assassin s Creed Mirage oplever du historien om Basim, en snu gadetyv med mareridtsagtige visioner, der søger svar og retfærdighed, mens han bevæger

  309,00 kr.21-02-2024
 4. PlayStation 5 (2022)

  PlayStation 5 (2022)

  Playstation, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, PlayStation 5 (PS5) er din personlige adgang til en helt særlig next-generation gamingoplevelse, hvor fotorealistisk ray-tracing grafik, nær-øjebli

  3.821,00 kr.01-05-2023
 5. Playstation 4 Pro, Pro 1 TB, God, Hej dba, 

Sælger denne Playstation 4 pro da jeg ikke har brug for

  Playstation 4 Pro, Pro 1 TB, God, Hej dba, Sælger denne Playstation 4 pro da jeg ikke har brug for den længere. Den er nogle år gammel men er i rimelig fin stand med få brugstegn. Der medfølger:

  850,00 kr.21-06-2024
 6. Playstation 4, PS4 Slim, 1TG, God, Hej folkens, jeg sælger min velholdte PS4 slim 1 TG. PS’en fremst

  Playstation 4, PS4 Slim, 1TG, God, Hej folkens, jeg sælger min velholdte PS4 slim 1 TG. PS’en fremstår i virkelig flot stand, der er ingen ridser eller skrammer. Den ser super flot ud. Derudover medfø

  2.000,00 kr.21-06-2024

Klik her og køb PlayStation 3 på DBA.

6. Drop smartphone-lommeregneren

- gaven til regnenørden, der vil være uafhængig af sin smartphone

Hvorfor skal smartphonen altid frem, når regnestykkerne bliver for komplicerede til hovedet?

Julegaven til hjemmearbejdspladsen, som fast inventar på bordet, er selvfølgelig en vintage lommeregner. Ikke bare en forholdsvis nymodens med store digitale displays, men en RIGTIG retro lommeregner med lysende tal.

Udover det er praktisk når lommeregneren har en fast plads på bordet, så er det også med til at gøre netop dit skrivebord til noget særligt. Alle har i dag smarte gadgets, men hvor mange har en 70’er lommeregner stående fremme?

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Her er de 7 vigtigste råd til dig, der er på jagt efter second hand-sneakers

Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet
Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet

Texas Instruments TI-2550 er en af de modeller, du kan kigge efter. TI-2550 fra 1974 er mega sej på det moderne skrivebord. Prisen for en sådan i god stand er omkring 400 kroner. Lige nu er der 213 forskellige lommeregneren fra Texas Instruments til salg på DBA.

Selvom det er en gammel regnemaskine, så regner den stadig ud, at julegavebudgettet er overskredet. Også i år!

7. Clockradioen til soveværelset

- til parret, hvor smartphonen fylder for meget i soveværelset

Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner
Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner

LÆS OGSÅ: Fem genbrugsfund, der gør den cool mand endnu mere cool

Elektronik er ifølge Genbrugsindekset 2017 den tredje mest populære genbrugsvare, og hvis du leder blandt de mange forskellige tech-ting til salg, vil du indimellem få øje på gode minder fra fortiden. En af dem er denne clockradio, som ikke bare bringer nostalgi til hjemmets indretning. Radioen er også oplagt som gave til folk, der er blevet for afhængige af deres smartphones i soveværelset (læs: os alle sammen). Med en clockradio kan man lade smartphonen blive udenfor soveværelset, så den ikke forstyrrer nattesøvnen… eller romantikken.

For 350-499 kroner, alt efter stand, kan du finde en retro-fed clockradio, der både kan vække dig med BEEP BEEP BEEP eller den lokale radiostation. På DBA er der lige nu 157 clockradioer til salg.

8. Røremaskinen skal være analog

- gaven til ham eller hende, der går lige så meget op i retro-lookket som madlavningen

Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den
Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den

LÆS OGSÅ: Sådan får det gamle tastatur et nyt liv

Elektronikken fylder i køkkenet, men hvorfor skal der være digital timer på røremaskinen? Når vaniljekranse, brunkager og farsen til julefrokost-frikadellerne skal røres, sker det hos de rigtig hippe på en retro køkkenmaskine fra 70’erne eller 80’erne.

Kenwood A901, der blev fremstillet mellem 1976 og 1988, er et godt bud.

Røreskål, dejkrog, piskeris og alt det andet kan sammen med maskinen findes på DBA til 400 kroner. Endda i en original 70’er farve.

Find en Kenwood retromaskine

 1. Røremaskine, Kenwood, 1 stk Kenwood Chef Excel Electronic 600 watt cpl med 3 rører og Kødhakker ikke

  Røremaskine, Kenwood, 1 stk Kenwood Chef Excel Electronic 600 watt cpl med 3 rører og Kødhakker ikke brugt meget virker som den skal

  775,00 kr.22-06-2024
 2. Røremaskine, Kenwood Major, Super god røremaskine af mærke Kenwood Major, med tilbehør meget lidt br

  Røremaskine, Kenwood Major, Super god røremaskine af mærke Kenwood Major, med tilbehør meget lidt brugt. afhente på adressen.

  550,00 kr.21-06-2024
 3. Røremaskine, Kenwood, Kenwood km615, med diverse udstyr.. virker, befinder sig i 8930

  Røremaskine, Kenwood, Kenwood km615, med diverse udstyr.. virker, befinder sig i 8930

  500,00 kr.19-06-2024
 4. Køkkenmaskine, Kenwood, Kenwood KM 286 Prospero 900W køkkenmaskine med stort set alt i tilbehør. Meg

  Køkkenmaskine, Kenwood, Kenwood KM 286 Prospero 900W køkkenmaskine med stort set alt i tilbehør. Meget af tilbehøret er aldrig blevet brugt, da vi primært har brugt den som røremaskine til bagning.

  750,00 kr.18-06-2024
 5. Røremaskine, Kenwood, Den gode gamle.Der er det der er på billederne. Skål, kødhakker plus div. Huls

  Røremaskine, Kenwood, Den gode gamle.Der er det der er på billederne. Skål, kødhakker plus div. Hulskiver

  500,00 kr.18-06-2024
 6. Kenwood Røremaskine - Prospero - Khc29a.O0.Si - Røremaskiner Hos Coop

  Kenwood Røremaskine - Prospero - Khc29a.O0.Si - Røremaskiner Hos Coop

  Kenwood Røremaskine - Prospero - Khc29a.O0.Si - Rø, Kenwood, Røremaskine fra Kenwood Lad røremaskinen fra Kenwood tage sig af alt det hårde arbejde for dig. Kenwood røremaskinen kan følge dig gennem l

  1.999,00 kr.21-03-2024

Se alle røremaskinerne fra Kenwood, her.

9. Favoritmusik på væggen

- til ham eller hende, der elsker god lyd og nostalgisk musik

Hvis du for længst har smidt LP-pladerne i kælderen, og forstærkeren på genbrug, kan du alligevel få glæde af de gamle vinyl-plader. Sæt vinylplade-rammer på ønskelisten til jul og find dine favorit-albums. Nu kan du hænge yndlingsmusikken op på en ”wall of fame”.

Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden
Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden

LÆS OGSÅ: Ole samler på vinyler: Denne koster mere end 10.000 kroner i dag

Med dine yndlingsalbums og idoler på væggen får du en udsmykning, der siger noget om hvem du er. Pladerne kan selvfølgelig ikke spilles, når de hænger på væggen, men du kan jo lave en playliste med dem på Spotify, så de stadig kan høres på den måde.

Er pladesamlingen allerede kørt på genbrug, så søg efter dine ungdomsidoler på DBA. Pladerammerne kan købes i IKEA.

Vinylplader til salg på DBA:

 1. Single, Four Jacks, Cool Wather & Waterloo, Jazz, Singler i ok stand.
Prisen er pr. stk.

  Single, Four Jacks, Cool Wather & Waterloo, Jazz, Singler i ok stand. Prisen er pr. stk.

  10,00 kr.22-06-2024
 2. LP, Alberta Hunter, Amtrak Blues, Blues, Meget flot vinyl, lidt overfladiske hairlines/skygger, uden

  LP, Alberta Hunter, Amtrak Blues, Blues, Meget flot vinyl, lidt overfladiske hairlines/skygger, uden betydning for lyd/afspilning. Cover med lidt slid/klistermærker, inkl. original inner sleeve. Goldm

  75,00 kr.22-06-2024
 3. LP, ABBA, The Visitors, Folk, LP uden ridser ol

  LP, ABBA, The Visitors, Folk, LP uden ridser ol

  15,00 kr.22-06-2024
 4. LP, Peter Abrahamsen, Lykken Er Som En Lille Fugl, Folk, Meget flot vinyl, ret nær nystand. Cover me

  LP, Peter Abrahamsen, Lykken Er Som En Lille Fugl, Folk, Meget flot vinyl, ret nær nystand. Cover med lidt slid, inkl. original inner sleeve. Goldmine Grading: vinyl/cover VG++/VG+. MERE OM GRADUERIN

  75,00 kr.22-06-2024
 5. LP, Sods, Sods, Flot vinyl

Kun afhentning

Kun salg til validerede brugere

300kr kontant

  LP, Sods, Sods, Flot vinyl Kun afhentning Kun salg til validerede brugere 300kr kontant

  300,00 kr.22-06-2024
 6. LP, Gasolin, efter Endnu en dag ,forklædt som voksen,mm, Rock, Gasolin/Kim Larsen 10 Lp'er

Coverne

  LP, Gasolin, efter Endnu en dag ,forklædt som voksen,mm, Rock, Gasolin/Kim Larsen 10 Lp'er Coverne der er lidt medtaget,men Lp'er er i fin stand 275 kr for dem alle Kan sendes----

  275,00 kr.22-06-2024

Lige nu er der 22.524 vinylplader til salg på DBA. Mere end 14.000 af dem kan købes for under 50 kroner.

10. Uret der har stil

- gaven til ham eller hende, der kigger for meget på sin smartphone-skærm

Til jakke og slips hører ikke en smartphone. Det ser kikset ud, når du gang på gang hiver smartphonen frem fra lommen for at se hvad klokken er. Dem med stil skriver et lommeur på ønskeseddelen til jul. Du ved sådan et rigtigt gammelt et med kæde og det hele.

Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil
Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil

SE OGSÅ: VIDEO: Gamle vinduer laves om til små vitrineskabe

Et lommeur på DBA koster fra 500 til 1.500 kroner. I nogle tilfælde skal du forberede dig på en restaurering af den gamle mekanik, men så har du også den vilde stil.

Til hverdagsbrug skal du finde et digitalt ur. Ikke de nye moderne smartwatches men en vintage klassikker fra Casio, der nok er det mest ikoniske digitalur. Batteriet i et sådant ur kan i øvrigt holde i årevis.

Både med lomme- og digitaluret slipper du for hele tiden at være den ved bordet, der kigger på smartphonen, bare fordi du vil tjekke klokken. Det er også god Emma Gad-stil ved julebordet.

Kender du én, der ikke ved, hvad vedkommende skal give sine nærmeste i julegave? Så kan du gå ind på artiklens Facebook-opslag og tagge vedkommende, så han eller hun kan få inspiration fra denne artikel. Du kan også gå til Facebook-opslaget, her:

Når først tankerne er sporet ind på de gamle ting, der stadig virker, og endda har stil, så er det svært at stoppe. Det kunne være ”bip, bip spillet” skal frem fra gemmerne. Måske skal den gamle radio med radiorør og pladespiller støves af. Det kan også være, at smalfilmsapparat kan være fed udsmykning. I denne guide kan du blandt andet se, hvad du kan lave en gammel radio om til, og i denne artikel giver vi dig råd til, hvad du kan bruge din gamle laptop til.

Den største udfordring ved de gamle ting er at finde plads til dem. Derfor skal du forberede dig på, at nyere ting skal på loftet eller sælges på DBA. I denne guide kan du for eksempel få råd til, hvordan du bedst muligt får solgt dine ting, og her kan du se, hvordan du pakker dine ting bedst muligt ind, når de skal sendes.

Du kan også i videoen herunder høre, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis den julegave, de pakkede op til jul, var købt - brugt.

Relaterede artikler