Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt
Tech

Her er 10 tech-julegaver, som er coolest at købe brugt

John G
John G

Vil du give en julegave, som ingen andre i selskabet giver, og som samtidig er virkelig personlig, billig og unik? Ja, så skal du købe en af disse 10 tech-ting i gave!

Julegaver behøver ikke være nye. Retro- og vintage-produkter passer perfekt ind i tidens trend, hvor genbrug er vejen frem. Jeg har fundet inspiration til 10 julegaver, som enhver med bare et lille blik for fortidens coolness vil blive begejstret for.

Den gode nyhed er prisen. Ofte har sælgerne slet ikke fokus på værdien i de seje retro-ting, og du kan derfor gøre et kup, samtidigt med at du løfter julestemningen hos gavemodtageren.

Og der er jo ikke noget som at give gaver der glæder, og samtidigt stadig er cool og anvendelige. Dertil kan du roligt regne med, at du ikke tropper op med en gave, som en anden i selskabet havde besluttet sig for også at give! Ja der er næsten kun fordele ved at købe retro-tech.

Herunder får du mine 10 julegave-favoritter, men først en lille reklame for de andre julegave-ide-artikler, vi kan inspirere dig med her på DBA Guide:

- 8 julegave-ideér til din teenager

8 julegave-idéer til dine børn

- 7 bud på julegaver til mænd

- 5 gaver der er oplagte at lave selv (spar penge!)

5 bud på julegaver, som giver mest mening at købe brugt

- Sofie Lassen-Kalke: Jeg vil give dette i julegave

- Balletdanser Cecilie Lassen: Her er mine julegaveønsker

- Kaya Brüel: Det ville jeg give mine nærmeste i julegave

- Barbara Moleko: Dette vil jeg give i julegave i år

- Så mange danskere har noget imod at modtage en brugt gave

1. Forstærkeren fra 70’erne er stadig moderne

- til parret, der går op i god lyd og godt retrodesign

Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display
Sansui retro-forstærkeren ser fed ud med de store knapper og lysende display

LÆS OGSÅ: Disse ting har været til salg på DBA i længst tid

I 70’erne skulle et stereoanlæg se ud af noget. Store knapper og et fremtrædende, lysende display var noget, der blev lagt mærke til. Trenden på nutidens musikanlæg er, at de skal være små og ikke fylde for meget i hjemmet. Men nogle vil mene, at de gamle forstærkere har en mere varm lyd end de moderne. Så selvom det er gamle gadgets, lyder de stadig federe, og så er deres look dejligt nostalgisk.

Flere af de gamle forstærkere har phono-stik på AUX-indgangen. Så med et kabel, der går fra 3,5 millimeter jackstik til to phono-stik, kan du tilslutte din smartphone og stadig høre den nye musik – bare med god, og gammeldags lyd. Sådan et kabel kan købes til priser fra 15 kroner, mens du kan finde retro-forstærkere til priser fra 300 kroner på DBA .

Gå på jagt efter en cool forstærker

 1. Effektforstærker, Acoustic Reality, EAR1001, 1000 W, Prisen er fast!
(skriv kun hvis du er interesse

  Effektforstærker, Acoustic Reality, EAR1001, 1000 W, Prisen er fast! (skriv kun hvis du er interesseret og kan hente dem eller er villig til at få dem sendt på egen regning og ansvar. Ingen useriøse h

  5.999,00 kr.28-09-2023
 2. Forstærker, Pioneer, pioneer VSX-423, 415 W, God, Her er lidt blandet elektronik sælges samlet

Pion

  Forstærker, Pioneer, pioneer VSX-423, 415 W, God, Her er lidt blandet elektronik sælges samlet Pioneer forstærker model VSX-423 s (HDMI) Sony Blu-ray afspiller Samsung dvd afspiller Samsung kombi afs

  499,00 kr.28-09-2023
 3. Tangent Hifi II kompakt anlæg

  Tangent Hifi II kompakt anlæg

  Stereoanlæg, Tangent, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Tangent Hifi II kompakt anlæg | Tangent Hifi II er en kombination af forstærkeren Ampster BT II, tuneren Tuner II og cd-afspilleren CD II.

  4.299,00 kr.04-04-2023
 4. Effektforstærker, XTZ, Edge A2-300, 2x300 W, Perfekt, Imponerende lille class-D ICEpower forstærker,

  Effektforstærker, XTZ, Edge A2-300, 2x300 W, Perfekt, Imponerende lille class-D ICEpower forstærker, der leverer 2x300 watt i 4 ohm, med en sjælden klarhed. Den kan brokobles så den kører 2x mono, o

  2.200,00 kr.28-09-2023
 5. Rørforstærker, Cayin, TA30, Rørforstærker, Cayin, TA30, 35 W, 

Cayin TA-30 integreret rørforstærker

  Rørforstærker, Cayin, TA30, Rørforstærker, Cayin, TA30, 35 W, Cayin TA-30 integreret rørforstærker på 2x35 watt. Super pålidelig pushpull forstærker med AEG EL-34 rør i udgangen. NOS Siemens ECC-83

  4.995,00 kr.28-09-2023
 6. Cambridge Audio AXR100D AXR100 stereo receiver, sølv

  Cambridge Audio AXR100D AXR100 stereo receiver, sølv

  Stereo receiver, Cambridge Audio, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Cambridge Audio AXR100 stereo receiver | Kraftig stereo receiver fra Cambridge Audio på 2x100W. AXR100 har både digitale og analoge indgange,

  4.995,00 kr.03-02-2023

Lige nu er der 1.502 forstærkere til salg på DBA.

2. Frem med vinylpladerne

- til ham eller hende, der går op i nostalgisk lyd

Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem
Beogram 6500 er af de gamle Bang & Olufsen pladespillere, der i dag igen er rigtigt sjove at finde frem

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan tjekker du, om dine vinyler har værdi

Lydkvaliteten på vinyl er ofte bedre end på de digitale udgivelser. Dertil udgives der rigtig meget ny musik på vinyl, så en oplagt gave er en pladespiller.

På DBA findes der over 1.000 pladespillere, og nogle af de mest seje er de gamle Bang & Olufsen-modeller, som du kan købe for 250 kroner og op efter. Her afhænger prisen meget af standen.

Mange brugte pladespillere sælges uden pickup, men der kan faktisk stadig skaffes pickups til nogle af de gamle retro-pladespillere. B&O oplyser, at de for flere år siden solgte produktion og salg af pickups til Sound Smith, hvorfra dette vigtige tilbehør kan købes.

Pladespillere til salg på DBA:

 1. Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller

  Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller | Opgradering til Debut og 1Xpression pladespillere fra Pro-Ject

  995,00 kr.04-04-2023
 2. Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forforstærker

  Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forforstærker

  Pladespiller RIAA forstærker, Cambridge Audio, PRIS-MATCH! Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forstærker | Nyd enhver detalje fra din vinyl samling, i aller højeste kvalitet, med Alva Solo MM RIAA forf

  1.995,00 kr.04-04-2023
 3. Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine

  Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine

  Vinylpladevaskere og tilbehør, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine | Premium pladevasker fra Pro-Ject i meget høj byggekvalitet. VC-S2 Alu leverer en super effektiv rensning af

  3.395,00 kr.04-04-2023
 4. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  200,00 kr.28-09-2023
 5. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023
 6. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023

Her kan du se de Beogram 6500, der lige nu er til salg på DBA.

3. Ghettoblaster til køkkenet

- til ham eller hende, der savner sine musikminder

I dag har vi musikken i lommen, men mon ikke du kan grave nogle gamle kassettebånd (mixtapes) frem fra loftet eller kælderen?

Og hvorfor ikke finde en fed gammel ghettoblaster til køkkenet? Nogle af dem har endda mulighed for tilslutning af et kabel, så smartphonen kan benyttes som musikkilde.

Udover at lytte til radio på ghettoblasteren, mens maden bliver klar, så kan du altså høre gamle musikminder fra samlingen, som kæresten flere gange har forsøgt at smide ud.

LÆS OGSÅ: Kendis: Derfor drømmer jeg om at eje en Berlingo

Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen
Sony CFS-45L fra midten af 70’erne var en af de mange ghettoblastere, der kunne optage musik fra radioen

Når du køber en gammel ghettoblaster får du både en visuel fed gadget i dit køkken, og endelig noget at bruge de støvede kassettebånd til. Og mon ikke det kan starte en spændende samtale med gæsterne?

Jeg har fundet en lækker gammel SONY ghettoblaster til 200 kroner. Du kan også gå helt vintage og finde forløberne for ghettoblastere. Altså transistorradioer fra for eksempel Philips, Blaupunkt og Goldstar.

Du må ikke forvente dig mirakler af lyden i sådan en gammel sag, men trods alt lyder den stadig betydeligt bedre, end den lille højtaler din smartphone

4. Commodore 64 – dengang hvor gameplay var vigtigt

- gaven til farmand, der har en slyngelstue til rådighed. Her er der virkelig lagt op til retro-gaming med vennerne

80’ernes vildeste gadget var Commodore 64. Selvom ”brødkassen” i år fylder 35 år, så findes der stadig funktionsdygtige maskiner på DBA - endda med tilbehør. Commodore 64 blev særligt stor på grund af det enorme spiludvalg (efter datidens normer). Pludselig var arcade-spillene fra grillbaren flyttet hjem i stuen.

LÆS OGSÅ: Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen
Commodore 64 blev også fremstillet til danske skoler, hvor tastaturet var dansk. Eller rettere der blev sat klistermærker på tasterne med Æ, Ø og Å. Samtidigt blev karaktersættet ændret i selve maskinen

Commodore 64 er langt fra plug-and-play. Du skal huske de gamle kommandoer for at få hul igennem. Som for eksempel LOAD “filnavn”,8 efterfulgt af kommandoen RUN. Dine børn finder aldrig ud af det, med mindre du viser dem hvordan.

Mange fik Commodore 64 som den første hjemmecomputer. Det interessante er, at gameplayet dengang var fedt og stadig holder. I dag drukner spil ofte i fed grafik, vild lyd og søgte historier.

Jeg har fundet en C64 med både båndstation, floppydisk drev, printer, joysticks, spil m.v. til 4.500 kroner, hvor det meste er i de originale kasser. Men bare rolig. C64 findes også langt billigere.

Her finder du 80’ernes sejeste gadget

 1. Commodore Amiga Spil Jurassic Park i samler stand, spillekonsol, Jurassic Park spil til Commodore Am

  Commodore Amiga Spil Jurassic Park i samler stand, spillekonsol, Jurassic Park spil til Commodore Amiga 1200 / Amiga 4000 i fantastisk god stand. Pæn æske, disketter og manuel i lækker stand. Det e

  995,00 kr.26-09-2023
 2. Commodore 64, spillekonsol, God, Reserveret til 29/9

Commodore 64, Kun maskinen, virker fint, 350kr

  Commodore 64, spillekonsol, God, Reserveret til 29/9 Commodore 64, Kun maskinen, virker fint, 350kr Strømforsyning virker og.manual kan tilkøbes for 50kr Der er ikke antennekabel med Sidste billed

  350,00 kr.25-09-2023
 3. Commodore 64 med SIDFX, spillekonsol, God, Reserveret til 29/9

Her har du chancen for at købe en Co

  Commodore 64 med SIDFX, spillekonsol, God, Reserveret til 29/9 Her har du chancen for at købe en Commodore 64 med SIDFX installeret. Der sidder en 6581 og en 8580 i den, så du kan skifte mellem de 2

  750,00 kr.24-09-2023
 4. Commodore 64, andet, God, Old School commodore 64 med 1541 diskette station.
Der medfølger original

  Commodore 64, andet, God, Old School commodore 64 med 1541 diskette station. Der medfølger original strømforsyning, 230 volt ledning til 1541 , Serielkabel, rf-kabel og et joystick, samt en håndfuld d

  1.000,00 kr.23-09-2023
 5. Sega mega drive MK1, spillekonsol, Perfekt, Sælger disse 2/3 stks Sega mega drives!.
Billede 1-6 Seg

  Sega mega drive MK1, spillekonsol, Perfekt, Sælger disse 2/3 stks Sega mega drives!. Billede 1-6 Sega mega drive 1. Mk 1 aller første udgave af maskinen. Med Yamaha lyd chippen. Så her får du den fede

  600,00 kr.23-09-2023
 6. Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emba

  Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emballage. Brugt, men funktionsdygtig og i flot stand.

  2.000,00 kr.22-09-2023

Her kan du se alle de Commodore 64'ere, der er til salg på DBA 

5. PlayStation med spil

- gaven til ungerne, der er vilde med god underholdning

Mens farmand spiller med vennerne, kan ungerne, der ikke har tålmodighed til gamle retro-computere, fornøje sig med en PlayStation. Selvom PlayStation 4 er det mest hippe, så er der god mening i at købe en brugt PlayStation til jul.

Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny
Trods PS4 er på markedet, er der stadig mange timers underholdning i PlayStation 3, som du sparer rigtig mange penge på at købe brugt frem for ny

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Har du nogensinde set en gamerstol så vild?

Eksempelvis er 
PlayStation 3 en fremragende spillekonsol, og de kan købes i sæt med både controllere, spil og meget andet tilbehør til en rimelig pris. For 500-800 kroner kommer du langt.

Inden du køber, så få tjekket, om udstyret virker. Controllerne ses tit med defekter. Få muligheden for at se maskinen virke med en skærm tilsluttet og læg mærke til, om blæsere og harddisk larmer. I så fald så skal du ikke købe det. Prøv også at starte et spil op, så du er helt sikker på, at drevet fungerer.

Inden du slår til på et PlayStation-gamersæt så læs denne vejledning til, hvordan du bedst køber en brugt konsol til spil. Her er der mange tips at hente, så faldgruberne kan undgås.

Playstation til salg på DBA:

 1. Playstation 5, Disk version, Perfekt, PS5 sælges da den ikke bliver brugt. 
Kvittering haves den er

  Playstation 5, Disk version, Perfekt, PS5 sælges da den ikke bliver brugt. Kvittering haves den er blevet brugt meget få gange og købt for blot 1 måned siden. PS5 disk version og Controller medfølg

  3.500,00 kr.28-09-2023
 2. Playstation 4, God, Sælger denne PS4 med 1TB. Fungere som den skal.


Indeholder:
Ps4
3 Controller
K

  Playstation 4, God, Sælger denne PS4 med 1TB. Fungere som den skal. Indeholder: Ps4 3 Controller Kabel til ps4 HDMI CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 FIFA 23 MINECRAFT FARCRY PRIMAL GRAN TURISMO BLACK

  1.499,00 kr.28-09-2023
 3. Playstation 4, playstation 4, Perfekt, PlayStation 4, Virker perfekt. 
Der medfølger netstik, hdmi

  Playstation 4, playstation 4, Perfekt, PlayStation 4, Virker perfekt. Der medfølger netstik, hdmi kabel, 1 controller, samt usb stik til controller'en. spil: Red dead redemption 2 Resident evil 7

  1.400,00 kr.28-09-2023
 4. Playstation 5, PlayStation VR2 headset- PSVR2, brugt under 30 min, købt i marts, fremstår som nyt, k

  Playstation 5, PlayStation VR2 headset- PSVR2, brugt under 30 min, købt i marts, fremstår som nyt, kasse og kvittering medfølger, holder som er købt for sig medfølger også, nypris på nettet uden holde

  3.800,00 kr.28-09-2023
 5. Playstation 2, Kæmpe PS2 Silver Slim SINGSTAR 
LOT med 6 Spil...

Lot 3 ! 

! SILVER ! Konsol ( Ps2

  Playstation 2, Kæmpe PS2 Silver Slim SINGSTAR LOT med 6 Spil... Lot 3 ! ! SILVER ! Konsol ( Ps2 Slim ) ! alle Ledninger, SILVER Memorycard, 2 SILVER Joysticks .. 6 singstar spil... Alle ski

  1.000,00 kr.28-09-2023
 6. Playstation 2, PS2 Buzzer LOT med Spil...

Lot 2..

Konsol (Ps2 Slim), alle Ledninger, 
Memorycard,

  Playstation 2, PS2 Buzzer LOT med Spil... Lot 2.. Konsol (Ps2 Slim), alle Ledninger, Memorycard, 2 Joysticks og 3 buzz spil.. 4 Buzzers og samlings led til buzzer.. Alle skiverne er pæne og spil

  700,00 kr.28-09-2023

Klik her og køb PlayStation 3 på DBA.

6. Drop smartphone-lommeregneren

- gaven til regnenørden, der vil være uafhængig af sin smartphone

Hvorfor skal smartphonen altid frem, når regnestykkerne bliver for komplicerede til hovedet?

Julegaven til hjemmearbejdspladsen, som fast inventar på bordet, er selvfølgelig en vintage lommeregner. Ikke bare en forholdsvis nymodens med store digitale displays, men en RIGTIG retro lommeregner med lysende tal.

Udover det er praktisk når lommeregneren har en fast plads på bordet, så er det også med til at gøre netop dit skrivebord til noget særligt. Alle har i dag smarte gadgets, men hvor mange har en 70’er lommeregner stående fremme?

LÆS OGSÅ: Sneakers-ekspert: Her er de 7 vigtigste råd til dig, der er på jagt efter second hand-sneakers

Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet
Texas Instruments begyndte i starten af 70’erne at lave lommeregnere. Her ses TI-2550 på et billede vi fandt på nettet

Texas Instruments TI-2550 er en af de modeller, du kan kigge efter. TI-2550 fra 1974 er mega sej på det moderne skrivebord. Prisen for en sådan i god stand er omkring 400 kroner. Lige nu er der 213 forskellige lommeregneren fra Texas Instruments til salg på DBA.

Selvom det er en gammel regnemaskine, så regner den stadig ud, at julegavebudgettet er overskredet. Også i år!

7. Clockradioen til soveværelset

- til parret, hvor smartphonen fylder for meget i soveværelset

Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner
Retro clockradio med analoge flip-tal. Mærket er ”Mark”. Udbudsprisen er 300 kroner

LÆS OGSÅ: Fem genbrugsfund, der gør den cool mand endnu mere cool

Elektronik er ifølge Genbrugsindekset 2017 den tredje mest populære genbrugsvare, og hvis du leder blandt de mange forskellige tech-ting til salg, vil du indimellem få øje på gode minder fra fortiden. En af dem er denne clockradio, som ikke bare bringer nostalgi til hjemmets indretning. Radioen er også oplagt som gave til folk, der er blevet for afhængige af deres smartphones i soveværelset (læs: os alle sammen). Med en clockradio kan man lade smartphonen blive udenfor soveværelset, så den ikke forstyrrer nattesøvnen… eller romantikken.

For 350-499 kroner, alt efter stand, kan du finde en retro-fed clockradio, der både kan vække dig med BEEP BEEP BEEP eller den lokale radiostation. På DBA er der lige nu 157 clockradioer til salg.

8. Røremaskinen skal være analog

- gaven til ham eller hende, der går lige så meget op i retro-lookket som madlavningen

Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den
Den dag i dag kører en Kenwood A901 selv de tungeste opgaver i køkkenet. Helt manuelt. Intet digitalt over den

LÆS OGSÅ: Sådan får det gamle tastatur et nyt liv

Elektronikken fylder i køkkenet, men hvorfor skal der være digital timer på røremaskinen? Når vaniljekranse, brunkager og farsen til julefrokost-frikadellerne skal røres, sker det hos de rigtig hippe på en retro køkkenmaskine fra 70’erne eller 80’erne.

Kenwood A901, der blev fremstillet mellem 1976 og 1988, er et godt bud.

Røreskål, dejkrog, piskeris og alt det andet kan sammen med maskinen findes på DBA til 400 kroner. Endda i en original 70’er farve.

Find en Kenwood retromaskine

 1. Røremaskine kenwood, Kenwood chef

  Røremaskine kenwood, Kenwood chef

  500,00 kr.28-09-2023
 2. Tilbehør til røremaskine. , Kenwood, Blender har været i brug, men kødhakker har aldrig været i brug

  Tilbehør til røremaskine. , Kenwood, Blender har været i brug, men kødhakker har aldrig været i brug.

  200,00 kr.28-09-2023
 3. Røremaskine, Kenwood, 1 stk Kenwood Major Røremaskine model KM600 800 watt motor med en rører virker

  Røremaskine, Kenwood, 1 stk Kenwood Major Røremaskine model KM600 800 watt motor med en rører virker som den skal

  295,00 kr.28-09-2023
 4. Kenwood Røremaskine - Titanium Chef Baker Xl - Kvl65.001 - Røremaskiner Hos Coop

  Kenwood Røremaskine - Titanium Chef Baker Xl - Kvl65.001 - Røremaskiner Hos Coop

  Kenwood Røremaskine - Titanium Chef Baker Xl - Kvl, Kenwood, Røremaskine fra Kenwood Titanium Chef Baker er en røremaskine til bageentusiasten, der kender vigtigheden af præcision. Her kan du afveje i

  3.499,00 kr.08-10-2022
 5. Kenwood Major, Kenwood, Røremaskine med stor skål og kødhakker. Virker som den skal. Er misfarvet af

  Kenwood Major, Kenwood, Røremaskine med stor skål og kødhakker. Virker som den skal. Er misfarvet af solen.

  650,00 kr.27-09-2023
 6. Røremaskine , Kenwood major titanium, Hej, sælger denne røremaskine fra Kenwood. Sælges da den ikke

  Røremaskine , Kenwood major titanium, Hej, sælger denne røremaskine fra Kenwood. Sælges da den ikke bliver brugt, fejler intet. Den er brugt få gange og virker rigtig godt

  3.000,00 kr.26-09-2023

Se alle røremaskinerne fra Kenwood, her.

9. Favoritmusik på væggen

- til ham eller hende, der elsker god lyd og nostalgisk musik

Hvis du for længst har smidt LP-pladerne i kælderen, og forstærkeren på genbrug, kan du alligevel få glæde af de gamle vinyl-plader. Sæt vinylplade-rammer på ønskelisten til jul og find dine favorit-albums. Nu kan du hænge yndlingsmusikken op på en ”wall of fame”.

Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden
Gamle vinylplader, hvis det er de rigtige, er det mest hippe for tiden

LÆS OGSÅ: Ole samler på vinyler: Denne koster mere end 10.000 kroner i dag

Med dine yndlingsalbums og idoler på væggen får du en udsmykning, der siger noget om hvem du er. Pladerne kan selvfølgelig ikke spilles, når de hænger på væggen, men du kan jo lave en playliste med dem på Spotify, så de stadig kan høres på den måde.

Er pladesamlingen allerede kørt på genbrug, så søg efter dine ungdomsidoler på DBA. Pladerammerne kan købes i IKEA.

Vinylplader til salg på DBA:

 1. Tony Christie: It''s Good To Be Me

  Tony Christie: It''s Good To Be Me

  Tony Christie: It''s Good To Be Me, Vinyl/LP: Tony Christie: It''s Good To Be Me, Tony Christie: It''s Good To Be Me, Vinylplader i god stand hos Vinylpladen.dk Dag-til-dag levering, medfølgende sleev

  49,00 kr.31-08-2023
 2. LP, Marie Key, Marie Key de her dage

  LP, Marie Key, Marie Key de her dage

  150,00 kr.28-09-2023
 3. LP, ZZ Top, Recycler, Rock, Recycler vinyl fra ZZ Top sælges. Brugt, men i super flot stand og fuldt

  LP, ZZ Top, Recycler, Rock, Recycler vinyl fra ZZ Top sælges. Brugt, men i super flot stand og fuldt fungerende. Kan afhentes efter aftale i Hillerød eller Fredensborg, eller sendes mod betaling af p

  225,00 kr.28-09-2023
 4. LP, Signe Svendsen, Signe Svendsen Hvem vil ikke elske sig igen

  LP, Signe Svendsen, Signe Svendsen Hvem vil ikke elske sig igen

  100,00 kr.28-09-2023
 5. LP, Signe Svendsen, Signe Svendsen det forlyder LP

  LP, Signe Svendsen, Signe Svendsen det forlyder LP

  100,00 kr.28-09-2023
 6. LP, Marie Key, Jeg prøver lige igen Marie Key de her dage LP med autograf

  LP, Marie Key, Jeg prøver lige igen Marie Key de her dage LP med autograf

  150,00 kr.28-09-2023

Lige nu er der 22.524 vinylplader til salg på DBA. Mere end 14.000 af dem kan købes for under 50 kroner.

10. Uret der har stil

- gaven til ham eller hende, der kigger for meget på sin smartphone-skærm

Til jakke og slips hører ikke en smartphone. Det ser kikset ud, når du gang på gang hiver smartphonen frem fra lommen for at se hvad klokken er. Dem med stil skriver et lommeur på ønskeseddelen til jul. Du ved sådan et rigtigt gammelt et med kæde og det hele.

Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil
Et rigtigt lommeur er indbegrebet af stil

SE OGSÅ: VIDEO: Gamle vinduer laves om til små vitrineskabe

Et lommeur på DBA koster fra 500 til 1.500 kroner. I nogle tilfælde skal du forberede dig på en restaurering af den gamle mekanik, men så har du også den vilde stil.

Til hverdagsbrug skal du finde et digitalt ur. Ikke de nye moderne smartwatches men en vintage klassikker fra Casio, der nok er det mest ikoniske digitalur. Batteriet i et sådant ur kan i øvrigt holde i årevis.

Både med lomme- og digitaluret slipper du for hele tiden at være den ved bordet, der kigger på smartphonen, bare fordi du vil tjekke klokken. Det er også god Emma Gad-stil ved julebordet.

Kender du én, der ikke ved, hvad vedkommende skal give sine nærmeste i julegave? Så kan du gå ind på artiklens Facebook-opslag og tagge vedkommende, så han eller hun kan få inspiration fra denne artikel. Du kan også gå til Facebook-opslaget, her:

Når først tankerne er sporet ind på de gamle ting, der stadig virker, og endda har stil, så er det svært at stoppe. Det kunne være ”bip, bip spillet” skal frem fra gemmerne. Måske skal den gamle radio med radiorør og pladespiller støves af. Det kan også være, at smalfilmsapparat kan være fed udsmykning. I denne guide kan du blandt andet se, hvad du kan lave en gammel radio om til, og i denne artikel giver vi dig råd til, hvad du kan bruge din gamle laptop til.

Den største udfordring ved de gamle ting er at finde plads til dem. Derfor skal du forberede dig på, at nyere ting skal på loftet eller sælges på DBA. I denne guide kan du for eksempel få råd til, hvordan du bedst muligt får solgt dine ting, og her kan du se, hvordan du pakker dine ting bedst muligt ind, når de skal sendes.

Du kan også i videoen herunder høre, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis den julegave, de pakkede op til jul, var købt - brugt.

Relaterede artikler