Til salg: Ikonisk, engelsk telefonboks i støbejern
SjovUdeliv

Til salg: Ikonisk, engelsk telefonboks i støbejern

Louise Guldager
Louise Guldager

Den trænger til lidt maling og et par nye ruder hist og her. Men den står i original stand, som da den blev fragtet fra England til Danmark for 30 år siden. Martin har dog, siden han satte den til salg første gang, måtte justere prisen på sin ikoniske røde telefonboks. For det skulle vise sig, at han kom lidt i bekneb. Hvorfor, kan du læse her.

Opdatering: I dag er den røde telefonboks solgt.

- Det er jo ikke sådan én, man ser på hvert gadehjørne, fortæller 30 årige Martin, der er ejer af den gamle, røde telefonboks, der har fået hans telefon til at gløde, som var den lagt på en frisktændt grill.

Martin Nielsen fra Nykøbing Sjælland har haft telefonboksen i nogle år nu, og oprindeligt var tanken, at han ville sætte den i stand og bruge den til barskab. Han kom bare aldrig rigtig videre med ideen. Senere fandt han ud af, at boksen slet ikke kan komme ind i stuen. Den er simpelthen for høj.

Gamle telefoner til salg på DBA:

 1. Telefon, Drejeskivetelefon, Drejeskivetelefon fra 1968

  Telefon, Drejeskivetelefon, Drejeskivetelefon fra 1968

  500,00 kr.05-06-2023
 2. Telefon, Gl. Telefon

  Telefon, Gl. Telefon

  200,00 kr.05-06-2023
 3. Telefon, Kirk 73 D bordtelefon, Fed gammel bordtelefon

Sælges for 175,-kr

  Telefon, Kirk 73 D bordtelefon, Fed gammel bordtelefon Sælges for 175,-kr

  175,00 kr.03-06-2023
 4. Telefon, Gammel telefon – bordmodel – bakalit – fra før verden gik af lave

  Telefon, Gammel telefon – bordmodel – bakalit – fra før verden gik af lave

  200,00 kr.03-06-2023
 5. Telefon, Retro, vintage, nostalgi, gammel, lopper, genbrug, Post og Telegrafvæsenet vægtelefon 2500

  Telefon, Retro, vintage, nostalgi, gammel, lopper, genbrug, Post og Telegrafvæsenet vægtelefon 2500 kr Telefon emaljeskilt 2500 kr Post og Telegrafvæsenet telefon klokke 500 kr. Samlet afhentningsp

  500,00 kr.01-06-2023
 6. Gamle telefoner

  Gamle telefoner

  Telefon, 2 Stk Gl Telefoner. Sælges på Kroneauktioner.dk søndag den 11. juni. Ved annoncens oprettelse var højeste bud 200 kr. Se også mange andre spændende emner på auktioner.

  200,00 kr.30-05-2023

Der er lige nu 176 annoncer med gamle telefoner til salg på DBA. 54 af disse ligger til under 150 kroner.

Martins telefon brød ned, da han satte ”telefonen” til salg

Nu har Martin sat den gamle telefonboks til salg. Det var kæresten, der var træt af at se den stå ude i værkstedet, uden der skete noget. Og Martin endte med at give hende ret:

- Jeg har tusinde andre ting og en motorcykel og en gammel bil, der også skal sættes i stand. Jeg når det ikke.

Ved en rask beslutning satte parret derfor en lørdag eftermiddag for nogle uger siden den røde telefonboks til salg. Så startede de bilen og kørte til København, hvor de havde en aftale. Allerede ti minutter efter, de havde sat sig ind i bilen, begyndte Martins telefon at summe. Notifikationer, smsér, opkald, messenger-beskeder, flere opkald, telefonsvaren, ding, ding, diiiiing:

- Jeg vidste ikke, hvad den var værd. Jeg havde bare sat den til 2.500 kroner. Og trykket ’opret’. En times tid efter, jeg havde lavet annoncen, var der over 200, der havde skrevet, og den var budt op på 15.000 kroner. Så begyndte jeg at forstå, at jeg nok skulle ind og regulere prisen lidt, griner Martin.

LÆS OGSÅ: Annonceagent: Sæt DBA til at lede efter de ting, du mangler

Du kan også finde denne grønne Jens Ingwersen-telefonboks fra 1934 på DBA lige nu. Prisen ligger på omkring de 65.000 kroner. Den kan også lejes, og den befinder sig i Målev. De andre to er i metal og glas, og de står på Langeskov hos Tony og koster 29.800 kroner
Du kan også finde denne grønne Jens Ingwersen-telefonboks fra 1934 på DBA lige nu. Prisen ligger på omkring de 65.000 kroner. Den kan også lejes, og den befinder sig i Målev. De andre to er i metal og glas, og de står på Langeskov hos Tony og koster 29.800 kroner

Derfor er telefonboksen noget særligt

Det væltede ind med beskeder, selv Martins kæreste begyndte at blive stresset, for de kunne ikke nå at besvare alle dem, der henvendte sig, mens de sad i bilen. Én af dem, der skrev, var så venlig at oplyse Martin, at han nok burde højne sin pris lidt.

For det ER nemlig ikke sådan én telefonboks, man ser på hvert et gadehjørne. Og der er interesserede købere i gamle telefonbokse. Det måtte Martin sande.

De ikoniske engelske røde telefonbokse er nemlig ikke kun eftertragtede herhjemme. Faktisk bliver de ikke brugt særlig meget længere. Det kræver nemlig megen vedligeholdelse, og derfor er de langsomt ved at blive udfaset i England.

Det betyder, at antallet af telefonbokse i hele Storbritannien er faldet fra cirka 92.000 til bare 9.400 i 2015, hvor der sidst blev lavet opgørelse. Så selvom Martisn version er en noget slidt dame, så er hun bestemt værd at behandle med omhu.

Barskabe til salg på DBA:

 1. Barskab, b: 100 d: 36 h: 94, Selger barskap da vi skal flytte. 

Veldig pent og stilrent.

  Barskab, b: 100 d: 36 h: 94, Selger barskap da vi skal flytte. Veldig pent og stilrent.

  200,00 kr.06-06-2023
 2. Barskab

  Barskab

  Barskab, Ercol Windsor, b: 82 d: 50 h: 115, Barskab,fritstående i massiv sinkesamlet elmetræ,med 2 låger,skuffe og klap. Produceret af Ercol Windsor i 1957. Pæn stand. Evt kan lev aftales.

  4.500,00 kr.06-07-2021
 3. Barskab, Hc Andersen skab, Hejsa 
Har dette skab i egetræ med bar i midten og med god plads til dive

  Barskab, Hc Andersen skab, Hejsa Har dette skab i egetræ med bar i midten og med god plads til diverse ting i Der er hc Andersen historier på lågerne Gammelt men rigtig fint skab Tungt som bar pok

  500,00 kr.05-06-2023
 4. Barskab, IKEA IVAR, b: 80 d: 30 h: 93, Jeg sælger mit IVAR skab fra IKEA på ben med hjemme hack låge

  Barskab, IKEA IVAR, b: 80 d: 30 h: 93, Jeg sælger mit IVAR skab fra IKEA på ben med hjemme hack låger. Ydersiden af skabet er malet i Jotuns Pure maling i farven Daydream og indersiden er malet med J

  200,00 kr.04-06-2023
 5. Reol / skænk i palisander med klaplåge inc små skuffer - barskab skab

  Reol / skænk i palisander med klaplåge inc små skuffer - barskab skab

  Barskab, Dansk design retro, b: 90 d: 31 h: 122, Super fin reol i fineret palisander med klaplåge! Et glimrende på bud din nye retro reol, reolen kommer med 1 flytbar hylde (den i midten over klaplåg

  2.600,00 kr.23-12-2022
 6. Barskab, Buch, b: 30 d: 30 h: 47, Mobilt barskab. Upcycled 25 liters olietønde. Lakeret i metallic k

  Barskab, Buch, b: 30 d: 30 h: 47, Mobilt barskab. Upcycled 25 liters olietønde. Lakeret i metallic kobber og med bund og hylde i palisander.

  699,00 kr.03-06-2023

Er du også på jagt efter et cool barskab? Lige nu er der 345 annoncer med brugte barskabe til salg på DBA.  184 af dem står på Sjælland. Husk at lave en radiussøgning, så du finder dem, der er nær dig.

Fra pub til poetisk drivhus. En telefonboks med mange ansigter

Martin fortæller, at telefonboksen har stået på en pub i Nykøbing Sjælland siden 1989. Dengang hentede ejeren af pubben den hjem direkte fra England. Her stod den som blikfang, indtil Martin for et par år siden købte den.

- Ejeren, der startede pubben og købte den engelske telefonboks, indrettede udelukkende med engelske ting, chesterfieldsofaer og den slags. Han kunne få et hestehår til at ligne en rumfærge. Han var enormt god til at finde gamle ting, få dem istandsat og til at se godt ud, fortæller Martin.

Han forstår godt, hvorfor der er mange, som kan se et fint element i at have et klassisk, engelsk artefakt stående:

- Den er jo super sjov. Nogen skrev, de ville bruge som brusekabine. Andre i en kolonihave. Hvis man lave ruderne, er det et utrolig sejt redskabsskur, fortæller han.

Den er også oplagt som rekvisit på en cafe eller som poetisk drivhus eller cool barskab, der var Martins egen ide. Uanset hvad, så vil den give stemning og charme, for den emmer af historie og nostalgi.

LÆS OGSÅ: Grøn telefonboks fra 30erne til salg

Martin var til at begynde med slet ikke klar over, hvad sådan en original gammel telefonboks var værd. Det lærte han dog hurtigt. Og selvom den trænger til lidt kærlighed, så er det altså ikke skrot, han har stående. Den viste sig nemlig at være mange penge værd
Martin var til at begynde med slet ikke klar over, hvad sådan en original gammel telefonboks var værd. Det lærte han dog hurtigt. Og selvom den trænger til lidt kærlighed, så er det altså ikke skrot, han har stående. Den viste sig nemlig at være mange penge værd

Det er en meget tung sag

Har man brændt sig lun på Martins engelske telefonboks, så skal man dog alliere sig med noget rå muskelkraft, fortæller han. For den er tung. Og ikke så nem at flytte. Og det krævede da også lidt indsats at få den engelske telefonboks hjem:

- Vi var fem gutter med en gammel traktor, der flyttede den og kørte den til mit værksted.

Den vejer 300 kilo. Det er ikke sådan én, man lige løber med.

- Telefonboksen er i støbejern, og døren er i træ, og samtidig skal man passe på ruderne. Det kræver en trailer eller stor ladbil, forklarer Martin, der dog gerne vil hjælpe, hvis den skal flyttes.

Han oplyser også, at han er villig til at forhandle den nye pris, han har sat på annoncen nu. Men han var nødsaget til at højne den en del, da ham og kæresten ellers druknede i opkald og beskeder.

Drivhuse til salg på DBA:

 1. Drivhus, b: 76 h: 115, Næst helt nyt drivhus fra Hjem og Fix 

Har sat den op en dag og igen skilt d

  Drivhus, b: 76 h: 115, Næst helt nyt drivhus fra Hjem og Fix Har sat den op en dag og igen skilt den ad, da jeg ønsker et drivhus der er større og derfor sælger jeg den.

  100,00 kr.06-06-2023
 2. Drivhus, b: 80 l: 120 h: 65, Et nyt mini drivhus til palleramme.

Vinduer kan åbnes på 2 niveauer.

  Drivhus, b: 80 l: 120 h: 65, Et nyt mini drivhus til palleramme. Vinduer kan åbnes på 2 niveauer. Har aldrig været samlet. Hentes I Grindsted Kan tages med til Varde Næsbjerg Starup Nordenskov næ

  450,00 kr.05-06-2023
 3. Drivhus, b: 190 l: 320, Drivhus sælges billigt, da køber selv skal nedtage det ved køb.

Følgende ma

  Drivhus, b: 190 l: 320, Drivhus sælges billigt, da køber selv skal nedtage det ved køb. Følgende mangler: Døren 5 x glas vinduer 1 x glas har revne. kan dog tilkøbes hos div. Byggemarked

  1.000,00 kr.05-06-2023
 4. Drivhus, b: 170 l: 250 h: 200, Godt drivhus alt komplet med glas og dør samt sokkel. (Glas er afmont

  Drivhus, b: 170 l: 250 h: 200, Godt drivhus alt komplet med glas og dør samt sokkel. (Glas er afmonteret) kan afhentes omgående tlf. 4044 7671

  400,00 kr.05-06-2023
 5. Drivhus, b: 130 l: 65 h: 180, Minidrivhus sælges. Perfekt til kapilærkasser etc.
En rude knækket i b

  Drivhus, b: 130 l: 65 h: 180, Minidrivhus sælges. Perfekt til kapilærkasser etc. En rude knækket i bunden, men fungerer fint og fuldt funktionelt. Nypris 1800 kr.

  300,00 kr.05-06-2023
 6. Drivhus, b: 80 l: 115 h: 80 (130), Mini drivhus, fin stand.
Sort aluminium stel, glas i sider og tag

  Drivhus, b: 80 l: 115 h: 80 (130), Mini drivhus, fin stand. Sort aluminium stel, glas i sider og tag. Står på to højbedskasser samt en palle på hjul

  500,00 kr.05-06-2023

Hvis du ikke har plads til eller mod på en telefonboks som drivhus, så kan du også kigge blandt de 466 annoncer, der lige nu er på DBA.  254 af dem koster under 200 kroner, så det er en lidt billigere løsning.

Kan du godt lide opmærksomhed og at eje ting, som ikke alle og enhver har? Så kan du lige nu køre som Batman i denne her vilde Corvette, der netop er sat til salg på DBA.

Det kan også være, du drømmer om at have en cirkusvogn stående ude i haven eller som et ekstra anneks? Dem kommer der nemlig også en gang imellem nogle til salg af på DBA.

Se, om vi finder guld i gemmerne i denne kælder i Lyngby

Julie Schoen fra DBA Guide tog med genbrugsekspert Louise Trillingsgaard hjem til Pia i Lyngby for at hjælpe hende med at få solgt ud af alle hendes ring i kælderen i Lyngby. Du kan læse mere om de ting, vi fandt, her.

Relaterede artikler