Disse ti finurligheder kan du købe på DBA lige nu
Sjov

Disse ti finurligheder kan du købe på DBA lige nu

Louise Guldager
Louise Guldager

Uanset om du er til udstoppede dyr, mærkværdige vandcykler udformet som svaner, såkaldt ”ubrugelige” gaffelnøgler eller blot søger et virkelig godt og unikt telefonnummer. Ja, så kan det – blandt meget andet

Her er de ti mest finurlige ting, som du lige nu har mulighed for at købe på DBA. Ikke alle tingene er brugte.. Guskelov

1. Gammel flamme fra Vietnamkrigen

”Gir du noget ild, makker?”, sang Kim Larsen i landeplagen Yummi Yummi tilbage i 1988 – og det gjorde han. Fra sin Zippo.

Zippo lighteren er både ikonisk og verdenskendt, og uanset om du er villig til at give 4.000 kroner for en gammel, bulet lighter, så ved de fleste godt, at den blandt andet er kendt for sin livsgaranti og årelange tradition. Derfor er Zippo-lighteren heller ikke underligt blevet et samlerobjekt for mange – i diverse forskellige udgaver og udformninger. 

Yesterday is history. Sådan står der på denne originale lighter fra Vitenamkrigen. Gad vide om de dengang vidste, hvor meget historie kan være værd? 4000 kroner er svaret i det her konkrete tilfælde
Yesterday is history. Sådan står der på denne originale lighter fra Vitenamkrigen. Gad vide om de dengang vidste, hvor meget historie kan være værd? 4000 kroner er svaret i det her konkrete tilfælde

På DBA kan du lige nu købe denne original ZIPPO-lighter fra starten af 1960'erne, dateret tilbage til og verificeret fra Vietnamkrigen. Yesterday is history, tomorrow is a mystery, står der graveret i hylsteret på den historiske lighter. Det tør da siges! Zippo selv har verificeret den, står der – og den virker endnu. Tænk sig, hvem der har brugt den….og hvad den har sat ild til?!

Lightere som samleobjekter til salg på DBA:

 1. Lighter, Reklamelightere 6 stk. + 2 stk små reklametændstikæsker. (H) (vitr.sk)(23)
Netto, Sanoterm,

  Lighter, Reklamelightere 6 stk. + 2 stk små reklametændstikæsker. (H) (vitr.sk)(23) Netto, Sanoterm, Wiibroe/Græsted revyen Pris pr stk. kr. 20,-.

  20,00 kr.15-06-2024
 2. Lighter, 3 stk Ronson l, De er i fin stand 
Kim den ene har original kasse

  Lighter, 3 stk Ronson l, De er i fin stand Kim den ene har original kasse

  1.500,00 kr.15-06-2024
 3. Lighter, Ronson, Ronson lighter mrk. "Varaflame" fra 60*erne.
Med gravering: "FGN"
Mangler sten - sl

  Lighter, Ronson, Ronson lighter mrk. "Varaflame" fra 60*erne. Med gravering: "FGN" Mangler sten - slår ikke gnist. Sælges for 50kr + evt. fragt.

  50,00 kr.15-06-2024
 4. Lighter, Dupont lighter, Lighter måler ca 47 mm i højden og 35 mm i bredden. Den er godt slidt - ogs

  Lighter, Dupont lighter, Lighter måler ca 47 mm i højden og 35 mm i bredden. Den er godt slidt - også belægningen af gulddouble. Har ikke brændstof til den men adskillige sten, og den kan gnistre.

  400,00 kr.15-06-2024
 5. Lighter, Lighter, Som ny.

  Lighter, Lighter, Som ny.

  50,00 kr.15-06-2024
 6. Lighter, Bord lighter porcelæn, Golf lighter mål 11 cm høj brede 9.5 cm. Ca. Kan sendes med gls 64kr

  Lighter, Bord lighter porcelæn, Golf lighter mål 11 cm høj brede 9.5 cm. Ca. Kan sendes med gls 64kr. Lighter er af ældre dato

  125,00 kr.15-06-2024

Her kan du se mange flere lightere, der er oprettet under kategorien Samleobjekter på DBA. De spænder vidt i pris og stand, fælles er, at de er unikke.

2. Sejlende svane

Din helt egen private vandcykel? Udformet som en svane? Jo, det kan sagtens lade sig gøre
Din helt egen private vandcykel? Udformet som en svane? Jo, det kan sagtens lade sig gøre

LÆS OGSÅ: Disse ting ville danskerne helst af med i 2017 

Drop den årlige kanotur med familien, hvor alle er sure og opgivende på forhånd! I år trumfer du med en overhånd, selv ikke den bedst forberedte kunne have forudset…

Hånden på hjertet: Havde du nogensinde tænkt på at søge efter en brugt vandcykel udformet som en sejlende svane, med plads til tre personer, der kunne blive din helt egen? …..Men nu hvor vi har fundet den til dig, er der så noget som helst, der taler imod, at tage den med op i sommerhusland om nogle måneder og gøre alle andre på stranden grønne af misundelse? Nej vel…..

Der er så uendeligt mange måder, man kan gøre livet sjovere på med sådan en fætter her. Den er lidt dyr, men gjort op i de mange timers sjov, der venter forude og den street credit, du opnår hos venner og familien, så er det bare et beskedent greb i lommen.

OPDATERING: Svanevandcyklen er nu blevet solgt.

Vandcykler til salg på DBA:

 1. Pioner Trio

  Pioner Trio

  Pioner Vandcykler, Pioner Trio, årg. 2022, fod 12, Data: Motor og årgang: rugbrøds motor Vægt/Længde/Bredde: ca. 175kg/3,75m/1,9m Norsk Veritas godkendelse. Anker med line og 4 fortøjninger medfølger.

  42.000,00 kr.17-01-2024

Der er faktisk 15 vandcykler til salg på DBA lige nu, så hvis du er mere til en klassisk model og knap så begejstret for sejlende svaner, kan du kigger her.

3. Telefonnummer til 15.000 kroner?

Er du også træt af, at du ikke kan huske dit eget telefonnummer? Eller at kæresten ikke kan? Fortvivl ej. Uanset om det er til privat brug eller din virksomhed, så har Jesper fra Skødstrup et helt særligt telefonnummer til salg her. Det er let at huske, også at skrive – og det kan blive dit for bare 15.000 kroner.

OPDATERING: Telefonnummeret er nu blevet solgt.

4. ”Totalt ubrugelig”

Står du helt tilfældigt og mangler et gaffelnøglesæt i tomme format af helt særlig karakter, der reelt ingen funktion har? Så har Peter fra Herning din ryg:

- 8 stk. verdenskendte British Standard Whitworth. Ja, egentlig er de jo totalt ubrugelige, med mindre altså man er indehaver af et eller andet gammelt der skal skrues på, skriver han i annoncen på DBA, og det er da en selvindsigt, der er til at forstå.

OPDATERING: Gaffelnøglesættet er nu blevet solgt.

Nogle ting er kun ubrugelige, indtil man finder en anvendelse eller grund. Det handler om perspektivet
Nogle ting er kun ubrugelige, indtil man finder en anvendelse eller grund. Det handler om perspektivet

Hele sættet kan blive dit for blot 100 kroner!

- Et fund for pengene, hvis jeg skal sige det, slutter Peter i annoncen.

5. Elvis' autograf

The King of Rock´n´roll. Når legender lever videre
The King of Rock´n´roll. Når legender lever videre

LÆS OGSÅ: Disse ti almindelige biler stiger snart i værdi

The King of Rock 'n' roll
eller slet og ret The King. Et stykke musikhistorie, en legende og sågar med så stor betydning, at selveste John Lennon har udtalt, at ”før Elvis var der ingenting - og hvis der ikke havde været en Elvis, ville der heller ikke være noget Beatles!”

Nu kan én af Kongens sjældne og originale autografer blive din. Den koster 5.000 danske kroner, men så får du også et lille stykke med Elvis leveret tilbage fra 1959, da han mødte den engelske formand for Elvis fanklubben i Tyskland.

Det er næsten som at møde ham selv. The King has left the building – men han findes stadig lidt her.

Autografer til salg på DBA:

 1. Samlekort, Fodboldkort, Brøndby, Autografer, Faxe Kondi Liga

  Samlekort, Fodboldkort, Brøndby, Autografer, Faxe Kondi Liga

  500,00 kr.15-06-2024
 2. Autografer, Brøndby kamp plakat, med autografer

  Autografer, Brøndby kamp plakat, med autografer

  500,00 kr.15-06-2024
 3. Andre samleobjekter, Daniel Agger, Fodboldtrøje ubrugt - nedsat 
 - signeret/ autograf - str XL
Vær

  Andre samleobjekter, Daniel Agger, Fodboldtrøje ubrugt - nedsat - signeret/ autograf - str XL Vær gerne seriøs 430kr Købt af den kendte autografjæger Jimmy, ingen kvittering Sender gerne portoen er

  430,00 kr.15-06-2024
 4. Autografer, Polaroid foto fra filmen RoboCop signeret af den amerikanske skuespiller Peter Weller.

  Autografer, Polaroid foto fra filmen RoboCop signeret af den amerikanske skuespiller Peter Weller. Foto måler : 43 x 28 Der medfølger JSA certifikat/ægtehedsbevis Du kan certificere autografen på

  800,00 kr.15-06-2024
 5. Autografer, Autograf på takkekort fra Th Stauning København 1938 fra hans 65 års fødselsdag

  Autografer, Autograf på takkekort fra Th Stauning København 1938 fra hans 65 års fødselsdag

  850,00 kr.15-06-2024
 6. Plakater, EM fodbold 1992, 1992. Plakat fra Hummel med Peter Schmeichel & hans autograf. I aluramme.

  Plakater, EM fodbold 1992, 1992. Plakat fra Hummel med Peter Schmeichel & hans autograf. I aluramme. Fejlfri. H: 100 cm & B: 70 cm. Plakaten er gave i fobindelse med åbning af Parken 9.9.1992, hvor mi

  1.000,00 kr.15-06-2024

Mangler du en original og unik gave til én, du holder af? Lige nu er der over 1.000 originale autografer til salg på DBA. Måske fra én af dine personlige idoler? 

6. Gravid?

Når der ikke er nogen undskyldning for at gå til den længere
Når der ikke er nogen undskyldning for at gå til den længere

Nogle udløbsdatoer er sjovere end andre at forsøge at indhente. Og mangler vi ikke alle sammen fra tid til anden en god undskyldning for at hive lillefar eller lillemor med under dynen?

Prøver du selv, eller kender du mon nogen, der er i gang med at lave et barn, så vil denne annonce måske have relevans for jer? For at tjekke, om anstrengelserne hjemme i dobbeltsengen bærer frugt, er det naturligvis nødvendigt med lidt test og svar, og hvorfor så ikke slå til på denne udemærkede deal: 14 graviditets og ægløsningstest til salg for bare 50 kroner. De skal dog anvendes inden kalenderen siger august, hvor de udløber. Så det er bare med at komme i gang.

OPDATERING: Graviditetstestene og æglæsningstestene er nu blevet solgt.

7. Dødens gab med fuldt tandsæt

Bad ass attitude, der trumfer det meste!
Bad ass attitude, der trumfer det meste!

LÆS OGSÅ: Kæmpe krokodille sat til salg på DBA

Den bliver nok lidt svær at sende med posten, så du skal helst bo i nærheden af København, men så er der faktisk heller ikke flere undskyldninger for ikke at drøne til Frederiksberg og slæbe den her 75 cm lange og knap 
45 år gamle alligator hjem. Sådan en lille, diskret pyntegenstand vil klæde de fleste hjem. Den bider ikke og kræver ingen fodring, men den har et mindre, sort mærke på siden, som skyldes det tjære, der er blevet brugt til at lappe hullet fra kuglen, der har skudt den.

Steve Irwin go home!

OPDATERING: Alligatoren er nu blevet solgt.

Udstoppede dyr til salg på DBA:

 1. Udstoppede dyr, Pilrokke spids, Barberbladsskarp pilrokke spids med modhager. Længde: 4,5 cm. 

“Ste

  Udstoppede dyr, Pilrokke spids, Barberbladsskarp pilrokke spids med modhager. Længde: 4,5 cm. “Steve Irwin døde den 4. september 2006 efter at være blevet stukket i brystet af en giftig pilrokke, me

  70,00 kr.16-06-2024
 2. Andre samleobjekter, Brevpresser . Figur, Skorpion . Figur . Udstoppet dyr . Super cool retro Ariz

  Andre samleobjekter, Brevpresser . Figur, Skorpion . Figur . Udstoppet dyr . Super cool retro Arizona USA Skorpion sat ind i akryl brevpresser . 9,4 cm i diameter x Ca 5 høj kr 40,- lækker dekor t

  40,00 kr.15-06-2024
 3. Udstoppede dyr, Vintage - retro, Oval læderbetrukket æske med knaplukning.
Har lidt patina på lædere

  Udstoppede dyr, Vintage - retro, Oval læderbetrukket æske med knaplukning. Har lidt patina på læderet. Måler 16 cm x 24 cm. H: 11 cm. Koster 275,- Udstoppet skovskade. H: 30 cm. Koster 575,- Følg mi

  575,00 kr.15-06-2024
 4. Udstoppede dyr, Biller, Fine biller sælges samlet 
8 styk 
Fin stand

  Udstoppede dyr, Biller, Fine biller sælges samlet 8 styk Fin stand

  150,00 kr.15-06-2024
 5. Udstoppede dyr, Husmår/iler, Husmår sælges 
Find stand

  Udstoppede dyr, Husmår/iler, Husmår sælges Find stand

  550,00 kr.15-06-2024
 6. Udstoppede dyr, Udstoppet egern, Udstoppet egern sælges 
Pæn stand

  Udstoppede dyr, Udstoppet egern, Udstoppet egern sælges Pæn stand

  800,00 kr.15-06-2024

Lige nu er der over 400 udstoppede dyr til salg på DBA, fra de helt små, til de væsentligt større. Her er rig mulighed for at opdatere indretningen med lidt farverigt dyreliv. 

8. Sukkertrang i bytte for gammel viden

 

Hvor i stuen vil du mon finde plads til den her samling?
Hvor i stuen vil du mon finde plads til den her samling?

Er du også træt af Google? Hver gang, man søger efter noget, kommer der tusinde valgmuligheder skrevet af alle mulige almindelige mennesker uden smarte og vigtige titler - og nogle gange kan man bare godt drømme sig tilbage til en tid, hvor side 6 i bind 2 var alt, man behøvede at huske, for at finde alt samlet info om Golfkrigen, ikke?

Det kan også være, du vil opdage, hvor meget af verden, der faktisk ikke er statisk, og som ser helt anderledes ud den dag i dag? Uanset, så kan du, hvis du kan finde plads til de 30, tykke bind et sted derhjemme, lige nu hente hele Lademann leksikon hos Jane fra Haslev – kvit og frit. Eller. Det koster en KÆMPE stor pose slik, skriver hun. Om vægten i slik skal tilsvare leksikonnets, melder annoncen dog intet om.

OPDATERING: Leksikaerne er nu blevet solgt.

9. May the Force be with you

Hvis manden derhjemme EN gang til siger, han ikke vil ha flere pyntegenstande….så send ham linket til den her
Hvis manden derhjemme EN gang til siger, han ikke vil ha flere pyntegenstande….så send ham linket til den her

Er du træt at Royal Copenhagen og Kubus-stager og gamle, smukke teaktræsmøbler? Mangler du et nørdet, men cool islæt til din boligindretning, der får dig til at skille dig ud fra mængden? Så er denne intakte stormtrooper i fuldfigur måske noget for dig? Forestil dig, du har et erhverv i Star Wars-universet som soldat for Det Galaktiske Imperium eller overrask dine intetanende gæster, når de træder ind i entreen? Mulighederne er mange, men sikkert er det, at det vil løfte din indretning fra 0 til 100 på et splitsekund! Den kan blive din for 1.000 kroner!

OPDATERING: Figuren er nu blevet solgt.

10. Er konen sur, kør en tur!

Det handler om at sælge varen.

Nogle gange er det måske ikke så meget selve genstanden, der er sat til salg på DBA, som er finurlig, som det kan være selve beskrivelsen/teksten. August fra Højbjerg har i hvert fald ordet i sin magt og en forfriskende humoristisk tilgang til salget sin gamle Honda, XR650R:

”Er konen sur, så kør dig en tur...”, skriver August og lover desuden, at maskinen kan ”forcere både hække og pløjemarker” ligesom den eftersigende kan ”trække skindet af en budding, så hurtigt, at selv mormor er imponeret”.

OPDATERING: Honda'en er nu blevet solgt.

Kan du også gøre en Tesla i solskin flov på dén her?
Kan du også gøre en Tesla i solskin flov på dén her?

Ak ja, det giver unægtelig kriblen i fingrene til at klikke sådan en krabat hjem og med en acceleration, der gør selv en ”Tesla i solskin flov”, så er der ikke meget argument for at lade være, vel? 

Motorcykler til salg på DBA:

 1. Harley-Davidson, Softail Nighttrain, 1585 ccm, 2008, 27000 km, m.afgift, En yderst velholdt og velkø

  Harley-Davidson, Softail Nighttrain, 1585 ccm, 2008, 27000 km, m.afgift, En yderst velholdt og velkørende mc, som absolut skal ses og prøves. Originale hjul og udstødninger. Harley Davidson Softail Ni

  182.000,00 kr.16-06-2024
 2. Harley-Davidson WLA 750 Trike Trike

  Harley-Davidson WLA 750 Trike Trike

  Harley-Davidson, WLA 750 Trike, ccm 750, hk, 1956, km 999999, med afgift, Sjældent udbudt Harley Trike. Indregistreret som MC. Ring for yderligere info. , lev. nysynet Vi har Midtjyllands største udva

  189.900,00 kr.28-06-2023
 3. Harley-Davidson VRSCDX Night Rod Special

  Harley-Davidson VRSCDX Night Rod Special

  Harley-Davidson, VRSCDX Night Rod Special, ccm 1131, hk 121, 2023, km 20800, med afgift, Flot velholdt Night Rod Special. ABS bremser, indsprøjtning, ABS bremser, lev. nysynet Vi har Midtjyllands stør

  249.900,00 kr.28-06-2023
 4. Exceptionelt Velholdt!

  Exceptionelt Velholdt!

  Harley-Davidson, Sportster, 883 ccm, 2004, 29500 km, Sort, m.afgift, Sælger hermed denne velkørende og meget fine Sportster 2004 833 Custom. Den er nysynet uden anmærkninger cyklen fremstår rigtig

  80.000,00 kr.22-05-2024
 5. Harley-Davidson, FLH, 1200 ccm, 1972, 1234 km, m.afgift, Velholdt og original. 
Første registrering

  Harley-Davidson, FLH, 1200 ccm, 1972, 1234 km, m.afgift, Velholdt og original. Første registrering 31.12.1972 Kører som en drøm og starter hver gang. Sælges da jeg desværre ikke, får kørt så meget på

  72.800,00 kr.05-04-2024
 6. Harley-Davidson FLHP Road King Police HMC Motorcykler. Vi bytter gerne.

  Harley-Davidson FLHP Road King Police HMC Motorcykler. Vi bytter gerne.

  Harley-Davidson, FLHP Road King Police, ccm 1450, hk 67, 2003, km 15000, Med afgift, 2003 Harley Davidson FLHPI Road King Police Til Salg Hmc Motorcykler. Super flot original "FLHP"- model

  239.900,00 kr.13-12-2021

Her ser du flere motorcykler til salg på DBA. Lige nu er der over 4.000 motorcykler til salg, men nok knap så mange humoristiske og originale annoncebeskrivelser, som den August fra Højbjerg har lavet. 

Her er nogle af de samlerobjekter, du kan købe på DBA:

Irmadåser (173 annoncer)

Porcelænsdukker (46 annoncer)

Lightere (468 annoncer)

Babushka dukker  (16 annoncer)

Piber (537 annoncer)

Ølkasser (426 annoncer)

Anders And-blade (1.532 annoncer)

Modelbiler (2.197 annoncer)

Brevpapir (202 annoncer)

Kuglepenne (758 annoncer)

Glansbilleder (523 annoncer)

Madamblå (542 annoncer)

Kagedåser (524 annoncer)

Julepynt (1.161 annoncer)

Påskepynt (227 annoncer)

Supersælgeren Anja har i skrivende stund hele 233 ting til salg på DBA. Et spisebord, der senere blev brugt til Tina Lunds bryllup og de gamle tagsten fra garagen. Anja har solgt alt mellem himmel og jord. Dog er hun nogle gange lidt for god en sælger... hvis du spørger hendes mand. Læs her, hvad hun fik solgt lidt for hurtigt.

Disse 10 ting vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne. Vi har været en tur i arkiverne for at grave mindeværdige skatte frem, som folk, der var barn eller ung i 90'erne, kan huske. Det skønne ved alle disse 10 ting er, at du ikke behøver at begrave dem i din fortid. På DBA lever tingene i bedste velgående, se her, om der er nogle, du selv kan genkende.

Relaterede artikler