Elefant til salg på DBA
SjovUdeliv

Elefant til salg på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Elefanten Pelle er på jagt efter et nyt hjem. Efter at have festet i 13 år er det nu tid til, at den 190 centimeter høje elefant får sig nogle nye ejere.

En gammel brandbil, nogle ekstremt dyre kropsscannere og et beboelsesvenligt dansk krigsskib fra 2. verdenskrig. På DBA er der lidt af hvert til salg, og alligevel bliver man nogle gange overrasket over, hvad man kan finde i gemmerne på den store genbrugsportal.

Rene har for nyligt sat en ting til salg, som de fleste helt sikkert vil studse over, og som vi her på DBA Guide ikke har set før: En elefant.

Ikke en levende en, og den er på sin vis heller ikke udstoppet. Alligevel ligner den ret godt en normal elefant, og så kan du få den for en slik. Den koster nemlig ”kun” 18.000 kroner. Det lyder umiddelbart af meget, men i denne artikel bliver du klogere på, hvad en "ægte"-udstoppet elefant vil koste dig, og du kan også læse, hvorfor pokker Rene ejer en elefant…. og hvorfor han nu vil af med den.

Læs med under disse DBA-annoncer:

Elefanter, der pynter – til salg på DBA:

  1. Elefant Nr 3, Johgus, 100% fejlfri elefant Nr 3 fra Johgus.

12cm høj, 14cm bred.

(KUN afhentning i

    Elefant Nr 3, Johgus, 100% fejlfri elefant Nr 3 fra Johgus. 12cm høj, 14cm bred. (KUN afhentning i øjeblikket, 9210 2min kørsel fra til/frakørsel)

    200,00 kr.28-02-2024
  2. Keramikfigur, Elefant, Søholm keramik

    Keramikfigur, Elefant, Søholm keramik

    Keramikfigur, Søholm, Flot figur, i perfekt stand, udført i råhvid, fra keramikfabrikken Søholm, som lå på Bornholm fra 1835 til 1996, hvor fabrikken blev lukket. L:25 x B:14 x H:22 cm.

    950,00 kr.24-11-2023
  3. Figur, Michael Andersen, Keramik af Michael Andersen - Rønne. Elefant - 4530 A

    Figur, Michael Andersen, Keramik af Michael Andersen - Rønne. Elefant - 4530 A

    600,00 kr.26-02-2024
  4. Keramik elefanter, Johgus, Bornholm, Størrelse 1-5 i perfekt stand. Prisen er for alle, men kan evt

    Keramik elefanter, Johgus, Bornholm, Størrelse 1-5 i perfekt stand. Prisen er for alle, men kan evt sælges enkeltvis.

    500,00 kr.26-02-2024
  5. Askebære med elefant, Michael Andersen, Keramik af Michael Andersen - Rønne. Elefant

    Askebære med elefant, Michael Andersen, Keramik af Michael Andersen - Rønne. Elefant

    600,00 kr.26-02-2024
  6. Elefant, Håndlavet træ elefant med smukke tegninger i træet
Skåret med fine detaljer
Desværre mangle

    Elefant, Håndlavet træ elefant med smukke tegninger i træet Skåret med fine detaljer Desværre mangler den ene stødtand Højde 15,5 cm Længde 15,5 cm Kan hentes i Valby eller sendes for købers regning

    50,00 kr.25-02-2024

145 annoncer i kategorien ’Platter og figurer’ matcher lige nu søgeordet ’elefant’. Se dem her.

25.000 kroner og skåret ud med en sabel

Skal der være fest, så lad der være fest! Rene Bracker har tidligere arbejdet i et eventbureau med at arrangere fester, og for 13 år siden måtte han punge ud med hele 25.000 kroner, da en kunde ville have en elefant ”med” til sin fest.

- Kunden ville holde en fest med temaet Raffels Hotel. Det hele skulle være indisk-inspireret, og kunden ville gerne have en pyntefigur, som forestillede et stort dyr. Så jeg fik lavet elefanten til den lejlighed, fortæller 56-årige Rene.

Elefanten blev skabt af kunstneren Thomas Orbit, som ved hjælp af skumgummi, en sabel (til at snitte) og noget grå maling fik kreeret elefanten til Rene. Det tog kunstneren 20-25 timer at skabe det store dyr, og siden har Rene "hængt på" det sin den kæmpe figur.

Rene tænker, at elefanten kunne sælges til nogle, der ejer en dyrepark, og som ville have den stående i indgangsområdet, eller nogle, som kunne bruge den som blikfang i et showroom eller udstillingsvindue
Rene tænker, at elefanten kunne sælges til nogle, der ejer en dyrepark, og som ville have den stående i indgangsområdet, eller nogle, som kunne bruge den som blikfang i et showroom eller udstillingsvindue
Elefanten blev skabt i 2005
Elefanten blev skabt i 2005

Med hund og alien derhjemme er der ikke også plads til en elefant

- Jeg har siden brugt elefanten til en masse fester. For eksempel temafester som 1001 nat, tropefester og andre arrangementer. Men nu er det på tide, at elefanten får nogle nye ejere, siger Rene.

Han er gået på pension, og elefanten, som Rene har døbt ’Pelle’, står nu på et lager i Ølstykke, hvor ingen har særlig meget glæde af den.

Jeg har selv en stor alien stående på mit kontor. Det er også et levn fra min eventtid, så jeg føler ikke rigtig, der også er plads til den store elefant i mit hjem. Desuden har jeg hund, og hunde og elefanter går altså ikke så godt i spænd
griner Rene.
Renes skumgummielefant skal forestille en indisk elefant
Renes skumgummielefant skal forestille en indisk elefant
Pelles stødtænder er lavet i plastik
Pelles stødtænder er lavet i plastik

Et regn-skrækslagent fugleskræmsel

Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen). Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi.

- Det er jo nærmest en vedligeholdsesfri elefant. Den samler kun lidt støv engang i mellem, fortæller Rene.

Det eneste, der kan være et minus ved elefanten, er, at den ikke må stå udenfor, eftersom den ikke kan tåle regn. Så hvis du så muligheder i at bruge den som fugleskræmsel i din have, så må du retænke den plan.

Elefanten er desuden lavet sådan, at hvis du skubber lidt til den, står den og vibrerer lidt, hvilket gør den virkelighedsnær. Det er nemlig sådan med elefanter, at de meget sjældent står stille
fortæller Rene.

Elefanter til de små til salg på DBA:

  1. Bodil elefant (Far til Fire), Krea, Vi har tømt loftet efter 4 børn, der ikke bruger legetøj osv. læ

    Bodil elefant (Far til Fire), Krea, Vi har tømt loftet efter 4 børn, der ikke bruger legetøj osv. længere. Så kig i annoncerne om der er noget, du kan bruge. Også andet end ting til børn :) ---------

    75,00 kr.14-02-2024
  2. Bodil Kjær elefant, Kan bruges med hjul og som gyngehest

    Bodil Kjær elefant, Kan bruges med hjul og som gyngehest

    135,00 kr.14-02-2024
  3. Bodil Elefanter, Krea Far til Fire, Sælger her et par Bodil Elefanter

Den lille - 30Kr.

Den Store

    Bodil Elefanter, Krea Far til Fire, Sælger her et par Bodil Elefanter Den lille - 30Kr. Den Store - 75Kr. Samlet koster de 100kr. Se målestok på billedet for mål Forsendelse: Bring 500g/37Kr. DAO

    30,00 kr.09-02-2024
  4. Bodil bamse, Krea, Super sød Bodil elefant
 Der er slået en lille flig af træpladen men det er helt

    Bodil bamse, Krea, Super sød Bodil elefant Der er slået en lille flig af træpladen men det er helt uden betydning for leg og funktion.

    60,00 kr.07-01-2024
  5. Bodil Kjær elefant, Rigtig fin Bodil Kjær så både har vippe/gynge funktion og hjul kan slåes ned så

    Bodil Kjær elefant, Rigtig fin Bodil Kjær så både har vippe/gynge funktion og hjul kan slåes ned så den kan trækkes rundt

    495,00 kr.30-12-2023
  6. Bodil, Krea, Bodil elefanten fra Far til Fire film.

Har magneter i fødderne, så den står godt.

Høj

    Bodil, Krea, Bodil elefanten fra Far til Fire film. Har magneter i fødderne, så den står godt. Højde: 17 cm.

    150,00 kr.11-01-2023

Lige nu kan du købe hele 81 ”Bodil-elefanter” på DBA. 64 af dem koster 200 kroner eller derunder.

Firmaet ville ikke betale på grund af denne formulering

Elefanten havde dog svært ved at holde sig ordentlig oprejst efter en af Renes firmafester. Her havde nogle fordrukne gæster nemlig forsøgt at kravle op på elefanten, hvilket resulterede i, at benet blev bukket.

- Det kom de også til at betale for. Efter aftale med firmaet sendte vi dem en faktura, så vi kunne få skaden udbedret. På fakturaen skrev vi dog ’voldtaget elefant’, og den formulering kunne firmaet ikke forlige sig med, så vi måtte omformulere på fakturaen, før de gad at betale, griner Rene. 

Elefantens ben blev rettet op igen, og i dag kan man ifølge Rene ikke se skaden.

LÆS OGSÅ: Simon har sat sin 3,77 meter lange udstoppede krokodille til salg!

Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen)
Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen)

Så dyr er en ”ægte” udstoppet elefant

Rene vil have 18.000 kroner for sin elefant. Og det er billigt i forhold til, hvad det ville koste at købe en udstoppet model. Det fortæller Daniel Klingberg Johansson, der er Samlingsmedarbejder på Statens Naturhistoriske Museum.

Vi har ingen udstoppede elefanter på Zoologisk Museum, og jeg vil tro, at årsagen er, at de er pisse dyre at få lavet. Elefanter er ret tykhudet, og så er de jo nogle store dyr, så der vil være meget forarbejdning. Men der er opstillet nogle skelletter på museet.

HØR OGSÅ: Anders Blichfeldt fra ’Big fat snake’ sælger dine instrumenter på DBA

Hvis du vil se en udstoppet elefant, må du til jagtmusset i Nørre Nebel, hvor ejeren har sådan en stående. Det har eftersigende kostet en halv million kroner at købe tilladelse til at skyde elefanten, få den udstoppet og fragtet hjem.

Men om så elefanten døde lige for næsen af udstopningsmedarbejderne på museet, er det stadig en dyr fornøjelse af få arbejdet lavet:

Daniel Klingberg Johansson fortæller nemlig, at selvom den store han-elefant Chieng Mai fra Zoologisk Have i København døde sidste år, valgte museet kun at bruge hans skellet.

Andre elefant”ting” til salg på DBA:

  1. Andre samleobjekter, Sættekasseting
42 ting lige til sættekassen
Tingene måler fra 10cm - til 15mm
F

    Andre samleobjekter, Sættekasseting 42 ting lige til sættekassen Tingene måler fra 10cm - til 15mm Fra venstre og frem: Gås udført i porcelæn Stor and udført i bemalet træ Gylden fugl udført i plast K

    840,00 kr.28-02-2024
  2. Legetøj, 32 stk Reisler vilde dyr sælges samlet., 32 stk dansk producerede håndmalede Reisler vilde

    Legetøj, 32 stk Reisler vilde dyr sælges samlet., 32 stk dansk producerede håndmalede Reisler vilde dyr fra 1950´erne. 2 ud af 3 elefanter mangler noget af halen og der forekommer brugsspor i form af

    180,00 kr.28-02-2024
  3. Andre samleobjekter, 
5494 Sovepose /hyggepose
Speciel lavet sovepose eller hyggepose.
Til de mindre

    Andre samleobjekter, 5494 Sovepose /hyggepose Speciel lavet sovepose eller hyggepose. Til de mindre børn op til ca. 4-5 år Alt på nær den sorte yderstof midte er alt det andet med Kvadrat stof. Lynlå

    50,00 kr.27-02-2024
  4. Sparebøsse, Nøgle medfølger til Rasmus og elefant. 100 pr stk.

    Sparebøsse, Nøgle medfølger til Rasmus og elefant. 100 pr stk.

    100,00 kr.25-02-2024
  5. Bøger og blade, 365 Elefanter, En historier til hver dag, Kan sendes med dao køber betaler for porto

    Bøger og blade, 365 Elefanter, En historier til hver dag, Kan sendes med dao køber betaler for porto

    15,00 kr.25-02-2024
  6. Puslespil, Puslespil design, George Jensen puslespil i træ, elefant 


Puslespil, pussel, Wood, desi

    Puslespil, Puslespil design, George Jensen puslespil i træ, elefant Puslespil, pussel, Wood, design,

    100,00 kr.25-02-2024

I kategorien ’Diverse samlinger og objekter’ kan man altid finde lidt af hvert. Blandt andet en del annoncer med elefanter.

Disse har været interesseret i Renes elefant

Hvis Renes elefant havde været en "ægte"-udstoppet elefant, havde han dog nok heller ikke måtte sælge den, forklarer Daniel Klingberg Johansson, som minder om, at der er mange fredningsregler.

- Så er det nemmere at købe og sælge replikaer. Et replika er en kopi af udstoppede dyr. Kopier, der ligner rigtig godt, og som er i bedre kvalitet end Renes elefant. Et elefant-replika koster 80.000 dollars, forklarer Daniel Klingberg Johansson.

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måder at finde billige genbrugsfund på

80.000 dollars svarer til 509.542 kroner. Så hvis du vil spare lidt penge.. men så også gå på kompromis med kvaliteten, kan du købe Renes skumgummi-elefant til ”kun” 18.000 kroner. Og til den pris har Rene da også fået en del henvendelser:

Der er altid nogle, der er nysgerrige, som bare vil have et glimt af Pelle – som egentlig fra start af ikke er interesseret i at købe den. Men jeg har også fået henvendelser fra nogle, som kunne være interesseret i at have elefanten stående i deres showroom
forklarer Rene.

OPDATERING: Elefanten står nu i en dyrepark i Hillerød. Den blev solgt dertil slut august 2018.

Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi
Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi

Udstoppede dyr til salg på DBA:

  1. Udstoppede dyr, Moskusokseskind, Super smuk moskusokse skind fra 2016, men ubrugt.
Mål ses billede (

    Udstoppede dyr, Moskusokseskind, Super smuk moskusokse skind fra 2016, men ubrugt. Mål ses billede (cirkamål). Grønland Skind Moskus Pels

    4.000,00 kr.28-02-2024
  2. Udstoppede dyr, Udstoppet sommerfugle, Skriv her på annoncen eller send en sms 

2 sommerfugle i ram

    Udstoppede dyr, Udstoppet sommerfugle, Skriv her på annoncen eller send en sms 2 sommerfugle i ramme Du afhenter selv eller porto for din regning

    150,00 kr.28-02-2024
  3. Udstoppede dyr, Flot udstoppet ugle, Udstoppet ugle i rigtig flot stand ca H40cm mp 1600kr afhentes

    Udstoppede dyr, Flot udstoppet ugle, Udstoppet ugle i rigtig flot stand ca H40cm mp 1600kr afhentes i 8570 Trustrup eller sendes for 45kr

    1.600,00 kr.28-02-2024
  4. Udstoppede dyr, Hercules bille i plexiglas, Asiatisk Hercules bille i plexiglas. 

Blokken er 7 x 4

    Udstoppede dyr, Hercules bille i plexiglas, Asiatisk Hercules bille i plexiglas. Blokken er 7 x 4 x 2,5 cm

    60,00 kr.28-02-2024
  5. Udstoppede dyr, Træbuk i plexiglas, Asiatisk træbuk i plexiglas. 

Blokken er 7 x 4 x 2,5 cm

    Udstoppede dyr, Træbuk i plexiglas, Asiatisk træbuk i plexiglas. Blokken er 7 x 4 x 2,5 cm

    60,00 kr.28-02-2024
  6. Udstoppede dyr, Udstoppet fasan, Fin udstoppet fasan sælges grundet flytning

    Udstoppede dyr, Udstoppet fasan, Fin udstoppet fasan sælges grundet flytning

    350,00 kr.28-02-2024

386 udstoppede dyr kan lige nu købes på DBA.

Elefant-efterligninger er bestemt ikke noget, der særlig ofte kommer til salg på DBA. Derfor er der nok heller ikke så mange, der skriver ’elefant’ i DBAs søgefelt. Men det er til gengæld en helt anden sag med ordet ’iPhone’. Det er nemlig det mest eftertragtede på DBA, og her kan du se resten af listen over de ting, som flest danskere søgte efter i 2017 på DBA.

Du kan også skille dig ud fra mængden ved IKKE at købe det, som alle søger efter på DBA, men i stedet købe en cirkusvogn. Sådan en er nemlig til salg lige nu, og her kan du læse mere om den – den har nemlig tilhørt cirkusdirektøren i Cirkus Arena.

Relaterede artikler