Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig
SjovLivsstil

Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Julie Schoen
Julie Schoen

Vidste du, at du kan sætte DBA til at holde øje med lige netop den ting, du leder efter? Og det gælder også, hvis du blot leder efter alt, der foræres væk på DBA i områder nær dit hjem.

En sofa, en seng eller et stort skab.

Det er typisk nogle af de ting, som folk bare vil af med MED DET SAMME, fordi det fylder for meget at opbevare, og netop derfor har folk en tendens til at sætte disse ting ”til salg” i DBA’s gratis-kategori.

I kategorien er der i skrivende stund 573 ting, som folk er parate til at forære væk. Herinde finder du lidt af hvert. Typisk er det ting, som fylder, og som folk derfor ikke liiige har plads til på loftet. Det kan også være tunge ting, som folk ikke selv orker at løfte ud, og de forærer derfor tingen gratis væk under forudsætning af, at du selv får transporteret tingen ud af hjemmet.

I gratis-kategorien er der ofte meget ’run’ på tingene – de bliver hurtigt solgt, og man skal derfor være på DBA i netop de minutter, tingene sættes til salg, hvis du vil være sikker på at være den nye ejer af de gratis glæder.

Under disse DBA-annoncer guider jeg dig til, hvordan du kan blive en af de første, der får nys om de gratis ting, som foræres væk nær dig. Læs med herunder.

Billige ting til salg på DBA:

 1. Dukketilbehør, DUKKER, NISSER, BAMSER, Gammelt velholdt dukketøj fra ca. 1950-75. I forskellige stør

  Dukketilbehør, DUKKER, NISSER, BAMSER, Gammelt velholdt dukketøj fra ca. 1950-75. I forskellige størrelser. Noget er hjemmelavet, syet og strikket. Noget er købt. Alt er i fin stand. (Nr.1.) 10.- pr.

  10,00 kr.30-03-2023
 2. Nøgleringe, Vintage nøgleringe automobiler
Priser fra 10-50 kr

  Nøgleringe, Vintage nøgleringe automobiler Priser fra 10-50 kr

  10,00 kr.30-03-2023
 3. Sparebøsse, Telefon sparebøsse

  Sparebøsse, Telefon sparebøsse

  20,00 kr.30-03-2023
 4. Dåser, sparrebøsser, Kan købes samlet til 50 kr.

#1 Apotekerdåse, Køge Apotek, 50+ år gammel
h 14 c

  Dåser, sparrebøsser, Kan købes samlet til 50 kr. #1 Apotekerdåse, Køge Apotek, 50+ år gammel h 14 cm, b 15 cm, d 11 cm Pris: 40 kr. #2 Kagedåse h 7 cm, ø 13.5 cm Pris: 20 kr. #3 Dåse med hængsellåg

  15,00 kr.30-03-2023
 5. Bøger og blade, Kalle har ondt i øret, Kan sendes med dao køber betaler for porto

  Bøger og blade, Kalle har ondt i øret, Kan sendes med dao køber betaler for porto

  10,00 kr.30-03-2023
 6. Bøger og blade, Frøkongen, Kan sendes med dao køber betaler for porto

  Bøger og blade, Frøkongen, Kan sendes med dao køber betaler for porto

  10,00 kr.30-03-2023

Netop nu er der 3.888 ting til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’, som koster mellem 5-20 kroner. Bevæger du dig ind i DBAs bogkategori kan du også herinde finde mange billige bøger.

Her er nogle af de ting, som du i skrivende stund kan finde i DBAs’ gratis-kategori. Gratis-kategorien er under ’Diverse’ og ’Gratis ting’. Reolen kan du købe af Sebastian på Frederiksberg, telt har Naja i Hillerød til salg, cyklen tilhører Peter i Thisted, mens bolden kan afhentes i Holbæk hos Christina
Her er nogle af de ting, som du i skrivende stund kan finde i DBAs’ gratis-kategori. Gratis-kategorien er under ’Diverse’ og ’Gratis ting’. Reolen kan du købe af Sebastian på Frederiksberg, telt har Naja i Hillerød til salg, cyklen tilhører Peter i Thisted, mens bolden kan afhentes i Holbæk hos Christina

På DBA har vi introduceret noget, vi kalder for en ’annonceagent’. En annonceagent kan du oprette på lige netop dét, du søger efter på DBA.

Hvis du for eksempel søger efter en sofa fra Hay, kan du indtaste det i DBAs søgefelt, og hvis du gerne vil have en mail eller sms, når der sættes flere sofaer fra Hay til salg på DBA, fortæller du blot DBA, at du vil oprette en annonceagent på netop dén søgning.

Det er samme princip, der gælder, hvis du vil holde øje med gratis ting, som sættes til salg nær dig.

Sådan gør du (hvis du er på DBA via computeren):

1.
Gå ind i gratis-kategorien.

2.
Kig i venstre kolonne, hvor du finder overskriften ’Hvor er varen?’. Her kan du indtaste dit postnummer, og du kan samtidig indtaste, hvor langt væk fra dit postnummer, varen maksimalt må være.

På billedet herunder har jeg fortalt DBA, at jeg bor i postnummeret 2200 (København N), og at jeg kun vil søge på gratis ting, som er sat til salg af købere, der bor maksimum 5 kilometer væk.

LÆS OGSÅ: Mød supersælgeren Karina, der har 519 ting til salg på DBA

Her kan du se, hvor på DBA du kan udfylde, i hvilket område sælgerne skal bo i, og hvilken radius fra det område, der maksimum må være
Her kan du se, hvor på DBA du kan udfylde, i hvilket område sælgerne skal bo i, og hvilken radius fra det område, der maksimum må være

3.
Tryk enter, og herefter vil du få de annoncer frem i kategorien, det matcher dine kriterier. I mit tilfælde er det 42 DBA-annoncer.

4.
Herefter trykker du på den blå knap ’Opret annonceagent’ (se billedet herunder).

LÆS OGSÅ: Hans-Jørn samler på noget, mange af os andre smider ud

Den blå knap, som er markeret med grøn firkant viser den knap, som du skal trykke på, for at oprette en annonceagent på den konkrete søgning
Den blå knap, som er markeret med grøn firkant viser den knap, som du skal trykke på, for at oprette en annonceagent på den konkrete søgning

5.
Nu spørger DBA dig, om du vil have besked både på mobil og på mail. Her kan du trykke på de devises, som du ikke vil have besked på.

6.
Vupti, så er din annonceagent oprettet, og du vil nu få besked, når en gratis ting bliver opretter inde i gratis-kategorien nær dig.

Billige sofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, velour, 6 pers. , Formela, Vi har købt denne ufatteligt smukke sofa, der er noget så lækker at

  Sofa, velour, 6 pers. , Formela, Vi har købt denne ufatteligt smukke sofa, der er noget så lækker at sidde i - men den passer ikke ind i vores stue som håbet ????? Kunne den være noget for jer så kom

  123,00 kr.30-03-2023
 2. Sofa, stof, 3 pers., Fin sofa med fod komfort. Måler 110x90. Sælges grundet flytning.
Skal bæres ned

  Sofa, stof, 3 pers., Fin sofa med fod komfort. Måler 110x90. Sælges grundet flytning. Skal bæres ned fra hvad der svarer til 1.sal (1 trappe)

  200,00 kr.30-03-2023
 3. Sofa, stof, 3 pers., Gratis sofa til afhentning lørdag (01.04.2023).

Ca. 2,5 m lang og 1,5 m ved ch

  Sofa, stof, 3 pers., Gratis sofa til afhentning lørdag (01.04.2023). Ca. 2,5 m lang og 1,5 m ved chaiselongen. Stoffer er revnen ved chaiselongen, så den skal enten lappes (bedre end vi har gjort),

  1,00 kr.30-03-2023
 4. Sofa, stof, 2 pers. , Ikea, Fin ikeasofa. Fra ikke-ryger hjem uden kæledyr… skal bare afhentes. Inge

  Sofa, stof, 2 pers. , Ikea, Fin ikeasofa. Fra ikke-ryger hjem uden kæledyr… skal bare afhentes. Ingen skader og har stået godt og tørt altid

  100,00 kr.30-03-2023
 5. Sofa, træ, 2 pers., 2 Pers sofa sælges

  Sofa, træ, 2 pers., 2 Pers sofa sælges

  100,00 kr.30-03-2023
 6. Sofa, stof, 3 pers. , Ektorp, Ektorp sofa, 3 personers. Trænger til nyt betræk, men sofaen fejler ik

  Sofa, stof, 3 pers. , Ektorp, Ektorp sofa, 3 personers. Trænger til nyt betræk, men sofaen fejler ikke noget. Kan hentes i påsken.

  1,00 kr.30-03-2023

I skrivende stund er der 8.815 sofaer til salg, og hele 553 af dem koster 200 kroner eller mindre.

Hvis du er en flittig DBA-bruger, så vil du måske finde det interessant at læse om, hvilke ting folk søger allermest efter på DBA. Vi har offentliggjort en længere liste, her.

DBA Guide har også fået undersøgt, hvor mange ting folk i gennemsnit har liggende (som de ikke bruger), og hvad disse ting i gennemsnit ville kunne blive solgt for, hvis det var. Du har lige nu ting liggende for over 7.000 kroner. Ting, du ikke bruger, som du altså ville kunne få 7.000 kroner for.

Læs hvordan, vi er kommet frem til det regnestykke, her.

Relaterede artikler