Det eneste du ikke kan købe dig til er de italienske serenader…..

Det eneste du ikke kan købe dig til er de italienske serenader…..

Af Mette Carlsen / 23. juni 2016

Det eneste du ikke kan købe dig til er de italienske serenader…..

Drømmer du om att stå bag på en lang, smal båd, mens du med en enkelt åre driver båden gennem vandet? Så er det nu, du skal slå til! Lige nu har du en enestående mulighed for at blive ejer af en vaskeægte gondol.

Danmarks eneste sejlende gondol er lige nu til salg på www.dba.dk.  Der er endda tale om et autentisk eksemplar med tyve års patina fra Venedigs kanaler. 

“Den har fået en lile hjælpemotor på. Her i Danmark skal den være på af sikkerhedsmæssige årsager, men jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at den også er på af bekvemmelighedsmæssige årsager. Jeg er efterhånden 60 år, og hvis jeg møder modstrøm - så hjælper det”, griner Franco Bognolo.

 

Det er en del af min kultur. Jeg har selv lært teknikken af min far, da jeg var ung - og derfor ville jeg også gerne give det videre til mine egne børn. Jeg har lært dem at ro voga veneta, der er den traditionelle måde at ro på i Venedig. Den teknik, hvor man står oprejst og kigger fremad

Franco Bognolo

Et lille stykke sejlkultur sat til salg

I sidste uge satte han den gondol til salg, der i en årrække har fulgt ham i både privat- og arbejdsliv. Franco Bognolo er selv italiener med rødder i Venedig, så det at sejle gondol – voga veneta, som det kaldes, der hvor han kommer fra – har altid ligget hans hjerte nær.

“Det er en del af min kultur. Jeg har selv lært teknikken af min far, da jeg var ung - og derfor ville jeg også gerne give det videre til mine egne børn. Jeg har lært dem at ro voga veneta, der er den traditionelle måde at ro på i Venedig. Den teknik, hvor man står oprejst og kigger fremad”, forklarer han.

Goldol på dba.dk - DBA Guide

Det hele begyndte i Venedig

Franco Bognolos eget gondoleventyr begyndte, da en ven tilbød ham en gondol fra Venedig.

“I begyndelsen brugte jeg kun båden til eget brug. Senere fandt jeg på at bruge den til udlejning i Københavns havn. Og det gjorde jeg til en lille forretning. Jeg er ikke gondollier – det vil jeg ikke kalde mig, for så skal man have en uddannelse i Venedig. Men jeg kan ro en gondol”, siger Franco Bognolo.

Gode minder følger med båden
Det at stå i en gondol, der glider gennem vandet i Københavns kanaler, har givet ham masser af oplevelser. Gondolen har været brugt i forbindelse med reklame, runde fødselsdage – sågar et bryllup

“Den har blandt andet været brugt til reklame for Gevalia. Den er også blevet brugt til bryllup – på Holms Kanal foran Nationalbanken – hvor gom, brud og en repræsentant fra kommunen alle var i gondolen. Gæsterne så til fra en turbåd ved siden af, og så var der faktisk en hel lille ceremoni. Det var meget skægt”, fortæller han.

Gondol på dba.dk - DBA Guide

En opsigtsvækkende føølgesvend
Det er ikke den eneste erindring, der giver smil på læben.

“Før i tiden, når jeg kom med min Gondol, så stoppede trafikken på langebro. Personligt synes jeg, at det er sjovt”, siger han og griner.

“Det eneste du kan være sikker på, når du sejler i gondol, det er, at der er nogen, der tager billeder af dig. Så det er ikke her, man skal tage på tur med elskerinden. Det er det dummeste, du kan gøre. Den trækker meget opmærksomhed”, advarer Franco Bognolo.

Jeg kan måske også undervise i at sejle, hvis der er et ønske om det

Franco Bognolo
Gondol på dba.dk - DBA Guide

Tid til en ny ejer

Nu drømmer han om, at nye kræfter vil overtage gondolen - måske endda også den lille virksomhed.

“At finde en ung mand, der vil vedligeholde og passe på gondolen, det vil være min største drøm! Det er det, der kniber nu. Båden er ældre og kræver mere vedligelse”, forklarer Franco Bognolo, der gerne selv giver en hjælpende hånd og et godt råd med på vejen.

“Jeg vil gerne være til hjælp og måske vise ham, hvordan den skal vedligeholdes. Jeg kan måske også undervise i at sejle, hvis der er et ønske om det”, siger han.

Mange muligheder med en gondol

Og den nye ejer har storslåede gondol-oplevelser i vente. Sådan lyder det fra venetianeren selv.

“Det med for eksempel at sejle på Furesøen i solnedgangen, tage noget mad med og få en øl – det er pragtfuldt”, siger Franco Bognolo.