Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA
SjovLivsstil

Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA

Anne & Todd
Anne & Todd

Er du ny på DBA, aldrig rigtig kommet i gang eller tænker, at det er alt for besværligt? Læs med her i vores lille miniguide til, hvordan du får det mest optimale ud af DBA.

Vi er begge to vilde med loppefund. Vi har desværre hverken tiden eller tålmodigheden til at køre landet rundt til adskillige loppemarkeder, men det betyder jo ikke, at vi ikke er aktive loppeentiuaster, som både køber og sælger i tide og utide. DBA er derfor genialt for os som børnefamilie. For os fungerer app’en meget bedre end websitet. Det er hurtigt, meget mere overskueligt og nemt. Du kan finde den i App Store og i Google Play.

Jeg bliver næsten ugentligt spurgt om, hvordan vi finder de gode genbrugsfund, og ofte bliver jeg også spurgt ind til, hvordan DBA egentlig fungerer. Derfor får I her ’the basics’ og nogle fifs til, hvordan i optimerer købs- og salgs-oplevelsen på DBA.

Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!
Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!

Sådan foregår det

Som sagt fungerer DBA som et online genbrugsmarked. Her er alting opdelt i kategorier, og så kan du hurtigt søge i annoncerne, og dét er toppen, skal jeg hilse at sige! Du skal ikke rode dig igennem tusind varer, du søger bare. Easy peasy og så alligevel ikke… Du skal nemlig stadig have en portion god tålmodighed, men det er langt, langt hurtigere end at skulle rode sig igennem annoncerne.

Så hvad gør du så?

Lad os sige, du har set et super fint teak skrivebord et sted, og nu vil du gerne have et lignende i dit hjemmekontor.

Først går du ind på DBA og søger på 'teak skrivebord'. Søgefunktionen på DBA er genial i forhold til søgninger, da den både søger i overskrifterne, men også i annonceteksterne.

Nu får du en række annoncer frem, og et godt tip er at vælge gallerivisning, så ser du annoncerne præcis som på en webshop - nemt og overskueligt.

Skriveborde i teak til salg på DBA:

 1. vidaXL skrivebord med 2 skuffer 100x40x75 cm genanvendt teaktræ

  vidaXL skrivebord med 2 skuffer 100x40x75 cm genanvendt teaktræ

  vidaXL skrivebord med 2 skuffer 100x40x75 cm genan, Dette træskrivebord udstråler en rustik charme og vil være en karakteristisk tilføjelse til dit hjem eller kontor. Det kan også bruges som et konsol

  1.314,00 kr.08-03-2023
 2. Skolebord

  Skolebord

  Skrive-/computerbord, Lafoba, b: 170 d: 70 h: 73, Stort ældre skolebord/arbejdsbord/computerbord. Stålstel med plade i lys grå formica,kant i teaktræ. Plade med mindre brændemærke. Evt kan lev aftales

  1.350,00 kr.11-12-2020
 3. Teak Skrivebord

  Teak Skrivebord

  Skrivebord, b: 104 d: 50 h: 75, Teak Skrivebord Variete forhandler Dansk design - mid centery møbler - Retro - Vintage. Besøg hjemmesiden www.variete.dk - Klik på "Gå til varen" Generel Info. Vare

  3.200,00 kr.03-06-2023
 4. Skrivebord, Teak skrivebord retro møbel 
Pænt og velholdt trods 50/60 år på bagen.
Har lidt brugs pa

  Skrivebord, Teak skrivebord retro møbel Pænt og velholdt trods 50/60 år på bagen. Har lidt brugs patina på selv pladen se foto. 7 skuffer og hylder på bagsiden 70 cm d. 140 cm l. 73.5 cm h. Skrive

  2.000,00 kr.03-06-2023
 5. Skrivebord, Teak nyreformet skrivebord med 2 jalousilåge gennemgående skab det ene velegnet til bars

  Skrivebord, Teak nyreformet skrivebord med 2 jalousilåge gennemgående skab det ene velegnet til barskab. På tilspidset ben. Bordet fremstår pænt og velholdt. Retro møbel fra 1960erne. Kai Kristianse

  5.000,00 kr.03-06-2023
 6. Skrivebord, Rigtig fint skrivebord I teak. Meget velholdt. Kom med et hurtigt bud

  Skrivebord, Rigtig fint skrivebord I teak. Meget velholdt. Kom med et hurtigt bud

  1.200,00 kr.02-06-2023

Er du villig til at køre langt efter det? 

Hvis ikke, så skal du huske at vinge af i din landsdel eller distancen, du gerne vil køre. Det gør du ude i venstre side, når dine søgeresultater bliver vist. Jeg plejer altid at vælge Jylland, selvom jeg nok egentlig er mest interesseret i det i Nordjylland, men tænk nu hvis det perfekte skrivebord stod i Århus, så er det meget godt at have sonderet terrænet.

Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Vidste du..?
At du kan få DBA til at holde øje med, om den ting, du specifikt leder efter på DBA, bliver sat til salg? Alt du skal gøre er at oprette en søgeagent på DBA - det tager under et halvt minut, og så får du en mail, hver gang en annonce oprettes på DBA, som matcher dine søgekriterier. Se hvordan, ved at trykke på video-linket herunder.

Her kan du se en video om, hvordan du nemt opretter en søgeagent.

Pris

Et godt tip er nogle gange at sætte både minimum- og maksimumpris på annoncen. Minimumspris fordi, så kan du ofte sortere de ting fra, som ikke er værd at kigge på. Andre gange er det måske netop de ting, du skal kigge efter, hvis du gerne vil sætte noget i stand. Det kommer lidt an på, hvad du er ude efter.

Hvis der dukker rigtig mange varer op, som eksempelvis sofaer, som er et af de mest populære søgeord på DBA, så kan det være en god ide, at du i venstre side går ind og vælger, hvilken farve, materiale og stand, du ønsker.

LÆS OGSÅ: Liste: De tre største sofatrends lige nu

Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen
Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen

Vi søger ofte på 'slidt’ - altså taster 'slidt' ind i søgefeltet, når vi står på en kategori på DBA, som for eksempel, hvis vi står i skrivebords-kategorien og søger på 'slidt' (se link). Der er som regel penge at spare, og med lidt sandpapir og olie kommer man langt. Et perfekt søndagsprojekt, som ofte ikke kræver mere end noget sandpapir og knofedt.

Slidte møbler på DBA

 1. Skåle, 4 orange skåle. A) 20 cm i diameter x 15 cm i højde. B) 18 x 13. C) 15 x 11. D) 13 x 12. To

  Skåle, 4 orange skåle. A) 20 cm i diameter x 15 cm i højde. B) 18 x 13. C) 15 x 11. D) 13 x 12. To af skålene er lidt slidte indvendigt, mens de to andre fremstår som nye. Sælges samlet for 50 kr.

  50,00 kr.05-06-2023
 2. Trækasser, 1 valash, Brugte og slidte
Sælges samlet afhenter selv

  Trækasser, 1 valash, Brugte og slidte Sælges samlet afhenter selv

  175,00 kr.30-05-2023
 3. Kiste opbevaring kasse, Meget gammel grønmalet opbevaringskasse, kiste, trækasse. Skal nok males, hv

  Kiste opbevaring kasse, Meget gammel grønmalet opbevaringskasse, kiste, trækasse. Skal nok males, hvis man ikke vil have det originale slidte look. Ca 1 meter x 40 cm.

  200,00 kr.28-05-2023
 4. Bord, Ældre borde med skuffe. Hylde i samme stil, se billederne. Slidte. Skal friskes op med maling

  Bord, Ældre borde med skuffe. Hylde i samme stil, se billederne. Slidte. Skal friskes op med maling mm. 125 pr stk. Eller 300 kr for alle 3.

  125,00 kr.28-05-2023
 5. Kasser fra IRMA, Holland Fruit, Alle kasser 1500 kr. 
Ny pris pr. stk. Prissat tidligere for lavt, v

  Kasser fra IRMA, Holland Fruit, Alle kasser 1500 kr. Ny pris pr. stk. Prissat tidligere for lavt, ved en fejl, NY annonce igen. Flere kasser. Syv trækasser fra Irma De er slidte, men som den slags s

  250,00 kr.23-05-2023
 6. Stolerækker / Auditoriestole, Stolerækker / Biografsæder.
Pris: 100 kr pr række (altså for 4 sæder)

  Stolerækker / Auditoriestole, Stolerækker / Biografsæder. Pris: 100 kr pr række (altså for 4 sæder) Har 6 stk. tilbage. De fremstår slidte i stof, med huller. Så skal ompolstres. KUN 100 KR. PR. RÆK

  100,00 kr.25-05-2023

Du kan nemt spare flere hundrede kroner ved at søge efter slidte møbler på DBA.

Sådan kontakter du sælger

Lad os sige, du har fundet en vare, som du gerne vil købe - hvad så nu? Det er tid til at kontakte sælger og få gaflet varen.

Vi bruger altid spørgsmål og svar-funktionen – af flere grunde faktisk. Først og fremmest synes vi, at det er bedst og mest sikkert at holde kontakten på DBA’s eget medie, så er både køber og sælger sikre på, at DBA også kan se, hvad der bliver aftalt. Skulle du føle dig usikker på, om sælger er reel nok, eller er du bange for, at du er ved at blive snydt, så kan DBA støtte op og hjælpe dig videre. Vi synes, som sælger derudover også, at det er rarest, at du selv kan bestemme, hvornår du vil kontaktes – altså hvornår du gider at læse de spørgsmål, der er blevet stillet i funktionen til dig.

Ja, du bør prutte om prisen!

JA! Det er altid et forsøg værd. Jeg tror aldrig, jeg har købt eller solgt noget endnu på DBA, hvor der ikke er blevet pruttet lidt om prisen. Måske det bare er os jydere, som er ekstra kække på den front! Prøv alligevel. Et trick for sælger er derfor at sætte prisen lidt ekstra højt, så du faktisk får det, du forventer for varen efter lidt afslag i prisen.

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft: Jeg kan sælge alt på DBA… bortset fra dette

God skik

Det kan næsten ikke understreges nok, at præcis som alle andre steder så gælder pli og respekt også på DBA.

Vil sælger gerne have 2.000 kroner for bordet, men du har lyst til at give 300, så kan du da godt byde dét, men chancen for, at du får bordet for den pris, er nok meget lille, og det er også helt ok. Har du underbudt sælger, så svarer sælger dog som regel også pænt eller lader være med at svare.

En ting er i hvert fald sikkert: Du kommer meget, meget langt med venlighed.

Slidte møbler på DBA:

 1. Anden arkitekt, 6 stk. String Stol - Henrik Pedersen - 365° north, 6 stole, Nyt til spisestuen?

6 s

  Anden arkitekt, 6 stk. String Stol - Henrik Pedersen - 365° north, 6 stole, Nyt til spisestuen? 6 stk. virkelig flotte String stole designet af Henrik Pedersen for 365° north i 2009. Stolene er lave

  3.000,00 kr.03-06-2023
 2. Sidse Werner, Coat Tree, Stumtjener, Den berømte stumtjener, produceret hos Fritz Hansen.

Forchromn

  Sidse Werner, Coat Tree, Stumtjener, Den berømte stumtjener, produceret hos Fritz Hansen. Forchromning er slidt, oplagt til fx at sprøjte lakere i smart farve. Billigt til salg grundet den slidte st

  600,00 kr.18-05-2023
 3. Charles Eames Ea-108 stol i hvidt læder

  Charles Eames Ea-108 stol i hvidt læder

  EA-108, Stol, Eames, Designer: Charles Eames Producent: Vitra Model: Ea-108 Mål: Højde: 83 / Bredde: 52,5 / Dybde: 59 / Armhøjde: 67,5 / Siddehøjde: 42,5 cm Materialer: Hvidt læder på front, og h

  8.500,00 kr.17-11-2021
 4. Arne Jacobsen, Syver, Stol, Slidte 7stole sælges. Den lave model, men med stoleforlænger. De er slid

  Arne Jacobsen, Syver, Stol, Slidte 7stole sælges. Den lave model, men med stoleforlænger. De er slidte men har flere år i sig. Ryggen er ikke helt spændt men ok. Sælger 3 stole. Pris per styk.

  100,00 kr.19-03-2023
 5. Anden arkitekt, KEVI, Nyrenoveret KEVI-kontorstol. 

Sæde og rygstøtte er polsteret med nyt fast sku

  Anden arkitekt, KEVI, Nyrenoveret KEVI-kontorstol. Sæde og rygstøtte er polsteret med nyt fast skum og betrukket med den smukke SAMSØ strib fra Kjellerup væveri. Stoffet er gråbrunt og det står så f

  2.000,00 kr.28-02-2023
 6. Erik Jørgensen, EJ-315, Sofa, Pæn stand, dog mangler en enkelt knap i den ene hynde, samt nogle knap

  Erik Jørgensen, EJ-315, Sofa, Pæn stand, dog mangler en enkelt knap i den ene hynde, samt nogle knapper på siddehynde er lidt slidte, se billeder. Stel i bøg, som er blevet slebet og givet hvidlak.

  10.900,00 kr.22-09-2022


Sådan handler du sikrest på DBA

Det er klart mest sikkert, hvis du selv henter varen. Så har du set varen, og der er ikke noget at komme efter. Køber du lamper eller andet elektronik, er det altså også ok at spørge, om du lige må sætte den til strøm, og her taler jeg altså af erfaring - jeg er kommet hjem med en lampe, som ikke virkede.

Køber du en mindre vare, som skal sendes, handler det om tiltro til sælger, og det kan nogle gange føles lidt grænseoverskridende.

Vi kan begge rigtig godt lide, at man kan CPR-validere sig igennem DBA, så ved du, at sælger har givet DBA rettigheder til, at de kan finde frem til dennes navn og adresse. Det handler nok også meget om mavefornemmelse, for desværre er der svindlerne og luskepelsene derude.

Er det for godt til at være sandt? For billigt? Sælger for ivrig eller andet, så tænk dig om en ekstra gang. Hvis du for eksempel står og skal købe eller sælge en ny bil, så kan du læse disse råd til, hvordan du sikrest gør dette i denne artikel, som indeholder en sikkerhedsguide til køb af en brugt bil, og i denne artikel får du en guide til, hvordan du sikrest får solgt din bil.

Du kan få flere tips og tricks fra DBA Support, ved at klikke her.

Jeg er heldigvis stadig ikke blevet snydt, og DBA har gjort det nemt for sælger at sende, så heldigvis er der mange muligheder for at gøre nogle gode køb og få det tilsendt. 

LÆS OGSÅ: Video: På besøg hos genbrugselskeren, Rie

Ting til salg på DBA:

 1. Gyngestol, træ, Wegner, Wegner gyngestol i kirsebærtræ.
Har nogle små ridser på venstre side af rygl

  Gyngestol, træ, Wegner, Wegner gyngestol i kirsebærtræ. Har nogle små ridser på venstre side af ryglænet, ellers fejler den ikke noget. Den er i god stand, og er for en års tid siden blevet ombetrukke

  10.000,00 kr.05-06-2023
 2. Lænestol, læder, Lænestol i fejlfri stand. Rustikt look.

  Lænestol, læder, Lænestol i fejlfri stand. Rustikt look.

  500,00 kr.05-06-2023
 3. 2. Lænestole.

  2. Lænestole.

  Armstol, stof, Udsbjerg., 2. grå lænestole til salg, næsten nye.

  800,00 kr.22-04-2023
 4. Armstol, træ, Klassisk og super komfortable armstol

Jeg sælger denne fine stol da det sorte ikke pa

  Armstol, træ, Klassisk og super komfortable armstol Jeg sælger denne fine stol da det sorte ikke passer ind i mit hjem. Den er lavet i solid træ malet sort og polstret i et intakt mørke-gråt meleret

  1.000,00 kr.05-06-2023
 5. Armstol, stof, Velholdt. Inkl skammel

  Armstol, stof, Velholdt. Inkl skammel

  1.200,00 kr.05-06-2023
 6. Ole Wanscher. Højrygget lænestole med skammel af teak, model 'Senator'. (2)

  Ole Wanscher. Højrygget lænestole med skammel af teak, model 'Senator'. (2)

  Ole Wanscher. Højrygget lænestole med skammel af t, -, LotID: 6362418 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. Ole Wanscher (1903-1985). Højrygget lænestol med skammel, stel af m

  8.915,00 kr.07-05-2023


Vi anbefaler dig at få en personlig profilside på DBA

Så kan vi anbefale at opgradere og få en plus-profil. Det koster 29,- om måneden, og så får du en personlig profilside, gode rabatter på fragt og premiumvisning på dine annoncer, så den figurerer højere og er mere synligt. Sådan kan folk også vælge at følge din profil på DBA. Det betyder, at hver gang, du lægger en ting til salg, vil dine følgere få en meddelelse.

En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer
En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer

Så er det bare at oprette annoncer. Du kan læse mere her om, hvordan du laver annoncer, der sælger godt på DBA. Og klik her for at se en video, hvor vi guider dig til, hvordan du med ting fra skuffen kan pakke dine DBA-salg ind og klar til at blive sendt bedst muligt.

Hvis du lige nu er interesseret i DBA, fordi du gerne vil have solgt dine studiebøger, så kan vi afsløre, at det også er lige nu, der sælges flest studiebøger på DBA, så din timing er rigtig. Her får du en guide til, hvordan du bedst får solgt studiebøgerne.

God købelyst -  Vi håber, I finder nogle gode fund!

Relaterede artikler