Adopter fra dba: kaktusser til priser der ikke stikker

Adopter fra dba: kaktusser til priser der ikke stikker

28. september 2016

Har du nogensinde overvejet at adoptere en plante? Ja, planter kan også købes brugt. Vi elsker alle patina, og hvis der er én ting, der bestemt ikke tager skade af at være pre-loved, så må det være planter. Så har de nemlig fået lov at vokse sig pæne og store hos deres tidligere ejer, og du kan få en smuk udsprunget blomst direkte ind i stuen.

Planter hører måske under en kategori, du ikke besøger så ofte på dba? Well, det burde du. Afskårne blomster, som du køber dem i buketter hos blomsterhandleren eller i Brugsen, er hverken særligt holdbare eller en særligt bæredygtig løsning. Nej, potteplanten er vejen frem, hvis du vil have pyntegrønt, der holder længere end en uge. Men hvor køber man dem henne? I supermarkedet kan du købe planter, men på dba kan du adoptere dem (mod et adoptionsgebyr selvfølgelig). Så hvis du står og mangler en plante, og en anden står og vil af med en plante, kan I jo mødes på dba.dk.

Vi er nok mange, der har oplevet, at det kan være svært at holde liv i en plante. Hvis man er en af dem, der synes, det er lidt vanskeligt at pleje og vande og skifte jord og alt det der, kommer her et tip: adopter en kaktus! For (og det ved du nok godt) kaktusser lever, hvis ikke evigt, så i rigtig rigtig lang tid, og det med minimal pleje.

Jeg har fundet en god håndfuld (av!) kaktusser til salg på dba. En stor del af dem findes hos Christian K. fra Slagelse, der har en enorm samling af både store og små, sjældne og flotte kaktusser til salg på dba og sin Facebook ”Kaktus Mann”.

Kaktusmanden 2 - DBA Guide
En kaktus, er IKKE bare en kaktus....

I hans galleri kan du se de smukkeste blomstrende kaktusser. Han opfordrer til, at man byder på den kaktus, man kunne tænke sig. Priserne afhænger af blandt andet sjældenhed og størrelse, men starter helt nede ved 10 kr. Kaktussamleren og sælgeren Christian vil også give dig vejledning i, hvordan du passer og plejer din nye plante.

Du kan se kaktusmandens annoncer her

Der er selvfølgelig masser af andre kaktusser på dba. Brug søgefeltet til at finde dem, eller kig under kategorierne ”Have og byg” og ”Til boligen”. Postnummersøgningen er desuden meget bevendt, når det kommer til at skulle finde en kaktus. Det er nemlig ikke sikkert, at postbuddet synes, det er så sjovt at skulle fragte den stikkende plante fra den ene ende af landet til den anden…

Kaktusser fra Kaktusmanden - DBA Guide
Billederne er fra Kaktusmandens annoncer, og er altså kaktusser der er på dba.dk...

Hvis du nu alligevel formår at slå kaktussen ihjel (som ellers kan leve i en ørken…), så skulle du måske overveje en af de her lækre hæklede kaktusser. 

Alternativt kan en plastikplante eller en fin floraillustration måske gå an? Alle tre er særdeles overskuelige at pleje. 

Psst… Ender du med the real deal, kan du finde masser af pæne potter på dba. Søg f.eks. på ’urtepotte’ eller gå på jagt alternative steder. Måske en sjov kop fra køkkenkategorien kan bruges? Du kan også sætte din plante i et flot blomsteropsats, som det Lise laver her: 

Blomsteropsats af lampeskærm