Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på
Sjov

Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Julie Schoen
Julie Schoen

Har du brugt alle pengene på julen, og har du kun lige de sidste tilbage til nytåret? Så læs denne guide til, hvordan du finder de billigste - men samtidig gode fund, på DBA. Her får du præsenteret 7 forskellige "strategier".

Julefrokoster, julegaver, adventsgaver og nytårsfest. Ja, der er nok af ting og begivenheder at kaste sine penge efter i december, og derfor oplever mange, at de kommer fra start med få penge i januar.

Men fat mod.

For en af de helt oplagte fordele ved genbrug er, at du kan få tingene billigere end fra nye. Og i denne artikel guider vi dig til, hvor du kan finde nogle af de billigste genbrugsfund på DBA:

1. Størst udvalg = størst mulighed for at gøre det gode kup

Hvor er der størst chance for at gøre det bedste kup på DBA, spørger du måske dig selv?

Jeg har muligvis svaret:

Hvorfor ikke lede i den kategori, hvor der hver dag oprettes flest annoncer? Her skulle man i hvert fald tro, at chancen for at støde på et godt fund er stor i modsætning til de kategorier, hvor der ikke er særlig stor udskiftning.

I 2017 er kategorien ’Diverse indretning’, som du finder under 'Bolig-kategorien', den kategori, som der er blevet oprettet flest annoncer i. Hver dag bliver der nemlig sat intet mindre end 1.047 ting til salg i kategorien. Derfor kan du med sikkerhed let finde nogle gode scoop i den kategori. Det er bare med at holde øje.

Til salg i 'Diverse indretning':

 1. Lysestage, Knud Holsher lysestage, model Light Arch 3 i Chrome blank. Nypris kr 799.

  Lysestage, Knud Holsher lysestage, model Light Arch 3 i Chrome blank. Nypris kr 799.

  400,00 kr.27-02-2024
 2. Kurv, Artwood kurv, aldrig brugt. Mål: 63x40xh37 cm.

  Kurv, Artwood kurv, aldrig brugt. Mål: 63x40xh37 cm.

  600,00 kr.27-02-2024
 3. Fletkasse, Smuk, sjælden fletkasse.
l 41, h26, b23 cm.

  Fletkasse, Smuk, sjælden fletkasse. l 41, h26, b23 cm.

  500,00 kr.27-02-2024
 4. Vase, Kodanska, Kodanska vase/karaffel. Aldrig brugt. Nypris 900 kr. sælges for 400 kr.

  Vase, Kodanska, Kodanska vase/karaffel. Aldrig brugt. Nypris 900 kr. sælges for 400 kr.

  400,00 kr.27-02-2024
 5. En skænk, L 112 B 36 H uden ben 76 cm , kan stå på medfølgende ben eller hænges op i medfølgende bes

  En skænk, L 112 B 36 H uden ben 76 cm , kan stå på medfølgende ben eller hænges op i medfølgende beslag.

  450,00 kr.27-02-2024
 6. Maleri, Stryge kvartet. Flot og velholdt i guldramme.
110 x 80 cm

Sender gerne for købers regning

  Maleri, Stryge kvartet. Flot og velholdt i guldramme. 110 x 80 cm Sender gerne for købers regning

  500,00 kr.27-02-2024

Lige nu er der 75.832 ting til salg i kategorien 'Diverse indretning'. 48.390 af tingene dem koster under 200 kroner.

I kategorien ’Diverse indretning’ finder du alle de bolig-indretnings-ting, som ikke hører hjemme i nogle af de andre kategorier. Og det kan være ret sjovt at kigge annoncerne igennem, for der gemmer sig ofte mange finurligheder iblandt.

Da jeg lige scrollede mig en tur gennem annoncerne, fandt jeg blandt andet disse to ting, som du kan se herunder:

Lommelygten koster 225 kroner og er sat til salg af Christel i Hvidovre. Globussen, der kan lyse hele verden op koster bare 100 kroner og kan købes i Århus C af Kia
Lommelygten koster 225 kroner og er sat til salg af Christel i Hvidovre. Globussen, der kan lyse hele verden op koster bare 100 kroner og kan købes i Århus C af Kia

Det ene fund er en retro-lommelygte fra mærket Wonder, som jeg kan huske fra min barndom. Sådan en lygte kan altså være ret dekorativ i indretningen, men du kan også bruge den til campingturen, i sommerhuset eller på terrassen om sommeren.

Det andet fund, jeg gjorde mig, er en globus, som kan få de forskellige verdensdele til at lyse op, når selv solen er gået ned. Globussen koster 100 kroner.

2. Gå efter det gamle, der er blevet moderne

Hvis du vil finde de virkelig gode genbrugsfund til en god pris, er et andet råd herfra at gå efter de gamle ting, som pludselig er blevet moderne igen. For sådan kan du være sikker på, at der er massere af det til salg på DBA, og ofte vil dem, der har det til salg, ikke vide, at det igen er på mode, og derfor vil du kunne få det billigt.

Et eksempel på dette er velour. Velour er virkelig er blevet på mode igen. Både indenfor puder, tøj men sandelig også sofaer og sofastole.

På DBA kan du finde mange forskellige velour-sofastole, og selvom mange af dem er lidt gammeldags i det, kan det altså se ret fint ud i et hjem, hvor de andre møblere er nyere.

Velour-sofa til salg på DBA:

 1. Sofa, velour, 3 pers. , Sofa company, 3 per. Sofa med tilhørende puf i (sort) velour med messing ben

  Sofa, velour, 3 pers. , Sofa company, 3 per. Sofa med tilhørende puf i (sort) velour med messing ben. Dyr og røgfrit hjem. Har stået med et lagn på her altid. På 1. Sal

  3.500,00 kr.27-02-2024
 2. Sofa, velour, 2 pers. , &tradition, Fineste og meget velholdt Loafer sofa fra &tradition i soft pink

  Sofa, velour, 2 pers. , &tradition, Fineste og meget velholdt Loafer sofa fra &tradition i soft pink velour. Nypris 28.000 kr.

  5.000,00 kr.27-02-2024
 3. Sofa, velour, 2 pers. , Ilva

  Sofa, velour, 2 pers. , Ilva

  2.500,00 kr.27-02-2024
 4. Sofa, velour, Ilva ria, Ilva ria velour sofa 2 personer blødt brunt velour

Nemt at støvsuge og reng

  Sofa, velour, Ilva ria, Ilva ria velour sofa 2 personer blødt brunt velour Nemt at støvsuge og rengøre Fejler intet på stoffet, det er kun det ene ben der er revet lidt under flytning (se sidste bil

  900,00 kr.26-02-2024
 5. Sofa, velour, 3 pers. , Sofa, Flot velour sofa

Fejler ingen ting

Fejl køb

  Sofa, velour, 3 pers. , Sofa, Flot velour sofa Fejler ingen ting Fejl køb

  5.500,00 kr.26-02-2024
 6. Sofa, velour, 2 pers. , Broste Copenhagen, Vi sælger vi elskede sofa grundet flytning. Vi vil gerne

  Sofa, velour, 2 pers. , Broste Copenhagen, Vi sælger vi elskede sofa grundet flytning. Vi vil gerne af med den hurtigst muligt. For ny koster sofaen 14.000kr. og puffen koster 4000kr. Der er få brugs

  5.000,00 kr.26-02-2024

I skrivende stund er der 261 veloursofaer til salg på DBA, og 60 af søgningerne matcher priser for under 500 kroner. Er du mere interesseret i en velour-lænestol, er der lige nu 219 i velour på DBA, hvoraf 27 af dem kan fås til under 200 kroner.

På billedet herunder kan du se en fin sofastol, som ikke ligger skjul på, at den er fra en anden tid, men som faktisk ser ret fed ud. Den pinke/lillae sofa faldt jeg mest over på grund af prisen. 300 kroner!!

På billedet ses en velour-sofastol, som kan blive din, hvis du tager til Odense og køber den af Sten for hans forlangte 300 kroner. Samme pris forlanger Pernille fra byen Vadum for sin farveglade veloursofa
På billedet ses en velour-sofastol, som kan blive din, hvis du tager til Odense og køber den af Sten for hans forlangte 300 kroner. Samme pris forlanger Pernille fra byen Vadum for sin farveglade veloursofa

LÆS OGSÅ: Guide: De tre største sofatrends lige nu

3. Gå efter dét, der kun bruges en gang – så er du sikret god kvalitet for prisen

Lige om lidt er det fastelavn, og man kan meget nemt ende med at købe ind i dyre domme i diverse legetøjsbutikker. Der er især ærgerligt, nu hvor udklædningstøjet ofte kun bliver brugt én gang. Næste år er din lille guldklump vokset så meget, at han eller hun sikkert ikke engang kan passe sit tøj længere, og desuden er det ikke sjovt at være det samme til fastelavn to år i træk. Derfor er der mange, der vælger at sætte tøjet til salg, og tøjet er tit ikke særlig brugt. Hvem kan se, at en spejdermand-dragt er brugt én gang?

Tøjet i udklædningskategorien er tilmed også ret billigt. Over 80 procent af alle tingene til salg i kategorien koster hver under 100 kroner.

Derfor kan du med fordel gå på DBA og søge i kategorien ’udklædning’ i børnekategorien på DBA.

For eksempel har 
Gitte fra Haslev lige nu et spejderman-kostume til salg for kun 50 kroner (se nedenstående billede). Du kan også købe Tina fra Ringsteds Mini Mouse-sæt til kun 30 kroner (se billeder herunder)

Spejdermanskostuet koster 50 kroner, mens du skal slippe 30 kroner for Mini-Mouse-sættet
Spejdermanskostuet koster 50 kroner, mens du skal slippe 30 kroner for Mini-Mouse-sættet

Udklædningstøj på DBA:

 1. Prinsesse, Maileg krone, Maileg, Ny og ubrugt Maileg krone til udklædning

  Prinsesse, Maileg krone, Maileg, Ny og ubrugt Maileg krone til udklædning

  175,00 kr.10-01-2024

Hvis du er på jagt efter udklædningstøj, er der lige nu 960 muligheder på DBA. 739 af tingene i kategorien koster under 100 kroner.

4. Det oplagte sted at søge efter de billige ting på DBA

Vidste du, at der på DBA faktisk findes en kategori til folk, der kun vil betale gratis for deres genbrugsfund? Nemlig kategorien ’Gratis ting’, som du finder i ’Diverse’-kategorien.

I kategorien findes der kun ting, som folk er villige til at skille sig af med – gratis. Men prisen kan nogle gange være, at du til gengæld selv skal bakse med at flytte tingene.

Euro-palle og en støvsuger, der intet fejler. Det er blot nogle af de fund, du kan gøre dig i gratiskategorien på DBA
Euro-palle og en støvsuger, der intet fejler. Det er blot nogle af de fund, du kan gøre dig i gratiskategorien på DBA

En af de ting, som du i skrivende stund kan få gratis i kategorien er en eller flere Europaller, som Annette i Smørum har til salg. En europalle er ikke så tosset igen at anskaffe sig, for der er uanede af muligheder for, hvad du kan bruge den til. Her på DBA Guide har vi blandt andet vist, hvordan du kan skabe julepynt ud af pallen, eller klik her for at se en guide til, hvordan du transformerer pallen til en vinreol.

I kategorien ’Gratis ting’ stødte jeg også på denne støvsuger, som intet fejler andet end, at den larmer lidt meget, når man støvsuger med den. Hvis du er interesseret i den, kan du henvende dig til Nathalie i Odense, som har lagt annoncen op i gratis-kategorien.

Her kan du se alle de stole, der lige nu er "til salg" i kategorien 'gratis ting' på DBA. Der er især mange klaverer til salg i kategorien. I skrivende stund 8.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe disse motions-gadgets brugt

5. Ha' høje tanker for et lavt beløb

Hvis du er på jagt efter billige – men gode – genbrugsfund, så kan det godt ”betale” sig at satse stort. Med det mener jeg, at der sagtens kan vise sig ting til fornuftige priser i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’. Kategorien bugner af fine, designer-fund, men hvis du blot sørger for at indsnævnre dit søgefelt i venstre side, så prisen maks står på for eksempel 200 kroner, kan du nemt falde over fine sager.

Især vil du til den pris kunne finde en hel del faverige, finurlige og unikke lamper.

Da jeg satte maksprisen til 200 kroner i kategorien, faldt jeg over disse to fund, som du kan se på billedet herunder:

Her er to af de lamper, du kan finde i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’, og som dukker frem, hvis du sætter maksprisen til 200 kroner
Her er to af de lamper, du kan finde i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’, og som dukker frem, hvis du sætter maksprisen til 200 kroner

På billedet til højre kan du se en cool retro-lampe, som Rina fra Ølstykke sælger for 200 kroner. Har du 125 kroner på lommen, og bor du nær Dyssegård, kan den grønne lampe til venstre i billedet blive din.

Psst
Et godt trick er ikke kun at indsætte en makspris, men også en minimumspris. Nogle sætter nemlig deres ting til salg for 1 krone, men med det mener de ofte, at folk bare kan give et bud. Så hvis du kun vil se de faste priser, er det en god idé at søge på ting til mellem 5-200 kroner.

Find det på DBA

 1. Eget design, stol, Tre stole sælges for 150 kr. Stk eller samlet for 350 kr. God stand og god siddek

  Eget design, stol, Tre stole sælges for 150 kr. Stk eller samlet for 350 kr. God stand og god siddekomfort.

  150,00 kr.26-02-2024
 2. Anden arkitekt, andet, Ikea Stenstorp, Ikea Stenstorp Rullebord / Køkkenø, velholdt men mangler desv

  Anden arkitekt, andet, Ikea Stenstorp, Ikea Stenstorp Rullebord / Køkkenø, velholdt men mangler desværre den lille ekstra plade til bordpladen. Mål findes på ét af de sidste fotos. Nypris 1.299,-kr

  200,00 kr.26-02-2024
 3. Benforlænger til 7ér, grandprix, myren , liljen m.fl

  Benforlænger til 7ér, grandprix, myren , liljen m.fl

  Arne Jacobsen, stol, Benforhøj din AJ3107 stol med 17mm så du får en bedre siddekomfort. Vi udfører opgaven for dig på vores værksted.

  200,00 kr.21-11-2019
 4. Anden arkitekt, stol, Fin Lille stol

  Anden arkitekt, stol, Fin Lille stol

  150,00 kr.22-02-2024
 5. Anden arkitekt, stol, Pindestole, Vintage pindestole. Begge helt stabile. 

Grøn: Formentlig svensk.

  Anden arkitekt, stol, Pindestole, Vintage pindestole. Begge helt stabile. Grøn: Formentlig svensk. Malet grøn. 200 kr. Orange/ koral: Original maling. Aldersrelaterede brugsspor i malingen. 250 kr.

  200,00 kr.22-02-2024
 6. Anden arkitekt, bord, Der er skade på tillægs plade. Der følger 2 plader med til bordet.

  Anden arkitekt, bord, Der er skade på tillægs plade. Der følger 2 plader med til bordet.

  150,00 kr.19-02-2024

Her kan du se alle de ting, der er til salg i kategorien 'Arkitekttegnet: møbler og belysning'. 997 af annoncerne har en pris til under 200 kroner.

6. De bedste fund er dem, du ikke kunne forudsige

En god handel kan sommetider være en handel, som du ikke havde forudset. Kender du det, hvor du bare bliver blæst omkuld af en ting, du bare MÅ have. En ting, du aldrig havde tænkt på før, at du manglede, men pludselig står den der, og du kan nu ikke slippe synet af den?

Sådan en handel er det muligt at gøre sig i kategorien ’Diverse samlinger’, som du finder i ’Hobby’-kategorien. Her bugner det med sjove og ikke mindst unikke ting, og langt de fleste ting kan du få for under 500 kroner. Det er bare om at få indsnævret prisfeltet i højre side.

Ting til salg i kategorien 'samlinger' på DBA:

 1. Kobber, Lanterne, Stor kobber lanterne 
Mål ca 57 cm høj uden hanken målt med
Bredde ca 37 cm
Skal a

  Kobber, Lanterne, Stor kobber lanterne Mål ca 57 cm høj uden hanken målt med Bredde ca 37 cm Skal afhentes i Århus C

  500,00 kr.27-02-2024
 2. Samlekort, Charizard psa 9, Special delivery Charizard psa 9
Pokemon center UK

Promo
Starter
Sword

  Samlekort, Charizard psa 9, Special delivery Charizard psa 9 Pokemon center UK Promo Starter Sword and shield

  450,00 kr.27-02-2024
 3. Lighter, Zippo, Sjælden Zippo lighter fra 1980 Marlboro Longhorn. For det meste er disse indgraveret

  Lighter, Zippo, Sjælden Zippo lighter fra 1980 Marlboro Longhorn. For det meste er disse indgraveret med initialer - det er denne IKKE. Den har brugsspor.

  500,00 kr.27-02-2024
 4. Keramik, Bing og Grøndahl

  Keramik, Bing og Grøndahl

  500,00 kr.27-02-2024
 5. Sparebøsse, H. A. Kähler sparehøne med tre kyllinger, designet af Erik Stockmarr i 1949. Med lås Fre

  Sparebøsse, H. A. Kähler sparehøne med tre kyllinger, designet af Erik Stockmarr i 1949. Med lås Fremstår med små glasur fejl ved næb Prisen er sat herefter! Højde: 15 cm

  450,00 kr.27-02-2024
 6. Samlekort, Pokemon Kort, Pokemon Mac D Kort 2021

Alle kortene er Holo

Sender på købers regning

  Samlekort, Pokemon Kort, Pokemon Mac D Kort 2021 Alle kortene er Holo Sender på købers regning

  500,00 kr.27-02-2024

Der er lige nu 51.417 ting til salg i kategorien 'Diverse samlinger og objekter'. 44.440 af disse ting koster under 500 kroner.

Jeg elsker selv at scrolle lidt rundt i kategorien, for jeg bliver altid overrasket over, hvilke finurligheder folk har til salg. Og ofte kan du gøre en god og overraskende handel. Til gengæld kan du også meget let komme til at slippe mange penge for noget, du ikke troede, var en skid hver.

Det er nemlig også i samlerkategorien, at alle de her pudsige ting, som man ikke selv ville give en krone for, er sat til salg for 1.000 kroner – for det er den her kategori, som samlere slår vejen forbi, når de leder efter et helt specifik ting til at gøre deres samling komplet. Og når de finder den éne ting, ja så er de nærmest villige til at give hvad som helst for den.

Så jeg vil som skrevet anbefale dig at sætte en makspris på for eksempel 500 kroner, når du søger i kategorien.

Jeg stødte for eksempel på disse fire kranier med gevir, som Lizette fra Nørrebro i København sælger for en samlet pris på 500 kroner. (se billeder herunder). Du kan også tage en tur til Odense og købe Mads’ gamle skrivemaskine, som han sælger til 250 kroner.

Både skrivemaskinen og kranierne er ret dekorative i indretningen og begge ret moderne at have stående fremme. Klik selv her for at se, hvordan genbrugselskeren Michaela har indrettet sig med et udstoppet dyrehoved.

LÆS OGSÅ: Den med skrivemaskinen

Dyrehovederne koster til sammen 500 kroner på DBA, mens Mads fra Odense i skrivende stund sælger sin dekorative skrivemaskine for 250 kroner
Dyrehovederne koster til sammen 500 kroner på DBA, mens Mads fra Odense i skrivende stund sælger sin dekorative skrivemaskine for 250 kroner

LÆS OGSÅ: Liste: Disse biler sættes sjældent til salg på DBA

7. Her kan du finde flest billige genbrugsfund

En syvende måde at finde billige genbrugsfund på, på DBA, er at søge i den kategori, hvor der er flest billige ting til salg. Kategorien med gratis ting på DBA er selvfølgelig kategorien med flest gratis ting til salg, men hvis du søger på, hvor du kan finde flest ting til under 100 kroner, ja så er der et mere fordelagtigt sted, du bør lede. Nemlig i kategorien 'Børnetøj'.

Her er der nemlig hele 105.000 forskellige annoncer, som alle har en pris på under 100 kroner. Det er altså i denne kategori, du kan gøre flest køb til under 100 kroner på hele DBA.

Børnetøj til salg på DBA:

 1. Flyverdragt, str. 62

  Flyverdragt, str. 62

  100,00 kr.27-02-2024
 2. Flyverdragt, Racoon, str. 80, Sød flyverdragt. Er god, men brugt. Lidt slid i ærme- og buksekanten.

  Flyverdragt, Racoon, str. 80, Sød flyverdragt. Er god, men brugt. Lidt slid i ærme- og buksekanten. Men kan fint klare en sæson mere.

  90,00 kr.27-02-2024
 3. Blandet tøj, Trøjer, bodies, kjoler, strømpebukser m.m., Molo, H&M, Zara, Soft Gallery, Name it m.m.

  Blandet tøj, Trøjer, bodies, kjoler, strømpebukser m.m., Molo, H&M, Zara, Soft Gallery, Name it m.m., str. 80, Tøjpakke med 23 stk. Primært tøj i str. 80 med forskellige mærker såsom name it, mini a

  100,00 kr.27-02-2024
 4. Andet, Tøjpakke, Pige tøjpakke , str. 62, Pige tøjpakke str 62. 
9 bukser og 2 bodyer. 
Pæn stand.

  Andet, Tøjpakke, Pige tøjpakke , str. 62, Pige tøjpakke str 62. 9 bukser og 2 bodyer. Pæn stand. Fra hjem uden parfume, røg og dyr.

  75,00 kr.27-02-2024
 5. Hue, Huttelihut, str. 74, Huttelihut elefanthue str 6-12m

  Hue, Huttelihut, str. 74, Huttelihut elefanthue str 6-12m

  80,00 kr.27-02-2024
 6. Leggings, Leggings , Bonpoint, str. 80, Passer str 74 - 80

  Leggings, Leggings , Bonpoint, str. 80, Passer str 74 - 80

  100,00 kr.27-02-2024

Klik her for at se alle de ting i kategorien 'børnetøj', som du lige nu kan købe til under 100 kroner på DBA.

Lige nu kan du for eksempel købe den sødeste spencer-kjole i størrelse 104 af Camilla i Hundested (se billedet herunder) for kun 30 kroner. Du kan også kaste 10 kroner mere i handlen og i stedet købe en stribet velour-dragt i størrelse 68, som du skal til Solrød Strand for at hente (Se billedet herunder).

Dragten koster 40 kroner, mens du kan købes spencerkjolen på billedet til kun 30 kroner. Begge er i skrivende stund til salg på DBA
Dragten koster 40 kroner, mens du kan købes spencerkjolen på billedet til kun 30 kroner. Begge er i skrivende stund til salg på DBA
Psst
Husk, at hvis du har søgt efter noget på DBA, som enten ikke er til salg lige nu, eller som blot bare ikke er til salg i den pris, som du vil give for det, så kan du oprette en søgeagent på DBA. Med en søgeagent holder DBA øje med de ting, du leder efter, for dig. Du får en mail, når nogen opretter en annonce med den ting du har søgt på i det prisleje, du har øgt indenfor.

Relaterede artikler