Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på
Sjov

Guide: 7 måde at finde billige genbrugsfund på

Julie Schoen
Julie Schoen

Har du brugt alle pengene på julen, og har du kun lige de sidste tilbage til nytåret? Så læs denne guide til, hvordan du finder de billigste - men samtidig gode fund, på DBA. Her får du præsenteret 7 forskellige "strategier".

Julefrokoster, julegaver, adventsgaver og nytårsfest. Ja, der er nok af ting og begivenheder at kaste sine penge efter i december, og derfor oplever mange, at de kommer fra start med få penge i januar.

Men fat mod.

For en af de helt oplagte fordele ved genbrug er, at du kan få tingene billigere end fra nye. Og i denne artikel guider vi dig til, hvor du kan finde nogle af de billigste genbrugsfund på DBA:

1. Størst udvalg = størst mulighed for at gøre det gode kup

Hvor er der størst chance for at gøre det bedste kup på DBA, spørger du måske dig selv?

Jeg har muligvis svaret:

Hvorfor ikke lede i den kategori, hvor der hver dag oprettes flest annoncer? Her skulle man i hvert fald tro, at chancen for at støde på et godt fund er stor i modsætning til de kategorier, hvor der ikke er særlig stor udskiftning.

I 2017 er kategorien ’Diverse indretning’, som du finder under 'Bolig-kategorien', den kategori, som der er blevet oprettet flest annoncer i. Hver dag bliver der nemlig sat intet mindre end 1.047 ting til salg i kategorien. Derfor kan du med sikkerhed let finde nogle gode scoop i den kategori. Det er bare med at holde øje.

Til salg i 'Diverse indretning':

 1. Luftbefugter , Beurer, Beurer luftbefugter fra Magasin
Ny pris 849,-

Aldrig brugt

perfekt til vint

  Luftbefugter , Beurer, Beurer luftbefugter fra Magasin Ny pris 849,- Aldrig brugt perfekt til vintermånederneg

  400,00 kr.05-12-2023
 2. Lysestage, By Lassen, Super fin kubus lysestage til 4 lys fra By Lassen

  Lysestage, By Lassen, Super fin kubus lysestage til 4 lys fra By Lassen

  450,00 kr.05-12-2023
 3. Teak skål, Woodline Denmark, Smuk teak skål fra Woodline Denmark.

Skålen er i god stand og måler 20

  Teak skål, Woodline Denmark, Smuk teak skål fra Woodline Denmark. Skålen er i god stand og måler 20 cm i omkreds og er 14,5 cm højt. Se også gerne mine andre annoncer. #HuskMitNavn #Eames #Saxbo #Ro

  400,00 kr.05-12-2023
 4. Gardiner, Jotex, Velour gardiner fra Jotex i mørke blå sælges 

Gode som nye, de fejler ikke noget,

  Gardiner, Jotex, Velour gardiner fra Jotex i mørke blå sælges Gode som nye, de fejler ikke noget, men øsnker mig en anden farve - hvorfor de sælges.

  499,00 kr.05-12-2023
 5. Sengetæppe, Juna, Sengetæppet er i farverne sand/lys brun i et flot mønster. Brugt få gange og er i

  Sengetæppe, Juna, Sengetæppet er i farverne sand/lys brun i et flot mønster. Brugt få gange og er i rigtig god stand. Er vendbar og kan maskinvaskes ved 40 grader. Måler 280 x 260 cm og passer derfor

  500,00 kr.05-12-2023
 6. Vinreol

  Vinreol

  500,00 kr.05-12-2023

Lige nu er der 75.832 ting til salg i kategorien 'Diverse indretning'. 48.390 af tingene dem koster under 200 kroner.

I kategorien ’Diverse indretning’ finder du alle de bolig-indretnings-ting, som ikke hører hjemme i nogle af de andre kategorier. Og det kan være ret sjovt at kigge annoncerne igennem, for der gemmer sig ofte mange finurligheder iblandt.

Da jeg lige scrollede mig en tur gennem annoncerne, fandt jeg blandt andet disse to ting, som du kan se herunder:

Lommelygten koster 225 kroner og er sat til salg af Christel i Hvidovre. Globussen, der kan lyse hele verden op koster bare 100 kroner og kan købes i Århus C af Kia
Lommelygten koster 225 kroner og er sat til salg af Christel i Hvidovre. Globussen, der kan lyse hele verden op koster bare 100 kroner og kan købes i Århus C af Kia

Det ene fund er en retro-lommelygte fra mærket Wonder, som jeg kan huske fra min barndom. Sådan en lygte kan altså være ret dekorativ i indretningen, men du kan også bruge den til campingturen, i sommerhuset eller på terrassen om sommeren.

Det andet fund, jeg gjorde mig, er en globus, som kan få de forskellige verdensdele til at lyse op, når selv solen er gået ned. Globussen koster 100 kroner.

2. Gå efter det gamle, der er blevet moderne

Hvis du vil finde de virkelig gode genbrugsfund til en god pris, er et andet råd herfra at gå efter de gamle ting, som pludselig er blevet moderne igen. For sådan kan du være sikker på, at der er massere af det til salg på DBA, og ofte vil dem, der har det til salg, ikke vide, at det igen er på mode, og derfor vil du kunne få det billigt.

Et eksempel på dette er velour. Velour er virkelig er blevet på mode igen. Både indenfor puder, tøj men sandelig også sofaer og sofastole.

På DBA kan du finde mange forskellige velour-sofastole, og selvom mange af dem er lidt gammeldags i det, kan det altså se ret fint ud i et hjem, hvor de andre møblere er nyere.

Velour-sofa til salg på DBA:

 1. Sofa, velour, Sofa Company, Sofaen hedder Henry. 
Kan også tilkøbe nyt stof men er pt i blå velour

  Sofa, velour, Sofa Company, Sofaen hedder Henry. Kan også tilkøbe nyt stof men er pt i blå velour

  3.500,00 kr.05-12-2023
 2. Sofa, velour, 3 pers. , Ilva, FRA RØGFRIT OG DYREFRIT HJEM
Sælges kun grundet flytning og har altid

  Sofa, velour, 3 pers. , Ilva, FRA RØGFRIT OG DYREFRIT HJEM Sælges kun grundet flytning og har altid været ekstra tæppe på selve puderne man sidder på. Julia Lux 3 pers. XL Sofa, aftageligt betræk, du

  6.000,00 kr.05-12-2023
 3. Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Grå velour sofa - fineste stand. Stået i venteområde I skønhedsklini

  Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Grå velour sofa - fineste stand. Stået i venteområde I skønhedsklinik. Kan afhentes I Birkerød.

  1.200,00 kr.05-12-2023
 4. Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Blå velour sofa med sorte træben. Den har stået i venteområde i skøn

  Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Blå velour sofa med sorte træben. Den har stået i venteområde i skønhedsklinik. Super flot stand uden slitage. L. 130 H.86 Sidde højde. 43 B. 79 Kan afhentes I Birke

  1.200,00 kr.05-12-2023
 5. Sofa, velour, Formel a, FORMEL A SOFA - blue velvet, 230 cm, se mere her: https://formela.dk/product

  Sofa, velour, Formel a, FORMEL A SOFA - blue velvet, 230 cm, se mere her: https://formela.dk/products/twin-velvet-230-cm-1?variant=40222879481904 fejler intet - kommer fra ikke-ryger hjem. Puder er i

  9.999,00 kr.05-12-2023
 6. Sofa, velour, 3 pers., Dejlig mørkeblå sofa. 
Chaiselongen kan vendes, så man selv vælger om den sid

  Sofa, velour, 3 pers., Dejlig mørkeblå sofa. Chaiselongen kan vendes, så man selv vælger om den sidder til højre eller venstre. Benene er lavet af træ, farvet sorte. Sælges p.g.a. flytning. Ikke

  2.750,00 kr.05-12-2023

I skrivende stund er der 261 veloursofaer til salg på DBA, og 60 af søgningerne matcher priser for under 500 kroner. Er du mere interesseret i en velour-lænestol, er der lige nu 219 i velour på DBA, hvoraf 27 af dem kan fås til under 200 kroner.

På billedet herunder kan du se en fin sofastol, som ikke ligger skjul på, at den er fra en anden tid, men som faktisk ser ret fed ud. Den pinke/lillae sofa faldt jeg mest over på grund af prisen. 300 kroner!!

På billedet ses en velour-sofastol, som kan blive din, hvis du tager til Odense og køber den af Sten for hans forlangte 300 kroner. Samme pris forlanger Pernille fra byen Vadum for sin farveglade veloursofa
På billedet ses en velour-sofastol, som kan blive din, hvis du tager til Odense og køber den af Sten for hans forlangte 300 kroner. Samme pris forlanger Pernille fra byen Vadum for sin farveglade veloursofa

LÆS OGSÅ: Guide: De tre største sofatrends lige nu

3. Gå efter dét, der kun bruges en gang – så er du sikret god kvalitet for prisen

Lige om lidt er det fastelavn, og man kan meget nemt ende med at købe ind i dyre domme i diverse legetøjsbutikker. Der er især ærgerligt, nu hvor udklædningstøjet ofte kun bliver brugt én gang. Næste år er din lille guldklump vokset så meget, at han eller hun sikkert ikke engang kan passe sit tøj længere, og desuden er det ikke sjovt at være det samme til fastelavn to år i træk. Derfor er der mange, der vælger at sætte tøjet til salg, og tøjet er tit ikke særlig brugt. Hvem kan se, at en spejdermand-dragt er brugt én gang?

Tøjet i udklædningskategorien er tilmed også ret billigt. Over 80 procent af alle tingene til salg i kategorien koster hver under 100 kroner.

Derfor kan du med fordel gå på DBA og søge i kategorien ’udklædning’ i børnekategorien på DBA.

For eksempel har 
Gitte fra Haslev lige nu et spejderman-kostume til salg for kun 50 kroner (se nedenstående billede). Du kan også købe Tina fra Ringsteds Mini Mouse-sæt til kun 30 kroner (se billeder herunder)

Spejdermanskostuet koster 50 kroner, mens du skal slippe 30 kroner for Mini-Mouse-sættet
Spejdermanskostuet koster 50 kroner, mens du skal slippe 30 kroner for Mini-Mouse-sættet

Udklædningstøj på DBA:

 1. Prinsesse, perlehalskæde, Fin lyserød perlehalskæde med skinnende hjerteperler. 
Til fest, prinsesse

  Prinsesse, perlehalskæde, Fin lyserød perlehalskæde med skinnende hjerteperler. Til fest, prinsesseleg, udklædning... børn perlekæde

  20,00 kr.17-11-2022

Hvis du er på jagt efter udklædningstøj, er der lige nu 960 muligheder på DBA. 739 af tingene i kategorien koster under 100 kroner.

4. Det oplagte sted at søge efter de billige ting på DBA

Vidste du, at der på DBA faktisk findes en kategori til folk, der kun vil betale gratis for deres genbrugsfund? Nemlig kategorien ’Gratis ting’, som du finder i ’Diverse’-kategorien.

I kategorien findes der kun ting, som folk er villige til at skille sig af med – gratis. Men prisen kan nogle gange være, at du til gengæld selv skal bakse med at flytte tingene.

Euro-palle og en støvsuger, der intet fejler. Det er blot nogle af de fund, du kan gøre dig i gratiskategorien på DBA
Euro-palle og en støvsuger, der intet fejler. Det er blot nogle af de fund, du kan gøre dig i gratiskategorien på DBA

En af de ting, som du i skrivende stund kan få gratis i kategorien er en eller flere Europaller, som Annette i Smørum har til salg. En europalle er ikke så tosset igen at anskaffe sig, for der er uanede af muligheder for, hvad du kan bruge den til. Her på DBA Guide har vi blandt andet vist, hvordan du kan skabe julepynt ud af pallen, eller klik her for at se en guide til, hvordan du transformerer pallen til en vinreol.

I kategorien ’Gratis ting’ stødte jeg også på denne støvsuger, som intet fejler andet end, at den larmer lidt meget, når man støvsuger med den. Hvis du er interesseret i den, kan du henvende dig til Nathalie i Odense, som har lagt annoncen op i gratis-kategorien.

Her kan du se alle de stole, der lige nu er "til salg" i kategorien 'gratis ting' på DBA. Der er især mange klaverer til salg i kategorien. I skrivende stund 8.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe disse motions-gadgets brugt

5. Ha' høje tanker for et lavt beløb

Hvis du er på jagt efter billige – men gode – genbrugsfund, så kan det godt ”betale” sig at satse stort. Med det mener jeg, at der sagtens kan vise sig ting til fornuftige priser i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’. Kategorien bugner af fine, designer-fund, men hvis du blot sørger for at indsnævnre dit søgefelt i venstre side, så prisen maks står på for eksempel 200 kroner, kan du nemt falde over fine sager.

Især vil du til den pris kunne finde en hel del faverige, finurlige og unikke lamper.

Da jeg satte maksprisen til 200 kroner i kategorien, faldt jeg over disse to fund, som du kan se på billedet herunder:

Her er to af de lamper, du kan finde i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’, og som dukker frem, hvis du sætter maksprisen til 200 kroner
Her er to af de lamper, du kan finde i kategorien ’Arkitekttegnet: møbler og belysning’, og som dukker frem, hvis du sætter maksprisen til 200 kroner

På billedet til højre kan du se en cool retro-lampe, som Rina fra Ølstykke sælger for 200 kroner. Har du 125 kroner på lommen, og bor du nær Dyssegård, kan den grønne lampe til venstre i billedet blive din.

Psst
Et godt trick er ikke kun at indsætte en makspris, men også en minimumspris. Nogle sætter nemlig deres ting til salg for 1 krone, men med det mener de ofte, at folk bare kan give et bud. Så hvis du kun vil se de faste priser, er det en god idé at søge på ting til mellem 5-200 kroner.

Find det på DBA

 1. Benforlængelse af din 7er stol

  Benforlængelse af din 7er stol

  Arne Jacobsen, stol, AJ skalstol, Med benforlængelse til Arne Jacobsen model AJ 3107, AJ 3207 kan du forvandle disse ikoniske stole til en endnu mere behagelig og afslappende siddeoplevelse. Benforlæ

  200,00 kr.08-09-2020
 2. Benforlænger til 7ér, grandprix, myren , liljen m.fl

  Benforlænger til 7ér, grandprix, myren , liljen m.fl

  Arne Jacobsen, stol, Benforhøj din AJ3107 stol med 17mm så du får en bedre siddekomfort. Vi udfører opgaven for dig på vores værksted.

  200,00 kr.21-11-2019
 3. Anden arkitekt, bord, Elipse, Elipse spisebord fra Ilva 160×110 cm. Medfølger en udtræksplade. Der e

  Anden arkitekt, bord, Elipse, Elipse spisebord fra Ilva 160×110 cm. Medfølger en udtræksplade. Der er få hakker/brugsspor, derfor den lave pris. Skal afhentes og selv bæres ned fra 2. sal.

  200,00 kr.02-12-2023
 4. Anden arkitekt, stol

  Anden arkitekt, stol

  200,00 kr.02-12-2023
 5. Anden arkitekt, spisebord m. stole, God stol, 10 spisestole 
kr 200 for 
dem alle 10

  Anden arkitekt, spisebord m. stole, God stol, 10 spisestole kr 200 for dem alle 10

  200,00 kr.02-12-2023
 6. Anden arkitekt, stol, 2 køkkenskole i træ.

  Anden arkitekt, stol, 2 køkkenskole i træ.

  200,00 kr.30-11-2023

Her kan du se alle de ting, der er til salg i kategorien 'Arkitekttegnet: møbler og belysning'. 997 af annoncerne har en pris til under 200 kroner.

6. De bedste fund er dem, du ikke kunne forudsige

En god handel kan sommetider være en handel, som du ikke havde forudset. Kender du det, hvor du bare bliver blæst omkuld af en ting, du bare MÅ have. En ting, du aldrig havde tænkt på før, at du manglede, men pludselig står den der, og du kan nu ikke slippe synet af den?

Sådan en handel er det muligt at gøre sig i kategorien ’Diverse samlinger’, som du finder i ’Hobby’-kategorien. Her bugner det med sjove og ikke mindst unikke ting, og langt de fleste ting kan du få for under 500 kroner. Det er bare om at få indsnævret prisfeltet i højre side.

Ting til salg i kategorien 'samlinger' på DBA:

 1. Andre samleobjekter, Schleich heste mv, Pris for alt på billederne inkl græseng

  Andre samleobjekter, Schleich heste mv, Pris for alt på billederne inkl græseng

  500,00 kr.05-12-2023
 2. Andre samleobjekter, Modelskaib, Færge med redningsbåde.
ndbygget lys og motor. Et byggesæt min morf

  Andre samleobjekter, Modelskaib, Færge med redningsbåde. ndbygget lys og motor. Et byggesæt min morfar samlede tilbage i 1960-70 erne. Og det er så blevet opbevaret i min mormors kælder i perfekt sta

  500,00 kr.05-12-2023
 3. Andre samleobjekter, Modelskib, Træskib med indbygget lys og motor. Et byggesæt min morfar samlede t

  Andre samleobjekter, Modelskib, Træskib med indbygget lys og motor. Et byggesæt min morfar samlede tilbage i 1960-70 erne. Og det er så blevet opbevaret i min mormors kælder i perfekt stand i Ca.30år

  500,00 kr.05-12-2023
 4. Skilte, Nintendo led skilt, Nintendo Led skilt.
50x14cm med skruehuller til montage.

12v, lyser kra

  Skilte, Nintendo led skilt, Nintendo Led skilt. 50x14cm med skruehuller til montage. 12v, lyser kraftigt op. Nypris ca 2000kr. Køb den for 500. Kan afhentes i 3630 eller sendes for købers regning.

  500,00 kr.05-12-2023
 5. Andre samleobjekter, Medicinske effekter, Diverse medicinske effekter.

De to flasker til højre er g

  Andre samleobjekter, Medicinske effekter, Diverse medicinske effekter. De to flasker til højre er giftflasker. Den ene har nogle afslag bagpå, men er tæt. Den store er helt intakt. "Pistolen" er en

  500,00 kr.05-12-2023
 6. Andre samleobjekter, Julegave til børneværelset, Gammelt fransk bogstav med nyt installeret lys sælg

  Andre samleobjekter, Julegave til børneværelset, Gammelt fransk bogstav med nyt installeret lys sælges for kun 500 kan sendes Længde 72 højde 42 dybde eller kom med realistisk bud

  500,00 kr.05-12-2023

Der er lige nu 51.417 ting til salg i kategorien 'Diverse samlinger og objekter'. 44.440 af disse ting koster under 500 kroner.

Jeg elsker selv at scrolle lidt rundt i kategorien, for jeg bliver altid overrasket over, hvilke finurligheder folk har til salg. Og ofte kan du gøre en god og overraskende handel. Til gengæld kan du også meget let komme til at slippe mange penge for noget, du ikke troede, var en skid hver.

Det er nemlig også i samlerkategorien, at alle de her pudsige ting, som man ikke selv ville give en krone for, er sat til salg for 1.000 kroner – for det er den her kategori, som samlere slår vejen forbi, når de leder efter et helt specifik ting til at gøre deres samling komplet. Og når de finder den éne ting, ja så er de nærmest villige til at give hvad som helst for den.

Så jeg vil som skrevet anbefale dig at sætte en makspris på for eksempel 500 kroner, når du søger i kategorien.

Jeg stødte for eksempel på disse fire kranier med gevir, som Lizette fra Nørrebro i København sælger for en samlet pris på 500 kroner. (se billeder herunder). Du kan også tage en tur til Odense og købe Mads’ gamle skrivemaskine, som han sælger til 250 kroner.

Både skrivemaskinen og kranierne er ret dekorative i indretningen og begge ret moderne at have stående fremme. Klik selv her for at se, hvordan genbrugselskeren Michaela har indrettet sig med et udstoppet dyrehoved.

LÆS OGSÅ: Den med skrivemaskinen

Dyrehovederne koster til sammen 500 kroner på DBA, mens Mads fra Odense i skrivende stund sælger sin dekorative skrivemaskine for 250 kroner
Dyrehovederne koster til sammen 500 kroner på DBA, mens Mads fra Odense i skrivende stund sælger sin dekorative skrivemaskine for 250 kroner

LÆS OGSÅ: Liste: Disse biler sættes sjældent til salg på DBA

7. Her kan du finde flest billige genbrugsfund

En syvende måde at finde billige genbrugsfund på, på DBA, er at søge i den kategori, hvor der er flest billige ting til salg. Kategorien med gratis ting på DBA er selvfølgelig kategorien med flest gratis ting til salg, men hvis du søger på, hvor du kan finde flest ting til under 100 kroner, ja så er der et mere fordelagtigt sted, du bør lede. Nemlig i kategorien 'Børnetøj'.

Her er der nemlig hele 105.000 forskellige annoncer, som alle har en pris på under 100 kroner. Det er altså i denne kategori, du kan gøre flest køb til under 100 kroner på hele DBA.

Børnetøj til salg på DBA:

 1. Blandet tøj, Tøjpakke i str. 86, Name it, småfolk m.m., str. 86, Tøjpakke i str 86 sælges. der er bl

  Blandet tøj, Tøjpakke i str. 86, Name it, småfolk m.m., str. 86, Tøjpakke i str 86 sælges. der er blandede mærker som f.eks. Name it, småfolk og H&M m.m. Tøjet er brugt men i rigtig fin stand Pakken

  80,00 kr.05-12-2023
 2. Bukser, *NYE* velourbukser, Katvig, str. 68, Lækre bukser fra Katvig, som aldrig har været brugt - m

  Bukser, *NYE* velourbukser, Katvig, str. 68, Lækre bukser fra Katvig, som aldrig har været brugt - mærket sidder stadig i. Nypris 259 kr. Sælges for 90 kr. (65,2% rabat) plus evt. porto (40 kr. med D

  90,00 kr.05-12-2023
 3. Termotøj, med fleece, str. 86, Termotøj, med fleece, Mikk-Line, str. 86

Flot termosæt, fra røg og d

  Termotøj, med fleece, str. 86, Termotøj, med fleece, Mikk-Line, str. 86 Flot termosæt, fra røg og dyrefrit hjem.

  95,00 kr.05-12-2023
 4. Fleece, MiniMo, str. 86, Super flot fleece, yderst velholdt uden brugsspor.
Super lækker blød og lun

  Fleece, MiniMo, str. 86, Super flot fleece, yderst velholdt uden brugsspor. Super lækker blød og lun. str.86/92. Fra røg og dyrefrit hjem

  95,00 kr.05-12-2023
 5. Andet, Baby bukser, Handmade by me. , str. 74, Baby bukser. Handmade by me. 

100% Organic Cotton.

  Andet, Baby bukser, Handmade by me. , str. 74, Baby bukser. Handmade by me. 100% Organic Cotton. (Karen Klarbæk). Farve: Klarrød. (Julerød) Str: 74. (Ca 4/6 - 9 mdr) Meget bløde. Især dejlig

  80,00 kr.05-12-2023
 6. Flyverdragt, str. 86, Begge dele for 100kr.

  Flyverdragt, str. 86, Begge dele for 100kr.

  100,00 kr.05-12-2023

Klik her for at se alle de ting i kategorien 'børnetøj', som du lige nu kan købe til under 100 kroner på DBA.

Lige nu kan du for eksempel købe den sødeste spencer-kjole i størrelse 104 af Camilla i Hundested (se billedet herunder) for kun 30 kroner. Du kan også kaste 10 kroner mere i handlen og i stedet købe en stribet velour-dragt i størrelse 68, som du skal til Solrød Strand for at hente (Se billedet herunder).

Dragten koster 40 kroner, mens du kan købes spencerkjolen på billedet til kun 30 kroner. Begge er i skrivende stund til salg på DBA
Dragten koster 40 kroner, mens du kan købes spencerkjolen på billedet til kun 30 kroner. Begge er i skrivende stund til salg på DBA
Psst
Husk, at hvis du har søgt efter noget på DBA, som enten ikke er til salg lige nu, eller som blot bare ikke er til salg i den pris, som du vil give for det, så kan du oprette en søgeagent på DBA. Med en søgeagent holder DBA øje med de ting, du leder efter, for dig. Du får en mail, når nogen opretter en annonce med den ting du har søgt på i det prisleje, du har øgt indenfor.

Relaterede artikler