Succesfuld iværksætter: Her lavede jeg min første gode handel
Motor

Succesfuld iværksætter: Her lavede jeg min første gode handel

Christine
Christine

Erhvervsmanden Martin Kirkemann Fisker ved, hvordan man laver en god handel. Læs med her, hvor landets yngste Rema 1000-købmand og ejer af Nem Bilvask fortæller, hvilke ting du skal lægge vægt på, når handlen skal i hus.

Hvordan ender man i en alder af kun 29 år med at have titlen som landets yngste Rema 1000-købmand, ejer af Nem Bilvask og op til flere tøjforretninger? ’Man står tidligt op’, svarer den unge iværksætter Martin Kirkemann Fisker.

Men er det virkelig nok at sætte vækkeuret en time tidligere, hvis du vil gøre en god handel? Vi har drukket morgenkaffe med erhvervsmanden, og lokket et par har gode købmandsfif ud af ham. Dem kan du læse her, hvis du også er den morgenfriske type, der gerne står op, når hanen galer for at komme først til de gode varer.

Biler har altid haft en særlig status hos Martin Kirkemann Fisker, der i dag ejer Nem Bilvask.
Biler har altid haft en særlig status hos Martin Kirkemann Fisker, der i dag ejer Nem Bilvask.

Iværksætter: Her lærte jeg at lave en god handel

Klokken er syv, da vi får hul igennem til Martin Kirkemann Fisker, men det er ikke en morgensløv stemme, som smutter gennem røret. Tværtimod. Den unge iværksætter er vant til at stå tidligt op, for det har han gjort, siden han som 13-årig fik arbejde på den lokale Statoil. Det var også her, han hver torsdag hentede Den Blå Avis i papirform:

- Det var en fast rutine for mig at læse DBA, og i begyndelsen købte jeg mindre ting og solgte dem videre. Med tiden begyndte jeg at opkøbe større partier af cykler og crossmaskiner, som jeg solgte med god avance, og det udviklede sig efterhånden til, at jeg også forhandlede biler gennem DBA, fortæller Martin Kirkemann Fisker.

De fleste, der køber og sælger ting på DBA, ved at brugte ting til tider har skavanker. En lille ridse her og en manglende møtrik der er småting, som ofte følger med i handlen, og derfor er mange genbrugselskere fikse på fingere. For Martin Kirkemann Fisker var det ikke gør-det-selv-trangen, som satte skub iværksætterdrømmen, for faktisk lader han helst værktøjet blive i værktøjskassen:

- Jeg kan ikke lave ting, men jeg kan finde ud af at købe ind, klargøre til salg og lave en god annonce, og det er de tre vigtigste punkter i min verden. Jeg fokuserer på det, der virker, så jeg kan gøre en god handel. Det er købmandsskabet, der er spændende for mig, og det er gejsten i iværksætteriet, der kan få mig op klokken fire, fortæller han.

Som købmand har du et ansvar uanset, om du er står i spidsen for en Rema 1000 eller sælger brugte sager på DBA, forklarer Martin Kirkemann Fisker. Derfor er der også altid én ting, den unge købmand lægger særlig stor vægt på, når han handler.

Under annoncen kan du se, hvad Martin Kirkemann Fisker mener er det vigtigste, når man vil gøre en god handel.

Find en ny cykel:

 1. Herrecykel, andet mærke, 
Idag fra kl 8 til 17;30
Køb salg bytte reparation
Kig forbi vi har over 2

  Herrecykel, andet mærke, Idag fra kl 8 til 17;30 Køb salg bytte reparation Kig forbi vi har over 200 cykler det er efter service og køreklar Med kvittering af garanti Der er altid mulighed for parke

  1.000,00 kr.25-06-2024
 2. Unisex børnecykel, anden type, andet mærke, Køb salg bytte.
Århus største udvalg i brugte kvalitetsc

  Unisex børnecykel, anden type, andet mærke, Køb salg bytte. Århus største udvalg i brugte kvalitetscykler. Vi har alle slags cykler til salg, Det er efter service og køreklar, Med kvittering og garant

  500,00 kr.25-06-2024
 3. Pigecykel, classic cykel, Mosquito, Mini Swan, 18 tommer hjul, 0 gear, stelnr. O, 18” Mosquito som t

  Pigecykel, classic cykel, Mosquito, Mini Swan, 18 tommer hjul, 0 gear, stelnr. O, 18” Mosquito som trænger til en vask Kurv osv Godt mærke Er pumpet og klar til brug 7330 Brande 200,-

  200,00 kr.25-06-2024
 4. andet mærke, anden mountainbike, gear 24, Køb salg bytte.
Århus største udvalg i brugte kvalitetscyk

  andet mærke, anden mountainbike, gear 24, Køb salg bytte. Århus største udvalg i brugte kvalitetscykler. Vi har alle slags cykler til salg, Det er efter service og køreklar, Med kvittering og garanti.

  1.500,00 kr.25-06-2024
 5. Drengecykel, anden type, MBK, God drengecykel - har stået stille det sidste 1 1/2 år. 

 Brugt i ald

  Drengecykel, anden type, MBK, God drengecykel - har stået stille det sidste 1 1/2 år. Brugt i alderen 7-9 år

  600,00 kr.25-06-2024
 6. Damecykel, SCO, 3 gear, Meget velholdt og flot damecykel med 3 indvendige gear. Har været brugt meg

  Damecykel, SCO, 3 gear, Meget velholdt og flot damecykel med 3 indvendige gear. Har været brugt meget lidt og har altid stået i et tørt skur. Cyklen har lilla kædeskærm og cykelkurv foran. Der er mon

  1.200,00 kr.25-06-2024

Er du på udkig efter en ny cykel, finder du lige nu mere end 21.000 forskellige modeller på DBA, men vil du se dem til under 5.000 kroner, kan du klikke forbi her.

Særligt én ting afgør, om du laver en god handel

Den bedste man kan handle med, er den ærlige type, fortæller Martin Kirkemann Fisker, og for ham er ordentlighed og fairness helt afgørende kerneværdier i godt købmandsskab:

- Som købmand skal man stå inde for en vis kvalitet uanset, hvilken handelssituation man står i. På brugtvaremarkedet købes og sælges ting som beset, men derfor skal de alligevel have en særlig kvalitet, der berettiger dig til at sælge dem videre, guider iværksætteren.

For ham er der nemlig ikke forskel på, om det du sælger, er nyt eller brugt, for det vigtigste er, at kunden er glad. Selvom et produkt købes som beset, skal du som købmand levere en god vare hver gang:

- Det er jo helt afgørende, at man kan stå inde for varen, for ellers har man kunden i røret to dage senere. Kvalitet er det, der får kunden til at komme tilbage igen og igen, fortæller Martin Kirkemann Fisker.

Ville det ikke være skønt, hvis alle havde det på den måde? Bestemt, men det er ikke alle, der deler Martin Kirkemann Fiskers holdning til kvalitet, og når iværksætteren oplever det, kommer købmanden op i ham.

Hvad det betyder, afslører han under billedet her, men vi kan allerede nu tilføje, at det har sparet ham en del kroner på kistebunden med tiden.

LÆS OGSÅ: Hvilke biler sælger bedst? Find dem på DBA

Cykler var en af de første ting, Martin Kirkemann Fisker købte og solgte på DBA. Denne fine model kan hentes hos sælger på Nørrebro, og den koster 2.200 kroner.
Cykler var en af de første ting, Martin Kirkemann Fisker købte og solgte på DBA. Denne fine model kan hentes hos sælger på Nørrebro, og den koster 2.200 kroner.

Find den indre købmand frem: Sådan handler du

Når både køber og sælger er tilfredse, så har du en god handel. Derfor må du heller aldrig udnytte, at den anden part eventuelt står i en svær situation. Til gengæld må du gerne presse prisen, hvis kvaliteten ikke lever op til det, du er blevet lovet:

- Der skal to til en handel, og jeg prutter altid om prisen, men man skal aldrig flå bukserne af den, man handler med. Det gælder om at have hjertet med, afslører Martin Kirkemann Fisker og fortsætter:

- Når ting ikke er oplyst i annoncen, må man gerne presse prisen. Det jeg ofte gør forud for en handel, er at få folk til at bekræfte, hvilke fejl og mangler varen har. Til gengæld regner jeg så, at sælger fortæller mig det, så jeg ikke bliver overrasket over, at varen ikke lever op til den kvalitet, jeg forventer. Det er vigtigt, man kan stole på hinanden, når man handler, fortæller han.

Et gammelt ordsprog siger, at ærlighed kommer man længst med, og det er egentlig meget passende i denne sammenhæng. Martin Kirkemann Fisker fortæller, at du lige så godt kan afsløre varens skavanker i annoncen, for en ærlig og korrekt beskrivelse kommer du længst med.

Når køber skal afhente sin vare, vil både små og store fejl alligevel blive opdaget, og derfor kan du lige så godt lægge kortene på bordet fra begyndelsen.

Det har altid været Martin Kirkemann Fiskers tilgang til handel, og netop den tankegang har sikret ham en solid position i det danske erhvervsliv.

Find det på DBA

 1. Købmandsdisk, fyrretræ, b: 150 d: 50 h: 80, Hvidmalet fyrretræs skænk

  Købmandsdisk, fyrretræ, b: 150 d: 50 h: 80, Hvidmalet fyrretræs skænk

  450,00 kr.24-06-2024
 2. Købmandsdisk, fyrretræ, b: 131 d: 39 h: 80

  Købmandsdisk, fyrretræ, b: 131 d: 39 h: 80

  600,00 kr.24-06-2024
 3. Skænk, fyrretræ, b: 180 d: 42 h: 81, Flot stor ældre skænk, købmandsdisk i massivt fyrretræ sælges f

  Skænk, fyrretræ, b: 180 d: 42 h: 81, Flot stor ældre skænk, købmandsdisk i massivt fyrretræ sælges for 1499kr. LEVERING KAN AFTALES. SE OGSÅ ALLE MINE ANDRE ANNONCER :-)

  1.499,00 kr.24-06-2024
 4. Købmandsdisk, fyrretræ, b: 175 d: 47 h: 82

  Købmandsdisk, fyrretræ, b: 175 d: 47 h: 82

  500,00 kr.24-06-2024
 5. Købmandsdisk, Fed kommode/købmandsdisk fra chic antique I slidt look med fine tal og bogstaver på sk

  Købmandsdisk, Fed kommode/købmandsdisk fra chic antique I slidt look med fine tal og bogstaver på skufferne H 90 l 152 d 46

  3.400,00 kr.24-06-2024
 6. Butiksdisk L 153 cm - 3x 3 skuffers

  Butiksdisk L 153 cm - 3x 3 skuffers

  Skranke - RETRO disk med god eksponering, Flot butiksdisk - REF 2202011, Står på lager 5550 Langeskov - midt i Danmark, Ideel til salg af små værdi vare, som ønskes præsenteret mod kunderne, Gl. retro

  9.800,00 kr.02-01-2022

I det gode gamle dage stod købmanden bag en købmandsdisk, når varerne skulle sælges. I dag er disken skiftet ud med online handel, men købmandsdiskene er stadig populære i indretningen. Du finder lige nu 112 flotte købmandsdiske på DBA.

Hvem kan sælge sand i Sahara?

Man siger om den bedste handelsmand, at han kan sælge sand i Sahara, men hvad er opskriften egentlig på en god handel? Det er svært at forklare, medgiver Martin Kirkemann Fisker, for fingerspitzgefühl kan ikke sættes på formel. Alligevel er én ting sikker. Det kræver et vist drive og gå-på-mod:

- Du skal være udholdende, og man må ikke slippe bolden efter et par timer bare fordi, tingene ikke lykkes i første forsøg. Når du først har solgt ti ting, bliver pengene bare et facit, der afslører, om du har lavet en god eller en dårlig handel, så for mig er det mødet med andre mennesker, der er det spændende, fortæller Martin Kirkemann Fisker erfarent.

Fra DBA til succesfuld iværksætter

De første spæde skridt på vejen mod succesfuld erhvervsmand, tog Martin Kirkemann Fisker gennem DBA, og det har lært ham alt det, der ikke står i bøgerne:

- Når man som 13-årig taber 100 kroner på en handel, så sidder det ret dybt i en. Det føles som en formue, selvom det egentlig ikke er det, fortæller han og uddyber:

- I en meget ung alder lærte jeg nogle af de ting, som andre først gør sig erfaringer med, når de er meget ældre – og dermed også har flere penge mellem hænderne. Det har været ret afgørende for mig, siger Martin Kirkemann Fisker, der er flasket op med købsmandsskab.

Han kommer nemlig fra en familie, hvor købmænd og selvstændige stjæler billedet, og det er derfor ikke helt tilfældigt, at Martin Kirkemann Fisker også er endt som iværksætter:

- Jeg har fra barnsben lært, hvordan man handler, og når jeg kom forbi min bedstefars købmandsgård ved Viborg som lille, så jeg, han solgte ting fra laden på DBA. Man kan sige, at jeg er vokset op med at se ting udvikle sig, og det er helt klart et drive for mig i dag.

- Jeg dumpede min eksamen i tysk og engelsk, men gennemførte en handel for 50.000 kroner da jeg var 13 år, og det lærte mig, at intet er umuligt. Jeg får energi af at skabe, se ting vokse og gøre dem bedre uanset om det handler om at sælge købmandsvarer eller lave en bilvask. Jeg mener helt klart, at alle erhverv har nogle forcer, der kan udfordres og gøres bedre, og for mig er det kernen i købmandsskab, fortæller Martin Kirkemann Fisker afslutningsvist.

Biler til salg på DBA:

 1. Mercedes EQB300 AMG Line 4Matic El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2022 km 28550 Koksmetal ABS air

  Mercedes EQB300 AMG Line 4Matic El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2022 km 28550 Koksmetal ABS airbag startspærre servostyring, ratgearskifte, 18" alufælge, 2 zone klima, fjernb. c.lås, nøglefri bet

  368.900,00 kr.25-06-2024
 2. Mercedes A150, 1,5, Benzin, 2007, km 116000, blåmetal, nysynet, 5-dørs, Nysynet Mercedes A150 fra 20

  Mercedes A150, 1,5, Benzin, 2007, km 116000, blåmetal, nysynet, 5-dørs, Nysynet Mercedes A150 fra 2007 med lav kilometerstand. Bilen kører præcis som den skal og står i super god stand (Kun lidt slita

  45.000,00 kr.25-06-2024
 3. Audi A4, 2,0 S-line Avant, Benzin, 2008, km 272615, sort, 5-dørs, st. car., Rust hul i venstre forsk

  Audi A4, 2,0 S-line Avant, Benzin, 2008, km 272615, sort, 5-dørs, st. car., Rust hul i venstre forskærm. Starter ikke. Motor tjørner fint. Fuld service bog. Syn slut november. Står i Kalundborg Evt

  12.799,00 kr.25-06-2024
 4. Skoda Fabia 1,0 MPi 60 Ambition Benzin modelår 2020 km 45000 Gråmetal klimaanlæg ABS centrallås star

  Skoda Fabia 1,0 MPi 60 Ambition Benzin modelår 2020 km 45000 Gråmetal klimaanlæg ABS centrallås startspærre servostyring, Bilen er/kan være i drift, og der skal derfor laves en forudgående aftale om b

  124.900,00 kr.25-06-2024
 5. Nissan Skyline, 2,5i, Benzin, 2000, km 63000, lilla, nysynet, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag,

  Nissan Skyline, 2,5i, Benzin, 2000, km 63000, lilla, nysynet, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, 2-dørs, centrallås, startspærre, 18" alufælge servostyring, Sælger min Skyline, hvis den rette købe

  455.000,00 kr.25-06-2024
 6. Suzuki Swift 1,2 GA Benzin modelår 2012 km 108000 Blåmetal nysynet ABS airbag centrallås startspærre

  Suzuki Swift 1,2 GA Benzin modelår 2012 km 108000 Blåmetal nysynet ABS airbag centrallås startspærre servostyring, Velholdt Suzuki, som kører godt. FRISK NYSYNET D. 25-06-2024. TIDLIGERE NUMMERPLADE:

  59.300,00 kr.25-06-2024

Martin Kirkemann Fisker har solgt alt fra cykler til biler på DBA, og vil du gøre ham kunsten efter, kan du lige nu finde 6.438 biler til under 50.000 kroner på DBA.

Har du ikke lige så meget held med at sælge dine varer, som Martin Kirkemann Fisker? Så er det heldigt, vi har et bare gode fif til dig, så genbrugsguldet kan komme ud over kanten. I artiklen her kan du læse, hvordan du laver annoncer, som sælger.

Ifølge Martin Kirkemann Fisker kan alting sælges, og dykker du ned i nogle af de spændende ting på DBA, vil du måske blive overrasket over, hvad du egentlig kan finde. Står du og mangler en kebab- og pølsevogn? Så finder du også den i varekataloget, og i videoen her får du en virtuel rundtur i vognen, som netop nu er til salg.

Relaterede artikler