5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel
MotorUdelivLivsstilBørn

5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel

Christine
Christine

Skal du sælge din el-cykel? Det kan være en udfordring at finde det gear, du skal i, når cyklen skal sælges. Derfor har vi allieret os med en ekspert, som her giver dig 5 vigtige råd, der kan være afgørende, når du vil lukke en cykelhandel på DBA.

Du har svunget dig i sadlen, trampet i pedalerne og lyttet til batteriets brummen i mange år, men nu er det måske tid til at stige af el-cyklen? Der venter stadig mange gode kilometer i cyklen, selvom den har taget dig fra A til B mere end én gang, og det må du huske at fortælle, når du skal sælge din el-cykel.

Ved du, hvordan du griber annonceteksten an? I samarbejde med Torben fra eCykler giver vi dig 5 gode råd til at skrue den perfekte annoncetekst sammen, så du får medvind på vejen mod en god handel.

Der gælder samme regler for el-cykler og biler

Har du overholdt service? Der gemmer sig meget teknik i din el-cykel. Præcis derfor skal den synes på samme måde som en bil, hvis den skal køre som smurt på landevejene:

- En el-cykel skal gennemgås på samme måde som en bil, og derfor skal du fremvise en opdateret servicebog ved salg. På den måde kan køber være sikker på, at cyklen er godkendt og i fin stand, forklarer Torben.

Vil du vise køber, at elektronikken fungerer, og kabler er forbundet korrekt? Så må du give din el-cykel et servicetjek, før du indrykker salgsannoncen på DBA. Du kan få opdateret servicebogen hos din lokale cykelhandler for omkring 300 kr., fortæller Torben.

Disse el-cykler er til salg på DBA netop nu:

 1. Herrecykel, andet mærke AMX Classic elcykel, 55 cm stel, 5 gear, 

Selling my electric city bike AM

  Herrecykel, andet mærke AMX Classic elcykel, 55 cm stel, 5 gear, Selling my electric city bike AMX Classic that I acquired some time ago on Indiegogo (https://www.indiegogo.com/projects/amx-electri

  4.321,00 kr.25-02-2024
 2. ELCYKEL CITYBIKE – FARTMONSTER2 – 40KMT

  ELCYKEL CITYBIKE – FARTMONSTER2 – 40KMT

  Damecykel, SCO, FARTMONSTER2, cm stel 52, gear 7, Lækker citybike elcykel, ombygget til el. Cyklen bygger på en letvægts alu-ramme, hvilket betyder at cyklen vejer markant mindre end tilsvarende elcy

  14.999,00 kr.25-02-2024
 3. ELCYKEL CITYBIKE – 40KMT - FARTMONSTER4

  ELCYKEL CITYBIKE – 40KMT - FARTMONSTER4

  Herrecykel, SCO FARTMONSTER4, cm stel 58, gear 7, Lækker citybike elcykel, ombygget til el. Cyklen bygger på en letvægts alu-ramme, hvilket betyder at cyklen vejer markant mindre end tilsvarende elcy

  15.500,00 kr.25-02-2024
 4. ELCYKEL GRAVEL/CROSS –40KMT - FARTMONSTER-F1

  ELCYKEL GRAVEL/CROSS –40KMT - FARTMONSTER-F1

  Herrecykel, SCO, cm stel 58, gear 14, Lækker racer elcykel, ombygget til el. Cyklen bygger på en letvægts alu-ramme, hvilket betyder at cyklen vejer markant mindre end tilsvarende elcykler. Cyklen er

  15.500,00 kr.25-02-2024
 5. ELCYKEL RACER – 40KM/T - FARTMONSTER3

  ELCYKEL RACER – 40KM/T - FARTMONSTER3

  Herrecykel, SCO Fartmonster3, cm stel 58, gear 14, Lækker racer elcykel, ombygget til el. Cyklen bygger på en letvægts alu-ramme, hvilket betyder at cyklen vejer markant mindre end tilsvarende elcykl

  14.999,00 kr.25-02-2024
 6. HERRE EL-CYKEL

  HERRE EL-CYKEL

  Herrecykel, Raleigh, cm stel 57, gear 7, stelnr. WN45151A, EL cykel til salg: Raleigh, 57 cm stelstørrelse og 7 gear. Nyistandsat cykel som har fået: ny krank, nyt kranksæt, helt nyt baghjul med Shim

  7.750,00 kr.12-02-2024

Er du på udkig efter en el-cykel? Lige finder du 445 elcykler på DBA, og for under 2000 kroner kan du køre hjem med 236 modeller.

Denne del af cyklen skal køre som smurt

Batteriet er afgørende for, hvor meget du kan sælge din el-cykel for. Det er nemlig et stykke mekanik, som yder meget, og derfor slides som noget af det første:

I din annoncetekst skal du fremhæve, hvilken størrelse og tilstand batteriet er i. Det er nemlig en væsentlig ting, som koster meget, hvis det skal skiftes. Et nyt batteri til en el-cykel koster mellem 3.000 og 5.000 kroner,
fortæller Torben.

Den normale levetid for et batteri er mellem 3 og 6 år, men hvordan forklarer du sælger, at der faktisk stadig er mange gode år tilbage på din el-cykel? Torben står klar med et svar:

- Batteritesten er et godt tip til dig, der skal sælge din el-cykel. Hos cykelhandleren kan du få lavet en test til under 300 kroner, som viser, hvor stor kapacitet, der er tilbage på batteriet. Det giver dig den fordel, at du kan dokumentere over for køber, at batteriet er tiptop, fortæller han.

Du må altså svinge forbi cykelhandleren, hvis du vil have tunge skyts på bordet, der kan overbevise den kommende køber, men er der andet, du kan gøre? Torben anbefaler også, at du i din annoncetekst fremhæver batterimodellen:

- For nogle købere kan det være afgørende at vide, om det er Boss, Yamaha eller en tredje producent, som står bag, forklarer han.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide, når du køber en brugt el-cykel

Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.
Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.

Dette kan du med fordel fremhæve i annonceteksten

Du er allerede godt på vej mod en fin handel, når du fremviser en opdateret servicebog og et nytestet batteri. Der er dog også andre ting, du med fordel kan fremhæve, når du sælger din el-cykel:

- Virker alt, som det skal? Det vil man jo som køber gerne vide. Jeg vil anbefale, at du grundigt beskriver, hvilken stand håndbremser og fodbremser er i, hvor gamle dækkene er og om gearene kører, som de skal, fortæller Torben.

Vil du fortælle sælger, at gearene fungerer upåklageligt? Så kan du notere, at du har smurt dem jævnligt, så de siger små, regelmæssige kliklyde, når du drejer på pedalerne.

Og apropos pedaler så har Torben et vigtigt tip, som du kan tage med på vejen:

- Knirker pedalerne på el-cyklen, er det med stor sandsynlighed et tegn på, at de skal skiftes. Det betyder nemlig, at krankøjet er rustent. Kører pedalerne upåklageligt, skal du selvfølge huske at skrive det i din annonce, så køber ved, at der ikke kommer en uforudset udgift, tipper Torben.

Find din nye cykel på DBA:

 1. Pigecykel, løbecykel

  Pigecykel, løbecykel

  100,00 kr.25-02-2024
 2. Drengecykel, mountainbike, andet mærke, Cannondale, 24 tommer hjul, 21 gear, Super fin original Cann

  Drengecykel, mountainbike, andet mærke, Cannondale, 24 tommer hjul, 21 gear, Super fin original Cannondale i super velholdt stand. Mange ekstra dele som skærme, støtteben, styrhorn. Mange nye dele so

  1.250,00 kr.25-02-2024
 3. Drengecykel, mountainbike, 24 tommer hjul, 8 gear, Virkeligt fin drengecykel på god dæk. 

En cykel

  Drengecykel, mountainbike, 24 tommer hjul, 8 gear, Virkeligt fin drengecykel på god dæk. En cykel til en dreng fra 7 til 10 år Alt fungerer som det skal, det eneste problem er at bagskifterne nogle

  500,00 kr.25-02-2024
 4. Damecykel, Gazelle, Van Stael, 54 cm stel, 3 gear, stelnr. OL14108244, Super fin hollandsk Gazelle,

  Damecykel, Gazelle, Van Stael, 54 cm stel, 3 gear, stelnr. OL14108244, Super fin hollandsk Gazelle, model Van Stael i den fine bronze metallic, og med 3 indvendige Shimano gear, håndbremse og fodbrem

  2.950,00 kr.25-02-2024
 5. Damecykel, Kildemoes, Sport , 51 cm stel, 7 gear, Kildemose damecykel/ pigecykel 
Hjulstørrelse: 28

  Damecykel, Kildemoes, Sport , 51 cm stel, 7 gear, Kildemose damecykel/ pigecykel Hjulstørrelse: 28 tommer Stelhøjde: 51cm Fin kvalitetscykel med 7 indvendige gear, håndbremse for og bag, for- og ba

  1.700,00 kr.25-02-2024
 6. Damecykel, Raleigh, Turist Deluxe, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, Raleigh, Turist De Luxe, 57 cm st

  Damecykel, Raleigh, Turist Deluxe, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, Raleigh, Turist De Luxe, 57 cm stel, 3 gear WAR08520G— flot veteran original Raleigh 1970- Made in England, 54 år gammel,sort, Servi

  2.999,00 kr.25-02-2024

Lige nu er der mere end 23.000 cykler til salg på DBA, så du kan både finde modeller til børnene, til mor og til far.

Det afslører el-cyklens stelnummer

Har du gemt garantibevis og kvittering på din el-cykel? Det kan blive afgørende for dit salg, om du kan huske, hvor du har lagt kvitteringen på din cykel. Den kan nemlig give køber svar på, hvilket stelnummer din el-cykel har.

Og hvorfor er det så vigtigt? Det fortæller Torben dig:

- Cyklens stelnummer står altid på din kvittering, og det er vigtigt, at stelnummeret på kvitteringen passer til det, der står på cyklen. Det viser nemlig køber, at cyklen ikke er stjålet.

Med garantibeviset i hånden kan du med ro i maven sende køber ud på en prøvetur, men før køber klikker cykelhjelmen fast, skal du fortælle lidt mere om el-cyklen:

Når køber kommer for at prøve el-cyklen, skal du selvfølgelig fortælle, hvorfor du sælger den. Har du været glad for den? Så kan det jo ikke være svært at fremhæve alle de gode ture, du har kørt. Du kan også fortælle køber, hvor langt du har kørt, for det kan være rart at vide, hvor mange kilometer man kan køre på en batteriopladning,
fortæller Torben.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.

Sådan finder du el-cyklens bedste vinkler

Du kommer ikke uden om det! Der skal billeddokumentation til, hvis du vil lukke en handel. Det er nemlig på billederne, du kan vise køber, at din el-cykel er lige så velsmurt, som din annoncetekst.

Men hvordan får du din cykel til at stå knivskarpt på billederne? Torben trækker et par tricks frem, som du kan med fordel kan bruge:

- Først og fremmest skal du vise, om cyklen har skrammer eller rust nogle steder. Tag et billede af cyklen i fuld figur og lav også et par nærbilleder, hvor du viser dæk, gear, styr og pedaler. Batteriet må du også huske at fotografere, og et display som fungerer, skal du endelig også vise, slutter Torben entusiastisk.

Husk at spænde cykelhjelmen, før du kører af sted på din el-cykel:

 1. Cykelhjelm, Mango, Ny cykelhjelm
Str. S/M, 52 - 57 cm

  Cykelhjelm, Mango, Ny cykelhjelm Str. S/M, 52 - 57 cm

  125,00 kr.25-02-2024
 2. Cykelhjelm, Cykelhjelm, Bell Stratus med MIPS, str. L

Sælges da den er for stor. 

Ny pris ca. 1200

  Cykelhjelm, Cykelhjelm, Bell Stratus med MIPS, str. L Sælges da den er for stor. Ny pris ca. 1200 kr.

  350,00 kr.25-02-2024
 3. Cykelhjelm, Pas Normal Studios, Falconer II Aero MIPS Helmet — Black - Pas Normal Studios x Sweet Pr

  Cykelhjelm, Pas Normal Studios, Falconer II Aero MIPS Helmet — Black - Pas Normal Studios x Sweet Protection. Er brugt nogle gange og har lidt ridser (da den har ligget på en hylde, hvor den har ramt

  950,00 kr.25-02-2024
 4. Cykelhjelm, Hövding, Helt ny ubrugt hövding 3 sælges

  Cykelhjelm, Hövding, Helt ny ubrugt hövding 3 sælges

  2.000,00 kr.25-02-2024
 5. Cykelhjelm, Høvding hjelm, Helt ny høvding airbag hjelm. Aldrig brugt. Model Høvding 3.

  Cykelhjelm, Høvding hjelm, Helt ny høvding airbag hjelm. Aldrig brugt. Model Høvding 3.

  1.000,00 kr.25-02-2024
 6. Cykelhjelm, Hövding 3, Helt ny og aldrig åbnet hovding 3 sælges, den er købt i Fri bike-shop og har

  Cykelhjelm, Hövding 3, Helt ny og aldrig åbnet hovding 3 sælges, den er købt i Fri bike-shop og har kvittering

  2.100,00 kr.25-02-2024

Har du husket en cykelhjelm? Lige nu finder du 1.200 cykelhjelme på DBA til under 100 kroner, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at have styr på sikkerheden.

Er du ikke helt klar til at skille dig af med el-cyklen? Du kan jo overveje, om det ikke bare er en make over, der skal til, før du føler, din cykel er klar til flere ture på landevejene. Læs med her og find ud af, hvordan du pimper din cykel, så den næsten ikke er til at kende igen.

Det er ikke kun i dækkene, der er brug for cykelslanger. Vil du have meget frugt på æbletræerne, og har du et par gamle cykelslanger liggende? Så vil du synes, det er interessant at se denne video, hvor vi viser dig, hvordan du kan bruge de brugte slanger i frugthaven.

Relaterede artikler