5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel
MotorUdelivLivsstilBørn

5 ting du skal vide, når du sælger din el-cykel

Christine
Christine

Skal du sælge din el-cykel? Det kan være en udfordring at finde det gear, du skal i, når cyklen skal sælges. Derfor har vi allieret os med en ekspert, som her giver dig 5 vigtige råd, der kan være afgørende, når du vil lukke en cykelhandel på DBA.

Du har svunget dig i sadlen, trampet i pedalerne og lyttet til batteriets brummen i mange år, men nu er det måske tid til at stige af el-cyklen? Der venter stadig mange gode kilometer i cyklen, selvom den har taget dig fra A til B mere end én gang, og det må du huske at fortælle, når du skal sælge din el-cykel.

Ved du, hvordan du griber annonceteksten an? I samarbejde med Torben fra eCykler giver vi dig 5 gode råd til at skrue den perfekte annoncetekst sammen, så du får medvind på vejen mod en god handel.

Der gælder samme regler for el-cykler og biler

Har du overholdt service? Der gemmer sig meget teknik i din el-cykel. Præcis derfor skal den synes på samme måde som en bil, hvis den skal køre som smurt på landevejene:

- En el-cykel skal gennemgås på samme måde som en bil, og derfor skal du fremvise en opdateret servicebog ved salg. På den måde kan køber være sikker på, at cyklen er godkendt og i fin stand, forklarer Torben.

Vil du vise køber, at elektronikken fungerer, og kabler er forbundet korrekt? Så må du give din el-cykel et servicetjek, før du indrykker salgsannoncen på DBA. Du kan få opdateret servicebogen hos din lokale cykelhandler for omkring 300 kr., fortæller Torben.

Disse el-cykler er til salg på DBA netop nu:

 1. Damecykel, MBK, ax-ion, 52 cm stel, 7 gear, stelnr. -, Utrolig velholdt dame el cykel med YAMAHA ce

  Damecykel, MBK, ax-ion, 52 cm stel, 7 gear, stelnr. -, Utrolig velholdt dame el cykel med YAMAHA centermotor - MBK.s topmodel med affjedret forgaffel, lukket kædekasse mm. Nyt dæk,kæde og tandhjul. L

  4.500,00 kr.19-05-2024
 2. Damecykel, Raleigh, Darlington El cykel, 50 cm stel, 7 gear, Raleigh Elcykel fra 2022, kun kørt få

  Damecykel, Raleigh, Darlington El cykel, 50 cm stel, 7 gear, Raleigh Elcykel fra 2022, kun kørt få km. Kører godt.

  8.000,00 kr.19-05-2024
 3. Elcykel, eboss, Desværre bliver vi nød til at udskifte vores fantastiske el mountainbikes fra Efutur

  Elcykel, eboss, Desværre bliver vi nød til at udskifte vores fantastiske el mountainbikes fra Efuture, da vi ikke kan have dem på vores nye autocamper. Der er tale om en Eboss og en Ehunter knap 3 år

  13.995,00 kr.19-05-2024
 4. Elcykel, Bullitt Original, 8 gear, Cyklen er fra 2018, men køre som den skal.

Sælger da min tid med

  Elcykel, Bullitt Original, 8 gear, Cyklen er fra 2018, men køre som den skal. Sælger da min tid med mesh jernhesten er passeret, det er en rigtig god bycykel, og kan ombygges alt efter hvilke behov d

  1.699,00 kr.19-05-2024
 5. Elcykel, Xzite Ego, 3 gear, 47 tommer, stelnr: 860-500016, Elcykel der har stået stille alt for læng

  Elcykel, Xzite Ego, 3 gear, 47 tommer, stelnr: 860-500016, Elcykel der har stået stille alt for længe. Jeg kan ikke få batteri og cykel til at "snakke" sammen, selve cyklen virker fint men den har bru

  1.000,00 kr.19-05-2024
 6. Damecykel, Kalkhoff, Include premium 8R, 45 cm stel, 8 gear, Kalkhoff elcykel I ekstra holdbar kval

  Damecykel, Kalkhoff, Include premium 8R, 45 cm stel, 8 gear, Kalkhoff elcykel I ekstra holdbar kvalitet. Cykelen er knap 8 år gammel. Men den er i super flot stand. Cykelen kommer med kraftig centerm

  8.900,00 kr.19-05-2024

Er du på udkig efter en el-cykel? Lige finder du 445 elcykler på DBA, og for under 2000 kroner kan du køre hjem med 236 modeller.

Denne del af cyklen skal køre som smurt

Batteriet er afgørende for, hvor meget du kan sælge din el-cykel for. Det er nemlig et stykke mekanik, som yder meget, og derfor slides som noget af det første:

I din annoncetekst skal du fremhæve, hvilken størrelse og tilstand batteriet er i. Det er nemlig en væsentlig ting, som koster meget, hvis det skal skiftes. Et nyt batteri til en el-cykel koster mellem 3.000 og 5.000 kroner,
fortæller Torben.

Den normale levetid for et batteri er mellem 3 og 6 år, men hvordan forklarer du sælger, at der faktisk stadig er mange gode år tilbage på din el-cykel? Torben står klar med et svar:

- Batteritesten er et godt tip til dig, der skal sælge din el-cykel. Hos cykelhandleren kan du få lavet en test til under 300 kroner, som viser, hvor stor kapacitet, der er tilbage på batteriet. Det giver dig den fordel, at du kan dokumentere over for køber, at batteriet er tiptop, fortæller han.

Du må altså svinge forbi cykelhandleren, hvis du vil have tunge skyts på bordet, der kan overbevise den kommende køber, men er der andet, du kan gøre? Torben anbefaler også, at du i din annoncetekst fremhæver batterimodellen:

- For nogle købere kan det være afgørende at vide, om det er Boss, Yamaha eller en tredje producent, som står bag, forklarer han.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide, når du køber en brugt el-cykel

Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.
Denne elcykel fra Gazelle sælger Trine fra Malling til 14.000 kroner. Den har kørt 5.800 kilometer.

Dette kan du med fordel fremhæve i annonceteksten

Du er allerede godt på vej mod en fin handel, når du fremviser en opdateret servicebog og et nytestet batteri. Der er dog også andre ting, du med fordel kan fremhæve, når du sælger din el-cykel:

- Virker alt, som det skal? Det vil man jo som køber gerne vide. Jeg vil anbefale, at du grundigt beskriver, hvilken stand håndbremser og fodbremser er i, hvor gamle dækkene er og om gearene kører, som de skal, fortæller Torben.

Vil du fortælle sælger, at gearene fungerer upåklageligt? Så kan du notere, at du har smurt dem jævnligt, så de siger små, regelmæssige kliklyde, når du drejer på pedalerne.

Og apropos pedaler så har Torben et vigtigt tip, som du kan tage med på vejen:

- Knirker pedalerne på el-cyklen, er det med stor sandsynlighed et tegn på, at de skal skiftes. Det betyder nemlig, at krankøjet er rustent. Kører pedalerne upåklageligt, skal du selvfølge huske at skrive det i din annonce, så køber ved, at der ikke kommer en uforudset udgift, tipper Torben.

Find din nye cykel på DBA:

 1. Drengecykel, anden type, SCO, New generation, 20 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WBL 10351F, Velholdt d

  Drengecykel, anden type, SCO, New generation, 20 tommer hjul, 3 gear, stelnr. WBL 10351F, Velholdt drengecykel. Passer til en på ca. 5-8 år

  1.050,00 kr.19-05-2024
 2. Trek Rail 9.8 XX1, full suspension, XL tommer, 12 gear, Denne fantastiske maskine er klargjort - og

  Trek Rail 9.8 XX1, full suspension, XL tommer, 12 gear, Denne fantastiske maskine er klargjort - og søger en ny legekammerat. Ekstrem kompetent fuldblods 2021 E-MTB – i Trail/Enduro klassen, som med

  31.750,00 kr.19-05-2024
 3. Unisex børnecykel, classic cykel, 14 tommer hjul, 1 gear, Paw patrol, Fod og håndbremse. Cykelhjelm

  Unisex børnecykel, classic cykel, 14 tommer hjul, 1 gear, Paw patrol, Fod og håndbremse. Cykelhjelm størrelse 46-53 cm + 30kr Støttehjul + 30kr. Kører fint, dæk ok lidt rust.

  400,00 kr.19-05-2024
 4. Find din drømmecykel til fantastik priser

  Find din drømmecykel til fantastik priser

  Damecykel, Frieser, CLASSIC FRIESER ALASKA SPECIAL SUPER FLOT KURV , gear 3, Model: CLASSIC FRIESER ALASKA SPECIAL INKL SUPER FLOT KURV FØR 4990- Kr. Inkl Super flot KURV NU 2990,- Kr. CLASSIC

  2.990,00 kr.19-05-2024
 5. Pigecykel, anden type, Kildemoes, Bedstemor, 24 tommer hjul, 7 gear, Gode dæk og slanger

  Pigecykel, anden type, Kildemoes, Bedstemor, 24 tommer hjul, 7 gear, Gode dæk og slanger

  375,00 kr.19-05-2024
 6. Damecykel, MBK, Concept, 50 cm stel, 8 gear, stelnr. WBK51061L, Fra 2017, men har ikke været brugt

  Damecykel, MBK, Concept, 50 cm stel, 8 gear, stelnr. WBK51061L, Fra 2017, men har ikke været brugt alle årene. Der er punkterfrie dæk i god stand, og cyklen er lige blevet renset og smurt. Der er mon

  1.600,00 kr.19-05-2024

Lige nu er der mere end 23.000 cykler til salg på DBA, så du kan både finde modeller til børnene, til mor og til far.

Det afslører el-cyklens stelnummer

Har du gemt garantibevis og kvittering på din el-cykel? Det kan blive afgørende for dit salg, om du kan huske, hvor du har lagt kvitteringen på din cykel. Den kan nemlig give køber svar på, hvilket stelnummer din el-cykel har.

Og hvorfor er det så vigtigt? Det fortæller Torben dig:

- Cyklens stelnummer står altid på din kvittering, og det er vigtigt, at stelnummeret på kvitteringen passer til det, der står på cyklen. Det viser nemlig køber, at cyklen ikke er stjålet.

Med garantibeviset i hånden kan du med ro i maven sende køber ud på en prøvetur, men før køber klikker cykelhjelmen fast, skal du fortælle lidt mere om el-cyklen:

Når køber kommer for at prøve el-cyklen, skal du selvfølgelig fortælle, hvorfor du sælger den. Har du været glad for den? Så kan det jo ikke være svært at fremhæve alle de gode ture, du har kørt. Du kan også fortælle køber, hvor langt du har kørt, for det kan være rart at vide, hvor mange kilometer man kan køre på en batteriopladning,
fortæller Torben.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.
Vil du have en elcykel med 7 gear? Niklas fra Brøndby sælger sin cykel for 7.000 kroner.

Sådan finder du el-cyklens bedste vinkler

Du kommer ikke uden om det! Der skal billeddokumentation til, hvis du vil lukke en handel. Det er nemlig på billederne, du kan vise køber, at din el-cykel er lige så velsmurt, som din annoncetekst.

Men hvordan får du din cykel til at stå knivskarpt på billederne? Torben trækker et par tricks frem, som du kan med fordel kan bruge:

- Først og fremmest skal du vise, om cyklen har skrammer eller rust nogle steder. Tag et billede af cyklen i fuld figur og lav også et par nærbilleder, hvor du viser dæk, gear, styr og pedaler. Batteriet må du også huske at fotografere, og et display som fungerer, skal du endelig også vise, slutter Torben entusiastisk.

Husk at spænde cykelhjelmen, før du kører af sted på din el-cykel:

 1. Cykelhjelm, Abus cykelhjelm, Er brugt til vores søn fra 5 til 8 år. Størrelse 50-55 cm. Er fuldt fun

  Cykelhjelm, Abus cykelhjelm, Er brugt til vores søn fra 5 til 8 år. Størrelse 50-55 cm. Er fuldt funktionsdygtig og har ikke været i uheld eller andet. Kan sendes med DAO for købers regning. Se ogs

  50,00 kr.19-05-2024
 2. Cykelhjelm, ABUS - for Children - Til born, In good condition. Size: 46-55 cm (for children ~ 6-9 ye

  Cykelhjelm, ABUS - for Children - Til born, In good condition. Size: 46-55 cm (for children ~ 6-9 years)

  45,00 kr.19-05-2024
 3. Cykelhjelm, ABUS - Children, in very good condition. Size 45-50 cm (for children)

  Cykelhjelm, ABUS - Children, in very good condition. Size 45-50 cm (for children)

  45,00 kr.19-05-2024
 4. Cykelhjelm, Cratoni MTB hjelm S/M or M/L, Sælges cykelhjelm Cratoni; inside is adjustable; Two sizes

  Cykelhjelm, Cratoni MTB hjelm S/M or M/L, Sælges cykelhjelm Cratoni; inside is adjustable; Two sizes; price is for one S/M: 54-58cm M/L: 58-61cm

  120,00 kr.19-05-2024
 5. Cykelhjelm, Hövding 3, Brugt, men god stand

  Cykelhjelm, Hövding 3, Brugt, men god stand

  500,00 kr.19-05-2024
 6. Cykelhjelm, ABUS Smiley 3.0 cykelhjelm til Børn Blue Whale, størrelse M (50-55cm), passer til børn m

  Cykelhjelm, ABUS Smiley 3.0 cykelhjelm til Børn Blue Whale, størrelse M (50-55cm), passer til børn mellem ca. 2-6 år, helt nyt og i original pakning... fik som gave. Nypris 329 kr. hos cykelgear.dk.

  200,00 kr.19-05-2024

Har du husket en cykelhjelm? Lige nu finder du 1.200 cykelhjelme på DBA til under 100 kroner, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at have styr på sikkerheden.

Er du ikke helt klar til at skille dig af med el-cyklen? Du kan jo overveje, om det ikke bare er en make over, der skal til, før du føler, din cykel er klar til flere ture på landevejene. Læs med her og find ud af, hvordan du pimper din cykel, så den næsten ikke er til at kende igen.

Det er ikke kun i dækkene, der er brug for cykelslanger. Vil du have meget frugt på æbletræerne, og har du et par gamle cykelslanger liggende? Så vil du synes, det er interessant at se denne video, hvor vi viser dig, hvordan du kan bruge de brugte slanger i frugthaven.

Relaterede artikler