Nu kan drømmen blive din: Morten har en VW T1 til salg på DBA
MotorLivsstil

Nu kan drømmen blive din: Morten har en VW T1 til salg på DBA

Christine
Christine

Er du klar til at køre en tur ned ad memory lane? Så spænd selen og sæt dig godt til rette i Morten Atzens VW T1 fra 1964, som er til salg på DBA netop nu. For selvom det ikke er nemt at sige farvel til den rubinrøde ræser, er det nødvendigt, for Morten fra Løgstrup har en helt ny drengedrøm, der skal realiseres.

OPDATERING: Mortens bil er 2. september blevet solgt.

For nogle er mig og min Kadet et perfekt match, for andre er drømmen en Volvo B18 210 med to sidespejle og teaktræssæder omme bagi, men for Morten Atzen var det kærlighed ved første blik, da han satte sig bag rattet i sin VW T1.

Vil du overtage Mortens drømmebil? Den er til salg på DBA netop nu, for Morten er klar til at køre ud på et helt nyt eventyr. Hvad det går ud på, kan du læse mere om her.

Det er ikke kun detaljerne, der gør Mortens bil enestående

Som den står der i sommersolen, er det ikke nemt at se, at der er rullet 125.000 kilometer gennem karosseriet på den rubinrøde VW T1 fra 1964. For selvom det på papiret er en ældre dame, spinder benzinmotoren stadig som en killing, og safarivinduerne stråler om kap med fælgene. Den er med andre ord toptunet til at tage familien på tur:

- Jeg købte den i Sverige for to år siden, og den gang var den helt nyrenoveret, så det er en flot bil, fortæller Morten, 40 år, og fortsætter:

Det er en model med tre døre og plads til seks personer, så den store familie kan sagtens være der. Jeg har været på mange gode ture med venner og familie i Danmark for at spise is og opleve en masse,
siger han.

Jagten på sommerlandets største is er dog ikke den eneste grund til, at Morten fra Løgstrup købte folkevognsrugbrødet. Passionen for de gamle biler har han altid haft:

- Jeg er jo nok lidt en VW-mand, må jeg sige, og jeg har altid interesseret mig for deres luftkølede biler. Den første købte jeg i 2002, og det er blevet til et par stykker siden, fortæller han.

En luftkølet bil? Hvis ikke du er kender, studser du nok over udtrykket. Så lad os lige indstille GPS’en, så vi kommer på ret kurs igen: Vi må ned i historien, for netop en luftkølet motor er det, der gør VW T1 til en helt særlig bil.

Lige nu kan du på DBA finde flere skønne udgaver af den populære VW T1, men er du kun på udkig efter reservedele, kan du også nøjes med dem.

Det her gør en VW T1 til en unik veteranbil

Den første VW T1 rullede ud af fabriksgaragen i Wolfsburg i 1950, og siden har varevognen været fast inventar på verdens veje. Bilen, der også går under navnet Transporter, var perfekt til små firmaer, som havde brug for en robust bus med god plads.

Kan du gætte, hvad det var, som fik folk til at flokkes om folkevognen? Motoren, og Morten er da heller ikke i tvivl om, at den er grunden til, at bilen stadig er et hit i dag:

- T1 er udstyret med en luftkølet boxermotor bagerst i bilen, og det giver virkelig meget plads. Fordi kabinen er helt i front, kan pladsen ned mod motoren udnyttes optimalt. Fordelen ved den luftkølede motor er desuden, at den er virkelig driftssikker, og den kan klare både høj varme og lave kuldegrader, forklarer Morten.

Det er altså motoren, som sikrer, at Transporten, som er den første varevogn fra Volkswagen, i dag er en ikonisk bil på vejene. Og apropos veje, hvordan ligger bilen egentlig i svingene?

LÆS OGSÅ: 3 surferbiler til dig, der ikke har råd til et folkevognsrugbrød

Der er et praktisk lad på Mortens VW T1.
Der er et praktisk lad på Mortens VW T1.

Hvor meget betyder køreglæden? Sådan ligger en VW T1 på vejene

Ligger en Transporter lunt i svinget, når det gælder køreglæde? Da vi spørger Morten, lyder han ikke som en mand, der forsøger at sælge sin bil:

- Den kører jo som en arm, der sover. Det er en ordentlig rystetur at køre i den, og du får også ondt i røven af sæderne. Man får en på opleveren i den bil, men køreglæde kan man ikke snakke om, griner han højt og skynder sig at tilføje:

- Men sådan er det jo med den her type biler. Det er præmissen, forklarer han.

Til gengæld får man så meget andet for de 280.000 kroner, som bilen er sat til salg for. Der er nemlig både kabine med 2 bænksæder, safarivinduer foran og bagi, popouts bagerst, et lavt kalechestativ og et lad med lister i teaktræ. Larm fra motoren skal du heller ikke frygte, for hele kabinen er lyddæmpet, fortæller den glade sælger:

- T1 er en meget speciel bus, men modellerne er super hyggelige og har en god størrelse. Det er den her kombination af både at være praktisk og hyggelig, som jeg tror, har gjort bilen populær, og så findes den jo i mange variationer, siger Morten.

Det store spørgsmål, som vi endnu mangler at få besvaret, må derfor være: hvorfor sælge så skøn en bil?

Veteranbiler til salg på DBA netop nu:

 1. Opel Rekord 1,9 L Coupé Benzin modelår 1967 km 85000 Blå, Ekstremt fin Opel Rekord 1900 Coupe (nok d

  Opel Rekord 1,9 L Coupé Benzin modelår 1967 km 85000 Blå, Ekstremt fin Opel Rekord 1900 Coupe (nok den smukkeste Opel model der er produceret) Haft 2 ejere (den sidste side 1992) og kun kørt 85.000 km

  159.800,00 kr.12-06-2024
 2. Morris Marina, 1,8, Benzin, 1973, 4-dørs, Rigtig fin Morris Marina fra 1973
Den har 2 lak reparation

  Morris Marina, 1,8, Benzin, 1973, 4-dørs, Rigtig fin Morris Marina fra 1973 Den har 2 lak reparationer på højer forskærm, ud over det er der ikke noget at komme efter den står virkelig flot inde og u

  34.000,00 kr.12-06-2024
 3. BMW 320 2,0 Cabriolet aut. Benzin aut. Automatgear modelår 1978 km 174000 Sort service ok none, Auto

  BMW 320 2,0 Cabriolet aut. Benzin aut. Automatgear modelår 1978 km 174000 Sort service ok none, Automatgear. Liebhaveri med åben himmel. Sælges billigt! Bilen er i meget fin stand. Teknisk er den mege

  148.000,00 kr.11-06-2024
 4. Buick Skyhawk, 3,8, Benzin, aut. 1976, km 54000, blå, træk, nysynet, 2-dørs, 16" alufælge, Buick sky

  Buick Skyhawk, 3,8, Benzin, aut. 1976, km 54000, blå, træk, nysynet, 2-dørs, 16" alufælge, Buick skyhawk Coupé. 3.8 liter. Veteranbil 8 år til næste syn. Kører rigtig godt. Kører kun om sommeren. Mang

  59.900,00 kr.10-06-2024
 5. Mercedes 230 TE 2,3 stc. Benzin modelår 1985 km 235000 Champagnemetal service ok full, ABS, Automatg

  Mercedes 230 TE 2,3 stc. Benzin modelår 1985 km 235000 Champagnemetal service ok full, ABS, Automatgear, Soltag, Adaptiv fartpilot. "Oplev ægte klassisk elegance med denne velplejede W123 - en ægte ve

  79.900,00 kr.11-06-2024
 6. Triumph Spitfire MK3 med overdrive fra 1967

  Triumph Spitfire MK3 med overdrive fra 1967

  Triumph Spitfire, 1,3, Benzin, 1967, km 3200, rød, 2-dørs, service ok, Er du samler eller har du bare en drøm at kunne suse derudaf i en åben veteranbil, når sommerens sol står højt på himlen, så se h

  127.800,00 kr.09-06-2024

Drømmer du om en bil med nostalgi og historie under kølerhjelmen, så er veteranbiler noget for dig. Lige her finder du dem, der koster under 100.000 kroner.

Derfor sælger Morten sin bil på DBA

Det er altså ikke på grund af den manglende køreglæde, at Morten har sat sin Transporter til salg på DBA. Det skyldes i stedet et nyt projekt:

- Jeg har jo kastet mig over et nyt projekt, så derfor bliver jeg nødt til at sælge bilen. Jeg har simpelthen ikke tid til at køre i den, og det er synd, for det er en dejlig bil. Først prøvede jeg at sælge den på Facebook, men der var for mange useriøse kommentarer, så derfor indrykkede jeg en annonce på DBA. Her har jeg kun oplevet, at seriøse og interesserede købere har henvendt siger, fortæller Morten.

Er du også nysgerrig på, hvorfor Morten sælger sin veteranbil? Det er ikke altid en let beslutning at sende bilen videre til en ny ejer, og jo mere speciel en bil er, jo sværere bliver afskeden. Det kender Morten alt til. Han havde en drøm om at tage på roadtrip til det store VW-træf på Spa-banen i Belgien før det store farvel, men sådan skulle det ikke gå grundet COVID-19. Heldigvis lægger det ikke en dæmper på Mortens humør, og ved du hvorfor? Der holder allerede en ny bil i garagen:

- Jeg har købt en VW Brasilia, som jeg skal gå og skrue lidt på. Det er en mindre personbil, så den passer bedre til mig, men den skal skilles helt ad først og bygges op fra bunden. Min kone synes, den er virkelig grim, men den har potentiale, griner han også fortsætter:

T1’eren byggede jeg ikke selv, så derfor er jeg ikke helt så tæt knyttet til den, som jeg nok bliver med min Brasilia. Jeg tror, jeg får et had/kærlighedsforhold til den bil, og jeg forestiller mig, at jeg beholder den for altid,
spår Morten.

Den lille Brasilia minder på mange områder om den populære veteranbil Bobbel (T3-variant), som Volkswagen også står bag. Da vi spørger Morten, hvorfor han tror, at veteranbilerne er i så høj kurs i dag, er han faktisk slet ikke i tvivl. Du kan læse hans svar under billedet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du trådløst internet i bilen

Skal du på sommerferie med familien, men synes de mindste, at køreturen er lidt for lang? Tag Ipaden med i bilen og find et internet-hotspot. Det kan du gøre via din gamle smartphone, og i artiklen over billedet forklarer vi dig, hvordan du gør.
Skal du på sommerferie med familien, men synes de mindste, at køreturen er lidt for lang? Tag Ipaden med i bilen og find et internet-hotspot. Det kan du gøre via din gamle smartphone, og i artiklen over billedet forklarer vi dig, hvordan du gør.

Værdifulde veteranbiler på vejene

Det er ikke kun brændstof, der er i tanken på de gamle veteranbiler. De kører også på en solid portion nostalgi og historie og med to veteranbiler i garagen, er Morten heller ikke i tvivl om, hvad der holder dem på vejene:

- Veteranbiler giver jo en særlig opmærksomhed. I dag kan alle lease en Porsche, men de her gamle biler kan noget specielt. De kommer med en historie, som giver dem en særlig værdi, og du får på den måde en bil, som ingen andre har, forklarer han.

- Når man har en veteranbil, er det jo også en hobby, man kan dele med andre. På min vej er vi tre, der har en VW T1, så vi har sådan en slags klub, fortæller Morten.

Hvor længe han skal være med i T1-klubben, vil tiden vise, for lige nu er Morten i dialog med en meget interesseret køber fra Frankrig. Om roadtrippet så alligevel kan realiseres, hvis bilen skal sendes sydpå, vil tiden vise, men én ting er sikkert:

- Jeg har heldigvis fået lov til fortsat at være med i klubben med min Brasilia. Så længe der bare står VW på bilen, går det nok, forsikrer Morten afslutningsvist.

Find en Bobbel på DBA i dag:

 1. VW 1303, 1,3, Benzin, 1974, 2-dørs, Vw Bobbel 1303/Big
Årg 1974
Super god stand. Der er ikke en rust

  VW 1303, 1,3, Benzin, 1974, 2-dørs, Vw Bobbel 1303/Big Årg 1974 Super god stand. Der er ikke en rustplet i bunden af den. Har ved sidste syn været total skilt af. Hvor bunden er ordnet og malet. Det

  7.500,00 kr.12-06-2024
 2. VW 1200, 1,2, Benzin, 1962, km 65000, beige, 2-dørs, Hvis du er på jagt efter en veteranbil, der er

  VW 1200, 1,2, Benzin, 1962, km 65000, beige, 2-dørs, Hvis du er på jagt efter en veteranbil, der er pålidelig og som ikke er dyr i reparationer, så er en klassisk VW 1200 bobbel det perfekte bud! Fol

  109.000,00 kr.06-06-2024
 3. VW 1100 1,1 Benzin modelår 1950 km 61000 Bordeaux, Dks flotteste VW Bobbel 1100 nu på lager,

✔️ Tot

  VW 1100 1,1 Benzin modelår 1950 km 61000 Bordeaux, Dks flotteste VW Bobbel 1100 nu på lager, ✔️ Total renoveret (fra 1997 til 2014), ✔️ Den legendariske Splitbagrude, ✔️ Samler objekt uden lige - ikk

  409.900,00 kr.06-06-2024
 4. VW Passat, 2,0 TDi 140 Comfortline BMT, Diesel, 2011, km 305000, sølvmetal, 4-dørs, st. car., Holder

  VW Passat, 2,0 TDi 140 Comfortline BMT, Diesel, 2011, km 305000, sølvmetal, 4-dørs, st. car., Holder syn til 02-10-2025 Seneste regnr: EA 97 768 Super god bil, starter og køre fint Følgende kan bem

  50.000,00 kr.05-06-2024
 5. VW The Beetle 1,2 TSi 105 Design Benzin modelår 2014 km 105000 Hvid nysynet ABS airbag startspærre s

  VW The Beetle 1,2 TSi 105 Design Benzin modelår 2014 km 105000 Hvid nysynet ABS airbag startspærre servostyring, The Beetle er den nyere version af den ældre Bobbel som vi kender. Denne Beetle har de

  119.900,00 kr.05-06-2024
 6. VW 113, 1,2 De Luxe, Benzin, 1959, km 77000, 2-dørs, Flot Bobbel med afviservinger (som virker). 6 V

  VW 113, 1,2 De Luxe, Benzin, 1959, km 77000, 2-dørs, Flot Bobbel med afviservinger (som virker). 6 V. Undervognsbehandlet. Holder syn til 04/2030. Fik skiftet komplet bremser i forbindelse med sidste

  82.000,00 kr.22-05-2024

Den populære Bobbel er en af de mest ikoniske biler på landevejene, og her finder du dem, der koster mindre end 50.000 kroner. 

Det er ikke sikkert, du er lige så skarp som Morten til at sætte ordene sammen, så din bil kan sendes ud på nye eventyr i en fart. Vil du vide, hvordan du skruer en annoncetekst sammen, som sælger bilen? Vi sætter speederen i bund og bringer de bedste tips til en god annoncetekst ud til dig her i artiklen, så din bil snart kan køre ind i en ny ejers garage.

Vil du køre ungerne i skole i din egen skolebus? I videoen kan du møde Bo Arleth, der har DBAs dyreste skolebus til salg, og her får du både nostalgi og historie for alle pengene. Hvor mange penge du skal have op af tegnebogen, før hjulene på bussen kan køre rundt med dig som chauffør, afslører Bo også på sin rundvisning mellem sæderne.

Relaterede artikler