Sådan sætter du din bil til salg via DBA-Appen
Motor

Sådan sætter du din bil til salg via DBA-Appen

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

På DBA Guide har vi ligeså mange læsere, der læser med på mobilen, som vi har læsere, der sidder foran computeren. Derfor er det oplagt, at du lærer hvordan du sætter din bil til salg på DBA via din smartphone. Læs den nemme trin-for-trin guide her.

Vi har dygtige folk, der arbejder dedikeret på at gøre brugeroplevelsen så let og intuitiv som mulig for dig. Særligt vores App har fået en overhaling, så den nu burde være direkte at gå til.

Men hvis du sidder på den anden side og oplever, at det driller med at få sat din bil til salg via vores App, så er det underordnet, hvor mange kloge hoveder der sidder og fortæller dig, det virker.

Derfor laver vi en helt lavpraktisk trin-for-trin guide til, hvordan du opretter en annonce og sætter din bil til salg via DBA-Appen.

Inden vi går i gang, skal du derfor lige et smut forbi App Store, Google Store eller hvor du normalt henter dine Apps, og hente Appen, der hedder 'DBA: Den Blå Avis'. På billedet herunder, kan du se, hvordan Appen ser ud i App Store — og ja, den er naturligvis gratis.

Vil du hellere sælge din bil via din computer? Så har vi også skrevet en artikel om, hvordan du sætter din bil til salg på DBA på computeren.

Det er DBA-Appen med dette ikon, du skal lede efter.
Det er DBA-Appen med dette ikon, du skal lede efter.

Når du har hentet Appen, er du klar til at sætte din bil til salg!

1. Opret annonce

Åben Appen. Her finder du DBA startsiden, hvor der er udvalgt annoncer efter det, du typisk leder efter.

I bunden er en menu-linje og lige i midten af den, finder du en knap hvor der står 'Sælg'. Tryk på den og så er du i gang!

Med denne lille indiskrete illustration, kan du se, hvor du finder den lille 'Sælg'-knap.
Med denne lille indiskrete illustration, kan du se, hvor du finder den lille 'Sælg'-knap.

2. Vælg billeder

Hvis ikke du har taget billeder af din bil endnu, så sæt lige denne salgproces på pause og få taget de billeder! Som bruger på DBA får du 8 gratis billeder, og vi anbefaler på det kraftigste, at du gør brug af alle 8.

Tag billeder af bilen fra alle vinkler og husk også kabinen. Hvis din bil har skader eller rust, kan det være en god idé at tage et billede af dem, så køber ved, hvad han eller hun har med at gøre.

Husk at tage billeder i dagslys og vent, til det ikke regner. Hvis du er usikker på, hvordan du tager et godt salgsbillede, kan du læse vores artikel, der giver dig de vigtigste fotoråd, til når du skal sælge din bil.

Og spar gerne på photoshop-kræfterne: Du behøver ikke sløre din nummerplade. Der er ikke nogen, der kan trække personfølsomme informationer på dig via din nummerplade. Tværtimod kan mange købere bruge din nummerplade til, at tjekke kilometerstand og syn — så hvis du skjuler pladerne, kan det se ud som om, at du forsøger at skjule noget.

Det er her, du skal vælge de billeder, du har taget af din bil.
Det er her, du skal vælge de billeder, du har taget af din bil.

3. Giv tilladelse

Hvis ikke du har brugt vores App til at oprette annonce før, kan det være, du skal give tilladelse til at vælge billeder fra din kamerarulle. Appen bruger kun de billeder, du selv vælger.

Derfor må du ikke være bange for, at du via denne tilladelse giver os mulighed for at kigge dine feriebilleder igennem — det er kun billederne, du selv markerer til annoncen, der udvælges, og vi bruger ikke billederne til andre formål.

Tryk OK for, at du kan vælge billeder til annoncen.
Tryk OK for, at du kan vælge billeder til annoncen.

4. Vælg kategori (del 1)

Som Appen også forsøger at guide dig til, skal du vælge kategori, efter du har valgt dine billeder.

Her har jeg kun valgt ét billede — men vi anbefaler, som vi før har nævnt, at du gør brug af alle billederne. På den måde kan du få billeder af både interiør og eksteriør samt eventuelle skræmmer eller rust. Derefter trykker du på 'Kategori' under billedet.

Appen hjælper dig med at vise, hvor du skal trykke for at komme videre. Du er allerede næsten færdig!
Appen hjælper dig med at vise, hvor du skal trykke for at komme videre. Du er allerede næsten færdig!

5. Vælg kategori (del 2)

Nu skal du vælge den kategori, du vil sælge fra, og her er du selvfølgelig på udkig efter en bilkategori.

I stedet for bare at vælge den overordnede bilkategori har vi lavet en søgefunktion, så du kan finde det rigtige bilmærke fra starten af. Skriv derfor i tekstfeltet hvilket bilmærke, din bil er.

Hvis du skriver 'Honda', kommer disse kategorier frem. Vær opmærksom på, at du vælger fra kategorien 'Biler'.
Hvis du skriver 'Honda', kommer disse kategorier frem. Vær opmærksom på, at du vælger fra kategorien 'Biler'.

Hvis vi nu siger, at jeg gerne vil sælge en Honda, er det dét, jeg skriver i tekstfeltet. Men som du nok kan se, laver Honda mange forskellige produkter og spreder sig derfor over flere kategorier. De laver alt fra motorcykler, knallerter og sågar plæneklippere.

Find derfor den kategori, hvor der står 'Biler' nedenunder. På billedet har vi markeret den rigtige kategori med rød, som er hovedkategorien for alle biler af mærket Honda.

6. Indtast nummerplade

I vores annonceoprettelse har vi tilføjet en funktion, hvor du kan indtaste din nummerplade, for at gøre det lettere for dig. Alt du skal gøre er at skrive bilens registreringsnummer, og derefter vil systemet automatisk finde frem til bilens mærke, årgang og kilometertal.

Informationerne hentes fra SKATs Motorregister.

Hvis du har registreringsnummeret klar, gør vi arbejdet for dig.
Hvis du har registreringsnummeret klar, gør vi arbejdet for dig.

7. Tjek eller indtast oplysninger

Oplysningerne fra Motorregistret plejer at være rigtige. Men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at du eftertjekker, om alle oplysningerne, der er hentet derfra, er korrekte.

Det kan også være, at Motorregistret ikke kan hente oplysningerne på din bil. Måske har din bil aldrig været afgiftsregistreret i Danmark, eller at bilen er almindeligt afmeldt, og nummerpladerne afleveret.

Hvis det er tilfældet, skal du selv taste oplysningerne ind, som du ser på billedet herunder.

Sådan ser siden ud, når du skal indtaste bilens oplysninger.
Sådan ser siden ud, når du skal indtaste bilens oplysninger.

Ved første øjekast kan det godt se ud som om, der er en hulens masse information, du skal kunne huske om din bil. Hvis det kniber med at huske detaljer om din bil, kan du altid gribe til instruktionsbogen.

Det er dog ikke ting, du selv skal taste manuelt ind. Vi har lavet lister, hvor du kan markere de ting, der beskriver din bil. Af listerne skal du finde din bils; model, modelår, brændstof og variant samt bilens kilometertal.

Det er også fra denne side, du skal skrive din annoncetekst - se under 'Suppl. tekst' - og skrive prisen på bilen. Annonceteksten bør, udover at beskrive bilens stand, også gerne komme ind på, hvordan dit ejerskab af bilen har været. Hvad er den brugt til, har du været glad for den og hvornår er der sidst udført service? Husk også her, at beskrive hvis bilen har skavanker eller skræmmer. De fleste potentielle købere vender om på hælen, hvis bilen har et problem, du ikke har beskrevet i salgsannoncen.

Hvis du vil have hjælp til annonceteksten, har vi skrevet
 en artikel om, hvordan du skriver en annoncetekst, der sælger din bil. I den kan du få et par stikord til, hvad din annoncetekst skal indeholde, så køberne bider på. 

8. Forøg mulighederne for et hurtigt salg

Når du opretter en annonce, tilbyder vi diverse salgsfremmende pakker, der sikrer, at din annonce får mere eksponering. Disse pakker er særligt anvendelige når du skal sælge din bil, fordi der hver dag oprettes mange salgsannoncer for brugtbiler. Derfor vil din annonce uden en pakkeløsning hurtigt ryge væk fra første side.

Vi tilbyder i alt tre pakker, til din brugtbilsannonce: Budgetpakken til 59 kroner, der giver din annonce tre gange så mange visninger som normalt og fremhæver din annonce. Standardpakken til 99 kroner, der giver din annonce fire gange så mange visninger, sætter den i vores topgalleri og fremhæver den. Premiumpakken til 149 kroner, der giver din annonce seks gange så mange visninger, sætter den i vores topgalleri samt galleriet på DBA-forsiden, fremhæver den og gør den til topannonce.

På denne side får du et overblik over, hvilke muligheder du har for at fremme din salgsannonce.
På denne side får du et overblik over, hvilke muligheder du har for at fremme din salgsannonce.

Udover pakkerne har du også mulighed for at satse på Danmarks største bilmarked, Bilbasen, hvor du kan tilkøbe annonceplads for 229 kroner. Her vil din annonce ikke kun blive oprettet på DBA men også Bilbasen, der har cirka 600.000 månedlige besøgende.

Som næste billede illustrerer, kan du også sætte et 'HASTER' skilt på din annonce, så potentielle købere kan se, at du gerne vil af med bilen hurtigt.

9. Kontaktoplysninger

Nu er du snart i mål. Nu skal du blot skrive dine kontaktoplysninger ind, så de potentielle købere kan kontakte dig og høre mere om din bil. Du bestemmer selv, hvor mange informationer du vil have liggende på din annonce.

Du kan også vælge, om købere skal kunne se din adresse på kort og om brugere må stille spørgsmål på din annonce. Med biler er 'Spørgsmål & Svar'-funktionen smart, fordi du kan nøjes med at svare på hyppigt stillede spørgsmål én gang, når folk stiller dem offentligt på din annonce.

Nogle af informationerne hentes automatisk fra din DBA-bruger.
Nogle af informationerne hentes automatisk fra din DBA-bruger.

Når du trykker på den store, gule knap hvor der står 'Opret annonce', bliver din bil sat til salg og annonce, skudt ud på DBA. Nu er det bare at vente på, at køberne ringer! Mens du venter, kan du læse vores 7 råd til, hvordan du sælger din bil sikkert på DBA.

Det kan også være, at du undervejs i denne proces sidder og tænker, at du også kan tjene nogle hurtige penge på din iPhone eller Mac? Vi giver dig her nogle fifs til et lynhurtigt Apple-salg på DBA.

En anden der har mestret at sætte sin bil til salg på DBA er Niki, der sælger en speciel gul veteranbil. Hør mere om det gule vidunder i videoen herunder:

 

Relaterede artikler