Ny undersøgelse: Dette bilmærke har det bedste brand

Ny undersøgelse: Dette bilmærke har det bedste brand

6. marts 2019

En ny undersøgelse afslører hvilke brands, der på verdensplan er stærkest. I denne artikel fokuserer vi på de bilmærker, der ligger højest på listen. Bilmærker, som også gør det godt på brugtbilsmarkedet.

Hvilken bil synes du bedst om: En Citröen eller en Jaguar? Du vil sikkert svare Jaguar, og dette skyldes for de flestes vedkommende, at man forbinder Jaguar med at være en dyr og flot bil. Jaguar har altså i manges øjne et godt brand.

Men hvilket bilmærke har egentlig det stærkeste brand. På verdensplan?

Det har analyseinstituttet YouGov fornyligt undersøgt. Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 6 millioner mennesker fordelt på 27 lande, og det er der kommet en top 25 over de stærkeste brands i verden ud af. To bilmærker befinder sig på listen.

På listens 16. plads finder du Toyota, mens Volvo indtager plads 25.

1.403 Toyota'er er lige nu til salg på DBA, og her kan du se alle de Toyotaer, der koster mindre end 15.000 kroner på DBA.

Toyota har nogle af de bedste brugtbiler

Toyota er det bilmærke, med det stærkeste brand af en grund: Det er nemlig en god bil. Og ikke kun en god bil at købe ny. Det er også et mærke, der kan byde på flere modeller, der er særligt gode at købe brugte.

Vores biljournalist Ebbe Sommerlund har i samarbejde med bileksperten Kåre Kvistgaard tidligere skrevet denne artikel om fire biler, der er særligt egnet at købe på brugtmarkedet, såfremt du er ny på bilmarkedet. Her har han nævnt hele to af Toyotas modeller:

En Toyota Yaris og en Toyota Aygo. Dem ser vi nærmere på herunder.

Toyota Yaris og Toyota Aygo er en af de bedste brugtbiler, mener biljournalisten Ebbe Sommerlund. Her på DBA Guide kan du læse mere om, hvorfor.
Denne Toyota Yaris er til salg lige nu på DBA. Det er Aslak fra Vejle, der har den røde dyt til salg. Han håber at få 63.000 kroner for den. Så får du til gengæld også en bil med 5 døre, vinterdæk, som har kørt 121.600 kilometer, og som er fra 2013

Derfor er Toyota Yaris oplagt som brugtbil til begyndere

Bileksperten Kåre Kvistgård anbefaler, at du som ny på bilmarkedet køber en bil, der er stadiet større end de mindste modeller: Nemlig en minibil. En minibil har nemlig lige det mere ekstra plads end minibilerne, og så får du også en del mere komfort. Tilmed er minibiler ikke ret meget dyre i drift end minibilerne.

En anden fordel ved minibiler er, at flere af dem er udstyret med bluetooth, hvilket du ikke finder i de billigste mikrobiler.

Kåre Kvistgård anbefalede i artiklen dengang minibiler som eksempelvis Toyota Yaris. En bil, der er oplagt at købe brugt frem for ny, fordi du sparer en masse penge på handlen. Er du ny på bilmarkedet, er det nemlig en god idé ikke at investere alt for meget i en bil, for du skal først lige lære, hvilke funktioner i din bil, som du ikke kan leve uden. Det er nok først, når du har ejet din første bil, at du finder ud af, hvilken bil der er den bedste at investere i på længere sigt.

Lige nu er der 270 Toyota Yariser på DBA, og de fleste er i farven sølvmetal.

Toyota Aygo er også en oplagt begynder-brugtbil

En anden brugtbil, som er oplagt at købe, hvis du er på jagt efter din første bil, er en Toyota Aygo – brugt. Den model nævner Kåre Kvistgård nemlig også.

Som ny på bilmarkedet er du nok ung og har derfor formegentlig brug for en bil, der er til at betale. Toyota Aygo er en minibil, og derfor en af de billigste biler, du kan komme i nærheden af. Og tilmed er prisen, når du køber den brugt frem for ny, endnu billigere.

- Er det økonomien, der tæller allermest, så er det bare svært at komme uden om trillingerne Toyota Aygo, Peugeot 107 og Citroën C1, der kan fås brugt til 30-40.000 kroner. Med lave ejerafgifter oven i hatten bliver bilhold ikke billigere end det, sagde Kåre Kvistgaard i artiklen dengang.

Toyota Yaris og Toyota Aygo er en af de bedste brugtbiler, mener biljournalisten Ebbe Sommerlund. Her på DBA Guide kan du læse mere om, hvorfor.
79.900 kroner skal du slippe for at blive den nye ejer af denne Toyota Aygo, som netop nu er til salg på DBA. Det er Heidi fra Slagelse, der har den sorte bil til salg. En bil, der har foldetag og som er fra 2016

Toyota Corella er en oplagt brugtbil, hvis du ikke gider noget bøvl med mekanikken

Biljournalisten Ebbesommerlund har også tidligere givet sit eget bud på en brugtbil, du skal investere i, hvis du vil have en bil, hvor der ikke opstår noget bøvl med mekanikken.

En af de fire biler, Ebbe Sommerlund nævner, er en Toyota Corella.

- Toyota Corolla er en af de ’gamle’ biler, der klarer sig allerbedst i de tyske synshaller, og selv om en del af det nok skyldes Toyota-værkstedernes grundighed, så er Corolla en god og billig brugtbil. Den kan sikre dig mange kilometer til meget få penge. De har alle nogle år på bagen, men så længe de er rustbeskyttet, kan mekanikken holde næsten evigt, skriver Ebbe Sommerlund.

Det er dermed en bil, der kan tilbagelægge mange kilometer, uden at blive træt i mekanikken, og dermed burde bilen sagtens kunne holde til at have flere ejere.

- Rygtet taler sandt: Toyota Corella er ikke sexet, men den er solidt bygget, skriver Ebbe Sommerlund i artiklen.

Toyota Corella til salg på DBA:

Lige nu er der 157 Toyota Corella'er til salg på DBA. De fleste er købt i årerne 2000-2004.

Toyota – godkendt til 520 hestekræfter til salg på DBA

På DBA kommer der ind i mellem nogle biler til salg, som fanger vores opmærksomhed her på DBA Guide. Og en af de biler, der gennem tiden har gjort sig fortjent til, at vi kiggede nærmere på den, var denne Toyota Supra, som har været til salg på DBA (se billedet herunder).

- Toyota har i 2018 annonceret efterfølgeren til den legendariske Supra, som du ser på billederne her. Det gør næppe den gamle Supra mindre populær, for den har i over 20 år haft kultstatus over hele verdenen. Alan Thorup, der sælger den hvide Toyota Supra mk IV (fjerde generation) på DBA, har haft sin i mere end ti år, skriver Ebbe Sommerlund i sin artikel om bilen.

Toyota Yaris og Toyota Aygo er en af de bedste brugtbiler, mener biljournalisten Ebbe Sommerlund. Her på DBA Guide kan du læse mere om, hvorfor.
Brian fra Hornbæk har denne grå skønhed af en Toyota Supra til salg på DBA. Bilen har nedlagt 273.000 kilometer, den er fra 1990 og så skriver ejeren, at bilen er helt rustfri

Bilen fejler intet - det gør ejeren

Alan, der dengang artiklen blev skrevet, var bilens ejer, fortæller, at bilen er blevet faceliftet, siden den blev produceret tilbage i 1997. Alan importerede selv bilen fra Japan dengang, men bilens antal kørte kilometer svarer dog ikke til en tur til Japan. Alans bil har nemlig kun kørt under 100.000 kilometer.

Det er dog ikke bilen, der fejler noget, siden Alan vil af med den. Det er mere Alan. For som han selv formulerer det:

- Jeg fylder snart 50, så jeg er faldet for en bil, der passer lidt bedre til min alder. 

Lige nu er der 4 Toyota Supra til salg på DBA.

Denne type Toyota-model finder du sjældent på DBA

En sidste ting, som Toyota også er nævnt for her på DBA Guide, er deres hybridbiler. Dem er der nemlig ikke særlig mange til salg af på DBA. Og det på trods af, at der alligevel sælges relativt mange på landsplan.

Vi har undersøgt, hvorfor hybridbilerne fra Toyota er et sjældent fænomen på genbrugssiet, og svaret kan du finde i videoen, her.

Toyota Yaris og Toyota Aygo er en af de bedste brugtbiler, mener biljournalisten Ebbe Sommerlund. Her på DBA Guide kan du læse mere om, hvorfor.
Billedet her er taget fra videoen, hvor jeg undersøger, hvorfor Toyota Hybrid er så sjældne af finde på DBA. Du kan se videoen ved at klikke på linket ovenover dette billede

Volvo på DBA

Volvo er det bilmærke, der kan prale af at have det andet bedste bilbrand på verdensplan. Og det er skam også et bilmærke, der gør sig godt repræsenteret på brugtmarkedet. Eksempelvis er det ikke lang tid siden, jeg tog ud til Jesper for at høre ham, hvorfor han havde valgt at sætte sin dueblå Volvo Amazone til salg.

Du kan få svaret ved at klikke på linket. 

Klik her og se de tre veteran-Toyota'er, der er til salg på DBA. Til gengæld er der 28 veteran-Volvo'er på genbrugssitet.

Hvis du lige nu er nysgerrig på hvilke brands, der præger toppen af brandlisten, så får du svaret her: YouTube indtager listens førsteplads. Og nu hvor vi er ved emnet, så kunne du jo smutte ind på den brand-populære kanal og trykke ’abonner’ på vores kanal - DBA på Youtube. Herinde har vi over 200 videoer om diverse brugtfund.

Hvis du er til biler har vi en playliste kun med vores motorindhold, mens vi også har en playliste kun med videoer, hvor genbrugselskere inviterer dig inden for i deres hjem. Du kan også tjekke vores program-serie ’Guld i gemmerne’, hvor vi tager ud i folks kældre og op på deres lofter for at hjælpe dem med at sortere, prissætte og sætte til salg.

Netflix, WhatsApp, Google, Samsung og Ikea finder du også i toppen af brandlisten. Og netop Ikea kan du også finde meget mere indhold om på DBA Guide. Vi har flere guides, hvor du får inspiration til at lave nye møbler ud af gamle (Ikea)møbler, og du kan også læse denne guide, hvor du kan få nye idéer til, hvordan du shiner dine Ikea-møbler op. 

Du kan også kigge med herunder, hvor Michael, der elsker biler, forklarer, hvilken bil han selv ejer, og hvorfor han ALDRIG kunne drømme om at sætte den til salg. Læs mere om bilen, her.