Virgil Nicholas – en ægte sneakers junkie!
Livsstil

Virgil Nicholas – en ægte sneakers junkie!

By 9PR // 9PR.DK
By 9PR // 9PR.DK

Virgil Nicholas er 25 år, brandkonsulent og har ageret i modebranchen i snart 10 år, hvilket har medført en dedikeret passion for udvikling af brand koncepter, styling af herremode og ikke mindst sneakers. Han driver til dagligt bloggen GREY SLACKS, hvor han inspirerer med sin cool personlige stil, og vi kan ikke få nok af hans endeløse samling af sneakers!

Lidt om dig selv:

Navn: Virgil Nicholas

Alder: 25 år

Stilling: Brandkonsulent

Blog: greyslacks.com 

Instagram: @virgthebird

foto: Victor Jones
foto: Victor Jones
Jeg trådte de high tops helt i stykker, før min mor til sidst fik mig til at indse, at de ikke havde mere at give og hullerne ikke kunne blive større.
Virgil Nicholas

Q&A:

Q: Du elsker sneaks, hvad er det der er så cool ved dem?

A: Jeg er vokset op med sneakers. De har udgjort en uundgåelig del af min garderobe, og jeg tror det skyldes det faktum, at sneakers kan være ekstremt mange ting – hvilket derfor gør dem ekstremt alsidige og brugbare. Et godt eksempel derpå er, at jeg efter i mange år at have dyrket runners, i dag er gået mere over til designer sneakers og underspillede modeller med enkelte undtagelser – og alligevel komplimenterer de min stil. Det synes jeg er ret cool.

Q: Kan du huske dit første sneakers-køb?

A: Mit første rigtige sneakerkøb er nok Nike's Vandal Supreme. Det var perioden med Nelly, plastre på kinden og lyserøde veloursæt. Air Force One's var klart noget af det største, men jeg tænkte at det var på sin plads at købe noget, som jeg kunne skille mig ud med, men som samtidig ikke var for langt fra det absolut smarteste. Jeg trådte de high tops helt i stykker, før min mor til sidst fik mig til at indse, at de ikke havde mere at give og hullerne ikke kunne blive større.

Q: Hvor tit investerer du i nye sneakers?

A: Det meste ærlige svar er ”alt for ofte” - ifht. hvad jeg har plads til og behov for. Det bliver nok gennemsnitligt til 1-2 par om måneden.

Q: Køber du dem nogensinde brugt? Hvis ja, hvor kigger du efter dem?

A: Det er sjældent at jeg køber mine sko brugt, da jeg er rigtig god til at sælge mine egne – som sjældent er brugt mere end 1-2 gange – hvorfor jeg synes det er fair at investere i et nyt par, når tid er. MEN skal det ske, synes jeg grailed.com, eBay, Hypetrade, P-A-R, Times Up Vintage og OSV gør det godt.

Q:  Hvor længe holder et par sneakers i gnms. i din garderode?

A: Det afhænger helt vildt meget af hvor vild jeg er med dem. De kan holde næsten et årti, hvor jeg fx låner dem ud til folk jeg stoler på, og så ”låner” dem retur for en rum tid – eller de kan holde under et par måneder. Et realistisk gennemsnit er nok plus minus 1-2 år. Men igen, det afhænger af trends, smag, behag og dårlige dage med ufornuftige beslutninger.

foto: @virgthebird
foto: @virgthebird

Q: Sælger du dine brugte sneakers? Vis ja, hvor?

A: Det gør jeg. P-A-R i Jægersborggade sætter jeg ekstrem høj pris på, de er gode til at pushe for mig. Online magter jeg simpelthen ikke; så er det ikke hos P-A-R, er det til det halvårlige tøjsalg min kæreste og jeg holder derhjemme eller til mine kammerater direkte.

Q: Hvad skal man være opmærksom på, hvis man gerne vil sælge sine sneakers brugt?

A: Jeg er personligt ikke fanatiker længere. Der var en gang hvor jeg end ikke ville så meget som overveje en sko, hvis ikke jeg kunne få æsken ubeskadiget med. I dag kan jeg godt komme til at smide både æske og kvittering væk lidt for hurtigt, hvilket er en ulempe, hvis du skal sælge til nogle af de tunge drenge. Så opbevar dem en stund, hvis du tror du godt kunne finde på at sælge dine kicks. Men vigtigst af alt: pas på dine sneakers! Jævnlig tur med børsten, imprægnering og luftning, så det ikke er en kedelig udgave af en fed sneaker, du prøver at rakke folk på. Det kan alle se igennem!

Q: Hvad er du opmærksom på hvis du skal købe brugte sneakers?

A:

 • Kvaliteten! Jeg hader at købe sko, hvor der nærmest med det samme opstår rynker eller syningerne går. Så jeg piller og gør ved i butikken før jeg køber. Det kan være en proces på flere uger for mig at købe én sko, for de skal prøves, overvejes, genovervejes, bandlyses og så ender de med at vinde mig over.
 • Brugbarheden – eller alsidigheden om man vil – er også vigtig for mig. Jeg synes bedst om sneakers jeg kan bruge til det meste af min garderobe. Det gør beslutningsprocessen ifht. det øvrige outfit betydeligt nemmere.
 • Sidst men ikke mindst skal de kunne tåle lidt tæsk – med måde selvfølgelig. Jeg er ret pertentlig med mine sko!

Q: Hvad er dine absolut bedste tips til vedligeholdelse af sneakers?

A:

 • Det er så nemt og et hemmeligt trick jeg fik af en god kammerat. En god og mellemhård børste og neutral opvaskesæbe og noget vand at dyppe i. Det tager det meste.
 • Når det kommer til ruskind, sender jeg dem til Cleansneaks – som nailer den HVER gang.

Q: Hvordan obevarer du dine sneakers, så de holder sig bedst muligt?

A: På mine hylder i mit walk-in skab. Har man meget plads, er det meget frækt med gennemsigtige æsker, som der er et cool dansk brand der leverer. Skotræer er meget smart at have, hvis man gerne vil se til, at skoene holder formen. Mange bruger dem kun til pænere sko, men de er ikke forbeholdt disse.

Sneakers på dba.dk

 1. Sneakers, Clarks, str. 43, Sort, Ubrugt, Clarks Originals Wallabee “Black Suede”

• Alt originalt

  Sneakers, Clarks, str. 43, Sort, Ubrugt, Clarks Originals Wallabee “Black Suede” • Alt originalt medfølger • Helt nye, og ubrugte • Størrelse: 43 Pris: 1045 Ordre sendes indenfor 24 timer Kont

  1.045,00 kr.15-06-2024
 2. Sneakers, Yeezy, str. 42, Super komfortable yzy Foam Rnr. I multifarvet farvet.

- Købt ved adidas g

  Sneakers, Yeezy, str. 42, Super komfortable yzy Foam Rnr. I multifarvet farvet. - Købt ved adidas gennem CONFIRMED - brugt dog stadig i god stand - Man skal lige have en størrelse større. - så den e

  600,00 kr.15-06-2024
 3. Sneakers, Nike Air Max, str. 42,5, Næsten som ny, Nike Air Max. Brugt 2 gange. 
Nypris 1100kr.

  Sneakers, Nike Air Max, str. 42,5, Næsten som ny, Nike Air Max. Brugt 2 gange. Nypris 1100kr.

  500,00 kr.15-06-2024
 4. Sneakers, Adidas, str. 44, Ubrugt, Helt nye Adidas superstar
Perfekte til sommer??
Sælger fordi jeg

  Sneakers, Adidas, str. 44, Ubrugt, Helt nye Adidas superstar Perfekte til sommer?? Sælger fordi jeg ikke kan passe dem

  500,00 kr.15-06-2024
 5. Sneakers, Bikkembergs, str. 43,5, Mørke blå, God men brugt, Dirk Bikkembergs sneakers i st 43,5

  Sneakers, Bikkembergs, str. 43,5, Mørke blå, God men brugt, Dirk Bikkembergs sneakers i st 43,5

  500,00 kr.15-06-2024
 6. Sneakers, New Balance, str. 42,5, Brun, Ubrugt, New Balance 2002R Brown/White

Størrelse 42,5

Kvi

  Sneakers, New Balance, str. 42,5, Brun, Ubrugt, New Balance 2002R Brown/White Størrelse 42,5 Kvittering haves også

  605,00 kr.15-06-2024
foto: @virgthebird
foto: @virgthebird

Q: Hvilket par i din samling, er dit absolutte favorit par, som er købt brugt?

A: Igen; sjældent at jeg selv får købt et par brugte kicks. Men jeg er vild med den første Auckland Racer som Converse fik Missoni til at trylle med. Den var umuligt at støve op, så jeg fandt tilfældigvis en som kun havde brugt den derhjemme, købte den af ham, smilede af den da jeg fik den hjem, har den i kassen og den har endnu ikke set dagens lys på mine fødder!

Q: Hvilke sneakers vil du anbefale at man investerer i – også selvom de er brugt? 

A: Finder du Lunar Mariah PR med lyserød sål, kridhvide Rejuven8 Mids eller Margiela Replica's i god stand, skal du nok kunne klare dig. 

Q: Hvad skal dit næste sneakers-køb være?

A: Jeg synes at alt omkring adidas' samarbejde med Parley for the Oceans er genialt. Pæn silhouet, letvægt sneaker og så af genbrugte materialer. One for the books! Den skal jeg have to af: én til at gå med og en anden til bare at pynte

Cover foto: Victor Jones

Relaterede artikler