Liste: Her er klichéeren fra 2011-2016

Liste: Her er klichéeren fra 2011-2016

1. november 2016

Her er vores bedste bud på, hvad der var hot i de fem år, vi lige har "bundet knude på". Det kommer blandt andet til at handle lidt om det multifarvede Pinocchio-tæppe, som alle pludselig skulle have liggende for at vise, at man i hvert fald godt vil give 6.000 kroner for en farverig (og cool, bevares) hippieklat i uld.

Har du haft mindre børn i løbet af de sidste seks år, særligt piger – så vil du formentligt kunne skråle med på ”Ska’ vi ikke byg’ en sneeeeeemand, bar’ så’n en lille bitte sneeeemand?”. En af de absolut fineste Disneyfilm i mange år indtog biografer og børneværelser i start 10’erne.

Vender man blikket mod forældrenes domæne, så var det i mange hjem Kählervaser og HAY-tæpper, der pyntede i stuerne. Der var heldigvis også lidt godt til fædrene – for efter introduktionen af droner som hvermandseje, er det blevet væsentligt nemmere og få en helt almindelig tur i skoven med familien til at ligne en "Ringenes Herre" film!? 

Vi har samlet en håndfuld  af de sidste fem års ”landeplager” indenfor indretning, børn, biler og gadgets:

1. En royal slæde: Audi A8 type D3/4E

Året er 2011. Inden leasing af biler blev ’det nye sort’, ville folk gerne købe en god solid familiebil. Så hvorfor ikke vælge noget med en hel masse ekstraudstyr, så du virkelig får noget for pengene? Det mener vores ’motor-head’ AKA Michael Stig Christensen i hvert fald, og her tænker han helt specifikt på en Audi A8 type D3/4E.

Her kan du se alle de Audi A8'ere, der er til salg på DBA lige nu. Den billigste koster 55.000 kroner.

I følge Michael kan denne bil nærmest alt! Michael siger:

- Bilen her figurerer som regel hos den mere velhavende del af befolkningen eller hos 
Audi-entusiasterne , og herudover blev den flittigt brugt på Christiansborg og til de royale, når de skulle fra A til B. Bilen blev produceret i mellem 2007-2010. Og helt ærligt? - Så er den da ret fed!

LÆS OGSÅ: 
Eksperter: Disse 10 almindelige biler stiger snart i værdi

Læderkabine Audi A8 - DBA Guide
"Læderstuen" i en Audi A8

     
2. Kählervasen, der tog overhånd

Det hele kulminerede i 2015, hvor køtilbud og massehysteri over en limited jubilæums-edition af vasen med sølv og guldstriber endte med hamstring, utilfedshend og endda events, hvor folk mødtes og smadrede vaserne i protest. På DBA blev der søgt på Kählervaser mere end 44.000 gange alene i foråret 2015.

Kahlervase på dba.dk - DBA Guide
Kählervasen i sin karakteristiske form og farve

Forud for hysteriet fulgte nogle år med stigende popularitet omkring vaseudgaven af Matas’…”Den med striberne”. Omaggio-vasen som den hedder gik hurtigt fra at være et designobjekt til at blive allemandseje. I en artikel i Information udtsaler Kählers nye Kulturchef, Ane Cortzen meget præcist (og lidt modigt): 

Kähler havde engang høj status blandt kultureliten. Nu forbindes det nok mere med ’Imerco-segmentet’. Bedøm selv om den er hot eller not. Sikkert er det i hvert fald, at du kan finde en hel del i alle størrelser og farver på DBA. Og når du nu alligevel er derinde, så tjek lige de andre Kähler-produkter ud…..der er virkelig meget fint.

Her kan du se alle de Kähler-vaser, der lige nu er til salg på DBA, og klik her for at se jubilæumsvaserne.

3. Pinocchio tæppet fra HAY

“Årh hvad, et fedt tæppe!” Sådan har jeg vist omtrent udbrudt, da jeg første gang så - og trådte på - Pinocchio-tæppet fra HAY. Ordene kommer fra vores livsstilsekspert Nikolaj Klingenberg, der fortsætter:

Det var både skørt og kulørt, det var happy times, det var vovet, og omtrent et år efter, var det også set. Al rigeligt. Nu var den runde, kulørte klud pludselig nusset og et irritationsmoment. “Alle” havde tæppet, ethvert boligmagasin havde bragt det, og det blev vist også set kopieret.

Pinocchio tæppe fra HAY - DBA Guide
Klassisk Pinocchio-tæppe

LÆS OGSÅ: Video: Sådan får du Kelimpuder til en mega god pris

Nok er nok, tænker du måske? Muligvis. Men gem endelig dit tæppe. Nikolaj Klingenberg vil nemlig æde sin gamle hat på, at det får en revival inden længe. Eller om to årtier.

Så støv det af, rens det, pak det sammen, og find det frem igen. Enten som retro-indretning eller som et potentielt guldæg. Du kan også overveje at få fingrene i et nu og så se om det stiger i værdi i løbet af nogle år;-)

Lige nu er der 9 Pinocchio-tæpper til salg på DBA. Det billigste koster 575 kroner, mens du skal give 3.500 for det dyreste.

4. DJI Phantom 4

I 2006 blev dronevirksomheden DJI grundlagt af Frank Wang med det formål at gøre droner til allemandseje og efter et par år kom gennembruddet i form af quadcopteren (4 vinger) Phantom 1. Nu kunne alle og enhver pludselig optage professionelle luftfotos og -film.

Phantom 1 var den første prisvenlige drone, som IKKE var designet til professionelt tv-produktion og verden over tog forbrugere gladeligt imod det nye 'legetøj' i en sådan grad at regeringer og stater verden over mere eller mindre blev overrumplede af private menneskers indtog af luftrum, der indtil da udelukkende havde været forbeholdt flyselskaber og statslige organisationer.

DJI Phantom på dba.dk - DBA Guide
DJI Phantom 4

LÆS OGSÅ: Nu kommer dronereglerne - har du styr på, hvad du må?

I Danmark har vi eksempelvis fornyligt fået en dronelov og brugere der køber en drone skal nu registreres og have 'kørekort' til en drone. I USA hvor de er endnu længere fremme arbejder flere virksomheder på at benytte droner til både levering af pakker og sågar pizzaer!

I foråret 2016 kom så DJI's seneste skud på stammen - Phantom 4. En Quadcopter med indbygget kamera, der optager i 4K, kan styres af alle og enhver 'out of the box' og har en maksimal flyvehøjde på hele 6 km - Der er en grund til at staterne lovgiver på området...

 

Lige nu er der en del annoncer, der matcher søgningen 'dji phantom' på DBA.

I USA er der i 2016 etableret DRL, Drone Racing League, som er en professionel tv-transmitteret konkurrence, hvor de dygtigste piloter i verden kæmper om store pengepræmier ved at flyve igennem baner på lukkede stadioner, parkeringskældre og andre store industribygninger.

Ydermere arbejder DJI pt. sågar på en ubemandet helikopter, men det er en helt anden historie!

5. Disney – Frozen

Lidt ligesom med Kählervaserne kulminerede Frozen-hypen i massehysteri i foråret 2015:

En koncert med de to Frostsøstre Elsa og Anna skulle skabe glæde og magi for de fremmødte børn, som man havde estimeret til en flok på cirka 500. Man havde dog totalt undervurderet Disney-filmens popularitet – og samtidig nok oversolgt arrangementet en smule. Det resulterede i rasende forældre og grædende børn i tusindevis foran en lille bitte scene på Gammeltorv i København.

LÆS OGSÅ: 
Pernille Rosenkrantz-Theil måtte på DBA for at opfylde datterens lidt besynderlige ønske

Lige dér, en kold dag i april fik Frost-universet muligvis nok et lille knæk hos en del familier. Men i årene op til skrålede vi alle (os med piger i hvert fald) med på ’Let it go’, og lærte at flette skrå franske fletninger. 

Frozen legetøj - DBA Guide
Frozen en masse!

Som det jo er med Disneys univers, så afføder det en helt industri af merchandise – og det ser vi nu resultatet af på DBA, hvor alt fra udklædningstøj til smykkeskrin, walkie talkies og eau de parfume (!!) sælges videre til nye små frost-prinsesser for en slik.