Ny undersøgelse: Her er den mest populære ting at købe brugt
Livsstil

Ny undersøgelse: Her er den mest populære ting at købe brugt

Julie Schoen
Julie Schoen

En ny undersøgelse viser, hvilken ting flest danskere har købt brugt, og resultater overrasker to inkarnerede genbrugs-shoppere. ’Jeg køber det ikke selv’ lyder svaret fra den ene, der køber stort set alt andet brugt. Ja, faktisk køber de to genbrugselskere hellere undersøgelsens mindst populære genbrugsting end dem mest populære.

Din spisebordslampe, dine malerier og din cykel – kunne du finde på at købe disse ting brugte? Det vil mange nok svare ja til. Men hvad med din bluse, dine bukser eller din jakke?

Netop disse tre ting kan danskerne RIGTIG godt finde på at købe brugte, for det er ting som disse, der topper listen over de mest populære genbrugsvarer i Danmark.

Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag, og som vi kalder for ’Genbrugsindekset’. Her har danskerne svaret på, hvilke ting de inden for de seneste 12 måneder har købt brugt, og det er der kommet en liste ud af – en liste med de mest og mindst populære genbrugsvarer.

Den mest populære ting at købe brugt er tøj til voksne, viser undersøgelsen. Hele 28 procent af den danske befolkning har inden for de seneste 12 måneder købt genbrugstøj.

Find for eksempel tøj fra tøjmærket ’Supreme’ på DBA:

 1. Sweatshirt, Supreme, str. M, Hvid, Bomuld, Næsten som ny, Sælger den her Supreme Sweatshirt 

Str

  Sweatshirt, Supreme, str. M, Hvid, Bomuld, Næsten som ny, Sælger den her Supreme Sweatshirt Str M Cond 8-9/10 Pris 750 kr Skriv for flere billeder:) Tager også imod bud!

  750,00 kr.27-09-2023
 2. T-shirt, Supreme, str. L, Næsten som ny, Original supreme T-shirt
Har ingen kvittering som bevis da

  T-shirt, Supreme, str. L, Næsten som ny, Original supreme T-shirt Har ingen kvittering som bevis da jeg vandt den til et arrangement

  200,00 kr.26-09-2023
 3. Hættetrøje, Supreme, str. L, Grøn, Bomuld, God men brugt, Køber betaler porto

  Hættetrøje, Supreme, str. L, Grøn, Bomuld, God men brugt, Køber betaler porto

  350,00 kr.25-09-2023
 4. T-shirt, SUPREME, str. L, VID, BOMMULD, God men brugt, Sælger min SUPREME T-shirt str. L
God Stan

  T-shirt, SUPREME, str. L, VID, BOMMULD, God men brugt, Sælger min SUPREME T-shirt str. L God Stand

  300,00 kr.24-09-2023
 5. T-shirt, Supreme, str. M, Orange, God men brugt, Købt på supremes hjemmeside- original
Byd evt

  T-shirt, Supreme, str. M, Orange, God men brugt, Købt på supremes hjemmeside- original Byd evt

  500,00 kr.23-09-2023
 6. Bluse, Supreme , str. M, Lys brun, Bomuld, God men brugt, Supreme- original - købt på supremes hj

  Bluse, Supreme , str. M, Lys brun, Bomuld, God men brugt, Supreme- original - købt på supremes hjemmeside. Brugt men god stand Byd gerne

  500,00 kr.23-09-2023

På DBA kan du finde tøj fra kendte brands så som Supreme, By Malene Birger og Han Kjøbenhavn.

Genbrugselskeren Ida: ’Det overrasker mig. Jeg køber aldrig selv brugt tøj’

Det resultat kommer bag på genbrugselskeren 31-årige Ida Schimmel Hove, der ellers kan finde på at købe de fleste af sine ting, brugte:

- Det overrasker mig faktisk, at tøj er den mest populære genbrugsvare. Jeg køber ikke selv brugt tøj, og det er også den tendens, jeg ser i min omgangskreds. Jeg tror, det handler om, at det er lidt mærkelig at andre har gået med det tøj, som jeg har på, siger Ida, der bor i Roskilde og arbejder som dyrepasser.

Hun har dog købt lidt tøj til datteren Lærke, men det hører ind under kategorien ’Tøj til børn’. Det har 10 procent af danskerne købt brugt de seneste 12 måneder.

De ting, som Ida mest af alt køber brugt, er børnelegetøj, kunstbøger og bøger med flotte dyrebilleder i.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Ida Hove

På billedet kan du se 31-årige Ida Schimmell Hove, der elsker genbrug, og som DBA Guide tidligere har bragt en artikel om. Her besøgte vi hendes hjem – hendes genbrugshjem. Du kan komme med indenfor i Idas fine hjem ved at klikke på linket over dette billede
På billedet kan du se 31-årige Ida Schimmell Hove, der elsker genbrug, og som DBA Guide tidligere har bragt en artikel om. Her besøgte vi hendes hjem – hendes genbrugshjem. Du kan komme med indenfor i Idas fine hjem ved at klikke på linket over dette billede

Genbrugselskeren Chili: Tanken om at købe brugt tøj har aldrig strejfet mig

Resultatet overrasket også 23-årige Chili Stengade Struve, der elsker genbrug, og som nærmest ikke har nogen grænse for, hvad hun vil købe brugt:

Jeg er i tvivl om, om jeg kunne finde på at købe almindeligt genbrugstøj. Tanken om at købe mit tøj brugt har bare aldrig strejfet mig, og jeg tænker også, det er ret overraskende, at det er dét, som flest danskere har købt brugt. Jeg havde troet, det var møbler og nibs
fortæller Chili, der studerer og bor i Korsør.

Hun vil hellere købe sportstøj og -udstyr så som skitøj brugt, da dette er relativt dyrt at købe nyt.

- Jeg tænker, at tøj bliver relativt hurtigt slidt i modsætning til møbler, og derfor undrer det mig, at tøj er øverst på listen, forklarer Chili.

Selv køber hun mest af alt møbler og studiebøger på DBA. Og så er Chili også en ivrig sælger. Her kan du se, hvad hun netop nu har til salg på DBA.

SE OGSÅ: Video: Michael: derfor sælger jeg aldrig min bil

Her er billeder fra Idas hjem. Hun bor i Vindinge, der er en lille by uden for Roskilde, sammen med manden Henrik og Lærke på 3,5 år. Du kan se flere billeder af Idas hjem ved at klikke på linket, som er placeret ovenover billedet af Ida, som du netop har scrollet forbi
Her er billeder fra Idas hjem. Hun bor i Vindinge, der er en lille by uden for Roskilde, sammen med manden Henrik og Lærke på 3,5 år. Du kan se flere billeder af Idas hjem ved at klikke på linket, som er placeret ovenover billedet af Ida, som du netop har scrollet forbi

Studiebøger til salg på DBA:

 1. Scandinavian Maritime Law, Thor Falkanger m.fl., år 2017, 4. udgave, Engelsk bog. Meget meget få ove

  Scandinavian Maritime Law, Thor Falkanger m.fl., år 2017, 4. udgave, Engelsk bog. Meget meget få overstregninger. Koster 1.099,95 for ny.

  575,00 kr.27-09-2023
 2. Folkeret, Frederik Harhoff m.fl., år 2017, 1 udgave, Med få overstregninger.

  Folkeret, Frederik Harhoff m.fl., år 2017, 1 udgave, Med få overstregninger.

  250,00 kr.27-09-2023
 3. Familie- og arveret, Godsk Pedersen, år 2016, 9 udgave, Er med nogle overstregninger.

  Familie- og arveret, Godsk Pedersen, år 2016, 9 udgave, Er med nogle overstregninger.

  225,00 kr.27-09-2023
 4. Biologi til tiden, Lone Als Egebo m.fl., år 2012, 2. udgave, Pæn og ren bog. Lidt taske-stødte hjørn

  Biologi til tiden, Lone Als Egebo m.fl., år 2012, 2. udgave, Pæn og ren bog. Lidt taske-stødte hjørner. Rester af prismærket bagpå. Ekslibris side 2 Forlaget skriver: Til stx og htx på C-niveau. Boge

  35,00 kr.27-09-2023
 5. Casio HR-8TER-w


Helt ny i emb

  Casio HR-8TER-w Helt ny i emb

  125,00 kr.27-09-2023
 6. 
Casio MS-20NC

  Casio MS-20NC

  50,00 kr.27-09-2023

Du kan finde MANGE studiebøger på DBA. For eksempel inden for jura, historie, biologi samt arkitektur og design

Forbrugerøkonom: Derfor giver danskernes ”genbrugs-førsteplads” god mening

Men forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen har en god forklaring på, hvordan det kan være, at tøj indtager en førsteplads.

Ser vi ind i et dansk klædeskab, kan der godt ligge mellem 300-400 stykker tøj. Meget af tøjet bliver aldrig brugt. Derfor giver det god mening at sælge – og derfor også købe - noget af alt det tøj, der ikke bliver brugt
forklarer Ann Lehmann Erichsen.
Her kan du se Chili, der er en vaskeægte genbrugselsker. Chilis hund elsker genbrug lige så meget som hende selv. Hvad det går ud på, kan du læse mere om i artiklen om Chili og hendes genbrugshjem, som du finder et link til nederst i artiklen
Her kan du se Chili, der er en vaskeægte genbrugselsker. Chilis hund elsker genbrug lige så meget som hende selv. Hvad det går ud på, kan du læse mere om i artiklen om Chili og hendes genbrugshjem, som du finder et link til nederst i artiklen

Forbrugerøkonom: Disse ting giver også særlig god mening at købe brugte

Hun ser desuden et klart mønster i, hvad flest danskere har købt brugt inden for de seneste 12 måneder:

- Listens øverste ting er alt sammen nogle, som er meget billigere at købe brugte end fra nye. Ser vi for eksempel på bøger, så fejler en læst bog ikke noget, og den er noget billigere at købe brugt, fortæller Ann Lehmann Erichsen.

Hun ser også en særlig god forretning i at købe legetøjet til børnene brugt:

- Legetøj til børn er en topscorer, hvis man vil spare penge. Et besøg i en legetøjsbutik kan virkelig mærkes i budgettet, mens man smiler hele vejen hjem, når man har købe en hel pose brugt lejetøj til ungerne, som man bare giver en tur i opvaskemaskinen, og så er det som nyt. Legeværdien er intakt, det er bare prisen, der er meget, meget sjovere, fortæller Ann Lehmann Erichsen.

Hvis du vil vide, hvilke genbrugsvare, færrest danskere har shoppet inden for de seneste 12 måneder, så kan du klikke på et link, som vi sætter ind HER, så snart den artikel er offentliggjort.

Brio til salg på DBA:

 1. Togbanesæt med færge, 170 dele i alt.

Hvis du har en lille togentusiast derhjemme og du vil give ha

  Togbanesæt med færge, 170 dele i alt. Hvis du har en lille togentusiast derhjemme og du vil give ham eller hende en uforglemmelig oplevelse af at bygge og køre med sit eget tog? Så er et BRIO Togban

  750,00 kr.27-09-2023
 2. BRIO togbane, Togbane med alt hvad dertil høre, dyr, toge samt selvkørende tog der koster 200kr i si

  BRIO togbane, Togbane med alt hvad dertil høre, dyr, toge samt selvkørende tog der koster 200kr i sig selv. Flere billeder kan sendes ved interesse.

  350,00 kr.26-09-2023
 3. Tog, Flot stand. 
Kan hentes i Helsingør eller Kbh.Ø

  Tog, Flot stand. Kan hentes i Helsingør eller Kbh.Ø

  100,00 kr.26-09-2023
 4. Brio tog stor bane 1, Indeholder.: 1 stor togremisse som er lukket bagtil
Med plads til 5 lokomotive

  Brio tog stor bane 1, Indeholder.: 1 stor togremisse som er lukket bagtil Med plads til 5 lokomotiver og 1 stor drejeskive til. 2 små røde broer med 2 røde bropiller og 2 opfarts- skinner. 1 gråt bjer

  975,00 kr.26-09-2023
 5. Brio togbane, 125 dele Brio togskinner, broer, skiftespor, tog, vogne, elektriske tog, huse mm
Sælge

  Brio togbane, 125 dele Brio togskinner, broer, skiftespor, tog, vogne, elektriske tog, huse mm Sælges samlet

  525,00 kr.26-09-2023
 6. Stor BRIO hund

  Stor BRIO hund

  450,00 kr.26-09-2023

I skrivende stund er der 822 annoncer med Brio til salg på DBA, 18.580 annoncer med Lego og 908 forskellige dukkehusmøbel-annoncer på DBA.

Om Genbrugsindekset

Undersøgelsen er foretaget på vegne af DBA i forbindelse med lanceringen af Genbrugsindekset 2018. Data er indsamlet via Epinions Danmarks panel i perioden 22.maj-17. juni 2018. I alt er 2.198 danskere i alderen 18-75 år blevet spurgt. Fordelingen af respondenter er nationalt repræsentativ i forhold til køn, alder, region og uddannelse.

Det har været muligt for deltagerne at vælge flere kategorier.

LÆS OGSÅ: Her er de tre mest seværdige biler på DBA hele sidste år

Her kan du se nogle billeder fra Chilis genbrugshjem. Chili har fundet de fleste at tingene i sit hjem, brugte, og du kan se nærmere på hendes fine genbrugshjem i artiklen, som du finder et link til nederst i artiklen
Her kan du se nogle billeder fra Chilis genbrugshjem. Chili har fundet de fleste at tingene i sit hjem, brugte, og du kan se nærmere på hendes fine genbrugshjem i artiklen, som du finder et link til nederst i artiklen

Her er de ting, som flest har købt brugt

28 % Tøj
23 % Boligtilbehør
17 % Møbler og lamper til boligen
16 % Bøger
16 % Sko
15 % Mobiltelefoner
10 % Husholdningsmaskiner
10 % Legetøj
10 % Barnetøj- og sko
9 % Biler
8 % Organiske havematerialer
8 % Computer
8 % Hårde hvidevarer
8 % Smykker
7 % Havemøbler
7 % Anden elektronik

Havemøbler til salg på DBA:

 1. Havemøbelsæt, Ukendt, Plastik, Hyggeligt havemøbelsæt bestående af bord og fire stole. Fin, men brug

  Havemøbelsæt, Ukendt, Plastik, Hyggeligt havemøbelsæt bestående af bord og fire stole. Fin, men brugt stand, som det fremgår på billedet. Står i Randers.

  250,00 kr.27-09-2023
 2. Parasol, Park, Helt ny parasol, passer både til brug i have/terrasse el. altan. Er aldrig åbnet, da

  Parasol, Park, Helt ny parasol, passer både til brug i have/terrasse el. altan. Er aldrig åbnet, da jeg fik den i gave, og den er for stor til min egen altan. Måler 2.3m X 1.3 m X 2.06 m Kan afhen

  350,00 kr.27-09-2023
 3. Havemøbelsæt, Jysk, Havebord og to havestole til gratis afhentning.

  Havemøbelsæt, Jysk, Havebord og to havestole til gratis afhentning.

  1,00 kr.27-09-2023
 4. Havebord, Teaktræ, Fint ældre havebord (m.patina ??)
Ingen skader. 
Mål: 
Bordplade 70 x 70 cm
Højde

  Havebord, Teaktræ, Fint ældre havebord (m.patina ??) Ingen skader. Mål: Bordplade 70 x 70 cm Højde 43 cm

  250,00 kr.27-09-2023
 5. Parasol, Polyesterstof, Parasol med parasolfod velholdt diameter 250 cm

  Parasol, Polyesterstof, Parasol med parasolfod velholdt diameter 250 cm

  300,00 kr.27-09-2023
 6. Havestole, Superfin have/-altanstol i polyrattan-flet

  Havestole, Superfin have/-altanstol i polyrattan-flet

  300,00 kr.27-09-2023

Klik her og se nogle af de havemøbler, som lige nu er til salg på DBA. Her kan du for eksempel se de hængesofaer, som er til salg på DBA.

Hvis du vil videre mere om Chili og hendes genbrugshjem, så kan du tage med hjem og besøge hende i denne artikel. Her fortæller hun mere om sine genbrugskøb og viser sit hjem frem. Hun har blandt andet sat ild til sit yndlingsgenbrugskøb. Helt bevidst. I artiklen kan du læse hvorfor.

Du kan også blive klogere på, hvordan du sætter DBA til at holde øje med lige præcis DE genbrugsting, du er på jagt efter, i denne artikel. DBA har nemlig en funktion, der hedder ’Annonceagent’, og her kan du fortælle vores system, hvilket søgeord i hvilken kategori, du gerne vil have systemet til at holde øje med. Hvis der bliver indrykket nye annoncer, der matcher dit søgeord i den pågældende kategori, får du en mail eller en sms. Og du kan også sortere efter pris og radius og meget meget mere.

Video: Se med i denne video, hvor vi finder guld i en kælder i Lyngby

I videoen herunder kan du se med, når vi tager hjem og besøger Pia, der har en kælder fyldt med ting, hun er i tvivl om har værdi. Det vurderer vi for hende. Se med i videoen, og læs med i artiklen her!

 

Relaterede artikler