Superbruger: Sådan pakker og sender du dine ting
Livsstil

Superbruger: Sådan pakker og sender du dine ting

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvordan pakker du en lampe bedst muligt ind, så den kan blive sendt sikkert afsted til køber? Og hvilket pakkefirma er bedst at benytte sig af? I denne artikel svarer supersælgeren Channe Frederiksen på spørgsmål som disse.

Artiklen blev først udgivet 17. september 2020, men den er siden blevet opdateret og har derfor fået sig en ny dato.

Yes! Du er netop blevet enig med køber om prisen, og nu falder spørgsmålet fra køber så:

’Er du villig til at sende varen’.

Og JA, det er du. For det er faktisk slet ikke så svært eller omstændigt. Det forklarer vi dig i denne artikel.

Vi har allieret os med supersælgeren Channe Frederiksen, der køber og sælger en hel del på DBA. Channe vil i denne artikel dele ud af sine råd om, hvordan hun pakker sine ting bedst muligt ind, inden de sendes. Du kan blandt andet også få svar på, hvilket firma Channe Frederiksen selv benytter til at sende sine ting.

Channe guider dig i at pakke dine ting ind
Channe guider dig i at pakke dine ting ind

Dette kan du bruge til at sende dine ting i: Hvis du skal sende ting, der kan gå i stykker

Du kan vælge den nemme og dyre løsning, som er at gå på posthuset, hvis du kan finde sådan et. Her kan du nemlig købe dig en splinterny, brun papkasse at sende dine ting i.

Men du kan også tænke smartere og med genbrug for øje, fortæller Channe Frederiksen.

Hun gemmer nemlig altid de papkasser, hun modtager ting i, når hun shopper via nettet. En papkasse kan bruges rigtig mange gange, før dens liv behøver at slutte i en papcontainer.

Har du ikke ligesom Channe Frederiksen gemt papkasser fra dine seneste køb, kan du også blot løfte låget på en tilfældig papcontainer. Hvis du bor i lejlighed, har I sådan en stående i lejlighedskompleksets affaldsområde.

Bor du i hus, er det nemt at finde en tilgængelig papcontainer ved det nærmeste lejlighedskompleks. Her lægger folk nemlig flittigt deres gamle papkasser, hvilket er et rent slaraffenland for dig. Ofte kræver det kun lige af dig, at du får samlet kasserne, og det koster kun lidt tape.
Tag gerne den ting, du skal sende med ned til containeren, så du sikrer, at du vælger en papkasse, der kan rumme din ting.

Porcelæn til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Skål, Royal Copenhagen, Sukkerskål str

  Porcelæn, Skål, Royal Copenhagen, Sukkerskål str

  150,00 kr.01-04-2023
 2. Porcelæn, Glas, Grøn Anglais glas
Sjældne helt grønne 11,5 cm
Kugleslebet i bunden
Der er 4 stk 
I f

  Porcelæn, Glas, Grøn Anglais glas Sjældne helt grønne 11,5 cm Kugleslebet i bunden Der er 4 stk I fin og hel stand uden skader Pr stk 450 kr

  450,00 kr.01-04-2023
 3. Porcelæn, Kande, Royal Copenhagen, 1 liter

  Porcelæn, Kande, Royal Copenhagen, 1 liter

  500,00 kr.01-04-2023
 4. Porcelæn, Tallerken, Danild, 4 frokost tallerkener stellet dråbe, hvidt med blå og grå dråber i kant

  Porcelæn, Tallerken, Danild, 4 frokost tallerkener stellet dråbe, hvidt med blå og grå dråber i kanten. God stand Ø 21 cm 1 middagstallerken samme stel, god stand Ø 24 cm Stellet er meget robust og d

  45,00 kr.01-04-2023
 5. Porcelæn, Skål, Lyngby porcelæn, Smuk stor skål fra Lyngby porcelæn i flot stand.

STØRRELSE: H:11 Ø

  Porcelæn, Skål, Lyngby porcelæn, Smuk stor skål fra Lyngby porcelæn i flot stand. STØRRELSE: H:11 Ø:22 CM

  275,00 kr.01-04-2023
 6. Porcelæn, Dybtallerken, 8 styks dybe middagstallerkener fra Rörstrand, Ostindia. 
Dia 24 cm.
Prisen

  Porcelæn, Dybtallerken, 8 styks dybe middagstallerkener fra Rörstrand, Ostindia. Dia 24 cm. Prisen er stykket. Afhentes på Nørrebro, eller sendes med dao for 48 kr.

  75,00 kr.01-04-2023

40.701 porcelænsting er lige nu til salg på DBA.
  

Dette kan du bruge til at sende dine ting i: Hvis du sender ting, der ikke kan gå i stykker så let (bøger, bamser, tøj eller papir)

Det er altid smart at sende i en papkasse, da kassen beskytter dine ting. Dine ting er mere udsatte, når du bruger en pose til at sende i. Men hvis du for eksempel blot skal sende en bog, en bamse eller noget tøj, burde en pose være tilstrækkelig.

Vær opmærksom på, at den pose, du sender i, er lavet af tykt materiale. Eksempelvis er de skraldeposer, du køber i supermarkederne i en rulle, lavet af noget meget tyndt plastik, som kanterne på en bog let kan skære huller i. Det må ikke ske.

LÆS OGSÅ: Superkrejleren: Disse 10 ting kan du gøre en god handel på

En papkasse til at sende i er altid en sikker vej, men du har også andre muligheder. Læs med herover
En papkasse til at sende i er altid en sikker vej, men du har også andre muligheder. Læs med herover

Disse ting, du i forvejen har i dit hjem, kan du pakke din varer ind med

Du kan sagtens sende dine ting uden, du skal ud og bruge penge på at købe indpakningsmateriale.

Det er meget billigere at finde ting i hjemmet, og det er også mere miljøvenligt. Her er nogle eksempler på ting i dit hjem, du kan bruge til at sikre, at din vare ikke går i stykker nede i papkassen:

- Tomme, rene æggebakker
- Silkepapir. Silkepapir burde du have modtaget masser af, når du køber nye ting. Eksempelvis ligger der næsten altid silkepapir sammen med nye sko i skotøjsæsken, og det papir, skoene er proppet med, for at skoen holder sin form, kan du også glatte ud og bruge.
- Bobleplast. Du finder masser af bobbeplast i de kasser, du modtager, når du køber over nettet.
- Gammelt, rent tøj, du alligevel havde tænkt at bruge som pudseklude til sølvtøjet
- Gamle, rene håndklæder
- Gamle aviser eller blade
- Små æsker. For eksempelvis en gammel Anton Berg-chokoladeæske. Disse er gode som fyld, hvis du har valgt en alt for stor kasse
- Ubrugt hø og savsmuld. Holder du kanin eller marsvin, har du helt sikkert rent hø og savsmuld stående i sække i kælderen, og dem kan du faktisk også bruge som brugbart fyld (hvis du altså ikke sælger tøj, som høet kan sætte sig fast i)
- Flamingo. Åben en tilfældig, gammel papkasse, du engang har modtaget med posten – lur mig, om der ikke er flamingo-fyld i den
- Men nå du sender pakker, kan du næsten bruge alt som fyld til at sikre, at der ikke sker din vare noget. Det bedste råd, jeg kan give er, gem alle kasser og indpakningsmateriale på loftet, hvor du ikke ser det, råder Channe Frederiksen.

Glas til salg på DBA:

 1. Glas, Karaffel, Sælger denne karaffel i glas med tilhørende prop i glas. Super fin, fejler intet. 28

  Glas, Karaffel, Sælger denne karaffel i glas med tilhørende prop i glas. Super fin, fejler intet. 28cm høj. Fragt er inkl. i prisen ved køb til prisen.

  200,00 kr.01-04-2023
 2. Glas, 2 stk helt nye i original emballage Cognac, Normann

  Glas, 2 stk helt nye i original emballage Cognac, Normann

  100,00 kr.01-04-2023
 3. Glas, Karaffel, Fin karaffel. 22 cm høj

Afhentning i Kbh (2770 eller centrum) eller forsendelse med

  Glas, Karaffel, Fin karaffel. 22 cm høj Afhentning i Kbh (2770 eller centrum) eller forsendelse med DAO til 52 kr. Spørgsmål er meget velkomne

  50,00 kr.01-04-2023
 4. Glas, Crystal katalog ca. , H. Klein  Waldstein  Tyskalnd, Crystalglas Fabrikken H, Klein i Tyskl

  Glas, Crystal katalog ca. , H. Klein Waldstein Tyskalnd, Crystalglas Fabrikken H, Klein i Tyskland. 75 sider,, hvoraf de 70 sider er helsides plancher med gamle crystal glas ting. Et ældre geno

  150,00 kr.01-04-2023
 5. Glas, Likørglas, Lyngby, Wien likørglas 8,5 cm.
Diameter 7 cm.

  Glas, Likørglas, Lyngby, Wien likørglas 8,5 cm. Diameter 7 cm.

  250,00 kr.01-04-2023
 6. Glas, Karaffel m låg, Måler 24 x 9 x 9 cm.
Glas karaffel m tætsluttende låg.

  Glas, Karaffel m låg, Måler 24 x 9 x 9 cm. Glas karaffel m tætsluttende låg.

  70,00 kr.01-04-2023

Klik her for at se alt det glas, du lige nu kan købe på DBA.
  

Sådan pakker du dine ting ind: Hvis du sender ting, der ikke kan gå i stykker så let (bøger, bamser, tøj eller papir)

Sender du ting, der ikke kan gå i stykker så let ved forsendelse, som foreksempel bøger, stof, eller bamser, behøver du nærmest ikke pakke dine ting ind i andet end forsendelsesposen. Men har du overskud, og vil du give køber en god oplevelse, er det god stil at putte silkepapir rundt om den vare, du sender.
Du kan også pakke den ind i bobbelplast blot for en sikkerhedsskyld og for signalværdien i det. Så ved køber, du er en sælger, der passer ekstra godt på dine ting.

- Jeg pakker for eksempel mine lidt mere robuste ting ind i bobleplast bare for at være helt sikker på, at bogens kanter ikke bliver skadet, fortæller Channe Frederiksen.

Hun vil dog anbefale alle at pakke deres ting ind i en pose, inden tingen skal ned i forsendelsesposen eller -kassen.

- Dette er for en sikkerhedens skyld, hvis nu det skulle ske, at der gik hul på posen eller kassen. Når du pakker dine ting ind i en pose inde i forsendelsesposen eller -kassen, sikrer du, at dine ting forbliver samlet, og dermed er det svære for dem at falde ud af eventuelle huller eller sprækker i kasse eller pose, fortæller Channe Frederiksen.

Hun tilføjer, at en ekstra pose også hjælper til med, at der ikke kommer pletter på tingene, hvis der nu skulle gå hul på kassen.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Dette er det dyreste, jeg har solgt på DBA

Channe har selv lige for tiden denne glasklokke til salg. En ting, der også kræver lidt ekstra indpakning for ikke at gå i stykker på turen
Channe har selv lige for tiden denne glasklokke til salg. En ting, der også kræver lidt ekstra indpakning for ikke at gå i stykker på turen

Sådan pakker du dine ting ind: Hvis du skal sende ting, der kan gå i stykker

Når du sender noget skrøbeligt, bør du vikle tingen ind i noget fyld, så din ting har beskyttelse nede i kassen. Forestil dig for en sikkerhedsskyld, at din pakke skal kunne klare at holde til den værste behandling:
Din kasse skal kunne holde til at blive kastet med eller placeret nederst i et tårn med tunge kasser ovenpå sig.

Derfor er det vigtigt, at du har proppet kassen med fyld, så kassen og din ting ikke er i direkte kontakt. Der skal være et lag fyld mellem din solgte ting og kassen - på alle led.

Dertil putter Channe Frederiksen altid en pose rundt om den ting, hun sælger, inden hun lægger den ned i kassen. Dette gør hun for at sikre, at der ikke kommer pletter på tingen, såfremt der skulle gå hul på kassen. Og posen holder også sammen på dine ting, så de ikke lige så let kan ryge ud af kassen, hvis der skulle gå hul på papkassen.

- Jeg vil personligt anbefale, at du vinkler bobleplast omkring genstanden. Gerne flere lag. Selv har jeg loftet fuld af bobleplast, fordi jeg gemmer det, når jeg selv har modtaget noget, fortæller Channe Frederiksen.

Hun bruger også ofte flamingo.

- Sender du større ting, er avispapir ikke nok at putte ned i papkassen. Jeg har for eksempel modtaget en Panthella-lampe af Verner Panton, og hende, jeg købte den af, havde sendt lampen i en kasse med få avispapir omkring. Dette betød, skærmen var knækket midt over og derfor ubrugelig, fortæller Channe Frederiksen og fortsætter:

- Nogle år senere skulle jeg selv sende en lampe magen til, men jeg begik ikke samme fejl. Skil tingene ad, når du sender større genstande. For eksempel tag lampeskærmen af lampefoden og kom eventuelle skruerne i en pose, som du klistrer fast til lampefoden. Kom bobleplast om alle dele og put flamingo omkring, inden du lukker kassen.

- Nogle gange tager jeg en stor kasse og fylder med fyld, inden jeg putter min varer ned. Når jeg har fyldt fyld ovenpå min vare, skærer jeg siderne på kassen til og lukker den. Sådan kan jeg selv styre, at der ikke er for meget luft i kassen, siger Channe Frederiksen.

Testen, når du har lukket din kasse er, at indholdet ikke må ligge og rutsje rundt. Så er der for meget luft i kassen. Din ting skal helst ligge så godt i spænd, at kassens indhold ikke siger noget, når du ryster den.

Det smarte ved ikke at vælge en for stor kasse er også, at chancen for, at forsendelsen bliver billigere, er større. Nogle forsendelsesfirmaer prissætter efter kasse-størrelse - foruden vægt. 

Keramik til salg på DBA:

 1. Keramik, Kop, To flotte kopper i keramik 

Den lyse Duncan Ceramics - made in Scotland
Den brune - M

  Keramik, Kop, To flotte kopper i keramik Den lyse Duncan Ceramics - made in Scotland Den brune - Made in England Begge i perfekt stand Højde 8,5 cm Pris pr stk Sender gerne England Skotland

  70,00 kr.01-04-2023
 2. Keramik, Krukke

  Keramik, Krukke

  40,00 kr.01-04-2023
 3. Keramik, lille skål/fad, borås, Keramik, lille skål, borås

Sød keramik skål - indvendigt blåglasere

  Keramik, lille skål/fad, borås, Keramik, lille skål, borås Sød keramik skål - indvendigt blåglaseret Diameter 11,5 cm højde 3 cm Grøn 3

  50,00 kr.01-04-2023
 4. Keramik, fad

  Keramik, fad

  40,00 kr.01-04-2023
 5. Keramik, Lysestage, skål, Lisbeth Sallingboe

  Keramik, Lysestage, skål, Lisbeth Sallingboe

  50,00 kr.01-04-2023
 6. Keramik, Fad/skål, Frank keramik, Smukt retro fad/skål fra Frank Keramik, Danmark. 
Brunmeleret glas

  Keramik, Fad/skål, Frank keramik, Smukt retro fad/skål fra Frank Keramik, Danmark. Brunmeleret glasur, rustik og uglaseret kant med råhvidt mønster. Perfekt til fredagsslikket ?? Diameter: 23 cm Høj

  60,00 kr.01-04-2023

14.647 keramikting kan du lige nu finde på DBA.
  

Gør eventuelt dette, inden du lukker din forsendelseskasse eller -pose

Channe Frederiksen indrømmer, at dette råd, hun nu vil give, er for dem, der måske handler med en køber, der kan virke nervøst anlagt. For dette råd behøver du ikke selv nødvendigvis følge. Det er kun noget, du skal gøre, hvis du vil være helt på den sikre side:

- Jeg tager billede af den måde, jeg indpakker mine ting på, og jeg tager også et billede af, at jeg har skrevet købers adresse på pakken og indleveret den til postlevering. Billederne sender jeg til køber. Det gør køber ekstra tryg, og hvis der nu er problemer med den digitale kvittering, som køber ellers plejer at modtage ved indlevering, kan køber se, at jeg har sendt, siger Channe Frederiksen.

Disse firmaer sender Channe Frederiksen oftest med

- Når du sælger noget, er det en god ide at læse op på de regler, som firmaet, du sender gennem, har, fortæller Channe Frederiksen, der herunder fortæller om de tre firmaer, hun bruger:

Af erfaring ved jeg, at Dao ikke dækker ødelagte, skrøbelige genstande, hvis du kun har indpakket det i bobleplast inde i forsendelseskassen. Dao dækker din forsendelse op til 1.000 kroner, og de kræver ikke, man har en printer for at kunne sende, men du får i stedet en kode, som du skriver på kassen.
Sender du med Dao, er både kassens størrelse og vægt afgørende for prisen. Ulempen ved Dao er, at de ikke sender større pakker.

Både GLS og Bring sender større pakker. Hos GLS og Bring skal du kun veje din forsendelse, da selve størrelsen på din kasse ikke betyder noget. Er du plusmedlem på DBA, får du rabat, når du sender med GLS. Dog skal du printe din pakkelabel, når du sender via GLS. Hos Bring kan du dog sende labelfrit. Her gør du ligesom hos DAO; du skriver blot en kode på pakken.

Vase til salg på DBA:

 1. Vase, Vase, krukke, skål, Normann Vopenhagen, Swing vase fra Normann Copenhagen. 20 cm høj. Har et s

  Vase, Vase, krukke, skål, Normann Vopenhagen, Swing vase fra Normann Copenhagen. 20 cm høj. Har et skår på den ene side (billede 6): 50 kr. Broksø skål fra Holmegaard. 11,5 cm bred. 5,5 cm høj: Solgt

  60,00 kr.01-04-2023
 2. Vase, keramik, 18 cm høj

  Vase, keramik, 18 cm høj

  25,00 kr.01-04-2023
 3. Vase, Vase og fyrfadsstager, Erik Bagger

  Vase, Vase og fyrfadsstager, Erik Bagger

  75,00 kr.01-04-2023
 4. Vase, Vase, Holmegaard

  Vase, Vase, Holmegaard

  50,00 kr.01-04-2023
 5. Vase, Krukke, Potte, Farve: Lilla
Kan bruges til pynt, til blomster, til opbevaring, eller i køkkene

  Vase, Krukke, Potte, Farve: Lilla Kan bruges til pynt, til blomster, til opbevaring, eller i køkkenet Mål: 24 cm x 13,5 cm Højde: 13 cm Helt ny Prisen er fast Spørgsmålet om prisforhandling bliver i

  35,00 kr.01-04-2023
 6. Vase, Kähler Vase, Hammershøj, Helt ny lille Hammershøj Kähler Vase. 10cm antracitgrå. I original em

  Vase, Kähler Vase, Hammershøj, Helt ny lille Hammershøj Kähler Vase. 10cm antracitgrå. I original emballage. Sendes gerne på købers regning.

  69,00 kr.01-04-2023

Det sidste råd, inden du går ned i pakkeshoppen og afleverer din pakke

- Sidst men ikke mindst, husk at komme din nye forsendelses label oven på de gamle, der eventuelt i forvejen er på din gamle kasse. Ellers bliver postmanden træt af dig, fortæller Channe Frederiksen.
  

Trin for trin – sådan pakker Channe Frederiksen en skrøbelig ting ind

Varen, der skal sælges: En sparegris, som er lavet at støbejern, der bliver pakket ind
Varen, der skal sælges: En sparegris, som er lavet at støbejern, der bliver pakket ind
Skil delene fra hinanden
Skil delene fra hinanden
Pak alle dele ind
Pak alle dele ind
Skær flamingo i stykker
Skær flamingo i stykker
Kom genstanden i kassen, ovenpå flamingoen
Kom genstanden i kassen, ovenpå flamingoen
Tilskær kassen genstandens størrelse
Tilskær kassen genstandens størrelse
Bøj siderne af kassen ind
Bøj siderne af kassen ind
Fyld her efter mere flamingo i siderne og ovenpå bobleplast-bylden
Fyld her efter mere flamingo i siderne og ovenpå bobleplast-bylden
Luk siden med tape, sådan så der er styr på kassen.
Luk siden med tape, sådan så der er styr på kassen.
Nu mangler du at lukke din pakke helt til, og den sidste side får du lukket ved at skære kassen til. Det gør du ved at skære siderne fra, så du om lidt får et helt lige stykke pap, der kan bøjes over pakken og agere 'låg'
Nu mangler du at lukke din pakke helt til, og den sidste side får du lukket ved at skære kassen til. Det gør du ved at skære siderne fra, så du om lidt får et helt lige stykke pap, der kan bøjes over pakken og agere 'låg'
Bøj "låget" henover pakken
Bøj "låget" henover pakken
Kom herefter pakkelabel på kassen. Husk at fjerne alle gamle labels på kassen
Kom herefter pakkelabel på kassen. Husk at fjerne alle gamle labels på kassen

Mangler du flere råd til, hvordan du pakker dine varer bedst muligt, kan du se denne film. I videoen står vi nemlig klar med endnu en supersælger - Marie-Louise, der er parat til at fortælle dig, hvordan du kan pakke dine solgte varer ind i de ting, det papirs"skrald", du alligevel bare har liggende derhjemme. Marie-Louise viser også i videoen, hvordan du kan tjekke, om din pakke er pakket forsvarligt ind, der er nemlig ét trick, som afslører, om du har gjort det ordentligt.

Vi er også klar med flere pakketips til dig i videoen her, hvor vi fortæller dig mere om, hvad du skal informere køber om, når du har aftalt med køber at sende din vare. Videoen er en del af en større salgsvideo med en masse andre salgstips, og den video kan du se, her.

Kunne du godt bruge yderligere tips og tricks, som optimerer dit salg på DBA? I denne artikel står vi klar med 8 råd, der burde booste dit salg.

Du kan også læse om supersælgeren Jeanette, der har mange ting til salg, og som hvert år kan tage gratis på ferie, fordi hun netop kan skyde de penge, hun tjener, ind på feriekontoen.

Må man give en gave, der er købt brugt? Det spørgsmål gik vi på gaden med, og i videoen herunder kan du se, hvad folk svarede:

Du kan læse mere om, hvor mange der mener, at det er i orden at give en brugt gave, i artiklen, her.

Relaterede artikler