Strik er hot
Livsstil

Strik er hot

Louise Guldager
Louise Guldager

Strik er hot

Det er faktisk ikke kun, fordi det er januar. Det gør det hele en tand mere praktisk, indrømmet, men skeler man bare en smule til alle de større modehuse og designere netop nu, er én af sæsonens største trends strik. I alle afskygninger. Stormasket, fintstrikket, med vrangen ud, som detaljer på et outfit eller som hele sæt - det spiller ingen rolle, så længe det er STRIK.

Som tilføjelse til et look, diskret detalje eller ganske enkelt lag på lag, more is more. Her taler jeg ikke kun om striktrøjer så tykke som marokkanske rya-gulvtæpper, nææ også strikbukser er f.eks. et af de helt store hit. Og det kan faktisk være ganske pænt, samtidig med at det unægtelig er en af de mere behagelige trends, sat op over for forrige års mystiske uhyrligheder, som f.eks. transparente underdele, latex leggins eller cykelshorts – som vi jo alle godt ved, kun klæder få og ikke behager mange.

Da jeg personligt er en rigtig frossenpind, elsker jeg simpelthen lun strik. Nogen kunne måske også fristes til at kalde mig samler. Og jeg stopper bestemt heller ikke kun ved trøjerne. Strikkede kjoler er jeg kæmpe fan af her om vinteren. De er tilpas casual og afslappede, men samtidig feminine og klædelige – og ja, lune. Og så går de rigtig godt i spænd med et par tykke strømper, modsat en tynd kjole, hvilket jo kun gavner, når temperaturen viser minus 5 grader eller mere. Lige nu kan du også snildt tilsætte en tyk trøje OVER en strikkjole, det bliver du kun endnu mere smart af.

Strik er hot. Lige nu må det også meget gerne være – eller se – hjemmegjort ud. Kan du tilmed selv strikke, er det bare med at komme i gang. For det bliver næsten ikke mere cool end dét.

Måske du blot skal i gang med at få købt lidt garn? Flere store designhuse har lavet kollektioner, hvor du selv skal strikke dit design. Du får både mønster og garn – og så strikker du ellers din egen designerbluse. Find din strikkeopskrift på dba.dk og skab dit helt eget personlige look.

Har du børn kan du også overveje en matchende striktrøje eller tophue til dig selv og mindsten – så rammer du topmålet af coolness netop nu. Jojo, den er skam god nok. Alle store stjerner og fashionistaer med respekt for sig selv og streetstylefotografernes linse har med garanti tigget og bedt en bedstemor eller to om lidt hjemmeproduceret strik.

Tænk endelig i farver og lad det hele gerne se lidt tilfældigt cool ud. 70er vibes er stadig et hit og det samme er farveskalaen derfra også. Vi skal dyrke nostalgien og autenticiteten. Og det gælder både i moden - og i boligen. Strik tager tid, det kræver overskud og tålmodighed. Og netop overskud og tid er en efterhånden langt mere eftertragtet valuta end penge i et forbrugssamfund, som vores. Hvis du er til det mere enkle look, så er marineblå lige nu en meget populær fashion-darling og et godt alternativ til sort. Knap så hårdt, men stadig nemt og klædeligt.

Jeg elsker at strik er in. For jeg personligt er all in på strik. Når kulden bider og man er mageligt anlagt, er det i virkeligheden det eneste, der duer. Og så gør det jo ikke noget, man er "på stikkerne" rent modemæssigt i de lune godter samtidig, vel?

 

Lune hilsner
Louise


Find det på DBA

 1. Herresko, Unit, str. 46,5, Brun, Ubrugt, Helt nyt
Størrelsen passer også til 46 47
God kvalitet
Ko

  Herresko, Unit, str. 46,5, Brun, Ubrugt, Helt nyt Størrelsen passer også til 46 47 God kvalitet Komfortabel Dansk design

  119,00 kr.05-06-2023
 2. Frakke, str. S, BWS model , Lys Beige, Imiteret skind/pels , God men brugt, Super lækker frakke

  Frakke, str. S, BWS model , Lys Beige, Imiteret skind/pels , God men brugt, Super lækker frakke imiteret rulamsfrakke. Imiteret Hvidt lammeskind indvendigt. Vejer betydeligt mindre end en ægte. Lu

  495,00 kr.05-06-2023
 3. Jeans, Levis, str. findes i flere str., Sorte Levis bukser nr 501 W28 L32

  Jeans, Levis, str. findes i flere str., Sorte Levis bukser nr 501 W28 L32

  50,00 kr.05-06-2023
 4. Sneakers, str. 40, Adidas, Grå, Ubrugt

  Sneakers, str. 40, Adidas, Grå, Ubrugt

  250,00 kr.05-06-2023
 5. Unisexur, Georg Jensen, 2 George Jensen ure i fin stand, det runde er remmen udskiftet med en læder

  Unisexur, Georg Jensen, 2 George Jensen ure i fin stand, det runde er remmen udskiftet med en læder rem. Samlet kr. 2000, kan købes enkeltvis.

  2.000,00 kr.05-06-2023
 6. Solbriller unisex, Marc Jacobs, Fede solbriller, købte til min kone men pga hun skal bruge briller m

  Solbriller unisex, Marc Jacobs, Fede solbriller, købte til min kone men pga hun skal bruge briller med styrke bliver de ikke brugte Solbrillerne er i flot stand og der medfølger originale etui med i p

  300,00 kr.05-06-2023

Relaterede artikler