Liste disse 5 ting bør du sætte til salg i februar

Liste disse 5 ting bør du sætte til salg i februar

13. februar 2020

Du har gode muligheder for at få solgt, når der er færrest mulige ting som dine til salg på DBA. Vi har analyseret på, hvilke ting der nærmest aldrig bliver sat til salg i februar, og det er dermed disse ting, du bør sætte til salg, hvis du vil have så få sælger-konkurrenter som muligt.

Forestil dig senariet: Du står på et loppemarked og sælger dine gamle Barbiedukker. De 5 andre stande, der er omkring dig, er så småt ved at pakke ud, og på dem alle kan du spotte Barbiedukker. Hvad betyder det for din pris?

De fleste ville i sådan en situation nok sætte deres dukker ned i pris for at kunne konkurrere i at have det bedste tilbud på Barbiedukker.

Men sæt nu, at den pris, du nu lettere tvungent har sat din Barbiedukke til, slet ikke er den pris, du håbede at få for hende. Hvordan skal du lykkedes med at få dukken solgt til en pris, du selv er tilfreds med?

Svaret er at finde et loppemarked, hvor de andre stande ikke også er proppet med Barbiedukker.

Logikken er som følger: Hvis du vil bestemme mest muligt over prisen på dine ting, skal markedet være ’sælgers marked’. Altså et marked, hvor der er rift om dine ting. Og det sker, når der er få ting, magen til dine, til salg samtidigt med, at der selvfølgelig er købere.

I denne artikel-serie giver vi dig hver måned svar på, hvilke ting du skal sætte til salg, hvis du vil opnå mindst mulig konkurrence. Vi kigger i DBA-statikken efter, hvilke ting der den pågældende måned nærmest aldrig sættes til salg. Og det er derfor netop disse ting, du gør klogt i at udbyde på marked.

Denne artikel er sin første i rækken. Men så snart vi har udgivet artikler for de øvrige måneder i 2020, vil du kunne finde dem ved at klikke, her.  

Læs hvilke fire ting, du gør klogt i at sætte til salg i februar, herunder

1. Mobiltelefonen

Hvad sælger bedst på dba. Liste - Dette sælger bedst i feb. på DBA. Denne ting er en af dem. Klik her for at finde flere eksempler.
Christina har allerede nu sin smartphone til salg. Den håber hun at få 440 kroner for. Du kan købe den af hende i Nykøbing eller få den sendt. iPhonen er en model 5S med 16 GB. Og så er den sort

LÆS OGSÅ: GUIDE: Sådan nulstiller du din iPhone inden salg

Februar er den måned, der sættes færrest mobiltelefoner til salg på DBA. I 2019 blev der i februar sat så få mobiler til salg, at antallet af oprettede annoncer om måneden faldt med cirka en femtedel i kategorien ’Mobil og telefoni’ i februar.

Så har du en gammel mobil i skuffen, er det nu, du bør forsøge at skille dig af med den. For der burde være mindst muligt konkurrence på DBA lige nu. 

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så mange penge er din gamle mobiltelefon værd

Og samtidig kan vi garantere dig for, at der er rift om mobiltelefonerne. For det mest anvendte ord på DBA i hele 2019 var faktisk ’iPhone’. Det blev indtastet i DBAs søgefelt hele 2,1 million gange. Og skal man tro statistikken, må virkelig mange interesserede køber have ledt forgæves, for sidste år blev der ”kun” sat 127.991 iPhones til salg.

Ikke nok med, at mobiltelefonen klart er populær blandt køberne på DBA, er mobilen faktisk også lige netop den ejendel, som flest danskere svarer, at de har liggende derhjemme til at samle støv i skuffen. I en undersøgelse svarer 48 procent af danskerne, at de har en mobil liggende i gemmerne, som aldrig bliver brugt.

Hvad enten du er på udkig efter en iPhone, en mobiloplader eller et headset til mobilen, finder du det på DBA.

2. Sportsudtryr

Hvad sælger bedst på dba. Liste - Dette sælger bedst i feb. på DBA. Denne ting er en af dem. Klik her for at finde flere eksempler.
350 kroner har Magnus allerede nu sat sit skateboard til salg for. Magnus bor i Vordingborg og forklarer i annonceteksten, at skateboardet er købt for kun en måned siden. Nu skal det altså videre til en anden ejer

Graver vi i statistikken, kan vi se, at der – helt som forventet – er rigtig, rigtig mange, der sætter deres sportsudstyr til salg i januar. For i den måned må det forventes, at der således også er mange, der søger efter sportsudstyr.

I februar er der hele 16 procent færre, der sætter sit sportsudstyr til salg, hvis man ellers sammenligner med en normal måned i sports-kategorien. Derfor er februar den måned gennem et helt år, hvor færrest danskere forsøger at få afsat deres sportstøj. Det bør du udnytte.

Har du forsøgt at påtage dig en hobby, fordi du overfor vennerne skulle blære dig med et eller andet sejt nytårsforsæt, men har du indset, at det alligevel ikke lige var sagen at gå til fægtning eller klatring? Så sæt dit udstyr til salg nu.

LÆS OGSÅ: 5 ting køberne vil sikre sig, når de er ude for at kigge på din cykel til salg

Hvis du eksempelvis ejer en cykel, du ikke længere bruger, kan vi især anbefale dig at få den sat til salg. For cykler er særdeles eftersøgte på DBA. I 2019 var ’cykel’ det ord, der blev søgt fjerdemest på – på DBA. Hele 762.212 gange indtastede danskerne ’cykel’ i søgefeltet på genbrugsportalen. Og eftersom der sidste år ”kun” blev sat 413.902 cykler til salg, kunne noget godt tyde på, at det er en mere eller mindre let opgave at få afsat cyklen på DBA.

’Damecykel’ lå i øvrigt på en 10. plads på listen over de ting, vi søgte mest efter på DBA i 2019.

I DBAs sports-kategori finder du både sportstøj, rulleskøjter, udstyr til vintersport, flyveudstyr, styrketræningsudstyr og ketsjersport.

3. Musik, foto og TV

Hvad sælger bedst på dba. Liste - Dette sælger bedst i feb. på DBA. Denne ting er en af dem. Klik her for at finde flere eksempler.
Jo, jo. Bare fordi, kameraet er analogt, kan du altså godt forsøge at få det solgt på DBA. 600 kroner er dette kamera eksempelvis til salg for. Det er David fra Frederiksværk, der har det til salg. Kameraet er et Fujica

LÆS OGSÅ: Dette højtalersystem kommer (næsten) aldrig til salg på DBA

DBAs kategori ’Billede og lyd’ er også på listen over de kategorier, der i februar savner ting til salg. I hvert fald er der hele 11 procent færre annoncer i denne kategori i februar sammenlignet med en normal måned. Og det kan du bruge til din fordel.

Hvis du ligger inde med for eksempel et TV, et kamera eller en vinyl, så gå til DBA og få sat det til salg.

Og noget kunne tyde på, at du vitterligt har en af disse ting derhjemme, som blot ligger og samler støv. En undersøgelse, DBA har fået foretaget, viser nemlig, at 24 procent af danskerne har elektronik i form af enten stereoanlæg, TV, højtalere, digitalkamera og lignende derhjemme, som de ikke længere bruger.

LÆS OGSÅ: 5 ting køberne kigger efter, når de tilser dine brugte højtalere til salg

Danskerne er samtidig glade for at købe elektronik på DBA. For i 2019 var ’airpods’ et af de mest anvendte søgeord på DBA. Hele 446.894 gange blev der i løbet af sidste år indtastet ’Airpods’ i DBAs søgefelt. ’Sonos’ og ’soundboks’ er også varer, som mange hvert år leder efter på DBA.

I DBAs ’Billede og lyd’-kategori kan du blandt andet sætte musik, TV og paraboler og antenner.

4. Ferie

Hvad sælger bedst på dba. Liste - Dette sælger bedst i feb. på DBA. Denne ting er en af dem. Klik her for at finde flere eksempler.
I DBAs feriekategori er dette luksussommerhus lige nu ”til salg” i den forstand, at du kan leje det til sommer, eller hvornår du ønsker. Huset rummer 9 sovepladser, 3 soveværelser og der er kun 90 meter til vandet. 7.500 kroner koster det at leje per uge. Sommerhuset ligger i Skødshoved

’Ahva’? Kan man købe en ferie på DBA?

Det er måske de færreste, der ved det, men på DBA er det muligt at sætte sine billetter, et sommerhus, du alligevel ikke kunne leje i perioden, eller andet ”til salg” på DBA. Ja faktisk har vi en hel kategori til handler med den slags, og den hedder ’Ferie’.

Og netop denne kategori står stille, hvad angår nye annoncer, i februar. For hele 19 procent færre sætter deres ferier til salg i februar sammenlignet med den normale oprettede-annoncer-aktivitet i kategorien.

Så hvis du er en af dem, der ligger inde med et gavekort, bør du se nu at få det sat til salg. De fleste af os ved jo godt, at mange gavekort hvert år smides ud, fordi man glemmer dem. Og det tjener butikkerne styrtende på. Så lad dem ikke tjene på dig. Sælg i stedet dit rejsegavekort nu her i februar, mens konkurrencen er lav.

Men det er dine penge. Du bestemmer.

I ferie-kategorien finder du blandt andet ferieboliger i Danmark, rejser, og private flybilletter.

I disse kategorier vil du opleve mange nye annoncer

Lad os kigge på den modsatte tendens: Hvilke kategorier oplever i februar, at der sættes mange annoncer til salg:

I DBAs båd-kategori bliver der i februar sat 22 procent flere både til salg, end hvad der gør på en gennemsnitlig måned. Og DBAs camping-kategori bugner også med annoncer i februar. Her sættes der 25 procent flere camping-emner til salg sammenlignet med en gennemsnitlig måned i camping-kategorien.

Ting til haven, byggematerialer, motorcykler og motorcykeltilbehør sættes der også meget til salg af i februar. Så er du på jagt efter nogle af disse ting, kan du med fordel gøre det i februar. Måske du kan få en god pris, nu hvor der eftersigende skulle være en del af disse ting på markedet i februar.

4.044 motorcykler er lige nu til salg på DBA. De mest blærede af slagsen kan du se, her.

Vidste du, at hvis du solgte alt det, du ikke bruger derhjemme, kan du indkassere 10.100 kroner? Det viser en undersøgelse, som vi har lavet. Danskerne har her selv vurderet, hvad de mener, de ville kunne tjene på at sælge ud af alle deres ting med støv på. Læs mere om undersøgelsen og danskernes svar, her.

Vi er også klar med liste over de ting, danskerne oftest satte til salg på DBA i 2019.

Vil du vide, hvilket møbler vi søgte mest på på DBA i 2019? Så læs listen i artiklen, her.

Er du i tvivl om, hvad du kan sælge, og hvad du ikke har så gode muligheder for at sælge, så kig med i videoen herunder. Her er vi taget hjem til Jakob, som har haft samme spørgsmål.

Du kan købe Jakobs ting til salg på DBA, her.