Sådan tjekker du, om dine Coca-Cola-merchandises er penge værd
Livsstil

Sådan tjekker du, om dine Coca-Cola-merchandises er penge værd

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Flasker, skilte og andre merchandises fra det verdenskendte brand, Coca-Cola, kan snildt være penge værd. En gammel aluminiumsflaske kan eksempelvis koste helt op til 1.000 kroner. Her får du ekspertens tips til, hvordan du vurderer, om dine Coca-Cola-ting har værdi.

Verdens mest kendte læskedrik, Coca-Cola, laver meget andet end den brusende sodavand. De har også produceret massevis af merchandises, og både tingene og selve Coca-Cola-flaskerne kan være penge værd. For der findes samlere ude på markedet. Men hvordan sætter du den rigtige pris på de Coca-Cola-ting, du gerne vil sælge?

Her giver Anders Nikolajsen et par tips til, hvordan du prissætter dine Coca-Cola-ting, og hvad du især skal være opmærksom på.

Anders Nikolajsen samler selv på produkter lavet af Coca-Cola, og de fleste ting har han købt brugt. Derfor har han et stort kendskab til, hvad du skal gå efter, hvis du er på jagt efter Coca-Cola-guld, som du vil sælge videre og score en god handel på. Han ved også, hvor meget de enkelte ting kan og bør koste. Læs alle hans råd her i artiklen.

På DBA kan du få fat på mange af de forskellige merchandises, Coca-Cola har produceret gennem tiden. Du kan se et udvalg herunder.

Coca-Cola-merchandises til salg på DBA:

 1. Coca Cola, 4 stk. Guld Coca Cola glas, Godl Coca-Cola glas limited edition 2018 med 2 dråber vand og

  Coca Cola, 4 stk. Guld Coca Cola glas, Godl Coca-Cola glas limited edition 2018 med 2 dråber vand og nummer i bunden. (P202R163, 2 stk. og K01R 075, 2 stk. ) Superflot facon - har aldrig været brugt

  150,00 kr.22-02-2024
 2. Coca Cola, Alu flaske, Coca Cola, OL 2020 Alu. flaske med skruelåg.

Coca Cola aluminium flaske/dåse

  Coca Cola, Alu flaske, Coca Cola, OL 2020 Alu. flaske med skruelåg. Coca Cola aluminium flaske/dåse, Japan OL 2020 sjælden set udbudt, uåbnet, mint condition. 175. Kr, kontant.

  175,00 kr.22-02-2024
 3. Coca Cola, Isbjørn bamse, Stor flot isbjørnebamse 42 cm i længden i fin stand

  Coca Cola, Isbjørn bamse, Stor flot isbjørnebamse 42 cm i længden i fin stand

  225,00 kr.22-02-2024
 4. Coca Cola, 2 truks  Jule Coca-Cola, Aldrig Leget med  Skabs objekt, kommer med flere billede

  Coca Cola, 2 truks Jule Coca-Cola, Aldrig Leget med Skabs objekt, kommer med flere billeder

  250,00 kr.21-02-2024
 5. Coca Cola, To stk Coca Cola - Baumundpferdgarten, Uhørt billig. Sælges hurtigt. Mindste pris kun 100

  Coca Cola, To stk Coca Cola - Baumundpferdgarten, Uhørt billig. Sælges hurtigt. Mindste pris kun 1000 kr for begge. Kan sendes på købers regning. Sælges også enkeltvis til 600 kr stk. To stk Coca Col

  1.000,00 kr.20-02-2024
 6. Coca Cola, A-skilt, Retro Coca Cola A-skilt:

Med 1 stor lomme på hver side hvor man kan sætte ind h

  Coca Cola, A-skilt, Retro Coca Cola A-skilt: Med 1 stor lomme på hver side hvor man kan sætte ind hvad man vil. Højde: 123 cm. Bredde: 57 cm. Kan foldes sammen.

  600,00 kr.19-02-2024

I skrivende stund er der 866 Coca-Cola-ting til salg på DBA, og 155 af dem er Coca-Cola-glas.

Står der dette på dit merchendise, er det et no go

Coca-Cola blev opfundet tilbage i 1885 i en trebenet messinggryde af den amerikanske apoteker Dr. John Stith Pemberton, som var i færd med at finde en kur mod hovedpine. Han blandede kulsyre med vand, og det gav en sirup, som blev til den læskedrik, der i dag er kendt verden over.

Siden da har Coca-Cola udvidet sortimentet, og i dag laver de alt fra powerbanks til tøj. Og ligesom med så mange andre populære ting og mærker, har Kina produceret tonsvis af kopivarer af det rød/hvide mærke.

- Når man skal sætte prisen på sine Coca-Cola-ting, skal man først og fremmest tjekke, om den enkelte ting er original. Kina har lavet rigtig mange kopier af deres merchandises, og de er selvfølgelig ikke så meget værd, lyder det fra Anders Nikolajsen.

Ifølge Anders Nikolajsen er det især skilte og tøj, som bliver stemplet med ”made in China”.

På Coca-Cola-tingene skal man se efter, om det originale logo er der, og ofte er der også et årstal på. Det er nemmere at tjekke, om tøjet er af den ægte vare, da logoet står i mærket
siger Anders Nikolajsen.

LÆS OGSÅ: Her er den ting, vi ejer i længst tid

Dette stempel fortæller dig, at du har fat i den ægte vare

Anders Nikolajsen understreger også, at der er lavet massevis af Coca-Cola-produkter, som firmaet ikke selv står bag, men det betyder nødvendigvis ikke, at der er tale om kopivarer.

- Der er flere virksomheder, som får tilladelse til at lave ting, hvor de bruger Coca-Cola-logoet. Hvis der står ”The Coca-Cola Company, all rights reserved” på produktet, ved man, at virksomheden har fået tilladelse til det, og det er den ægte vare, siger Anders Nikolajsen.

Det kan være alt fra tøj til glas, andre firmaer producerer med Coca-Colas logo.

Prisen på disse produkter svinger i samme grad, som de merchandises det verdenskendte brand selv har produceret. Hvis du vil videresælge et produkt, er det ifølge Anders Nikolajsen allerbedst at tjekke op på markedsprisen for at se, hvad den typiske pris er for lige præcis det produkt, du vil sælge.

LÆS OGSÅ: Telefonboksen var overalt – i dag er den værdifuld

Anders Nikolajsen har selv købt et par aluminiumsflasker på DBA, som er fra 1980. Ifølge ham findes der ikke særlig mange af lige præcis den type flaske
Anders Nikolajsen har selv købt et par aluminiumsflasker på DBA, som er fra 1980. Ifølge ham findes der ikke særlig mange af lige præcis den type flaske

Disse flasker kan koste op til 1.000 kroner

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad Coca-Cola har produceret gennem tiden. Og selvom de har lavet så mange forskellige merchandises for alle og enhver, er det dén ting, det hele begyndte med, der oftest er allermest værd.

Det er nemlig de helt gamle aluminiumsflasker, som muligvis stadig indeholder den ikoniske væske, der er flest penge at hente hjem på.

Du kan tage alt mellem 50 kroner til 1.000 kroner for en enkelt flaske. Jo ældre og jo mere sjælden flasken er, jo mere skal man tage for den. Hvis flasken er uåbnet, er den endnu mere værd
siger Anders Nikolajsen.

Kig efter dette årstal

Det er rimelige simpelt et tjekke alderen på Coca-Cola-tingene. På de fleste produkter står der nemlig årstal, og på dåser og aluminiumsflasker er der ofte en udløbsdato, hvor der står ’best before’.

Hvis du vil tjene penge på dine aflagte Coca-Cola-flasker, skal du holde øje med et helt bestemt årstal.

- Der er rigtig mange flasker fra 1990’erne, og de er forholdsvis nemme at få fat i, men der er næsten ingen flasker tilbage fra 1980’erne, så de er langt dyre, siger Anders Nikolajsen.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Her er den mest populære ting at købe brugt

Anders Nikolajsen samler på Coca-Cola-ting og går også i tøjet. Han ved alt om, hvad man skal holde øje med, så man er sikker på, at man køber den ægte vare og ikke en kopi
Anders Nikolajsen samler på Coca-Cola-ting og går også i tøjet. Han ved alt om, hvad man skal holde øje med, så man er sikker på, at man køber den ægte vare og ikke en kopi

Ingen billeder – stor værdi

Når du skal sætte prisen på dine Coca-Cola-ting, er det også en god idé at undersøge, hvor mange antal der findes af det enkelte produkt.

- Det er noget mere vanskeligt, at finde ud af, hvor mange stykker der findes af den enkelte ting, men jo ældre den er, jo færre findes der oftest af den, siger Anders Nikolajsen.

Et andet af hans tips er at søge på Google og se, om du kan finde billeder af det produkt, du vil sælge. Hvis du ikke kan det, kan du ifølge Anders Nikolajsen sætte prisen højre op, for så er der formegentlig ikke så mange udgaver til salg af lige netop denne ting.

- Inden man sætter sine merchandises til salg, skal man altid tjekke markedet og se, hvad der er til salg på dette tidspunkt. Hvis der er meget til salg af den ting, man vil sælge, er det jo nemt tilgængeligt, og så falder det naturligvis i værdi, siger han.

LÆS OGSÅ: Disse danskere er danmarksmestre i genbrug

Disse ting kan du dog ikke tjene gode penge på

Der kan være penge at hente ved at kigge ned i kælderen og tjekke, om du har noget gammelt mechandises liggende, men det er ikke alle Coca-Cola-ting, du kan tjene gode penge på.

Der bliver eksempelvis solgt en del Coca-Cola-tøj, og hvis du køber en hel ny sweatshirt, kan den nemt koste 400 kroner, men ifølge Anders Nikolajsen er det begrænset, hvor mange penge, du kan tjene på at videresælge brugt Coca-Cola-tøj.

- Det er fedt at samle på, fordi produkterne oftest ikke er så dyre, siger Anders Nikolajsen.

Ifølge ham koster en brugt Coca-Cola-T-shirt typisk omkring 30 kroner, mens en brugt taske af mærket koster omkring 60 kroner. 

Tøj til salg på DBA:

 1. T-shirt, Nike Air, str. M, God men brugt, Sort, kraftigt bomuld. Livvidde: 104 og længde fra skulde

  T-shirt, Nike Air, str. M, God men brugt, Sort, kraftigt bomuld. Livvidde: 104 og længde fra skuldersøm: 74 cm. Afhentes eller sender gerne når køber betaler fragt. (dao 42 kr. uden omdeling.)

  35,00 kr.24-02-2024
 2. Skjorte, Jack&Jones, str. M, /L, Næsten som ny, Hvid skjorte - med trykknapper og skrift langs ven

  Skjorte, Jack&Jones, str. M, /L, Næsten som ny, Hvid skjorte - med trykknapper og skrift langs venstre side. Livvidde: 100 cm. Afhentes eller sender gerne når køber betaler fragt. (dao 42 kr. uden o

  80,00 kr.24-02-2024
 3. T-shirt, Endurance, str. M, Næsten som ny, Neongul løbe t-shirt - trafiksikker farve. Livvidde: 10

  T-shirt, Endurance, str. M, Næsten som ny, Neongul løbe t-shirt - trafiksikker farve. Livvidde: 100 cm. og længde fra skuldersøm: 67 cm. Afhentes eller sender gerne når køber betaler fragt. (dao 40

  50,00 kr.24-02-2024
 4. Bluse, Moncler, str. M, Strik, God men brugt, Lækker strik i armygrøn fra Moncler. Meget flot uden

  Bluse, Moncler, str. M, Strik, God men brugt, Lækker strik i armygrøn fra Moncler. Meget flot uden huller eller pletter. Er en størrelse L, men svarer til en størrelse M, da den er lille i størrelse

  1.000,00 kr.24-02-2024
 5. Skjorte, Matinique, str. XXL, Næsten som ny, Rigtig pæn Sort/grå/hvid ternet, lukket med fine sølv

  Skjorte, Matinique, str. XXL, Næsten som ny, Rigtig pæn Sort/grå/hvid ternet, lukket med fine sølv tryk- knapper. Med 2 lommer på forstykket og fin effekt over skuldrene. Lille i størrelse Brugt 1 ga

  115,00 kr.24-02-2024
 6. Sweater, Tommy Hilfiger, str. XL,  Sort, Merino Wool, Ubrugt, Rigtig pæn pullover med V-hals, er

  Sweater, Tommy Hilfiger, str. XL, Sort, Merino Wool, Ubrugt, Rigtig pæn pullover med V-hals, er sort med hvid/grå striber i forstykket. Aldrig brugt

  280,00 kr.24-02-2024

Der er næsten 400.000 stykker tøj til salg på DBA lige nu. 17.000 af dem er skjorter, sweatre og T-shirts til mænd.

Måske ligger du selv inde med nogle Coca-Cola-merchandises, som kan være penge værd. Det kan også være, du har mange andre ting liggende, som du fejlagtigt ikke tror, du kan tjene penge på. En ny undersøgelse, som DBA står bag, afslører, at der desværre er mange danskere, der fejlagtigt tror, at deres ting ikke kan videresælges. Men det kan de oftest, og der kan være mange penge at hente. Det kan du læse om, her.

Du kan eksempelvis tjene penge på både gamle CD’er og vinylplader – og i artiklerne, som der er linket til her, kan du få en guide til, hvilke af disse der i særdeleshed er mange penge værd.

Er du i tvivl om, hvad dine gamle ting i kælderen er værd, så kan det være, du kan få svar i videoen herunder. Vi tager nemlig i serien Guld i gemmerne hjem til fire danskere, hvor vi prissætter deres ting i kælderen og på loftet. I videoen herunder er vi taget hjem til Pia. Se hvilke ting vi finder, hvad de bliver solgt til, og hvem der bliver tingenes nye ejere. Du kan læse mere om vores besøg hos Pia og byde på hendes ting, i artiklen, her.

Relaterede artikler